Skoly NINDZUCU v CR - mysticke techniky nindzu...

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Makoto » úte 21. úno, 2006 20:51

koblih píše:
Low píše:to je pravda ale myslim ze proti nozi a pistoli se neubranis ani s BU pro ktery je to primarni.. A co se tyce boj na zemi uz sem se k tomu vyjadroval dost, to je na ulici je k nicemu, zvlast kdyz delas neco na zpusob boje v postoji.
No jsme hodne OT ale podle tebe ovladat boj na zemi je na ulici k nicemu? Pust si nejake video street fightu, nezanedbatelny pocet tech bitek se rozhoduje na zemi.

Presneji receno 80% real street fightu. Gracie si dali tu praci a statisticky to vycislili.

Kdysi mi jeden "sifu" rekl, ze kdyz spadnu na zem, je to moje chyba a je boj ztraceny. Ze se to nikdy nesmi stat. Odesel jsem, protoze jsem na zemi skoncil tolikrat, ze....no skoda hovorit. Proto delam take BJJ a zem je od te doby moje kralovstvi 8)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 20:59

makoto:
jediny co Gracie mohli vycislit bylo kolik zapasu v ultimatech konci na zemi.. rikam neplest zltimata a realitu.. kolik je v ultimatech dobrejch borcu na zemi a kolik ve stoje.. mensi nepomer.. ultimata maj k real fightu podle me dal nez beznej zapas v ringu.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » úte 21. úno, 2006 21:04

pokud se peres na zemi, ma navrch zapasnik na zemi.. pokud se peres v postoji ma navrch zapasnik co bojuje v postoji. a ted mi rekni jak 99% bitek zacina. problem je ze vetsiny se neucastnej zapasnici ale normalni lidi kteri jednaj pudove.tam neni divu ze nedokazou ten stret ukoncit jednou dvema ranam behem prvnich par vterin ale semele se to v takovy blaznivy machani pestma ktery litaj vsude jen ne tam kam maj.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Targa » stř 22. úno, 2006 8:07

Mirek:

Pokud jsme něco dělali špatně a nechali se poučit a nakonec jsme došli tam, kam jsme došli, je nám co vyčítat??

Porad je co vycitat. :wink: Nekteri vasi studenti premysleji temer stejne, jako jste premysleli vy pred lety a rikaji to, co jste nam rikali vy pred lety, takze mate jeste hezky kus cesty pred sebou. Viz guerrero a jeho rozplyvani se nad dokonalosti vasi skoly. Sorry.

Jinak Ti gratuluji, že jsi měl to štěstí a hned jsi viděl takový užitečný seminář pro vyhazovače.

To nebylo o videni jednoho seminare, to bylo o trenincich.

Pokud jsi se odevzdal technice a doufal, že za tebe vyřeší tvé problémy, musel jsi logicky narazit.

Spis bych rekl, ze technika mne odevzdala memu protivnikovi. :lol: Ale faktem zustava, ze po nejake dobe jste provedeni tehle katy v Cechach zmenili trochu lepsim smerem.

A musím zdůraznit - rozhodně žádný dril, který by ti měl určit způsob boje na několik let dopředu. Tyto drilovější věci jsou v druhé knize.

Tady si protirecis, go gyo no kata je pro vas prece zaklad, tudiz zakonite ovlivnuje vsechno v budoucnu, tedy i zpusob boje. A jelikoz se stale procvicuje, je to dril.

No, nezdá se mi to, nicméně poznal jsem pár kluků, u kterých by mi ani nevadilo, že získali 1. dan tak brzo, protože byli nepochybně velice talentovaní. A navíc opkud dotyčný chodil celý rok na každý trénink a každý seminář, musel se pohnout vpřed hodně rychle. Ale je také možné, že tys ho poznal až později... Znám prakticky celou historii BCD a nepamatuji si takovýto extrémní příklad. Pamatuji si jeho zacatky, protoze jsem mu pomahal jakozto bilemu pasku na seminari a po roce uz se honosil cernym pasem. Sel nahoru hodne rychle, ale jenom technicky a barvou pasku. Jeho ego zustalo stat, programove se vyhybal cviceni se zelenymi a bilymi pasky, byli pro nej podradnymi jedinci.

A není to roztomilé, že nikdy nevíš, na čem jseš? :D I to je trénink... Furt ve střehu! Aspoň v ninjutsu.
Kdyz nevis, na cem jses, proc se vlastne o neco snazis, kdyz je to jenom takove "roztomile", ztracis duveru.

Zaprvé tady v Čechách bych věděl minimálně o jednom, kdo, když bude chtít, tak Ti dá pořádně zakouřit a pocítit adrenalin. :-) Zkus hádat...
Nevim, jak se instrutori vyvijeji dnes, ale tenkrat vsichni kluci, kteri byli schopni nechat nekomu pocitit adrenalin, s touhle schopnosti uz do BCD prisli, neziskali ho treninkem v nem. :(

Ono já jsem většinou rád, že mohu trénovat v klidu a soustředit se, i tak je to dost náročné, ještě tak stres do toho.
Tady si asi nerozumime, stres je nedilnou soucasti treninku (stejne jako uvolneni). Pri posilovani musis vystavovat svaly stresu, aby priste podaly vetsi vykon. Pri treninku reflexu vystavujes nervove drahy stresu, podrazdeni, aby priste reagovaly rychleji a spravne. Atd., atd. A pokud nenavyknes telo a mozek stresu behem treninku bojovych technik, nemusis byt schopen vyrovnat se stresem ve skutecnem boji... Dal uz to snad nemusim rozvadet.
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod koblih » stř 22. úno, 2006 8:45

Low píše:koblih: minimalne jeden z nich delal stand- up bojovej sport co ? podívej se jaký dávaj rány? mimochodem si nedokážu představit jak by ti v tomhle pomoh boj na zemi.

spíš si všimni že každej začíná ránou pěstí nebo kopem.. to že to neuměj dát je jaksi o něčem jinym.
No proti tomu nic, je zajímavé vědět jak boj začíná, ale řekl bych, že zajímavější je vědět kde končí a o co bude útočník nejspíš usilovat. A na té zemi se ocitnes ani nevíš jak, obzvlášť pokud je více útočníků a spoléhat na to, že vše vyřešíš v postoji údery a kopy a že se na zem nedostaneš je myslím naivní. Taky se podívej na výukové programy škol, které se zabývají reálným bojem na ulici a boji na zemi je tam věnovaná nemalá pozornost. Matt Thornton, Jim Wagner, Security System třeba atd.
koblih
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Targa » stř 22. úno, 2006 8:59

Low píše:pokud se peres na zemi, ma navrch zapasnik na zemi.. pokud se peres v postoji ma navrch zapasnik co bojuje v postoji. a ted mi rekni jak 99% bitek zacina. problem je ze vetsiny se neucastnej zapasnici ale normalni lidi kteri jednaj pudove.tam neni divu ze nedokazou ten stret ukoncit jednou dvema ranam behem prvnich par vterin ale semele se to v takovy blaznivy machani pestma ktery litaj vsude jen ne tam kam maj.

99% bitek zacina ruzne, nekdo ti ji vypali od pasu bez varovani, nekdo do tebe strci, ze prepadnes zidli a skoncis na zemi, nekdo da ruce nahoru a rekne neco ve stylu "Tak pod ty hajzle!", nekdo te chytne za hadry a snazi se te cloumanim strhnout na zem. V Cesku je pomerne silna zakladna judistu a spousta z nich podvedome zacina boj prave tim posledne jmenovanym zpusobem. Jinak ty street fight videa made in America jsou hlavne ferovky, kdy spousta z tech mladejch kluku nejdriv shodi horni cast odevu a zacina utok ze standartni dlouhe vzdalenosti, takze se to dost podoba boji v ringu. Jinak blaznive machaji pestma svym zpusobem i ve fullcontactnich sportech, protoze stejne tak jako na ulici, nikdo nechce dostat. :lol:
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » stř 22. úno, 2006 9:05

Targa píše:Mirek:
Ono já jsem většinou rád, že mohu trénovat v klidu a soustředit se, i tak je to dost náročné, ještě tak stres do toho.
Tady si asi nerozumime, stres je nedilnou soucasti treninku (stejne jako uvolneni). Pri posilovani musis vystavovat svaly stresu, aby priste podaly vetsi vykon. Pri treninku reflexu vystavujes nervove drahy stresu, podrazdeni, aby priste reagovaly rychleji a spravne. Atd., atd. A pokud nenavyknes telo a mozek stresu behem treninku bojovych technik, nemusis byt schopen vyrovnat se stresem ve skutecnem boji... Dal uz to snad nemusim rozvadet.

100% souhlas a priklad z realu: Chodil k nam kluk, ktery se venoval kungfu a jeho techniky byly opravdu dobre. Ciste a pod kontrolou. Jakmile si vsak zkusil tzv. satelit, kdy obrance stoji uprostred a utoci na nej predem definovanymi utoky 4 kluci (hezky poporade), zkracoval se cas mezi jedotlivymi utoky a pridavalo na razanci, najednou prestaval mit pod kontrolou svoje udery a pracne naucene techniky nedokazal efektivne pouzit (pak se to zvrhlo v uhybani a odstrkovani). Pak priznal, ze to bylo kvuli tomu, ze nikdy nemusel predvadet techniky pod tlakem (cas, razance, pocet utocniku). A ikdyz vedel, kdo a jak bude utocit, jen zkracenim doby mezi jednotlivymi utoky se dostal do takoveho stresu, ze jsme to museli po minute zastavit, protoze hrozilo, ze by utocniky nechtene zranil, jelikoz nemel svoje protiakce pod kontrolou. To je to, o cem tu Targa hovori. Podobne metody opravdu hodne zamavaji predstavou borce, ze se dokaze ubranit. U nas je to soucasti zkousek, aby se instruktor presvedcil, ze borec techniku skutecne zvladnul. Na vyssi stupne se satelit stava stale komplikovanejsim, jak jsou tam pridavany dalsi aspekty boje.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 22. úno, 2006 9:16

Low píše:makoto:
jediny co Gracie mohli vycislit bylo kolik zapasu v ultimatech konci na zemi.. rikam neplest zltimata a realitu.. kolik je v ultimatech dobrejch borcu na zemi a kolik ve stoje.. mensi nepomer.. ultimata maj k real fightu podle me dal nez beznej zapas v ringu.

Sezen si video Gracie in Action a uvidis, ze toto cislo nepochazi z ultimatu,ale z real fightu. Je to sice propagacni kazeta, ale...no uvidis sam.
Co se tyka rozdilu mezi ultimatu a real fightem a beznej zapas v ringu....Jak ultimaty, tak beznej zapas v ringu maji sva pravidla (s tim, ze bezny zapas v ringu jich ma dle meho nazoru vice). V soucasnosti jsou dle meho nazoru ultimaty asi nejblize realnemu zapasu.
Jelikoz se kvalifikuji do podobnych zapasu hodne borcu, kteri maji zem dobre zmaknutou, nediv se, ze je pomer jaky je. V realu to bude podobne. Vystartuje po me taekwondista, tak se s nim nebudu kockovat na dlouhou vzdalenost, ale co nejdrive ji zkratim a hned s nim na zem, kde vim, ze to nema zmaknute. Je to obecne o tom, jak mnoho skol podcenilo boj na zemi...diky tomu vyhravaji zapasnici, judisti, BJJ, sambisti, atd. Mam doma kompletni UFC a porovnam-li to s real fighty, ktere jsou take k dostani, moc velky rozdil nevidim...Ale diskuse o tomto je OT.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 22. úno, 2006 9:27

Docela by mě zajímalo, jestli si někdo tady někdy zaspároval s nějakym ninžou?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod guerrero » stř 22. úno, 2006 9:32

Pro targu: a kdy sem psal neco o dokonalosti bujinkan ryu?
Technika te odevzdala protivnikovi?Pak je videt ze za 6 let jsi toho moc nepochopil....
Go gyo no kata neni dril.Je to jen zakladni pohyb, zakladni myslemka, ktera se da rozvest do nekonecna moznosti.
Kdyz nevis na cem jses: jak rekl Mirek.Vzdyt je to trenink.To je zivot.V zivote taky prichazeji nahle zvraty a zmeny.Jnak dr.Hacumi je na to expert :lol: V bujinkanu proste nejsou presne ohranicene techniky a ucelene vyukove metody.Vyuka se meni kazdy rok a ty muzes jen studovat.Je to hodne o pocitech.Ale jak sem rekl trenink bujinkanu je jinde.
Ja jen nechapu jednu vec.Proc nechcete uznat ze bujinkan je plnohodnotne BU.A tady je nutne si polozit otazku co je to BU?A to je na dlouho.Myslite si ze treba judo nebo box jsou BU?Ja myslim ze ne.Maji ohranicene techniky, ktere se nauci.Proste skatulkovani.Typicke pro mysleni zapadniho cloveka....vsecno musi mit jasne zarazene a ohranicene.
Proste uznejte ze ne jen ty vase treninkove metody funguji spravne.Studovat BU se da ruzne.A ne ze jen jedna cesta je spravna a ostatni sracka!!!!
:evil:
guerrero
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » stř 22. úno, 2006 9:35

pavela píše:Docela by mě zajímalo, jestli si někdo tady někdy zaspároval s nějakym ninžou?

Aaaa muj oblibeny kolega je tu :wink:
Pavelo nehecuj a neprovokuj, je to nesportovni a nehezke :-)
Cilem teto diskuse bylo zjistit, jestli je ninjutsu stale jeste uceno jako sebeobranne umeni se vsim vsudy nebo ne. A odpovedi naleznes vyse. Ne abychom se tu zvali na vyzyvaci souboje. Pokud buduhovorit za sebe tak z toho jsem uz jednak vyrostl a druhak nevidim v tom zadny prinos.
Pokud mi vsak nejaky ninjaaaa napadne nekoho z blizkych, pak bude usaaa :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 22. úno, 2006 9:42

guerrero píše:Pro targu: a kdy sem psal neco o dokonalosti bujinkan ryu?
Technika te odevzdala protivnikovi?Pak je videt ze za 6 let jsi toho moc nepochopil....
Go gyo no kata neni dril.Je to jen zakladni pohyb, zakladni myslemka, ktera se da rozvest do nekonecna moznosti.
Kdyz nevis na cem jses: jak rekl Mirek.Vzdyt je to trenink.To je zivot.V zivote taky prichazeji nahle zvraty a zmeny.Jnak dr.Hacumi je na to expert :lol: V bujinkanu proste nejsou presne ohranicene techniky a ucelene vyukove metody.Vyuka se meni kazdy rok a ty muzes jen studovat.Je to hodne o pocitech.Ale jak sem rekl trenink bujinkanu je jinde.
Ja jen nechapu jednu vec.Proc nechcete uznat ze bujinkan je plnohodnotne BU.A tady je nutne si polozit otazku co je to BU?A to je na dlouho.Myslite si ze treba judo nebo box jsou BU?Ja myslim ze ne.Maji ohranicene techniky, ktere se nauci.Proste skatulkovani.Typicke pro mysleni zapadniho cloveka....vsecno musi mit jasne zarazene a ohranicene.
Proste uznejte ze ne jen ty vase treninkove metody funguji spravne.Studovat BU se da ruzne.A ne ze jen jedna cesta je spravna a ostatni sracka!!!!
:evil:

Hey easy man...nikdo nerika, ze Bujinkan je shit. Jen ze sebeobranna stranka pomalu ustupuje do pozadi na ukor duchovniho rozvoje. A to nemusi byt nutne spatne. Opravdu. Nekdo od vas rikal, ze ninpo obsahovalo i vyuku jinych disciplin, ale uci se jiz pouze zlomek. V ramci taijutsu se vyuka take spise zameruje spise na tu kombinacni cast, takze priblizeni boje realite ustupuje do pozadi ALE to nemusi byt nutne spatne. Pochop, ze tu nikdo nezpochybnuje Bujinkanu jeho misto na slunci. Proste se jen rozebral jeden z jeho aspektu a zjistilo se, ze Bujinkan je komplexni BU, ktere se zameruje na rozvoj duchovnich stranek bojovnika, coz je take dulezite a komu to vyhovuje, enjoy it :) Bez ironie.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 9:42

Hold skoda ze se nikdy neuskutecnil match Gracie vs. Tyson :) Kdyz si Gracie mysli ze je poulicni rvac.. Zajmalo by me jak dlouho by to trvalo. Ber to tak ze kdyby se proti tobe nekde v hospode rozjel treba boxer tak na zadny hody,shozy ani jiny veci nezbyde cas, protoze behem tri-ctyr ran uz o sobe nevis.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 22. úno, 2006 9:49

Low píše:Hold skoda ze se nikdy neuskutecnil match Gracie vs. Tyson :o) Kdyz si Gracie mysli ze je poulicni rvac.. Zajmalo by me jak dlouho by to trvalo.

Za prve, byl by to match Gracie proti Tysonovi, ne BJJ proti boxu. Za druhe co ja jsem nekde slysel, tak se Tyson pripravuje na vstup do UFC...stejne tak jako snad i Van Damme, ale to snad bude kachna :D

Mimochodem, kdo to tehdy odvolal? Gracie nebo Tyson? Slysel jsem, ze Gracie odvolali match s nekym z WT, ale v tomto pripade to byl tusim Tyson, ale nejsem si tim jisty. A navic Gracie uz byli nekolikrat porazeni, takze davat je jako zastupce BJJ top of the top, je malicko zavadejici. Jen diky tomu, ze maji dobrou promotion se o nich stale jeste hodne vi :-)
Proto maji noveho kone, ktery by je mel opet uvest na vrchol - Roger Gracie, se kterym jsem mel tu cest si zacvicit. Heč :wink:

Sorry, tohle je fakt OT :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 9:54

No stejne tak Tyson neni zadnej top, kord ted ne..

Na ulici rozhoduje v 99%pripadech pripadech prvni rana - ne ze by te jednou ranou slozil ale kdyz inkasujes jednu uz se z toho nevzpamatujes - kdyz te napadne nekdo kdo tu ranu dat umi. A kdo umi lip davat rany, zapasnik na zemi nebo v postoji..

Mimoto kdyz te napadne vic lidi tak s bojem na zemi nemas absolutne zadnou sanci.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod guerrero » stř 22. úno, 2006 9:57

Hele makoto ja uz to asi vzdavam, pac to se fakt neda.
Takze vyste rozebrali jeden z aspektu bujinkanu(asi myslis bojovy).Zajimavy ze ostatni lidi k tomu potrebuji desitky let :lol:
Bujinkan se zameruje na rozvoj duchovnich stranek?A na to jsi prisel jak?Bujinkan se na nic nezameruje.To je to o cem sem psal.To ze musis met vse zarazeny.Proste to slouzi k tomu a to se zameruje na to a ta technika slouzi k tomu atd.Pochop ze u bujinkanu s timhle myslenim neuspejes.Tak zanech tveho snazeni.
A jeste k tomu boji.V bujinkanu se vyucuje jak zabit....myslis ze to nebude fungovat?Aby ses treba jednou seredne nezmylil :wink:
A nechapu proc by sebeobrana stranka mela nekam ustupovat?
Ja se tady nechci hadat nebo neco takoveho, jen ti chci naznacit ze vecem kterym nerozumis bys mel nejdriv porozumet a ne hned odsuzovat.
guerrero
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » stř 22. úno, 2006 10:01

Low píše:No stejne tak Tyson neni zadnej top, kord ted ne..
Na ulici rozhoduje v 99%pripadech pripadech prvni rana - ne ze by te jednou ranou slozil ale kdyz inkasujes jednu uz se z toho nevzpamatujes - kdyz te napadne nekdo kdo tu ranu dat umi. A kdo umi lip davat rany, zapasnik na zemi nebo v postoji..
Mimoto kdyz te napadne vic lidi tak s bojem na zemi nemas absolutne zadnou sanci.

RE: Prvni rana - to si myslelo vice lidi, ze jedna rana a smrt a jak dopadli napriklad prave v ultimatech. Clovek obcas vydrzi vice nez si mysli :wink:
Kdyz inkasuji prvni, je to velka nevyhoda, ale zapas neni ztraceny. Sparoval jsem proti boxerovi, tak vim, o cem mluvim, zvlast, kdyz se mi podarilo ho dostat na zem :wink:

RE: Vice lidi - jo, souhlas. Ale opet bych to nevidel tak cernobile. Existuje sance, jen je potreba mit stesti a protiutok musi byt hodne razantni. O tom jsem se presvedcil se Standou Gazdikem :wink: BTW, velice dobre ma pohyb na zemi zpracovan napriklad Vasiljev.

Muzu se zeptat, jakemu stylu se venujes a jak dlouho?
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Targa » stř 22. úno, 2006 10:55

Guerero:

Jojo, jsem uplne blbej, pac jsem se uplne neodevzdal uceni Soke Hatsumiho. A neverim, ze Elvis zije. :lol: Presne jak si psal ty svoje propagacni reci na zacatku tohohle fora, opsane z nektereho z materialu Bujinkanu: Jak muzou neznalci a zacatecnici zpochybnovat umeni stare nekolik tisic let, ktere proslo celymi stoletimi valek.Odhodte svou hrdost, predsudky a velke ego.Jenom ciste srdce vam da moznost videt veci v pravem svetle.
Ja nepochybuji o tom, ze Hatsumi zvlada mraky veci, zamlada trenoval se poustou dnes uz pro nej konkurencnich skol, ma k dispozici spoustu informacnich zdroju, ostatne tomu venuje cely svuj zivot, za laskaveho financniho prispeni z celeho sveta. Jenomze jak napsal Mirek, on si hraje, hraje si s technikami, hraje si s vami, hraje si s verejnosti. On si dela svoje "ninjutsu". Nikoliv vase. Jednou svym zakum rika, trenujete presne tak, jak se trenovalo pred nekolika sty lety, nic se nezmenilo. Jindy zas prohlasi, nikdo dnes uz netrenuje jako stari ninjove. Samozrejme, kdyz budu hledat vysvetleni a pochopeni jeho manipulace s lidmi, urcite najdu neco prijatelneho. Soke rikal tohle, ale myslel to uplne jinak. Jenom ja ve sve omezenosti jsem ho nepochopil a ostatni, co ho nepochopili, musi byt tim padem take omezeni. Protoze Soke ma tak velike srdce, ze to mysli vzdycky dobre. Soke je zijici Budha. Timhle mam vsechny pochybnosti pryc a muzu si hrat. Hra je skvelou formou vyuky pro deti, ale ty po urcitem case dospivaji, to je nemenny princip. A vy chcete cely zivot byt detmi, hrat si, neustale objevovat nove hry, nikdy se nesetkat s realitou. Budiz vam prano. Ti co se s realitou potkaji, pak jsou nuceni upravit svoje hry, svuj zpusob treninku, presne, jak to psal Mirek o te Argentine.

Pavela: zrovna vcera vecer jsem si rikal, ze v tehle diskuzi jeste chybi zapaleni kungfisti. A uz je tu mame ! :lol: Kdybych se mohl povazovat za ninju, jakoze nemuzu, kdyz jsem nic po letech treninku nepochopil... :wink:. Tak bych ti napsal, ze jsem sparoval s relativne velkou spoustou lidi, co byli ochotni se pratelsky poprat, i nejaci kungfiste se mezi nimi vyskytli. Ale pravym ninjou byt nemuzu, protoze mi nekteri instruktori v Bujinkanu rikali, ze neni vhodne se porovnavat s jinymi lidmi, o tom ze studium ninjutsu neni. :lol:
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod severin » stř 22. úno, 2006 11:08

Makoto píše:
Mimochodem, kdo to tehdy odvolal? Gracie nebo Tyson? Slysel jsem, ze Gracie odvolali match s nekym z WT, ale v tomto pripade to byl tusim Tyson, ale nejsem si tim jisty.

Já myslel,že to byl Emin Boztepe,kterého vyzvali.Jenže on chtěl férovku a oni mu poslali spoustu pravidel.Když pominu fma,tak WT bylo první kde jsem viděl jak je těžké někoho dostat na zem.Tady bylo spousta ran místo jedné a k tomu ještě jiné techniky.Co jsem měl možnost vidět z ninjucu,tak jsou tam všechny techniky potřebné k boji jenom lidé na které jsem zatím narazil je předvádí jaksi podivně.Je to opravdu jen o učiteli a přístupu k tréninku,takže ti správní bojovníci zatím jen nejsou moc vidět.Také nechápu proč na takovou osobnost,jako Luboš Pokorný hází jeho bývalí žáci tolik špíny a přirovnávají ho k Hladíkovi.Jako ninjucu laik jsem z toho lehce zmaten a rád bych slyšel nějaké to doporučení kam je dobré se jít podívat a poučit se v rámci studia ost. bu.Je vůbec možné se jít jen tak podívat na trénink Bujinkanu a kam ?
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 11:32

makoto:

jenže ve sparingu a ultimatech mas furt rukavice . nemluvim o tom jedna rana a smrt - to je v podminkach beznyho cloveka nesmysl, mluvim o tom ze kdyz te poprve trefi treba do nosu tak nez ze vzpamatujes da ti dalsi a dalsi a nevzpamatujes se vubec.kdyz vi jak a kam bbouchnout. kdyz si k tomu pridas udery hlavou,kolena a lokty ale i kopy tak je to celkem dost pouzitelnej arzenal.kterym se dokazes branit pred tim nez te nekdo dostane na zem.

a ze boj na zemi ucej lidi jako Wagner.. to neznamena celkem nic protoze i Wagner na ulici dostane jako kazdej jinej mozna jo, mozna ne..
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...