Moderátor: Picard
severin píše:Kde se učil kendo je mi celkem jedno a trénink s choreografama nepovažuju za seriozní.Možná jsi Patriku vyštrachal něco z japonských kruhů,já zase z filipínských a tam maj celkem jasno co předvádí.
Chci jen upozornit fanoušky jeho filmů,že to co tam předvádí není většinou Aikido.Pokud si však někdo myslí,že ty řetězáky/boj s nožem a tyčemi je vrcholná forma pouličního Aikida at nesetrvává dále v bludu.
Každopádně si myslím,že nakonec většina lidí cvičí Aikido kvůli jiným cílům než killovat lidi a nepotřebují strašit ostatní jménem Steven Seagal.
KwaiCheng píše:Muzu mit dotaz? Slysel jsem od meho znameho (ktery se aikidu venuje teprve asi jen 7 mesicu) ze pry nemuzou uderit... Co je na tom pravdy? Nemuzou uderit prvni nebo vubec? Pritom jsem se byl podivat na nekolika trenincich aikida a ten jejich mistr jak je skladal, tak je nekolikrat i dobijel na zemi...
RBR píše:Rychi píše:RBR píše:
No, tak mu pomoci aikida zlomim koncetinuJinak pochybuju, ze by na me jen tak z prdele zautocil nekdo v 3 danu v karate a sel do me natvrdo high kickama. Spis by na me zautocil nejaky nactilety fracek co by me chtel okrast. V tom pripade si myslim, ze by mi aikido stacilo
No i 15tiletý fracek může mít nůž. Chtěl jsem tím naznačit, že ve finále je jedno zda-li borce sestřelíš nebo polámeš. Na rozdíl od jiných netvrdím, že A. je v sebeobraně úplně k ničemu, pouze se musí cvičit pořádně. Ne balet.
RBR
RBR píše:Rychi píše:RBR píše:
No, tak mu pomoci aikida zlomim koncetinuJinak pochybuju, ze by na me jen tak z prdele zautocil nekdo v 3 danu v karate a sel do me natvrdo high kickama. Spis by na me zautocil nejaky nactilety fracek co by me chtel okrast. V tom pripade si myslim, ze by mi aikido stacilo
No i 15tiletý fracek může mít nůž. Chtěl jsem tím naznačit, že ve finále je jedno zda-li borce sestřelíš nebo polámeš. Na rozdíl od jiných netvrdím, že A. je v sebeobraně úplně k ničemu, pouze se musí cvičit pořádně. Ne balet.
RBR
Rychi píše:Me by zajimalo, jak reagujete, kdyz na vas v afektu zautoci nejaky vas kamarad nebo znami, ktereho nechcete dobit do krve, ale zaroven ho potrebujete "zneskodnit", aby jste z toho nemeli ani jeden problemy (napr. rvacky ve skole)?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník