kobudó... korjú... kobudžucu...

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 14:11

patrik píše:
kusa píše:Inak bol si sa opytat osobne jeho :?:

...Minulý týden jsem si s ním vyměnil asi 15 nebo 20 mejlů a odepsal mi, že mu prostě musím věřit... sorry, nemusím.

To je tak všechno.

Patrik

aha, a teda tvoj rezult je aky?
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 14:16

...to bysme se dostali k tomu hadání...

Patrik

P.S.
Ale nebyl schopný mi dát žádné jméno, žádnou lineage... žádnou souvislost... Vy jste jeho žáci a věříte tomu, buďte a věřte...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 14:17

kusa píše:
patrik píše:
kusa píše:Inak bol si sa opytat osobne jeho :?:

...Minulý týden jsem si s ním vyměnil asi 15 nebo 20 mejlů a odepsal mi, že mu prostě musím věřit... sorry, nemusím.

To je tak všechno.

Patrik

aha, a teda tvoj rezult je aky?

predpokladam, ze si presvedceny, ze ide o mismas :lol:, resp. aky mas na to umenie nazor, sak sa vymackni, nezvyknem robit rychle zavery, takze kludne pis, aspon budem mat info z viacerych zdrojov :?:
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 14:21

patrik píše:...to bysme se dostali k tomu hadání...

Patrik

P.S.
Ale nebyl schopný mi dát žádné jméno, žádnou lineage... žádnou souvislost... Vy jste jeho žáci a věříte tomu, buďte a věřte...

To je jasne, najma, [b]tie bojove umenia beriem ako folklor, [/b]mal som toho svojho casu dost na ulici, ja som tam prisiel hlavne kvoli zenu...tam je myslim linia jasna, alebo :?:
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 14:29

kusa píše:predpokladam, ze si presvedceny, ze ide o mismas :lol:, resp. aky mas na to umenie nazor, sak sa vymackni, nezvyknem robit rychle zavery, takze kludne pis, aspon budem mat info z viacerych zdrojov :?:

Podívej, já se pouze zeptal (přímo a jeho), kdo byl a je jeho učitel Kosjú rjú a zda mi může poskytnout nějaké informace o historii této školy. Měl jsem k tomu dobrý důvod, protože chci objektivně zmapovat, co z korjú se tu cvičí... Odpověď jsem nedostal za týden dopisování žádnou (snad jen, že ho nejvíc naučil jeho otec a dědeček - džúdžucu a kempo - a že měl učitelů hodně)...

Mezitím, protože mě to zaujalo jsem našel informaci o tom, že v rámci Kosjú rjú učí Nakajama rjú, Tojama rjú, Hajašizaki rjú... Zeptal jsem se, jak tyto školy souvisí s tradicí kosjú rjú a opět žádná odpověď...

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tradiční, chceš-li klasické školy jsou založené právě na tom, že se k nim nic nepřidává, že se neslepují s něčím...

...proto jen a jen nedůvěra.

Když odbočím...
Vím o tom, že Tošiširo Obata cvičí tzv. ©inkendó a Aikidžucu, které by mělo být založené na úplně stejných zdrojích (Minamoto Takeda + Nakakura rjú...) a viděl jsem, jak to vypadá...

...ve srovnání s tímto u mě ale vítězí infotrmace, že Takedové cvičili a předávali Daitó rjú a třeba Ono ha Ittó rjú kendžucu...

Změním názor když mi někdo rozumě vysvětlí tuhle směs... Já nedokážu posoudit (když se na to budu dívat), jestli to je dobře nebo špatně... každá škola je jiná, v případě těchto disciplín to pltí 2násob... proto je jedno, co si o tom myslím, když to vidím (viz Královský slib, nebo Cesty víry... kde pan Mádl cvičí), já chci jen a jen vysvětlit souvislosti...

...a vysvětlení, že je to tajný mě neuspokojuje.

Patrik

P.S.

S tím přidáváním... abych to upřesnil - přidávalo se jak o život, ale dělali to budókas jiného formátu, než jsou tady...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 14:57

patrik píše:
kusa píše:predpokladam, ze si presvedceny, ze ide o mismas :lol:, resp. aky mas na to umenie nazor, sak sa vymackni, nezvyknem robit rychle zavery, takze kludne pis, aspon budem mat info z viacerych zdrojov :?:

Podívej, já se pouze zeptal (přímo a jeho), kdo byl a je jeho učitel Kosjú rjú a zda mi může poskytnout nějaké informace o historii této školy. Měl jsem k tomu dobrý důvod, protože chci objektivně zmapovat, co z korjú se tu cvičí... Odpověď jsem nedostal za týden dopisování žádnou (snad jen, že ho nejvíc naučil jeho otec a dědeček - džúdžucu a kempo - a že měl učitelů hodně)...

Mezitím, protože mě to zaujalo jsem našel informaci o tom, že v rámci Kosjú rjú učí Nakajama rjú, Tojama rjú, Hajašizaki rjú... Zeptal jsem se, jak tyto školy souvisí s tradicí kosjú rjú a opět žádná odpověď...

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tradiční, chceš-li klasické školy jsou založené právě na tom, že se k nim nic nepřidává, že se neslepují s něčím...

...proto jen a jen nedůvěra.

Když odbočím...
Vím o tom, že Tošiširo Obata cvičí tzv. ©inkendó a Aikidžucu, které by mělo být založené na úplně stejných zdrojích (Minamoto Takeda + Nakakura rjú...) a viděl jsem, jak to vypadá...

...ve srovnání s tímto u mě ale vítězí infotrmace, že Takedové cvičili a předávali Daitó rjú a Ono ha Ittó rjú kendžucu...

Změním názor když mi někdo rozumě vysvětlí tuhle směs... Já nedokážu posoudit (když se na to budu dívat), jestli to je dobře nebo špatně... každá škola je jiná, v případě těchto disciplín to pltí 2násob... proto je jedno, co si o tom myslím, když to vidím (viz Královský slib, nebo Cesty víry... kde pan Mádl cvičí), já chci jen a jen vysvětlit souvislosti...

...a vysvětlení, že je to tajný mě neuspokojuje.

Patrik

dik za objasnenie situacie, zas som o nieco mudrejsi :wink:
Kazdopadne techniky funguju, katy su spravne, takze z mojej strany nie je dovod na obavy. :lol: :lol: :lol:
Ci je to koryu, alebo nie je pre mna nie je az take dolezite. :D Principy funguju a to mi staci, navyse ta skladba mi celkom vyhovuje. :D
Este by som si mozno niekde rad zmakol to manrikigusari, nevies nahodou o niecom? :wink:
Najma u mna je prvorady zen. O bojove umenia sa zaujimam skor z "antropologickeho" hladiska :lol: :lol: :lol:, co jako a kde a dost by si mi pomohol s tymi publikaciami, a celkom by som sa rad mozno aj stretol osobne...
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 15:02

kusa píše:dik za objasnenie situacie, zas som o nieco mudrejsi :wink:
Kazdopadne techniky funguju, katy su spravne, takze z mojej strany nie je dovod na obavy. :lol: :lol: :lol:
Ci je to koryu, alebo nie je pre mna nie je az take dolezite. :D Principy funguju a to mi staci, navyse ta skladba mi celkom vyhovuje. :D
Este by som si mozno niekde rad zmakol to manrikigusari, nevies nahodou o niecom? :wink:
Najma u mna je prvorady zen. O bojove umenia sa zaujimam skor z "antropologickeho" hladiska :lol: :lol: :lol:, co jako a kde a dost by si mi pomohol s tymi publikaciami, a celkom by som sa rad mozno aj stretol osobne...

Techniky fungují... takže když mě teď někdo příjde vymlátit duši z těla a řekne, tohle je škola z 12. století věř tomu nebo ne, mám mu věřit, že je to škola z 12. století?

Jestliže je pro Tebe prvořadý zen, nemá smysl, abychom tady rozebírali quality nějakého korjú, protože o zenu nevím vůbec nic...

...osobně se můžeme stretnúť koncem června na cvičení ©MR džó v Lpt. Mikuláši, nebo přijeď kdykoliv k nám...

...a publikace budem řešit po mejlu, co říkáš?

Poslal jsem Ti odpověď... už bys to tam mohl mít

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 06. kvě, 2004 15:08

patrik píše:
kusa píše:dik za objasnenie situacie, zas som o nieco mudrejsi :wink:

Techniky fungují... takže když mě teď někdo příjde vymlátit duši z těla a řekne, tohle je škola z 12. století věř tomu nebo ne, mám mu věřit, že je to škola z 12. století?

Jestliže je pro Tebe prvořadý zen, nemá smysl, abychom tady rozebírali quality nějakého korjú, protože o zenu nevím vůbec nic...

...osobně se můžeme stretnúť koncem června na cvičení ©MR džó v Lpt. Mikuláši, nebo přijeď kdykoliv k nám...

...a publikace budem řešit po mejlu, co říkáš?

Poslal jsem Ti odpověď... už bys to tam mohl mít

Patrik

dik moc clovece, rad som ta spoznal :D :D :D :D
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 06. kvě, 2004 17:51

Patrik - s jakými nindži chceš helfnout? Doufal jsem, že se ozve někdo starší, ale asi to zbyde na mně :(
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 18:06

šmoula píše:Patrik - s jakými nindži chceš helfnout? Doufal jsem, že se ozve někdo starší, ale asi to zbyde na mně :(

...ne, ne, nikdo mě zatím neohrožuje...

Já potřeboval vysvětlit, jak to Kusa myslel s nindžama ohledně zájmu o knížky a kazety (viz výše tady...)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 06. kvě, 2004 18:10

kusa píše:No sak prave neviem co mas, lebo este by som nieco aj o shinobi, ale nie ti vymlety amici, co robia s Hacumim a este ma zaujima hanbo, tessen a manrikigusari. :twisted:

Tak nějak to bylo...

Patrik

P.S.
Já se v šinobi nebo nindžucu moc nevyznám...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 9:22

...nová knížka v mých rukou... hó, hó...

Týden vyhlížím pošťačku a dneska to přišlo... Classical Weaponry of Japan - Special Weapons and Tactics of the Martial Arts... autor Serge Mol, přes 200 stran s fotkami zbraní i technik...

Důkaz, že Japonsi jsou úplně divný :wink:

podle obsahu a bez překladu...
1) bladed weapon
2) small hand-held weapons
3) truncheon-like weapons
4) miscellaneous minor weapons, small hogu, and ningu
5) chain weapons
6) shuriken and shurikenjutsu
7) deceptive weapons

...abych nezdržoval... krom obvyklých nástrojů, které jste tu už někdy mohli vidět (wakizaši, tantó, hole, filmové šurikeny...) jsou tam nástroje, které jsem nikdy/nikde neviděl... jména Vám nic neřeknou, popis by byl zdlouhavý...

...co je důležitější - u mnoha zbraní jsou nafoceny celé techniky, takže si dokážu představit, jak se používali...

...některý ty věci fakt připomínaj nástroje z SM salónů...

Některý ty věci musí hodně bolet.

...bombastic/fantastic

Patrik

P.S.
Na cestě je Classical Warrior Traditions of Japan 3dílná řada od Diane Skoss (http://www.koryu.com)
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 9:27

Všem, kdo se zajímají :wink:

http://www.budogu.com/mpeg/kusari1.mpg

http://www.budogu.com/mpeg/kusari2.mpg

Fundo kusari (manriki kusari, chcete-li... eee jestli je to totéž)... dva klipy z výukové videokazety...

Není to mů šálek kávy, ale asi to bolí... co říkáte.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 9:48

to Marvin&Kusa

add typy bokkenů...

http://10.5.4.104/budogu.comm/shopsite_ ... nRyuBokuto

Tady máte další kousek...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 11. kvě, 2004 10:03

:D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:25, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 10:09

...zřejmě mnohdy nebyl čas hrát si s vyřezáváním detailů...

Mimochodem, dneska se dělaj bokkeny, které "věrně" napodobují iaitó... včetně žlábku a nebo třeba se sajou...

Patrik...

P.S. některé školy nepoužívají cuby, jiné ano... to jen tak na doplnění 8)
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 11. kvě, 2004 10:21

Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:25, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 11. kvě, 2004 10:25

Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:26, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 10:30

mno... dokud se bude aikidó považovat za klasickou školu, bude docházet k podobným nedorozuměním...

prostě na Iwama rjú se moužívá bokken bez cuby a kissaki... šmitec...

no a pro některé staré školy taky... a pro jiné moderní školy ne... (aikikai aikidó?)

a některé z těch škol si to zřejmě zdůvodňují... některejm tohle zdůvodnění ušlo - bokken je pro tyto školy spotřební materiál... dneska se ale k bokkenu můžeme chovat slušně (džucu :arrow::?: ) - rozuměj jako ke skutečnému meči... a to je hezký, ne... něco nás to učí

Já jsem pouze pomohl při vyhledávání bokkenů bez kissaki... :wink:

...Patrik

P.S.... výsledek? neexistuje správný typ bokkenu... bych řekl, ale určitě existuje správný typ pro Iwama rjú... a ten je bez kissaki
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 11. kvě, 2004 10:34

marvin píše:patrik - add kusari video - no neviem ci prave vdaka takejto prezentaci technik nie su povazovane casto, tradicne japonske b.u. za absolutne nepouzitelne .... Natiska sa otazka - A to je ako ? COOOO? Ftip ?

kdo ví... jaxem napsal, není to můj šálek :wink: nicméně, když Tě někdo přetáhne kovovým řetězem (se závažím) přes ruku, tak ten meč pustíš, ať máš kissaki nebo ne, co říkáš...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...