Goju-ryu vs Shotokan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 14:35

A nedá mi to, já býka holou pěstí nedokážu zábit a nedokážeš to ani ty ani nikdo tady. Natož mu useknout parohy nebo přerazit kámen.. Takže na tom asi taky něco bude.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 14:40

Neřikám že to neumí nikdo jinež Oyama ,jen řikám že to nevypadá na to že Oyama byl někdo kdo nic neuměl, nic mu nešlo tak si řek že založí nejtvrdší karate :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 13. říj, 2005 14:50

Já už fakt nevím co ti na to říct... hele, mám v plánu jet teď někdy do práglu ještě na trenink, přidej se, můžeme to spolu rozebrat :-) Dej vědět přes SZ, zda máš zájem, nebo to tu od tebe jsou jen řeči... KONEC OT.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 17:21

Gino: já nemám potřebu nic obhajovat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 18:43

Panda píše:No zpět k tématu...cvičím trochu i wing/tsun a napohled, zdůzrazňuji napohled, blíž jsem se ke Goju-Ryu nedotastal (a je mi to docela líto, ale u nás se učí hlavně na Slovensku), mi přišlo že má v technikách rukou hodně podobného, věci jako stahování, krátké švihové pohyby i postoj (Hangentsu daci..myslim ze to v Gr je Sancin daci, je principialně skoro na chlup stejné jako základní postoj ve wing tsunu)a ze Gr ma efektivnější treningové metody na kratší vzdálenost než shotokan...pucmazane?

Jednou jsem objevil zajímovou sestavu z Wing Tsun přes stránky pan Rzounka (na jméno si nevzpomenu), která hodně připomínala Tensho.
Goju ryu má kořeny zjevně ve více stylech kung-fu.

PS. Místo debatovaní o BU se věnujete vlastním půtkám. Proto má toto fórum tak nízkou úroveň. Inu jsme češi, že?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 14. říj, 2005 1:58

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:55, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 14. říj, 2005 7:40

low: mě nešlo o obhajování... z toho jsem snad vyrostl. Jen jsem byl zvědav jak by ses vyrovnal s jiným druhem tvrdého treninku, než jsi zvyklý.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 14. říj, 2005 7:56

Mno,když už to sklouzává i ke Kyokushinkanu...je pravda,že tam jsou "tvrďáci",což bývá deviza k dobru....nicméně,určitě jen to,že chodíš cvičit Kyokushin z Tebe automaticky nedělá supermana....v každém dojo se cvičí jinak,každý je ochoten dřít jinak.....a obrovská masa lidí cvičící jiný styl také dře hodně moc.....jenže o tom to není.
Pro "reálný boj"(mně to nejde z huby.....hodně lidí o tom mluví,ale málokdo ví,o čem se vlastně mluví-bez urážky) potřebuješ trénink jiný,než pro zápasy....psychická příprava,boj "pod tlakem".....atdatd.To není jen o tom,bouchat a znát techniku......můžeš být superborec,ale udělá-li někdo NEČEKANĚ bububu,co myslíš,že bude??????
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 12:51

Jendis: jo však já taky neřikám že jsem tvrďák.

Gino: no na tom něco bude opravdu si nedovedu představit tvrdší systém tréninku.

Pucmaz: a víš jak vypadá trénink ? Opakuju ti že jediný co jsi viděl je kumite.. Které je tvrdší než u ostatních stylů. Nebo snad ne? To neni vychloubání to je čisté konstatování. Kyokushin zahrnuje všechno, samořejmě hlavně utočný kombinace ale i klasický nízký postoje,kata,kihon, jako v každém jiném karate. Citlivé body.No je pravda že se u nás nenaučíš vypichovat oči nebo někoho neutralizovat hmatem na nějakej tlakovej bod.Citlivý bod je slezina, ledviny, žebra, solár, břicho, čelist, nos, genitálie.. Když někoho budu chtít vyřídit tak využiju techniku kterou jsem se naučil v technikách a kihonu,využiju sílu kterou jsem nabyl posilovaním, využiju rychlost a zkušenosti které jsem dosáhl v kumite. Kopnu ho mae-geri nebo joko do ksichtu, zlomim mu žebra , kopnu ho mezi nohy, přerazim mu čelist ..na tom se neni prostě neni co učit. To se jen aplikuje to co jsem se naučil. Naučil pořádně praštit. Kolika lidem jsi ty vypích oči ?Ale myslimk že ty prostě nechápeš podstatu kyokushinu. Jak to pěkně napsal tušim Panda.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 12:56

Jendis: teorie.. z toho co jsem viděl vím že ten kdo cvičí sport jako thajský boxbox nebo kyokushin je na tom co se týče obrany a rvaček obecně daleko líp než lidi co cvičí speciální systémy typu wingchun,musado atd.. než se třeba v tom kyokushinu nebo MT dostaneš na nějakou úroveň tak si prostě musíš vytrpět takový věci který se těmhle lidem nezdáli ani ve snu.To je jako by jsi srovnával pilota F1 což je taky sport s řidičem co jednou prošel školou smyku..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 13:06

jinak hádat se co je účinější je vážně mimo, každej může dostat přes hubu, nehledě na to jak je dobrej a co cvičí..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 14. říj, 2005 14:10

to máš fuk...shodneme se na tom,že :"Jak trénuješ,tak bojuješ"....nebo ne?! :wink: :idea: :!:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » pát 14. říj, 2005 14:21

Jenom jedna otázka pro Pucmaze, na ketrou jsem se už kdysi ptal - bez odpovědi.
Jak simulujete zápas vy?
Zaklínadlo typu - při "reálném" boji lámeme prsty,pícháme do očí, útočíme ze zadu atd. atd.
Všechno beru, reál si servítky nebere, ale jak chceš tyto věci reálně nacvičovat?

Takže znovu se ptám - jak probíha kumite u vás v Japonsku?

To není šťourání, ale opravdu mne to zajímá.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 14. říj, 2005 14:34

Jendisi tak nějak. Ale to co chceš použít musíš mít naučeno a vyzkoušeno z tréninku jinak si tim můžeš ublížit víc sám sobě.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 15. říj, 2005 9:54

Goju-Ryu - kata (nevím,co je to za katu-Pucmaz jistě doplní)- Meitatsu Yagi, 10. dan

http://fileserver.uechi-ryu.com/videos/yagi_kata.wmv

Sanchin -

http://fileserver.uechi-ryu.com/videos/ ... nships.wmv
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

dfd

Příspěvekod Anonymní » sob 15. říj, 2005 12:04

Pánové klobouk dolu.Nakahodo mne zaujal.Sanseiru-Bílý Jeřáb jak ušitej.Když to srovnám třeba se šotokanem nebo jinýma paskvilama tak bych brečel.No jo oni to kluci Čínský věděli jak a proč to cvičit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 15. říj, 2005 17:17

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » ned 16. říj, 2005 11:07

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:54, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » ned 16. říj, 2005 12:24

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:54, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 16. říj, 2005 12:30

myslíš tohle???(házel jsem to kousek výš)

http://fileserver.uechi-ryu.com/videos/tsuyoshi.wmv

A co ta Sanchin kata???
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...