Klipy - karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod pm » sob 16. úno, 2008 14:16

pucmaz píše:
majkx píše: Ikdyž, po 10 pivech a pár panácích slivovice bych z tebe ty informace stejně vytáhl :lol: :lol: :wink:

Jojo, jak myslis ze taham informace ze senseie ja? :lol: Cimz jsi odhalil vyznam stareho japonskeho tvrzeni ze "Kdo nechlasta, nikdy nebude dobry bojovnik" :lol:

konecne Cinani a Japonci jedna rodina :D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » sob 16. úno, 2008 19:12

player píše:Nokt : v pripade krajni nutnosti dam do cesty palky mirici na mou hlavu zpevnenou ruku, v pripade katany asi nemusim rikat co se stane.Takze trosku nesrovantelne.

Jsem trochu skeptický variantě, že ruka udrží tu basebalku a neprolomí kryt, ale pokud se to nezkusí tak to asi nikdy vědět nebudem :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 16. úno, 2008 20:04

Nokt : no strucne receno, radeji narazena ruka, nez ruka usekla.Proste srovnavat katanu s palkou je stejne jako srovnavat tonfu s dykou.Zbran s ostrim je nebezpecna i bez naprahu.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » sob 16. úno, 2008 22:47

player píše:Nicmene z toho mala co mam s mecem odcvicene si troufam i jako zacatecnik tvrdit, ze ubranit se uspesne holyma rukama proti meci je zalezitost obrovskeho stesti, kdy by utocnik s mecem musel byt jaksi pribrzdeny, nejlepe opili.
Ja samozrejme chapu, ze tyto ukazky jet na plno by bylo pomerne riskantni, ale proc asi;)

Netvrdím, že obrana proti měči je pohoda. Myslím si, že těch karatistů co se úspěšně ubránili meči je podstatně míň, než těch co se jim to nepodařilo.
Všechno je o chybách. Pokud udělal samuraj chybu mohl na ní doplatit. V tomto případě mě napadá podcenění soupeře a tím způsobená ztráta koncentrace. Taky né každý samuraj byl excelentní technik a bojovník.

Pokud jde o basebolku. Jak by ses jí bránil? Docela tě překvapím tvrzením, že to co ten borec v tačidory předvedl proti meči funguje i proti basebolce. Takže toto cvičení má stále smysl i pro sebeobranu.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 17. úno, 2008 0:30

No tak ale takovouhle polemiku muzes zavest az do extremnich pripadu, pac kdyz budu stat sam proti tanku, tak jej muzu take znicit, kdyz posadka tanku bude mit "slabou chvilku" a necha me polozit k pasu C4:)
Zpatky ale k tematu.
Proti bejsbolce je to snazsi, zrovna tak proti cemukoliv co nema ostri.Abys bejsbolkou ublizil, musis mit naprah, bez nej nezpusobis radikalni ublizeni.S mecem/nozem staci vypad ci vyrazne mensi naprah nez s bejsbolkou, abys nadelal paseku a proto uz takove priskoceni rychle jako je uvadeno na tom videu je z radu leda tak stastnych nahod ci lepe kungfu filmu.
Skoro si zacinam myslet, zes toho s tou katanou moc nenacvicil, kdyz ti prijde takova to obrana vubec realizovatelna.
Pripomina mi to urcite ukazky sebeobrany, kdy utocnik vystreli jeden kop ci uder, zustane stat a obrance jej zasype mnostvim drtivych technik.Laik je z toho paf a penizky se do kapsy "mistrovi" muzou zacit hned sypat.
Copak kdyz provedu s katatnou vypad, tak zustanu stat zklamany nad tim, ze sem poprve netrefil?Vzdyt hooodne zjednodusene receno, katana je vlastne jen dlouhy nuz.Chtel bych videt obranu na uplne obycejne zakladni trojkombo, kdy delas vypad pred a nasleduje bezprostredne sek sikmo zvrchu a zpetne ze spodu nahoru.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 17. úno, 2008 20:32

player píše:Skoro si zacinam myslet, zes toho s tou katanou moc nenacvicil, kdyz ti prijde takova to obrana vubec realizovatelna.
Copak kdyz provedu s katatnou vypad, tak zustanu stat zklamany nad tim, ze sem poprve netrefil? Chtel bych videt obranu na uplne obycejne zakladni trojkombo, kdy delas vypad pred a nasleduje bezprostredne sek sikmo zvrchu a zpetne ze spodu nahoru.

Takže náčelníku dlouhá kudlo. Přirovnat katanu ke kudle nebylo šťasné a rozumné. Kapánek si nevzal v potaz naprosto odlišné parametry jednotlivých zbraní. Nůž může být nepezpečný na všechny vzdálenosti (dlouhou, krátkou, střední) katana nikoliv, v krátké vzdálenosti je na dvě věci. Navíc je podstatně těžší a není možné s ní rychle po sobě měnit dráhu a směr seku jak u nože, proto je úspěšná obrana proti meči je založena na rychlém zkrácení vzdálenosti. A tom bylo v tačidori 1-4

Opravdu jde vidět, že si s katanou nikdy pořádně nepřišel do styku. Nikdo při cvičení s mečem (staré korju) se neučí kombinace pro kombinace, ale reagovat na situaci. Cílem je jediným sekem rozhodnout a né vymýšlet co budu dělat, když se napoprvé netrefím a proto nacvičovat komba. Pokud mi soupeř dá šanci tak samozřejmě pokačuji dál, ale speciálně pro tebe zdůrazňuji pokud mi soupeř dá šanci. Ten obránce v tačidori 1-4 zkrátil vzdálenost a soupeři šanci na pokračování nedal. V pětce bylo jedno slabší místo kde obránce mohl a měl jít do soupeře rychleji. Osobně bych volil úder rukou před mawaši co použil ten japončík.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 17. úno, 2008 23:00

Tak ja na pristi sraz vemu boken, postavim se na stejnou vzdalenost od tebe jako na tom videu a az se piskne, tak zautocim.Sem na tu obranu zvedav :roll:
To kombo neni na souboj mece proti meci a ani sem to nikde nevtrdil.Je tu snad rec o obrane holyma rukama a tam ti pred ksichtem zasviham s katanou tak rychle, ze nez si vubec muj utok uvedomis, budes bez rukou, obrazne receno, abys me zas nechytal za slovo.Nevim jakou katanu si v ruce drzel, ale predpokladam, ze ti je alespon jasne, ze vaha a delka neni nahodna u nich.K dispozici mam tri kousky, jedna kovana od Bolfa, druha kovana replika Musashiho mece(dlouhej, pomerne tezkej) a treti jako jedinej prekladanej a relativne lehkej, s kterym provest behem vteriny tri svihy neni absolutne zadny problem.
Takze me stanovisku ohledne obrany proti katane je v podstate stejne jako proti nozi.Kdyz bude ten, co drzi cepel mamlas, pak ano, pak sance je a z toho prave takovato videa tezi.Jenze prave proto ze sem nejednu katanu v ruce nejen drzel vim, jak se jako hlupak nezachovat a proto je pro me efektivni obrana proti secnym a bodnym zbranim z radu scifi.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 17. úno, 2008 23:18

player píše:Tak ja na pristi sraz vemu boken, postavim se na stejnou vzdalenost od tebe jako na tom videu a az se piskne, tak zautocim.Sem na tu obranu zvedav :roll:

Na kterým?

Kód: Vybrat vše
Jenze prave proto ze sem nejednu katanu v ruce nejen drzel vim, jak se jako hlupak nezachovat a proto je pro me efektivni obrana proti secnym a bodnym zbranim z radu scifi.

Nikde jsem netrvdil, že obrana proti meči holýma rukama je 100% úspěšná. Pouze zastávám názor, že je to možné, ale velmi obtížné a malou šancí na úspěch. Nicméně je pořád lepší malá šance než žádná.

e tu snad rec o obrane holyma rukama a tam ti pred ksichtem zasviham s katanou tak rychle, ze nez si vubec muj utok uvedomis,

Sledoval jsem tvé videjka, zas tak rychlý nejsi.

a treti jako jedinej prekladanej a relativne lehkej, s kterym provest behem vteriny tri svihy neni absolutne zadny problem.

