Kyudo

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Wow

Příspěvekod Anonymní » pát 07. kvě, 2004 21:55

Koukam ze se tu debata pekne rozjizdi. Je to fakt skvely. Dneska jsem si domu prinesl skvelou knizku Kyudo od Hideharu Onumy. (Diky patriku:)). Vsem vaznym zajemcum vrele doporucuju, je sice v anglictine a neni levna (ale to na tehle ceste nebude asi nic:)) ale myslim ze vam da velmi dobrou predstavu o tom co presne nas ceka :) ....
Ad nejaky ten seminar, po dnesku jsem pevne rozhodnut pokusit se neco domluvit ... ted jen spravne vybrat na koho se obratit:)

Pokud by se podarilo dopatrat toho cloveka co to studoval v japonsku byl bych velmi vdecny, minimalne by to byla moznost ziskat nejake dalsi informace ....

Kazdou dalsi informaci vdecne uvitam a o vyvoji vas budu informovat:)
Mejte se ... a teste se ....
Pavel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Seminar Kyudo

Příspěvekod Anonymní » sob 08. kvě, 2004 20:56

Dopatral jsem se prave, ze 04.-13.08 je v Dechen Chöling, Francie nejaky velky seminar se Shibata Sensei XX. Zda se ze by to mohlo byt otevrene i pro zacatecniky ... ale to jeste proverim ....
Co byste rekli na vypravu do Francie? :)
Kdo by mel zajem dejte vedet.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Kyudo seminare

Příspěvekod Anonymní » pon 17. kvě, 2004 12:12

Tak mi prisla odpoved z Vidne ..
Takze 20 - 22.8 je ve vidni seminar se Shibata Sensei XX (Heki Ryu Bishu Chikurin Ha). Neni ale pro uplne zacatecniky, je nutne mit za sebou zaklad (7 coordinations). ZAcatecnicky kurz ma byt taktez ve Vidni nekdy v cervnu, s tim ze pry vybaveni jsou schopni zapujcit na miste. Zkusim jeste jestli by byla moznost usporadat nejaky intenzivni vikendovy intro seminar tady u nas.
Zatim se mejte
Pavel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

kyudo semináře

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. kvě, 2004 9:59

to s tou Vídní vypadá pěkně, ale zajímala by mě výše poplatků za seminář (je to narychlo a před dovolenejma, případně po nich, což není finančně jednoduchý období - aspoň pro mně).
jinak díky za aktivitu
tomáš
pánbu ví proč mě to nechce jako uživatele - tomáš - i když to minule šlo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

kyudo semináře

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. kvě, 2004 10:23

tož už jsem si to zjistil sám:
Ankündigung
KYUDO-ANFÄNGER-Seminar

Termine:
Di, 22.6.04, 18-20h30
Do, 24.6.04, 18-20h30
So, 27.6.04, 14-18h

WienerBerg-Dojo, Eibesbrunnergasse 13, 1100 Wien

Kosten:
100.- Euro

Equipment wird zur Verfügung gestellt.
Anmeldungen per E-mail (alfred.schmidt@onb.ac.at) oder Fax (53410/280) bitte bis spätestens 18.6.04.

no nevim jak pro vás ale pro mě je teď 100 euro neprůchodný kdybaste někdo jel rád se o tom něco dozvím
tomáš
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Diky za info

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. kvě, 2004 19:59

Nejaka se tu nikdo dlouho neozyval tak nekontroluju tak casto ...
Ten termin sem nevedel .. ale vedel jsem ze to ma byt tak nejak po odpolednach coz pro nas neni prilis vhodne.
S panem Schmidtem komunikujeme ohledne nejake jine varianty, zatim jako pravdepodobny vypada vikendovy seminar u nich .. ale termin atd zatim jeste v nedohlednu.
Ad finance .... hehe .. toz ... jak uz jsem rikal ... levne to asi nebude :)
Ale to uz je spis o tom jak moc clovek chce.
Jak se neco vyvine tak dam zase vedet.
PS.: mam kontakt jeste na jednocho cloveka tady z republiky co k nim jezdi .. tak uvidim .. zkusim ho tez kontaktovat:))
Mejte se
Pavel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Diky za info

Příspěvekod patrik » pát 21. kvě, 2004 4:57

Paaaaja píše:Ad finance .... hehe .. toz ... jak uz jsem rikal ... levne to asi nebude :)
Ale to uz je spis o tom jak moc clovek chce.
Jak se neco vyvine tak dam zase vedet.
Pavel

add finance... Pavle, sem Ti říkal, že to nebude tak horký s tím zájmem... :wink: a sto euro je na Evropu docela běžná cena... vemte si kolik lidí tak asi na tom semináři bude...? moc ne a jejich náklady (velká tělocvična, cestovné... etc.) budou stejné jako když někdo pořádá nějaký ten seminář (třeba) aikidó na který přijede sto, stopadesát lidí...

Patrik

P.S.
Už tu mám ty pásky a tabi a jedny geta a vůbec objednal jsem nějakou další menší kjúdó knížku...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 21. kvě, 2004 9:28

Patriku .... mas pravdu, me to taky nepripadala nejak dramaticka cena, takze pokud moje reakce tak vyznela pak to bylo pouze zmatenim jazykuv:)
navic je tam moznost si od pujcit veskere vybaveni na ten seminar, coz si myslim ze je naprosta bomba pro nas, luky nevlastnici :)

S tim zajmem . no ... pravda teda cekal trosku vetsi, ale snaaad se to zlepsi.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Par postrehu

Příspěvekod Anonymní » ned 12. čer, 2005 14:42

Kjudo ktere ma mit smysl zacina podle me predevsim navstevou opravdu dobreho dodzo. Doporucuju zjistit si ktere dodzo ma v Evrope nejlepsi povest, popripade japonskeho ucitele a zajet si tam na exkurzi. Bude to asi stat cas a penize na cestu, ale porad to je levnejsi nez jet primo do Japonska, coz je idealni, ale na coz nema kazdy to nadseni atd. Objednavat veci pres internet nema moc vyznam, aby napr kake byly kvalitni, musi vam padnout na miru a to online nevyzkousite. Totez plati o delce luku a sipu. Pro vybaveni je potreba navstivit specialni obchod - a tim nemyslim nejakou pokoutni budo prodejnu ale opravdu specialni kyudo obchod, kde je prodavac co veci rozumi a vybere vam vybavu primo na vas, aby vam luk sedel jak delkou tak silou atd. Co se luku tyka, vetsina japonskych beznych luku pro cviceni je ze sklolaminatu, vysychat by snad nemela. Bambusove jsou opravdu vyssi trida, drahe tak, ze to nema cenu kupovat, pokud ovsem zrovna nevite kam ulit prebytecne desitky tisic korun.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Kyudo

Příspěvekod Anonymní » ned 12. čer, 2005 16:57

Ahoj a diky za prispevek :)
se spoustou veci se da souhlasit ale je tezke je provest.
KAzdopadne uz asi rok jezdime pravidelne cvicit do Gako Kyudojo do Vidne. Je to blizko a ti lide tam cvici asi 15 let. Shibata Sensei bude ve Vidni na konci cervence, kdo ma zajem prijet se aspon podivat tak to bude urcite stat za to.
Ad vybaveni, zde myslim ze neni problem s objednavkou pres internet, protoze specialni obchod nevim nevim ... to asi v nasich koncinach clovek nepotka. Kake se objednavaji tak ze se posle naskenovana ruka s pravitkem, takze velikost bude sedet ... s kvalitou japonskych rukavic co jsem mel moznost vyzkouset pri spravnem zachazeni neni problem.
Laminatove yumi jsou pro zacatecniky (v necem maji drobne vyhody, mensi nachylnost k poskozeni, nizsi cena - ale obecne pocit pri hanare je dost odlisny, nemaji takovy "snap" omlouvam se ale nenachazim cesky ekvivalent:)) a take byvaji na kyudojo jako skolni luky na pujceni.
Bambusove yumi nejsou az TAK drahe, a mame moznost kupovat je primo od naseho ucitele Kanjuro Shibata Senseie mladsiho, ktery je zaroven oficilani "lukotvurce" pro cisarskou rodinu - tady je myslim kvalita zarucena. Pro predstavu laminatove yumi stoji asi od 5000, bambusove yumi od 12000 ... takze ten rozdil neni az tak tragicky.
Nejblizsi prilezitost k nakupu luku od Kanjuro Shibata Senseie bude na jare 2006, kdy prijede do evropy ...
Gako Kyudojo muzu vrele doporucit, lide jsou tam velmi vstricni a radi nas vidi :)
PAvel
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na japonská bojová umění a sporty...