kobudó... korjú... kobudžucu...

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 12:37

kusa píše:Shihan Madl, v ramci Tenshin Shoden Kosuryu...

...a ten?

kusa píše:K tym kata vo dvojici, resp. iai justu ono je problem v tom, ze ludia casto hovoria o niecom, s cim nemaju vobec ziadne skusenosti a vobec ich neserie, ze maju napriklad uplne spatny maai pri technikach s bokkenom. Je logicke, ze potom nad iai do/jutsu ohrnaju nos... :(

Od toho jsou tu lidi jako Diane Skoss :wink:

kusa píše:moja adresa je kage@zoznam.sk, posli mi mail, aj s cenami prosim, asi by som aj tie tajne zbrane ju jutsu, v ramci studia, inak nemas nahodou aj Jodo od Kriegera? Cital som ten Kodymov preklad a je to uplna parada!!! Chlapcisko, (Michal) s ktorym som sa stretol v Prahe mi vravel, ze je to jaksi volne nedostupne, je to pravda? :wink:

1) pošlu Ti, co by Tě mohlo zajímat - ale snazší by bylo, kdybys napsal, co chceš (je tam video Nakakura rjú... a teď budeme kupovat 5 sérií The Classical... od Diane Skoss)

2) džódó od P.K. byla volně dostupná, ale pro lidi cvičící džó byla ze míň... teď je vyprodaná, jeden z posledních kusů měl právě Michal...

3)©MR je sice tradiční škola, ale není nijak uzavřená - jako by měli být všechny :wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 12:39

marvin píše:patrik: - kam bys ty lidi zahrabával? :) ok si ma presvedcil - zahradku mam plnu :)

kusa - "takeho smiesneho cloviecika .... blabla "
- no prepac nechel som ta priamo urazit - netusil som, ze sem chodis a vzapati sa v tom identifikujes a bude to natolko osobne - Bol by som viacej diplomat 8) -
ale aspon vies aky dojem si spravil :D vies ako sa vravieva - "velka huba malo rozumu" tak ked na mna niekto naleti na prvy krat s 300 info o ktore som sa nejako neprosil :), ze sa nestiham ani verbalne rozkukat a zakonci to nejako v zmysle, ze s tebou kedze si vacsi by som aj tak ja urcite nezapasil teba rovno zastrelim. A to len preto, ze sa slusne spytam, coze je to za b.u. co cvicite?
Tak sa necuduj, ze dojem je silne neurcity a rozpacity .... Cloveku sa derie na jazyk otazka, ze kolko ludi si uz zabil ? ked si taky drson ... ale inak v pohode :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: ok, ok, keby som mal verit tomu co sa vravi tak na vas pozriem vidim "vela svalov malo rozumu", napriklad. Ano na ulici som si preskakal svoje a vela veci som pochopil, ale to neznamena, ze som drson, ked z vlastnych skusenosti viem, ze na "medvedikov" mi treba minimalne palicu, alebo teleskop a nie do nich busit pestami. :wink: To je zdravy selsky mozek. 8) Pistol nenosim :lol:
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 12:41

Jendis píše:
Picard píše:Poradny chlap cvici s poradnym bokenem :)

http://store6.yimg.com/I/kendobogu_1772_40355

To je to slavné Musašiho veslo :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:

...normální suburito... meč na suburi... mám ho tu v obchodě... na párové cvičení nevhodné a Picard si z nás dělá psinu...

...dá se sehnat i ten Musašiho typ... viz bokkenshop.com

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 06. kvě, 2004 12:47

Patrik - já kendó necvičím a ani jsem ho neviděl z rychlíku....co je suburito a ostatní nadávky,co používáš? :wink: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 12:48

...a ten?

Aj som vedel, niekde v Japonsku, pisal mi to, ked som u neho zacinal cvicit, ale ten mail som zmazal.

Od toho jsou tu lidi jako Diane Skoss :wink:

:D :D :D

1) pošlu Ti, co by Tě mohlo zajímat - ale snazší by bylo, kdybys napsal, co chceš (je tam video Nakakura rjú... a teď budeme kupovat 5 sérií The Classical... od Diane Skoss)

2) džódó od P.K. byla volně dostupná, ale pro lidi cvičící džó byla ze míň... teď je vyprodaná, jeden z posledních kusů měl právě Michal...

3)©MR je sice tradiční škola, ale není nijak uzavřená - jako by měli být všechny :wink:

No sak prave neviem co mas, lebo este by som nieco aj o shinobi, ale nie ti vymlety amici, co robia s Hacumim a este ma zaujima hanbo, tessen a manrikigusari. :twisted:
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 12:51

tady je ten Musašiho http://www.bokkenshop.com/image/234.gif Timhle prej ubil Sasákiho Kodžira...

...Musó Gonnosuke podle jedný teorie k zápasu použil právě podobnou věc... http://www.tenshin.cz/clanky/muso_a_dzo.htm

...ale to že se rubali dřevěnejma byla známka toho, že to nebylo na život a na smrt... Musaši možná podváděl a (nevratně) fauloval...

Patrik

P.S.
...a potom se tak styděl, že napsal Go rin no šó :lol:
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » čtv 06. kvě, 2004 12:52

kdyz uz jsme u toho tak poradny kendista cvici s poradnym sinajem ;-)

http://www.e-bogu.com/photos/HAY-KEN-SH ... I--6-2.jpg
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 12:54

Jendis píše:Patrik - já kendó necvičím a ani jsem ho neviděl z rychlíku....co je suburito a ostatní nadávky,co používáš? :wink: :lol:

...suburi je takový to máchání, který se v kendó a kendžucu dělá, abys nezvedal ramena :wink: a naučil se držet...

...tó by měl být meč... takže meč na machání 8)

Patrik

P.S.
Na kendó existuje typ z bambusu (ze čtyř, nebo šesti plátů... nepovolený na závody...)
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 12:57

Picard píše:kdyz uz jsme u toho tak poradny kendista cvici s poradnym sinajem ;-)

http://www.e-bogu.com/photos/HAY-KEN-SH ... I--6-2.jpg

:roll: nadále si z nás dělá psinu... a ještě se u toho drze směje... má jediný štěstí, že nejedu na Satsuki... :twisted:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 13:02

kusa píše:...a ten?

Aj som vedel, niekde v Japonsku, pisal mi to, ked som u neho zacinal cvicit, ale ten mail som zmazal.

...a to Tě nezajímá z jakýho zdroje čerpá?

Jak vlastně Tojama rjú souvisí s Kosjú rjú?

Ptám se Vážně... zkoušel jsem se ptát i v Nagomi, ale prej je to tajný... :cry:

Ty mi to taky neřekneš?

Patrik

P.S.
S těma nindžama bych potřeboval trochu nakopnout... je tam hromada věcí o Hacumim (9DVD a knížky) i jiný věci, ale nevyznám se v tom... co konkrétně
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » čtv 06. kvě, 2004 13:08

No a tady mate opravdu poradneho chlapa s opravdu poradnym sinajem :-)

http://www.kendo.euweb.cz/text/textik/fots/lon98a.jpg

Jinak suburi neni uplne presne machani :-) No to je ale torchu off-topic, stjne jako vsechny moje prispevky v tomto foru ...
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 13:15

Picard píše:Jinak suburi neni uplne presne machani :-) No to je ale torchu off-topic, stjne jako vsechny moje prispevky v tomto foru ...

...hele Pikoš, já vím, že je to trochu víc a že to není jenom o množství seků, ale i o kvalitě, ale překlad by měl být něco jako "prosté švihání"...

...máš jinej překlad? uvítám...

Patrik

P.S.
ještě jsem našel "swinging exercise"
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » čtv 06. kvě, 2004 13:17

patrik píše:
Picard píše:Jinak suburi neni uplne presne machani :-) No to je ale torchu off-topic, stjne jako vsechny moje prispevky v tomto foru ...

...hele Pikoš, já vím, že je to trochu víc a že to není jenom o množství seků, ale i o kvalitě, ale překlad by měl být něco jako "prosté švihání"...

...máš jinej překlad? uvítám...

Patrik

P.S.
ještě jsem našel "swinging exercise"

Cutting excercise?
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 13:23

Picard píše:Cutting excercise?

hmm...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 13:26

patrik píše:

Ty mi to taky neřekneš?

Patrik

P.S.
S těma nindžama bych potřeboval trochu nakopnout... je tam hromada věcí o Hacumim (9DVD a knížky) i jiný věci, ale nevyznám se v tom... co konkrétně

vravim, ze mi to uplne na zaciatku napisal, ale odvtedy som zmenil postovu sluzbu a mail zostal niekde na serveroch yahoo, chcel som ho pred casom vytiahnut, ale konto uz bolo zrusene :cry: takze neviem... :cry:
Spekulovat nechcem, pretoze je to moj shihan :P Kazdopadne som sa dostal za tie tri roky cvicenia v Nagomi ovela dalej, ako za celych dvadsat rokov cvicenia aiki a karate predtym 8)
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 13:35

kusa píše:Spekulovat nechcem, pretoze je to moj shihan :P Kazdopadne som sa dostal za tie tri roky cvicenia v Nagomi ovela dalej, ako za celych dvadsat rokov cvicenia aiki a karate predtym 8)

Tak to gratuluju...

...nicméně stejnou věc si myslí třeba Ti, kterří zůstali u karate nebo aiki. Nebo třeba ti, kteří cvičí nějaký myšmaš... To s tím růstem.

Nech to plavat...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 13:37

kusa píše:
patrik píše:

Ty mi to taky neřekneš?

Patrik

P.S.

vravim, ze mi to uplne na zaciatku napisal, ale odvtedy som zmenil postovu sluzbu a mail zostal niekde na serveroch yahoo, chcel som ho pred casom vytiahnut, ale konto uz bolo zrusene :cry: takze neviem... :cry:
Spekulovat nechcem, pretoze je to moj shihan :P Kazdopadne som sa dostal za tie tri roky cvicenia v Nagomi ovela dalej, ako za celych dvadsat rokov cvicenia aiki a karate predtym 8)

kosuryu je vraj stara minamotovska skola strategie, este som to nepreklepaval, toyama s tym, myslim, nijako priamo nesuvisi...
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 13:48

kusa píše:kosuryu je vraj stara minamotovska skola strategie, este som to nepreklepaval, toyama s tym, myslim, nijako priamo nesuvisi...

Fakt to nechci nijak zlehčovat... vím, co je Kosjú rjú, vím, co je Tojama rjú a Tvůj šihan není můj šihan, takže pochybnosti mít můžu...

...kupříkladu na Moravě se cvičí Daitó rjú aiki... a učitel těch lidí je žákem Floqueta, který studoval u Močizukiho a ten u Takedy... takže to navazuje docela pěkně...

...nebo Olomoucký Katori ©intó rjú cvičí spolu s Eri Kusano-Mijauči, která studovala u Sugina...

To jsou hodně starý školy s podobně dlouhou tradicí a Ti, kdo je tu učí dokáží říct, kde se tomu věnují...

Patrik

P.S.
Za chvíli se pohádáme... nech to plavat.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 13:58

patrik píše:
kusa píše:kosuryu je vraj stara minamotovska skola strategie, este som to nepreklepaval, toyama s tym, myslim, nijako priamo nesuvisi...

Fakt to nechci nijak zlehčovat... vím, co je Kosjú rjú, vím, co je Tojama rjú a Tvůj šihan není můj šihan, takže pochybnosti mít můžu...

...kupříkladu na Moravě se cvičí Daitó rjú aiki... a učitel těch lidí je žákem Floqueta, který studoval u Močizukiho a ten u Takedy... takže to navazuje docela pěkně...

...nebo Olomoucký Katori ©intó rjú cvičí spolu s Eri Kusano-Mijauči, která studovala u Sugina...

To jsou hodně starý školy s podobně dlouhou tradicí a Ti, kdo je tu učí dokáží říct, kde se tomu věnují...

Patrik

P.S.
Za chvíli se pohádáme... nech to plavat.

No sak o liniu ide, to je mi jasne, hadat sa nebudeme, ale prave preto som sa pytal na to hned na zaciatku, teda este niekedy zaciatkom roka 2001. Dostal som odpoved, ktora ma uspokojila, preto som to neriesil dalej. :!:

Kazdopadne to bude rastom, odvtedy som vyrastol o 10 cm... :D :D :D

Predpokladam, ze koluju chyry, ze ide o sarlatana :lol: :lol: :lol: , ale sak kto ma pochybnosti, nech si to tam ide skusit a uvidi :lol: :lol: :lol: :lol:
Inak bol si sa opytat osobne jeho :?:
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 14:05

kusa píše:Inak bol si sa opytat osobne jeho :?:

...Minulý týden jsem si s ním vyměnil asi 15 nebo 20 mejlů a odepsal mi, že mu prostě musím věřit... sorry, nemusím.

To je tak všechno.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...