Moderátor: Picard
kumori píše:... hakama samozřejmě IWATA
kumori píše:4 Zm - iaiobi je dobrá varianta, pěkně zpevňuje záda, ale kde vážete uzel?Standartně je na zádech...a v případě ukemi...ale určitě to máte zmáknuté.Když cvičíš v keikogi, máš ještě pod hakama zubon?
kumori píše:jak jsem psal, judistům judogi, jujutsuka cvičí v jujutsugi![]()
kumori píše:kamiwaza píše:Ale když si chceme dát randori po vzoru starých japonských korju jujutsu zápasníků, tak dáváme přednost právě judogi.
prosím Tě převelice pěkně, upřesni mi to podrobněji ...
kamiwaza píše:Jinak pokud si na tréninku nedáte přes šňupák a pořádně se nepotaháte, tak to není onoMyslím si, že nějaká forma zápasu by tam neměla chybět a randori v karategi, no nevím
kamiwaza píše:Zm: Jak zápasíte vy v hakamě a vyžehlených kimonech proti soupeři, jenž ti klade odpor a snaží se dostat tebe? Díky za info.
kumori píše:kamiwaza píše:Zm: Jak zápasíte vy v hakamě a vyžehlených kimonech proti soupeři, jenž ti klade odpor a snaží se dostat tebe? Díky za info.
typická odpověď sportovce...co k tomu dodat?
kamiwaza píše:My používáme judogi proto, že jsme na něj zvyklí a proto, že kdyby proti mně nastoupil někdo v karategi, tak mu ho dřív nebo později roztrhám. O nic jiného nejde.
kamiwaza píše:Randori je velmi osvědčená metoda na naučení chvatů v postoji a na zemi, zvýšení kondice apod. Možná kdyby ji víc cvičenci JJ používali, tak by nebyli tak často terčem posměchu, jako to mnohdy na tomto serveru bývá.
kamiwaza píše:Zm: Jak zápasíte vy v hakamě a vyžehlených kimonech proti soupeři, jenž ti klade odpor a snaží se dostat tebe?
kumori píše:4 zm - IWATA je z NIPPON, je trošku drahá, svého času jsem ji viděl tady za cca 5000 a kulil jsem kukadlaje náročnější na údržbu, bylo mi řečeno, že prát ve vlažné vodě (prý do ní mám strčit nejdřív nos) a zásadně v ruce a bez pracího prášku, tož jsem se toho držel.jak jsem se rozhodl skončit s JJ, věnoval jsem ji svému uke, gi jsem podaroval potřebným, jen obi jsem si nechal.
iaiobi se mi líbí, něco podobného jsem viděl na fotkách se sumotori, měli na sobě dlouhé kimono opásané širokým pestrým obi, nádhera...
co Jan Janssen?Znáš?Je taky z Belgie...
kumori píše:IWATA made in japan.
jan janssen- YOSEIKAN AIKIJUJUTSU
kumori píše:zlobí nám ten Kamil, zlobí
kumori píše:prosím tě, zase zpíváš starou písničku, kterou tu všichni dobře známe.jsi postě jeden z těch, kterým jejich myšlenka v nepřemožtelnost juda zaslepila mysl.Píšeš něco o boxerovi co jen stínuje, asi jsi nikdy netrénoval box...já se navíc můžu na JJ dívat teď očima boxera a veŕ mi je to zajímavý pohled.
kumori píše:asi nemáš víc než na : "nástup zpět, nástup hod"...
kumori píše:Ukropcany má fakt pravdu...
kamiwaza píše:Randori je velmi osvědčená metoda na naučení chvatů v postoji a na zemi, zvýšení kondice apod. Možná kdyby ji víc cvičenci JJ používali, tak by nebyli tak často terčem posměchu, jako to mnohdy na tomto serveru bývá.
zm píše:Ano metoda, ale pouze jedna metoda z mnoha a není nutné ji proto, že neznáme jinou, přeceňovat.
zm píše: Ruda Charvát z Brna mi řekl, že jsem pro něho konkurence, byť to není mým úmyslem, jen na rozdíl od něj nedělám jujutsu profesionálně.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků