Ak hej, tak co, ako, co vam to dava ci vam to funguje...
Zdrowko...
Moderátor: Picard
Anonymní píše:Sak napis najprv sam, co a ako robis. Sotva Ti niekto nieco napise, ked kazdy to uz pisal stokrat, ked sa da o tom pisat do bludu a ked ani nie je ani celkom jasne, z ktoreho roha to vlastne chces... To je akoby som polozil otazku - Povedzte mi nieco o vyuziti automobilov pri cestovani... Odpovies?
Alebo inak - skus porozmyslat o tom, ako klast otazky tak, aby si aj dostal relevantnu odpoved.![]()
M
hrom píše:Nevím přesně, co myslíš tím mentálním modelováním. Jestli jsou to nějaké představy či vizualizace, tak s tím moc zkušeností nemám, nikdy mi to moc nešlo. Pokud se to týká "pocitové pozornosti" jako prostředku pro dosažení určíté práce s tělem (uvolnění, úpravy pozicí atd.), tak tady pro mě bylo nejtěžším zjištění, že to vůbec funguje. Trvalo dost dlouho, než to přestala být záležitost jenom "vůle". Teď to pomaloučku, čas od času začíná fungovat (a začínám tomu i důvěřovat), i když reálné využití (nejen) v boji zatím nepřipadá v úvahu.
Zajímalo by mě, jaké zkušenosti máte s prací s hara (či tan-tienem). Co šlo, nešlo, co to přineslo, jaké problémy se přitom vynořily? Za jakých okolností to jde a kdy ne?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků