patrik píše:kusa píše:Inak bol si sa opytat osobne jeho
...Minulý týden jsem si s ním vyměnil asi 15 nebo 20 mejlů a odepsal mi, že mu prostě musím věřit... sorry, nemusím.
To je tak všechno.
Patrik
aha, a teda tvoj rezult je aky?
Moderátor: Picard
patrik píše:kusa píše:Inak bol si sa opytat osobne jeho
...Minulý týden jsem si s ním vyměnil asi 15 nebo 20 mejlů a odepsal mi, že mu prostě musím věřit... sorry, nemusím.
To je tak všechno.
Patrik
kusa píše:patrik píše:kusa píše:Inak bol si sa opytat osobne jeho
To je tak všechno.
Patrik
aha, a teda tvoj rezult je aky?
patrik píše:...to bysme se dostali k tomu hadání...
Patrik
P.S.
Ale nebyl schopný mi dát žádné jméno, žádnou lineage... žádnou souvislost... Vy jste jeho žáci a věříte tomu, buďte a věřte...
kusa píše:predpokladam, ze si presvedceny, ze ide o mismas, resp. aky mas na to umenie nazor, sak sa vymackni, nezvyknem robit rychle zavery, takze kludne pis, aspon budem mat info z viacerych zdrojov
patrik píše:kusa píše:predpokladam, ze si presvedceny, ze ide o mismas, resp. aky mas na to umenie nazor, sak sa vymackni, nezvyknem robit rychle zavery, takze kludne pis, aspon budem mat info z viacerych zdrojov
Podívej, já se pouze zeptal (přímo a jeho), kdo byl a je jeho učitel Kosjú rjú a zda mi může poskytnout nějaké informace o historii této školy. Měl jsem k tomu dobrý důvod, protože chci objektivně zmapovat, co z korjú se tu cvičí... Odpověď jsem nedostal za týden dopisování žádnou (snad jen, že ho nejvíc naučil jeho otec a dědeček - džúdžucu a kempo - a že měl učitelů hodně)...
Mezitím, protože mě to zaujalo jsem našel informaci o tom, že v rámci Kosjú rjú učí Nakajama rjú, Tojama rjú, Hajašizaki rjú... Zeptal jsem se, jak tyto školy souvisí s tradicí kosjú rjú a opět žádná odpověď...
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tradiční, chceš-li klasické školy jsou založené právě na tom, že se k nim nic nepřidává, že se neslepují s něčím...
...proto jen a jen nedůvěra.
Když odbočím...
Vím o tom, že Tošiširo Obata cvičí tzv. ©inkendó a Aikidžucu, které by mělo být založené na úplně stejných zdrojích (Minamoto Takeda + Nakakura rjú...) a viděl jsem, jak to vypadá...
...ve srovnání s tímto u mě ale vítězí infotrmace, že Takedové cvičili a předávali Daitó rjú a Ono ha Ittó rjú kendžucu...
Změním názor když mi někdo rozumě vysvětlí tuhle směs... Já nedokážu posoudit (když se na to budu dívat), jestli to je dobře nebo špatně... každá škola je jiná, v případě těchto disciplín to pltí 2násob... proto je jedno, co si o tom myslím, když to vidím (viz Královský slib, nebo Cesty víry... kde pan Mádl cvičí), já chci jen a jen vysvětlit souvislosti...
...a vysvětlení, že je to tajný mě neuspokojuje.
Patrik
kusa píše:dik za objasnenie situacie, zas som o nieco mudrejsi![]()
Kazdopadne techniky funguju, katy su spravne, takze z mojej strany nie je dovod na obavy.![]()
![]()
![]()
Ci je to koryu, alebo nie je pre mna nie je az take dolezite.Principy funguju a to mi staci, navyse ta skladba mi celkom vyhovuje.
![]()
Este by som si mozno niekde rad zmakol to manrikigusari, nevies nahodou o niecom?![]()
Najma u mna je prvorady zen. O bojove umenia sa zaujimam skor z "antropologickeho" hladiska![]()
![]()
, co jako a kde a dost by si mi pomohol s tymi publikaciami, a celkom by som sa rad mozno aj stretol osobne...
patrik píše:kusa píše:dik za objasnenie situacie, zas som o nieco mudrejsi![]()
Kazdopadne techniky funguju, katy su spravne, takze z mojej strany nie je dovod na obavy.![]()
![]()
![]()
Ci je to koryu, alebo nie je pre mna nie je az take dolezite.Principy funguju a to mi staci, navyse ta skladba mi celkom vyhovuje.
![]()
Este by som si mozno niekde rad zmakol to manrikigusari, nevies nahodou o niecom?![]()
Najma u mna je prvorady zen. O bojove umenia sa zaujimam skor z "antropologickeho" hladiska![]()
![]()
, co jako a kde a dost by si mi pomohol s tymi publikaciami, a celkom by som sa rad mozno aj stretol osobne...
Techniky fungují... takže když mě teď někdo příjde vymlátit duši z těla a řekne, tohle je škola z 12. století věř tomu nebo ne, mám mu věřit, že je to škola z 12. století?
Jestliže je pro Tebe prvořadý zen, nemá smysl, abychom tady rozebírali quality nějakého korjú, protože o zenu nevím vůbec nic...
...osobně se můžeme stretnúť koncem června na cvičení ©MR džó v Lpt. Mikuláši, nebo přijeď kdykoliv k nám...
...a publikace budem řešit po mejlu, co říkáš?
Poslal jsem Ti odpověď... už bys to tam mohl mít
Patrik
šmoula píše:Patrik - s jakými nindži chceš helfnout? Doufal jsem, že se ozve někdo starší, ale asi to zbyde na mně
kusa píše:No sak prave neviem co mas, lebo este by som nieco aj o shinobi, ale nie ti vymlety amici, co robia s Hacumim a este ma zaujima hanbo, tessen a manrikigusari.
marvin píše:patrik - add kusari video - no neviem ci prave vdaka takejto prezentaci technik nie su povazovane casto, tradicne japonske b.u. za absolutne nepouzitelne .... Natiska sa otazka - A to je ako ? COOOO? Ftip ?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník