Moderátor: Picard
kurt78 píše:silu nedavam na popredne miesto ako aj z osobnych skusenosti ,ale aj kdo neveri nech si pozrie zapasy ako napr. genki sudo vs buterbeen, alebo gracie vs akebono a podobne bezvahove zo zjavnym silovym rozdielom zapasy napr z UFC.
kurt78 píše:a ano urcite mnohokrat vyhrali silnejsi, ale tieto moje priklady ako aj dalsie zapasy /ktore teraz nebudem vyhladavat/ su dokazom toho , ze silove slabsi, moze zvitazit nad silnejsim v pripade ze ma lepsiu techniku a timing , lebo geneticky by nikdy nebol schopny dosiahnut taku silu ako ma jeho oponent a preto si myslim, ze tym mozem kludne argumentovat dalej
Baxxse píše:kurt78 píše:a ano urcite mnohokrat vyhrali silnejsi, ale tieto moje priklady ako aj dalsie zapasy /ktore teraz nebudem vyhladavat/ su dokazom toho , ze silove slabsi, moze zvitazit nad silnejsim v pripade ze ma lepsiu techniku a timing , lebo geneticky by nikdy nebol schopny dosiahnut taku silu ako ma jeho oponent a preto si myslim, ze tym mozem kludne argumentovat dalej
Ano...muze. To popirat nechci. Ale vetsi sance na uspech ma clovek s vetsi silou a to jsem se tim snazil rict...Proto se mi nezdali tvoje dva priklady,kdy vyhral slabsi. Vim ze jich je urcite vice,ale nikdy jich nebude tolik jako tech co vyhrali ti silnejsi...
kurt78 píše:4 Sinister and Baxxse
jo tak to abych se vyprdl na bojove sporty a dal se na silove?![]()
sam vim, jak sem byl na tom pred par lety kdyz jsem pravidelne posiloval a vazil uz slusnych 92kg a kdy jsem na seminari graplingu nedokazal upacit snad 60kg hocha v nasazenej pake co mnel uzasnou techniku s timingom a feelingom...
tak asi tak....
ale samozrejme silu treba 4.![]()
kurt78 píše:...silu nedavam na popredne miesto ako aj z osobnych skusenosti ,ale aj kdo neveri nech si pozrie zapasy ako napr. genki sudo vs buterbeen,...
graver píše:Jo, tady: http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... &start=260 (post luen 5.1.2007) - sorry, tenhle thread jsem nesledoval. No, imho to nebyl pravý OYE (buď předtím nebo u luena), ale Fantomas...
ukropcany píše:4kurt - neviem či to aj luen tak myslel, ako som to ja myslel, ale myslel som to tak, že ak sú dvaja rovnako silný, tak vyhrá ten technickejší... s rovnako tak, ak sú rovnako technický, tak vyhrá ten silnejší... no a keďže obrovských technických rozdielov nie je tak veľa (v rámci jednej kvalitatívnej úrovne), tak rozhodne sila... jasné, že ak je technika o rády lepšia, tak sila nemá šancu... ale o tento prípad myslím, že nešlo.
Mal som tú česť s pánom Morihirom Saitom, jedným z prvých žiakov senseia Uyeshibu, viedol na Slovensku seminár ako vyše 80-ročný. ....
ManiK píše:sakra ja tu ted vypadam jako nejakej sulin co se boji dostat po hube:)asi jsem to blbe vysvetlil...potrebuju se naucit sebeobranu abych aspon trosku mohl branit sam sebe a mit nejake cilevedome reakce.nez jen kryt,dostat,vratit,spadnout,ukopat me...chapes?:)nebranim se tvrdsim sportum ale nechci si na thaii zbytecne zlamat nos...bojim se o nej:D proto chci neco mirnejsiho na trening ale aby to take melo nejakou odezvu
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník