Mistři Ju-jitsu v ČR

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod kamiwaza » pát 21. pro, 2007 19:56

Gino, čekal jsem od tebe spíš něco k tématu, ale nedá se svítit :idea:
Rád si přečtu zajímavý názor někoho druhého, ale nutit tě nebudu :wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » ned 23. pro, 2007 12:22

Chlapi nechte toho, je to nedůstojný, zvlášť když oba máte už ledacos odcvičeno.
Já osobně se domnívám, že každý máte svůj kus pravdy. Oba se díváte na jedno a totéž ale z jiného úhlu pohledu.
Ju-jitsu, ju-jutsu, jujitsu, jujutsu. ... je nádherná věc s dlouhou historií , nejúžasnější na tom je, že člověk, pokud chce, tak může být kompatibilní s čím si jen zamane. Důkazem je vstřebávání prvků a způsobů výuky (tréninku) i jiných bojových umění do jujutsu a jejich vzájemná kombinace, aniž by tím jujutsu utrpělo. Dokazuje to taky univerzalita jujutsuka. Není třeba z toho dělat vědu, děje se to a dít se to bude, ať se to někomu líbí nebo ne. Vývoj, ať už takový nebo makový, nikdo z nás nezastaví. Te třeba to respektovat a brát to jaké to je. Aneb, jak praví klasik, někdo má rád holky, někdo zase vdolky.
Jukněte raděj sem http://www.otokodate.com/pics/PF2008/PF2008.jpg a nechte nohy v teple.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » pát 11. led, 2008 13:32

opravdu by mně zajímalo, kdo se tu věnuje "původnímu" JJ a kdo konglomerátu (směsce) JUDO, AIKIDO a KARATE.

4 kamiwaza - jak se Ti cvičilo se Soke Straussem?

4 Gino - věnuješ se něčemu co se nazývá (nazývalo) Miura ryu JJ?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: :-)

Příspěvekod kamiwaza » pát 11. led, 2008 18:26

kumori píše:4 kamiwaza - jak se Ti cvičilo se Soke Straussem?

S panem Straussem se mi cvičilo dobře. Vybral si mě jako figuranta, tak mu napiš SZ, jak se mu se mnou spolupracovalo :lol:
Docela mě překvapil, a to v dobrém.

kumori píše:opravdu by mně zajímalo, kdo se tu věnuje "původnímu" JJ a kdo konglomerátu (směsce) JUDO, AIKIDO a KARATE.

Ty s tím asi nikdy nepřestaneš :lol: Otevři nové vlákno na téma "LP 2. díl", ať je čurina:wink:
Co ti na to říct. Já jsem nikdy necvičil AIKIDO a KARATE(DO).
Osobně je mi úplně jedno, že se techniky juda vyskytují v JJ. Tobě to va:?: Je BJJ (ne)původní škola JJ, nebo je to cover verze juda zaměřená více na zem:?: Koho to trápí:wink:
Nevím co je to původní a nepůvodní JJ a je mi to fu(c)k:wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » sob 12. led, 2008 9:03

4 kamiwaza

to jsem rád, že se Ti se Soke cvičilo dobře, jeho styl cvičení jsem měl možnost poznat, hezké, ladné, takové taneční...trochu mi to koliduje s Tvými cestami za KM a filipínami...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mirsv » sob 12. led, 2008 13:31

mark4 píše:Kollman a parta ukrajinců, byli čtyři , napadli ho u Karlova mostu, skončilo to tak, že 2 utekli, 1 utrpěl těžký šok z několika zlomenin, 1 byl shozen do Vltavy, naštěstí přežil. <- TO JE JU-JITSU

PS: Prý ho zatkli na Václaváku s katanou za pasem. :twisted:

to by mě zajímalo,kolik je na tom pravdy :roll:
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kamiwaza » sob 12. led, 2008 16:57

kumori píše:4 kamiwaza
to jsem rád, že se Ti se Soke cvičilo dobře, jeho styl cvičení jsem měl možnost poznat, hezké, ladné, takové taneční...trochu mi to koliduje s Tvými cestami za KM a filipínami...

[quote="kumori"]

Jeho kombinace jsou opravdu většinou jako celek překombinované, ale na druhou stranu ten vstup co ukázal na Mírově mi velmi připomínal vstup z FBU, pak jak mě dostal na zem, tak už to bylo takové hraní si, ale jak si se mnou na zemi hrál, tak jsem se mu do toho musel jít dobrovolně, pěkně jsem u toho totiž cítil lokty a ramena. :( Otázkou je, zda je to reálné. Pro ty co někoho poutají, mají znehybněného člověka atd., tak určitě ano. Ten jeho vstup (z nekaratistického krytu :wink: úder, koleno, ko soto gari ...) byl také solidní.
Jinak KM je dle mého soudu velmi podobná JJ z dob 1. pol. 20. stol. Jen se dnes JJ necvičí jako za dob Lebedy a Matrase. Dnes se do popředí se dostává i požitek z pohybu, nějaká ta budo gymnastika, estetičnost ... Tím nechci říct, že je to úplně správně, ale nežijeme v době, kde se zabíjí na každém kroku, a tak si myslím, že určitá pohybová gramotnost nikomu neuškodí.
A co si budeme nalhávat. Na Budoshow je to z 99% Barrandov a komu to vadí. Je to prostě šou
Ale ty jsi nějak nenapsal, co je to původní a nepůvodní JJ.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » sob 12. led, 2008 20:27

Ale ty jsi nějak nenapsal, co je to původní a nepůvodní JJ.[/quote]

no, já jsem se na to ptal...jinak Strauss je opravdu někde jinde, než je realita, jeho styl výuky je příjemný, to je vše.S tím spojením KM a JJ z počátku 20. století něco bude.Mimochodem, dan v JJ máš od WJJKO nebo od Českého svazu Jiu-jitsu?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » sob 12. led, 2008 20:49

kamiwaza píše:Ale ty jsi nějak nenapsal, co je to původní a nepůvodní JJ.

kumori píše:no, já jsem se na to ptal...

Jelikož nikdo neodpověděl, tak asi nikdo necvičí v ČR původní JJ. I když Hakko ryu nejspíš původní je. Dále v Pardubicích je oddíl, jenž má v názvu Daito ryu.
Já správnou odpověď na původní/nepůvodní JJ pochopitelně neznám, bo cvičím paskvil juda-karate-aikida a trochu judo/jiu-jitsu :lol: :lol: :lol:

kumori píše:Mimochodem, dan v JJ máš od WJJKO nebo od Českého svazu Jiu-jitsu?

Myslíš, že je to důležité? Obě organizace podle tede stojí za drek, takže nejsem hoden sem dopisovat :cry: Když si beru na tréninku pásek, tak má bílou barvu. Ale přemýšlím o růžové, protože mě rajcuje a prý by mi slušela :wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » ned 13. led, 2008 8:05

kamiwaza píše:

kumori píše:no, já jsem se na to ptal...

Jelikož nikdo neodpověděl, tak asi nikdo necvičí v ČR původní JJ. I když Hakko ryu nejspíš původní je. Dále v Pardubicích je oddíl, jenž má v názvu Daito ryu.
Já správnou odpověď na původní/nepůvodní JJ pochopitelně neznám, bo cvičím paskvil juda-karate-aikida a trochu judo/jiu-jitsu :lol: :lol: :lol:

kumori píše:Mimochodem, dan v JJ máš od WJJKO nebo od Českého svazu Jiu-jitsu?

Myslíš, že je to důležité? Obě organizace podle tede stojí za drek, takže nejsem hoden sem dopisovat :cry: Když si beru na tréninku pásek, tak má bílou barvu. Ale přemýšlím o růžové, protože mě rajcuje a prý by mi slušela :wink:

já osobně bych se držel toho judo-jitsu :lol:

to jsem nevěděl, že se za svůj pás stydíš 8) :lol:
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » ned 13. led, 2008 10:07

kumori píše:to jsem nevěděl, že se za svůj pás stydíš 8) :lol:

Nestidím se za pásek, ten za nic nemůže, ale taky vím, že mi v ničem nepomůže. Tobě ten tvůj jo, když nepočítám držení gi? :lol: :lol: :lol:

Posílám ti video z turnaje. Hlavně ten zápas beze zbraně omrkni. Co je to za styl? Ty jako znalec původního JJ, AJJ ..., mi to určitě vysvětlíš :wink:

http://youtube.com/watch?v=iUCR-bkhPwM
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » ned 13. led, 2008 18:01

kamiwaza píše:
kumori píše:to jsem nevěděl, že se za svůj pás stydíš 8) :lol:

Nestidím se za pásek, ten za nic nemůže, ale taky vím, že mi v ničem nepomůže. Tobě ten tvůj jo, když nepočítám držení gi? :lol: :lol: :lol:

Posílám ti video z turnaje. Hlavně ten zápas beze zbraně omrkni. Co je to za styl? Ty jako znalec původního JJ, AJJ ..., mi to určitě vysvětlíš :wink:

http://youtube.com/watch?v=iUCR-bkhPwM

proboha :evil: kde jsi to vyhrabal?nevím co je to za tragedii, každopádně pokud název odvozují v souvislosti s rodinou Takeda, tak je to minimálně faux paux.Slyšel jsem o Takeda ha ryu Aikijujutsu v Jihoafrické republice, ale tohle mi jako tradiční styl nevypadá, spíš jako zase nějaké mix...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » ned 13. led, 2008 19:35

kumori píše:proboha :evil: kde jsi to vyhrabal?nevím co je to za tragedii, každopádně pokud název odvozují v souvislosti s rodinou Takeda, tak je to minimálně faux paux.Slyšel jsem o Takeda ha ryu Aikijujutsu v Jihoafrické republice, ale tohle mi jako tradiční styl nevypadá, spíš jako zase nějaké mix...

Zlaty judo/jiu-jitsu, co? :lol:

Mrkni na takedaryu.at
A pak že ve WJJKO sekají dany jak u Baťu cvičky :lol:
Našel jsem ještě jedno video, snad se ti uleví. I když nevím, ty asi budeš JJ fajnšmekr :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=mRNSTj5I ... re=related
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 14. led, 2008 9:53

kamiwaza píše:

Dotaz pro kamiwazu i kumoriho - jak definujete puvodni a nepuvodni JJ? Jen me to zajima, neni v tom zadna ironie, zadny hacek....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » pon 14. led, 2008 18:22

Makoto píše:Dotaz pro kamiwazu i kumoriho - jak definujete puvodni a nepuvodni JJ? Jen me to zajima, neni v tom zadna ironie ...

Spíš bys měl tento dotaz směřovat na Kumoriho, protože mě nezajímá, co je původní a nepůvodní, ale co je účinné a ještě účinnější :lol:
Tím dotazem na původní JJ myslel asi Kumori některou japonskou školu (např. tu na kterou jsem sem dal pro jeho "utěšení" odkaz - takenouči rju).
Já se spíš zajímám o současné JJ (z jeho pohledu nepůvodní, tj. různé modifikace (např. SCJJ).
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bui » pát 08. úno, 2008 11:05

Zdravím účastníky tohoto tématu.
Jelikož jsem po delší době narazil na web Přerovského dojo Pana Zupky, chci se zeptat jestli máte nějaké zkušenosti se školou ©KOLA JU JUTSU o.s. http://www.skolajujutsu.cz dříve Miura ryu ju jitsu (tradiční směr japonského bojového umění viz. http://www.jjrkralupy.net/ ) a s jejím hlavním učitelem René Zupkou alias Réné Alison Garcia Zupka alias Randy Alison Garcia, na začátku forá 1.Dan a od listopadu 2007 4.dan a titul Renshi. Po přečtení úvodem na http://www.jjrkralupy.net/ zjistíme že jejich školy jsou jedněmi z pěti tohoto systému v Evropě a Dojo Přerov je jak uvádějí Hombu(základní) dojo pro Evropu. Na technické aspekty těchto škol mají udajně dohlížet nějací učitelé Renshi Lubomír Polák (5.Dan) a Renshi Ray Alison (USA, 5.Dan Ju jitsu, 3.Dan Aikido). Oba jsou přímými žáky Kyoshi Michael Fernandez (7.Dan Ju jitsu, 5.Dan Aikido). Ať jsem se snažil prohledat NET důkladně nikde o těchto lidech ani zmínka. V dnešní době internetu přinejmenším zarážející. Nehledě na to že ani na webech těchto škol není ani jedna fotka zmiňovaných učitelů.
Vypadá to, že stále jsou lidé kteří si sami udělují technické stupně a tituly.
Někde na nějakém blogu dokonce bylo, že pan Zupka dokonce nemá žádný mistrovský stupeň a dokonce prý byl vyhozen z oddílu Aikido za to že si sám přidělil nějaké technické stupně. Tato informace je nepodložena a nemohu tento blog již najít.
bui
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod migli » pát 08. úno, 2008 11:20

bui:

neco se tu uz resilo, takze priste hledej, smudlo :idea:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 08. úno, 2008 11:32

Diskutere - novacku bui... paklize ti tato skola lezi v zaludku, mas jedinecnou sanci si tam zajet a probrat to s panem Zupkou z oci do oci. Pokud vim (pred lety jsem u nej cvicil cca 3 roky) nikdy se podobne veci nebranil a dokonce nekolikrat k ni sam vyzival.

Neni nad osobni zkusenost.

To je jen ma pratelska rada, ponevadz si myslim, ze na internetu to nevyresis, maximalne ukojis sve ego. Kdyz tak podrobne sledujes jejich stranky, prihlas se na nejaky seminar a zacvic si s nimi - myslim, ze tim ziskas hodne informaci. Nezastavam se pana Zupky, ale cvicil jsem s nim od zrodu jeho sdruzeni v CR a mimojine jsem i pomahal tvorit stranky jjrkralupy (kde uvod je jiz 5 let neaktualizovan, coz je jednoznacne jejich chyba) a tak spoustu odpovedi znam, ale vysvetlil jsem je jen nekolika blizkym lidem, kteri jsou i z tohoto fora. Nemam za potrebi je ale vysvetlovat kazdemu a rozhodne nechci Randyho postupy obhajovat. Necht si je obhaji sam a nejlepe tobe osobne. Bud ti o to opravdu jde a kdyz si davas tolik prace s vyhledavanim informaci po netu, nebude ti vadi ztrata casu na navstevu jeho skoly. Nebo ti o nic nejde, pan Zupka je ti v podstate lhostejny a jen se nudis :)

EDIT: migli me, koukam, predbehl, muhehe.... asi jsi, mily bui, udelal nekde ve svem hoírentnim hledani chybu, kdyz ti tohle uniklo :wink:
Naposledy upravil Gino dne pát 08. úno, 2008 11:34, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bui » pát 08. úno, 2008 11:33

Díky za link Migli.
bui
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod bui » pát 08. úno, 2008 11:44

To Gino:
V žaludku mi teď leží možná oběd.
Byl to jen dotaz na zkušenosti návštěvníku tohoto dikuzního fora s touto školou.
Moje chyba, že jsem nanašel toto již probírané téma viz link od Migli(ho).

Na seminář bych asi nešel, asi bych neměl kým cvičit když tam trénují děti. Jde o výškový a váhový rozdíl (ne o narážku).
bui
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...