Taijutsu

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod marvin » úte 22. bře, 2005 13:21

;)
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:14, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 22. bře, 2005 18:15

pucmaz píše:Cekam, kdy toho pana zacne nekdo obhajovat. Treba stylem nebyls u nej v dojo, takze nevis nic. Pripadne, ze nezalezi na tom co uci, ale jak to uci.
Nakonec i on jiste vytvoril svuj styl na zaklade svych "celozivotnich zkusenosti"... :roll: ... :idea:

Na tomso místě bych si dovolil vrátit vám zde oblíbené úsloví "nezáleží na stylu ale na bojovníkovi".

Myslím, že v tomhle případě kulhá na obě nohy.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » stř 23. bře, 2005 8:45

citace:
10th Dan se v Karate Jutsu neuděluje a symbolizuje nám
"MISTRA NEJVY©ÍHO"
:lol:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » stř 23. bře, 2005 17:44

tak tai jutsu? když jsem se přestěhoval do ostravy, tak jsem s řekl, že obejdu nějaké ty kluby a tělocvičny a zjistím jak se tam cvičí. první trénink je většinou zdarma. ( no jo, tak jsem trošku vychc...)

bylo to poučné, zejména když jsem navštívil nějaký klub, který se věnoval nin-jutsu. než si oblékli ty jejich ponožky a černé semišky, tak sem měl co dělat abych udržel usměv. no abych to nezdržoval, přestože jsem původně chtěl cvičit celý trénink, odešel jsem v půlce. nedalo se to vydržet, byly to samé pí........ můžu doporučit, pokud chcete utrácet svůj volný čas.

na závěr: nemyslím si, že tradiční bojové umění jsou špatné, ba naopak. Bohužel lidé, kteří je učí to dělají komerčně, vybírají techniky, které jsou neučinné, nemají koncepci atd. proto dnes jednoznačně na ulicích vítězí sportovní formy.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Mirimon » stř 23. bře, 2005 20:49

pucmaz píše:Nakonec i on jiste vytvoril svuj styl na zaklade svych "celozivotnich zkusenosti"... :roll: ... :idea:

Celoživotní zkušenosti - voják, policista, protiteroristické jednotky? Dlouholetý trénink s držitelem 9. danu? Válka, pouliční střety nebo jen trénink 4x týdně v tělocvičně a žádný reálný pouliční boj?

dojo yaburi - a co když vás sundá jednou ranou?
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 24. bře, 2005 15:42

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:27, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Taky jsem z Ostravy..

Příspěvekod Xaltotun » sob 17. pro, 2005 0:36

Co za dalsi skoly jsi tam videl? A co trenujes a jak dlouho Ty..Jsem ted mnoho let v Praze, ale co vim, v Ostrave nic poradneho tehdy nebylo a musel jsem dojizdet jinam...
Xaltotun
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Předchozí

Zpět na japonská bojová umění a sporty...