To chci vidět. Postni mi sem nějaké videjka, možná opravdu podceňuji tvou rychlost

RBR
Naposledy upravil RBR dne ned 17. úno, 2008 23:36, celkově upraveno 1
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 17. úno, 2008 23:35

Mno jo, tys asi na srazu nebyl, to nevadi.Uricte sis ale nemohl nevsimnout, ze nejaky probehl, dost se tu resil i potencialni sraz cislo 3;)
Pokud rikas "s velmi malou sanci na uspech", pak to muze zahrnout onu nahodu, kdy je utocnik uplny blbec, coz sem i ja zminil.
Pak je ovsem otazka, jakou cenu se ma ucit obranu pouze proti "blbeckum", kdyz to reknu takhle na ferovku:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 17. úno, 2008 23:36

"Sledoval jsem tvé videjka, zas tak rychlý nejsi"

a z ktereho videa usuzujes mou nerychlost, abych byl v obraze?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 17. úno, 2008 23:38

player píše:Mno jo, tys asi na srazu nebyl, to nevadi.Uricte sis ale nemohl nevsimnout, ze nejaky probehl, dost se tu resil i potencialni sraz cislo 3;)
Pokud rikas "s velmi malou sanci na uspech", pak to muze zahrnout onu nahodu, kdy je utocnik uplny blbec, coz sem i ja zminil.
Pak je ovsem otazka, jakou cenu se ma ucit obranu pouze proti "blbeckum", kdyz to reknu takhle na ferovku:)

Jak jsem psal výše pořád lepší malá šance než žádná. Tu katanu od P.B. nemáš překládanou?

RBR
Naposledy upravil RBR dne ned 17. úno, 2008 23:43, celkově upraveno 1
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 17. úno, 2008 23:43

player píše:"Sledoval jsem tvé videjka, zas tak rychlý nejsi"

a z ktereho videa usuzujes mou nerychlost, abych byl v obraze?

Mácháč , a jak si tam proháněl toho mladíka na tréninku, jsou poslední co si sem hodil. Pak si kdysi dával nějaké ukázky mawaši s koši (to bylo skvostné), nějaké ukázky empi.
Abys mě nebral za slovo, netrvdím, že si pomalý, ale zas tak rychlý, aby soupeř nezaregistroval tvůj pohyb zase nejsi.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 17. úno, 2008 23:45

No to je mi jasny, ale ja sem v tomhle trosku extremista.To je jako kdyz mi nekdo rekne, ze dvojak je lepsi kryt nez zadny.
Zkratka kdyz odmyslim zbrane a budu se bavit o tom, cemu se venuju nejvic, tedy sebeobrane bez zbrane, tak necvicim obranu proti "laikum", vzdy beru v podtaz nejhorsiho, nejrychlejsiho a nejsilnejsiho protivnika v podtaz.A takhle to proste vidim i s tema zbranema, kdy je pro me obtizne pripustit si nejakeho smoulu co drzi cepel v ruce poprve, mno.
Ty mece jsou meho ucitele, zitra muzu dyztak hodit foto.Ta od Bolfa prekladana neni.Od nej jsou prekladane preci jen uz dost drahe.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » ned 17. úno, 2008 23:49

Machcac byla sranda;)
Nebudu to chytat za slovo, vsak s mou vahou by to bylo aj ponekud divne, kdybych byl buhvi jak rychly, proto chcu zhubnout, nejvic je to videt na pohybu, samotne ruce by treba usly, ale jak se mam cely hnout dopredu, tak sam vnimam, jak me vaha omezuje:(
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 18. úno, 2008 0:00

player píše:No to je mi jasny, ale ja sem v tomhle trosku extremista.To je jako kdyz mi nekdo rekne, ze dvojak je lepsi kryt nez zadny.
Zkratka kdyz odmyslim zbrane a budu se bavit o tom, cemu se venuju nejvic, tedy sebeobrane bez zbrane, tak necvicim obranu proti "laikum", vzdy beru v podtaz nejhorsiho, nejrychlejsiho a nejsilnejsiho protivnika v podtaz.A takhle to proste vidim i s tema zbranema, kdy je pro me obtizne pripustit si nejakeho smoulu co drzi cepel v ruce poprve, mno.

Nejsi extrémista, chápu tvoji filozofii a je stejná s mojí. Spíš to beru tak, že stát proti borcovi s mečem, po***t se strachy a nechat se zaříznout jak kuře není pro mě, raději budu pos***ý, ale umírat s tím, že jsem zkusil se bránit.

Ty mece jsou meho ucitele, zitra muzu dyztak hodit foto.Ta od Bolfa prekladana neni.Od nej jsou prekladane preci jen uz dost drahe.

To souhlasím, ale myslím, že za tu cenu dostaneš odpovídající kvalitu. Začínám na jednu šetřit, přece jenom mávání s dřevem není ideální, občas je dobré mít v ruce ocel (často to zbaví člověka iluzí o vlastní technice) a navíc cena jeho mečů jen poroste.

RBR[/url]
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 18. úno, 2008 0:21

Tak to jo, zadarmo se samozrejme nedam;)
Jako za kvalitu se urcite vyplati si priplatit, to prikyvuju.Vyzkousel sem tri(cca. 5tis.) takove ty, mno nechci rict vylozene hracky, pac hracky vetsinou nekrajej zlehka papir, ale preci jen oproti tem napr. prave od Bolfa jako hracky pusobi.U jednoho sem zlomil(praskla) rukojet a druhe dva sem vyviklal behem prvniho cviceni.Touto zkusenosti sem s levnymi meci zkoncil nadobro:).Bohuzel ale nejsem ted v situaci, kdybych byl ochoten za neco takoveho dat 30tis. +.Obcas se nekdo v telocvicne zepta, k cemu ze je dobre mit jako takhle drahe mece, nebo vubec mec jako takovy a nemuzu rict, ze by se mi na to snadno odpovidalo:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 18. úno, 2008 10:25

pucmaz píše:
majkx píše: Ikdyž, po 10 pivech a pár panácích slivovice bych z tebe ty informace stejně vytáhl :lol: :lol: :wink:

Jojo, jak myslis ze taham informace ze senseie ja? :lol: Cimz jsi odhalil vyznam stareho japonskeho tvrzeni ze "Kdo nechlasta, nikdy nebude dobry bojovnik" :lol:

:lol: , takže když si poupravím pravidla výrokové logiky a vezmu v potaz spotřebu piva na hlavu v ČR, tak mi výjde, že tvrdíš: co Čech, pokud možno Jan :lol: :wink: , to bojovník :lol: :lol: :wink: (JOKE)[/b]
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 18. úno, 2008 16:28

player píše:Obcas se nekdo v telocvicne zepta, k cemu ze je dobre mit jako takhle drahe mece, nebo vubec mec jako takovy a nemuzu rict, ze by se mi na to snadno odpovidalo:)

Na to je jednoduchá odpověď. To je podobné jako ve střelbě. Začneš s nějakou pistolkou z druhé ruky za 5.000,-Kč. Po čase zjistíš, že to není úplně to pravé co bys potřeboval. Tak se rozlídneš kolem a ... pistole za 20.000Kč je doma. To si na ní navymýšlíš nějaké vyladění, jiné rukojetí, kolimátor atd. a hned si na 30 litrech. Pár let si vystačíš, ale situace se začne opakovat, to by se mohlo vyměnit, támto taky ... a doma je krám za 60 litrů. Pistole s léty používání bude ztrácet na ceně (opotřebení, morální zastaralost atd.).
Přitom ti pistolka za 5tku teoreticky udělá stejnou službu jak za 60tku. wink: Do ceny pistolek nepočítám náboje, které za celou dobu aktivní zábavy vystřílíš.
Takže je rozežranost, když ve svém volném čase se budu věnovat cestě meče a k tomu si časem pořídím meč za cca 70tku třeba od P.B, u kterého vím, že pokud jej nezníčím tak jeho cena poroste? Nehledě na to, že pokud se někdo z tvých potomků bude také věnovat této cestě tak už nemusí nic nového kupovat.
Takže někdo si koupí mašinu za 200litrů i dražší, přitom se na ní sveze v našich podmínkách 1/2 roku a nikomu to nepříjde divné. Kuřák vyhulí jednu krabičku denně 60Kčx365 dní máš 21.600 Kč za rok v pr****.
Každý máme svůj koníček a jen na nás kolik do něj investujeme.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 18. úno, 2008 19:46

Je to tak;)
Kdyz se me tuhle jedna slecna ptala, proc mam jako fotak za 70tisic, ze ona ma fotacek za 3 tisice a take foti, tak sem se jen z hluboka nadechl a rekl, ze ma pravdu a vic jsem to nekomentoval:)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 19. úno, 2008 8:14

Nemáte někdo nějaké video kde cvičí např. Ilija nebo Vladimír Jorga? Nebo H. Shirai? Moc díky
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...