Guerero:
Jojo, jsem uplne blbej, pac jsem se uplne neodevzdal uceni Soke Hatsumiho. A neverim, ze Elvis zije.

Presne jak si psal ty svoje propagacni reci na zacatku tohohle fora, opsane z nektereho z materialu Bujinkanu:
Jak muzou neznalci a zacatecnici zpochybnovat umeni stare nekolik tisic let, ktere proslo celymi stoletimi valek.Odhodte svou hrdost, predsudky a velke ego.Jenom ciste srdce vam da moznost videt veci v pravem svetle.
Ja nepochybuji o tom, ze Hatsumi zvlada mraky veci, zamlada trenoval se poustou dnes uz pro nej konkurencnich skol, ma k dispozici spoustu informacnich zdroju, ostatne tomu venuje cely svuj zivot, za laskaveho financniho prispeni z celeho sveta. Jenomze jak napsal Mirek, on si hraje, hraje si s technikami, hraje si s vami, hraje si s verejnosti. On si dela svoje "ninjutsu". Nikoliv vase. Jednou svym zakum rika, trenujete presne tak, jak se trenovalo pred nekolika sty lety, nic se nezmenilo. Jindy zas prohlasi, nikdo dnes uz netrenuje jako stari ninjove. Samozrejme, kdyz budu hledat vysvetleni a pochopeni jeho manipulace s lidmi, urcite najdu neco prijatelneho. Soke rikal tohle, ale myslel to uplne jinak. Jenom ja ve sve omezenosti jsem ho nepochopil a ostatni, co ho nepochopili, musi byt tim padem take omezeni. Protoze Soke ma tak velike srdce, ze to mysli vzdycky dobre. Soke je zijici Budha. Timhle mam vsechny pochybnosti pryc a muzu si hrat. Hra je skvelou formou vyuky pro deti, ale ty po urcitem case dospivaji, to je nemenny princip. A vy chcete cely zivot byt detmi, hrat si, neustale objevovat nove hry, nikdy se nesetkat s realitou. Budiz vam prano. Ti co se s realitou potkaji, pak jsou nuceni upravit svoje hry, svuj zpusob treninku, presne, jak to psal Mirek o te Argentine.
Pavela: zrovna vcera vecer jsem si rikal, ze v tehle diskuzi jeste chybi zapaleni kungfisti. A uz je tu mame !

Kdybych se mohl povazovat za ninju, jakoze nemuzu, kdyz jsem nic po letech treninku nepochopil...

. Tak bych ti napsal, ze jsem sparoval s relativne velkou spoustou lidi, co byli ochotni se pratelsky poprat, i nejaci kungfiste se mezi nimi vyskytli. Ale pravym ninjou byt nemuzu, protoze mi nekteri instruktori v Bujinkanu rikali, ze neni vhodne se porovnavat s jinymi lidmi, o tom ze studium ninjutsu neni.