Moderátor: Picard
nemohl bych asi navstivit trh,kde se prodavaji psi k jidlu.Tohle bych fakt nevydrzel a hned prvinho stankare bych zbil do bezvedomi a pak ho stahl z kuze jako to delaji psum.
Viděl jsi jak se brání někdo kdo trad. BU OPRAVDU umí?
ano to vše tam je, důvod proč to nevidíš v zápasech je že trvá strašně dlouho než se tyto techniky dají perfektně naučit aby se dali použít v zápase
Jezisi, hosi, na akej planete to zijete? Prve tri, ktore ma napadli, pretoze su to vsetko moji pribuzni ...... :
player píše:Ukropcany:hmm...odpovim ti strucne,nejsem ringovy zapasnik,tecka.A co se ukecavani tyce,pak si to presne vystihl.Prime napadeni je samozrejme neco jineho,ale ze spousty veci se da psychologicky vycouvat.Samotny bojovy akt je u me az posledni mozna varianta.
Tornado:kdo jsem?Sem clovek, kterej si nic nenamlouva.Napriklad...Co se pana Machacka tyce,pak je to jiste odbornik na slovo vzaty ve SVEM oboru.Ovsem stacilo mi videt posledni? zapas Hakima v K1 s Ignashovem,kde po kopu na hlavu upadl Majer na zem a trvalo pekne dlouho,nez se svetoznaly pan Machcacek vubec odhodlal vlest do ringu a podivat se,jestli se nestalo jeho sverenci neco vazneho.Skoro to pusobilo,ze ho tam nekdo nakonec poslal,aby to nevypadalo blbe:(A vubec nejlepsi bylo sledovat to pro me pomerne ostudne rvani na sveho sverence behem jeho zapasu.Proc jsou jini treneri zticha?
Zapas v ringu nemam zadny,jelikoz neprovozuju sport.Pokud bys mel ovsem zajem o sparring,nebudu proti,rad se prijedu “ztrapnit” k vam na trenink.Staci rict kdy.
PS:ted je v poslednim fighter’s magazinu clanek o nejakem kempu,kteremu sefoval samotny guru PM.Uple mi staci kouknout se na prvni fotografii,kde drzi lapu na kopani ne svisle,ale naklonenou smerem ke kopu.Ale takhle to chodi snad na vsech trenincich MT,takze to je zrejme technicky spravne,ucit se kopat kop ne vodorovne,jako se to uci napr. v karate;)
Pavela:jsou lide mechanicti a lide inteligentni,co se zpusobu treninku tyce.Uz jsem to psal jednou,napisu to znova,nepatrim do skupiny mechanickych,proto nepotrebuju delat neco,abych po 10 letech zjistil,ze to je vlastne do praxe nepouzitelne.Pokud to nekumu ale takhle vyhovuje,je to jeho vec.Coz bude zrejme i tvuj pripad.
Nevim jak si prisel na tvrzeni,ze zastavam nazor typu “zacit do sebe hned busit”???
Ondra:pripravovat se na boj na zemi?Zertujes?Ja se pripravuje zasadne na to,aby k boji na zemi nedoslo a ne systematicky na to,abych nekoho na zem dostal a tam ho umlatil.
Co se tve usmevne poznamky na me triko tyce,pak jsem neodesel z thajskeho boxu proto,ze bych dostaval na budku.Kdybys chtel,muzu dat kontakt na lidi,ktery potvrdi,ze to bylo spis naopak a to hlavne z toho duvodu,ze jsem byl rychlejsi a me techniky primejsi a postoje uvolnenejsi atd atd.Ovsem porad to nebyl duvod meho odchodu,skutecny jsem zminil uz nekolikrat.Okopavani a bouchani v chranicis je totalne mimo realitu.
PS:na sebeobranu proti zbrani si fakt nehraju,jak sem napsal,nic si nenamlouvam a lide,co cvici napr. sebeobranu proti nozi jsou dost neuprimni k sobe a plytvaji casem,tot muj nazor.Pokud by si snad nekdo myslel,ze dokaze ubranit utok noze v mem podani(a to jsem v zivote necvicicl nejaky system boje s nozem a podobne “nesmysly”),rad ho prakticky presvedcim o opaku.Staci umely nuz natrenu barvou,ze;)
Zrovna vcera sem v Praze zahledl letak,kde se nabizi sebeobrana proti nozi,vyuka karate,aikido a bla bla bla...skoda,ze mi napsali az vecer,kde cvici,chtel sem se prijit podivat na jejich realnou sebeobranu proti nozi a trosku zapolemizovat prakticky;)
Mastaonline:delal prakticky 4 mesice,teoreticky to sleduju porad,ikdyz rekneme jen co se zapasu na eurosportu tyce.A nikdy sem tam nevidel nejaky kopy z otocenim apod.Ikdyz ja mel spis namysli,ze postradam u thaiboxu techniky skrceni,paky,utoky na vitalni body a vubec utoky i s otevrenou rukou apod.Kazdopadne kdyz to je tak silene tezke pouzit v ringu,proc se to teda cvici?Ja se teda technikam,ktere by na ulici prichazeli vhod vyjimecne, vyhybam.Sem s nima obeznamen,ale neztracim cas jejich sprtanim,kdyz vim,ze jsou neefektivni.No ted koukam...ze si si na to vlastne ve zbytku prispevku odpovedel sam,takze sem ted jen zopakoval tva slova.Proc pouzivat a ucit s neco,co pak stejne v ringu rekneme nefachci,ze;)
Co se tyce mlaceni kluku z katare u nas na treniku,tak zaprve nikoho hrube nemlatim a za druhe uz vubec ne tim zpusobem co si napsal:direct-lowkick.Uz jsem to zminoval,ja lowkicky pri sparringu vicemen nepouzivam ze dvou duvodu.Prvni je,ze utok na spodni cast nohy smeruju na koleni kloub a to zpredu,abych nohu nejen poskodil(k cemuz dochazi pri kopnuti na sval),ale totalne vyradil z provozu.Druhy duvod je ten,ze kdyz bych mel kopnout lowkick na sval,pak ho kopu trosku odlisneji nez co se kope nejbezneji v MT a pak samozrejme ne nepouzitelny do sparringu,jelikoz je “mirne” nohu-urazejici,pokud by mel byt kopan do praktickeho pouziti.Uz sem to tu psal,techniky,ktere jsou nebezpecne si nacvicuju na pomuckach a ne na lidech.Fakt nemam krev na to,abych na treninku do nekoho “brutalne”
bouchal a kopal,tak jako to chodi na trenincich MT,ikdyz v chranicich.
Marvin: „keby sa takto myslelo aj v tradicnej vyuke B.U. tiez by to nebolo na zahodenie. Zaciatocnik by sa naucil aspon nejaky zakladny system, nieco co by mu pomohlo "prezit" na ulici aspon bezne obtazovanie a urcite by mal potom menej netrpezlivosti aj s technikami, ktore nie su az natolko "pouzitelne" ... narp. v aikido, ktore trosku poznam a mozem si dovolit hodnotit sa to robi presne opacne a logika mi uchadza ... ludia tam dru techniky roky a napriek tomu su pri konfrontaciach "za blbecka"
…..tak chlape,mluvis mi plne z duse a za takoveto uvahy zde nejsem obliben a jsem zde za tupce,kterej odsuzuje tradicni „overene“ zalezitosti,tim myslim to co si napsal napr. o aikidu;)
Velmi trefny prispevekza který bych byl ja ukamenovan;)
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník