Moderátor: Picard
Picard píše:Ehmmm ... existuje vubec neco jako aikidzucu? Nikdy jsem o nicem takovem neslyslel ... Vi o tom nekdo neco?
Shihtzu píše:Zajímalo by mě ale, jak je to s tou návazností Yamaue ryu na Daitó-ryu. Tj. do jaké míry jsou si podobné a jak dlouho Soke Yamaue cvičil Daitó-ryu.
Makoto píše:Shihtzu píše:Zajímalo by mě ale, jak je to s tou návazností Yamaue ryu na Daitó-ryu. Tj. do jaké míry jsou si podobné a jak dlouho Soke Yamaue cvičil Daitó-ryu.
Soke Jimmy Keido Yamaue byl vnuk Takuma Hisy.
http://jujutsu.cz/aikijutsu/soke-yamaue/
http://www.asahi-net.or.jp/~DE6S-UMI/tkm04.htm
Staci to takto?
Co se tyce p.Madla...je videt, ze ho neznas....
Shihtzu píše:Ptal jsem se na Soke Yamaue. Vím, že je vnuk Takumy Hisy, vnuk z druhého kolene (tj. Takuma Hisa byl bratrem jeho dědy). Ale to mi moc nepoví. Zajímá mě míra podoby mezi Yamaue ryu a Daito ryu a délka doby studia Soke u mistra daito-ryu Takumy Hisy.
Makoto píše:Shihtzu píše:Ptal jsem se na Soke Yamaue. Vím, že je vnuk Takumy Hisy, vnuk z druhého kolene (tj. Takuma Hisa byl bratrem jeho dědy). Ale to mi moc nepoví. Zajímá mě míra podoby mezi Yamaue ryu a Daito ryu a délka doby studia Soke u mistra daito-ryu Takumy Hisy.
Aha...tak to netusim (protoze se Aiki nevenuju). Nejlepsi bude se ho zeptat osobne, az tu zase bude na seminari. Co jsem slysel, brzo jede do Kosic. Informace se objevi u nas na webu...jen jsem se k tomu jeste nedostal...
Shihtzu píše:To určitě, jenže rád bych se vyhnul případnému trapasu. Třeba i v Takumakai (organizace Takumy Hisy) ho (když to řeknu jemně) nemají v lásce a důvěře. To je ale mi zcela ukradené. Nepochybuji o tom, že je to výborný mistr. Problém ale je, že mě zajímá hlavně daito-ryu, proto (vzhledem k tomu, že v ČR není) hledám něco podobného.
Shihtzu píše:Nepochybuji o tom, že je to výborný mistr. Problém ale je, že mě zajímá hlavně daito-ryu, proto (vzhledem k tomu, že v ČR není) hledám něco podobného.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků