Moderátor: Picard
Gino píše:Makoto: "Ja mam naopak pocit, jakoby jsi byl bezpodminecny obdivovatel JJ koryu"
Ne ne, byl jsem... a taky jsem byl tak horlivej, jako to vidim u tebe (a vlastne jeste v otazce JJ i jsem, protoze me to stale tlaci v srdci), ale... JJ uz zacinam u me povazovat za uzavrenou kapitolu...
tekara píše:Karate Jutsu - Meč nedrží v levé ruce, protože je levák. Je pravák. Ale jeho filozofie boje je, že pokud mám základní střeh levý, s levou rukou blíže k soupeři, tak všechny techniky budou vycházet z tohoto postoje, včetně kata.
Pouze vysvětluji, neobhajuji.
tekara píše:Karate Jutsu - Meč nedrží v levé ruce, protože je levák. Je pravák. Ale jeho filozofie boje je, že pokud mám základní střeh levý, s levou rukou blíže k soupeři, tak všechny techniky budou vycházet z tohoto postoje, včetně kata.
Pouze vysvětluji, neobhajuji.
tekara píše:Pánové, to není mé vysvětlení. Takto to vysvětluje sensei Boršek. Já ten styl necvičím a je mi to vcelku ukradené. Dělám karate a s katanou necvičím. Pouze jsem popsal, proč ta levá ruka.
Pokud jsem pochopil, tak nejvíce ví o stylu sedmnáctiletý Dalibor_Kovar.
Low píše:nestava se z ni obchod prevazne v evropskych koninach ale hlavne v japonsku..
graver píše:Omlouvám se za jistě blbou otázku, ale proč existuje jen jeden správný způsob držení meče - pravou rukou? Má to nějaký technický smysl, že to tak musí dělat i levák nebo je to prostě dané (jako např. že nějaká kata začíná a vychází z levého ZKD, i když zrcadlově to jde taky)?
graver píše:Omlouvám se za jistě blbou otázku, ale proč existuje jen jeden správný způsob držení meče - pravou rukou? Má to nějaký technický smysl, že to tak musí dělat i levák nebo je to prostě dané (jako např. že nějaká kata začíná a vychází z levého ZKD, i když zrcadlově to jde taky)?
mikeone píše:A jeste jedna poznamka : na Mistrovstvi Evropy iaido v roce tusim 2001 jsem se poprve seznamil s clovekem (Ital, jmeno uz bohuzel nevim), ktery cvicil VSECHNY seitei kata levou rukou - fyzicka dispozice - pravou ruku ma amputovanou kousek pred zapestim. Vsechna kata mel upravena samozrejme na zasunuti mecena prave strane, a nutno podotknout, ze jeho technika byla vynikajici, tusim skoncil 2. v kategorii 1.danu. Urcite to bude vcetne fotografii dohledatelne na webu Italske kendo federace...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník