Skoly NINDZUCU v CR - mysticke techniky nindzu...

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Mirek_C » čtv 23. úno, 2006 0:17

Ještě k těm 3000 letům Bujinkanu...

Historie Togakure rjú je známa zpět cca 1000 let, kdy žil její zřejmě první Soke (tehdy o tom asi chudák nevěděl). Ale i on čerpal ze zkušeností a informací, jež byly staršího data. Pokud si pamatuji z nějaké četby, prý ho učil horský mnich... No a tyto zkušenosti by se daly s nadsázkou datovat klidně dalších 2000 let dozadu. Asi se bude jednat o nějakou čínskou nebo korejskou obdobu ninjutsu, která se pak dostala do Japonska a adaptovala se.
Ale také se dá říct, že ninjutsu začalo v době, kdy pračlověk zjistil, že potřebuje uniknout z nějaké nebezpečné situace a vymyslel na to nestandardní metody. :-)

Samozřejmě se nejedná o Bujinkan, který je vlastně školou Soke Hatsumiho, ale může se takto mluvit leda o určitých rjú, které jsou součástí Bujinkanu.
Mirek_C
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod JanJanas » čtv 23. úno, 2006 1:25

3000 let
ty se venujes bujinkanu?
tak ono to neni zas tak presne i kdy s tim prvnim clovekem mas vlastne pravdu protoze to neni ciste jen o boji:-) jinak myslim ze sem to videl napsane nekde ne oficialnich strankach bujinkanu a navic mozna ti neco rika "o umeni valecnem" napsane mistrem Sunem (v japonslku zvany jako Sonsi) zil nekdy v 6-4 stol pred nasim letopoctem, jeho dilo je povazovano za prvni psany text venujici se skrytemu "necistemu" boji a vecem ohledne vyuziti spionu a dalsich triku atd v podstate j eto neco jako ninjutsu, toto by mel byt prvni taky psany text takz eminimalne 2500 let stare to bude a verim ze driv se neco podobneho predavalo i ustne:-) navic se to dostalo i do japonska a bylo to velice zname vim ze to tam uvedl Kimi Makibi (693 775 nl) kdyz byl v cine 2krat na navsteve jako velvyslanec, kazdopadne je to asi velmi stare umeni:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JanJanas » čtv 23. úno, 2006 1:33

Chci se zeptat,před lety jsem cvičil u jednoho ninji a ten říkal,že správnej ninja se přizpůsobuje době.Takže je důležitá např. práce s počítačem,výbušninami atd.Dále vysvětloval průniky do budov,kdy nelezete po střechách,ale vymyslíte si připravenou výmluvu pro recepčního např. v nějaké firemní budově atd.Prostě to co cvičí dnešní agenti.Je něco takového i BJK ?
...
Mohl bys trochu víc rozvést odpověd na mojí otázku ? Na jiných forech občas řeší výrobu jedů nebo výbušnin,ale zajímá mě právě výuka pronikání do střežených objektů nebo práce s moderní elektronikou.

tak ja v podstate mam asi podobny nazor jako Mirek C a v souvislosti s tim sem si vzpomel ze u ruske armady je dnes naprodej sna vse, dokonce i civilkni clovek se tam muze prihlasit na odborny vycvik trvajici i nekolik mesicu, je tam myslim i volba nekolika jazyku a u nektrerych kurzu by ,ela byt i cestina, psal o tom pan Chlibek, coz je cech ktery prosel temi kurzy (asi jako clen ruskje armady ne clovek ktery si to zaplatil ale nivim to jiste) a napsal o tom i knizku Vlkodlak a Zaskodnik, jinak nejake veci naleznes mozn ai na jeho serveru www.specnaz.cz myslim z eto sou pomerne dobre veco to co tam ma a myslim ze se mu da verit, ovsem je to jen muj nazor:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Targa » čtv 23. úno, 2006 8:15

MirekC+JanJanas: Joo, da se rici, ze i kickbox ma koreny a tradici sahajici do obdobi pred 3000 lety. :lol:

Low: mozna mel stesti, ze ho ten kluk prvni ranou do krku neposlal na ARO, ale mozna si pamatoval z treninku, ze kdyz uz nestihas vyblokovat, nebo uhnout pohybem tela, je lepsi direct prijmout se sklopenou hlavou. Mozna mel stesti, ze se zidli dobre trefil na k.o., a mozna diky treninku dobre odhadl vahu zbrane, vzdalenost a uhel dopadu uderove plochy. Se sklopenou hlavou v prvnim bode to stestim na 95 procent nebylo, o pouziti zidle v druhem bode muzeme jenom spekulovat. No nic, byl to jenom priklad principu, jak lze zmenit dle sportovniho chapani jednoznacne nevyhodnou situaci ve svuj prospech. Ohledne vykladu prava vaseho pana trenera policajta, je to presnou ukazkou, jak vykonna moc v tomhle state premysli a nasledne funguje. :cry:
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod majkx » čtv 23. úno, 2006 10:19

To Targa, pozdě, ale přece, cvičil jsem u Martina ®. ve Vyškově, a parkrát u Jirky H. v Kojetíně + semináře u Pokorného v Praze. Já mám zkušenost s Bujinkanem jen tu dobrou.
Láďa používá název Kapap asi proto, že je jeho certifikovaný instruktor a zná se i s Avim a některými dalšími instruktory a samozřejmě je i instruktor systému J. Wágnera. Láďa studuje a studoval Izraelské systémy. To si ale můžeš přečíst na jeho stránkách, já jen, že mi nějak neštymuje tvůj příspěvek používá název Kapap, protože J. Wagner studoval i Izraelské BU.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rainbird » čtv 23. úno, 2006 10:36

Zdarec,

ad. korejská obdoba ninjutsu

Mirek_C píše: Asi se bude jednat o nějakou čínskou nebo korejskou obdobu ninjutsu, která se pak dostala do Japonska a adaptovala se.
Ale také se dá říct, že ninjutsu začalo v době, kdy pračlověk zjistil, že potřebuje uniknout z nějaké nebezpečné situace a vymyslel na to nestandardní metody. :-)
.

Království Silla (rok 57 před n. l. až 935 n. l.), jako jedna ze tří říší na korejském poloostrově vedla neustálé války se svými sousedy. Příčinou těchto válek byla zaprvé poloha a rozloha této říše a za druhé mocenské vztahy a zájmy vůči jednotlivým sousedům. Dostatečný přísun kvalitních informací, dobře vycvičení vojáci a vysoce motivovaní velitelé byli proto nezbytnou nutností k udržení národní bezpečnosti. To byly také důvody, proč zde mohla vzniknout výše popsaná elitní kasta mladých rytířů Hwarang a z nich pak, po velmi přísném výběru i zvláštní organizace válečníků - špiónů a učitelů nazývaných Sulsa

:arrow:
http://www.musadoacademy.cz/bojum.html
Rainbird
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mirek_C » čtv 23. úno, 2006 10:58

Targa píše:MirekC+JanJanas: Joo, da se rici, ze i kickbox ma koreny a tradici sahajici do obdobi pred 3000 lety. :lol:

Samozrejme, Targo, dá se to říci skoro o všem. Já uváděl na správnou míru to číslo 3000, protože se o něm mluví i jinde než na tomto fóru a já si to vysvětlil takto. Pokud ale chceš být přesný a potřebuješ to vysvětlit po lopatě, tak historie Bujinkanu, tedy spíše jeho nejstarší školy, je známa zpět 1000 let, dalších pár desítek let by se dalo počítat formování znalostí předávaných ústně a bez velmistra (Soke).
Stačí ti to takto? :roll:
Mirek_C
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Targa » čtv 23. úno, 2006 11:12

majkx píše:To Targa, pozdě, ale přece, cvičil jsem u Martina ®. ve Vyškově, a parkrát u Jirky H. v Kojetíně + semináře u Pokorného v Praze. Já mám zkušenost s Bujinkanem jen tu dobrou.
Láďa používá název Kapap asi proto, že je jeho certifikovaný instruktor a zná se i s Avim a některými dalšími instruktory a samozřejmě je i instruktor systému J. Wágnera. Láďa studuje a studoval Izraelské systémy. To si ale můžeš přečíst na jeho stránkách, já jen, že mi nějak neštymuje tvůj příspěvek používá název Kapap, protože J. Wagner studoval i Izraelské BU.

Tak to jsi cvicil pod byvalymi paragany. 8) Formulaci "pouziva nazev" jsem zvolil proto, ze ja osobne apriori nemuzu tvrdit, jestli to, co vyucuje jako KAPAP, je presne ten system, nebo vysledek kombinace vsech jeho vlastnich zkusenosti a znalosti. To muze posoudit jen on a lide, kteri znaji ten system a zaroven znaji jeho pristup k treninku, ja zatim vim jen o jeho pristupu k treninku. A na vlastni kuzi si ho doufam, kdyz zdravicko da, vyzkousim. :wink:
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JanJanas » čtv 23. úno, 2006 11:31

Majkx
To Targa, pozdě, ale přece, cvičil jsem u Martina ®. ve Vyškově...

zdar:-) cvicil nebo jeste cvicis ve vyskove? ja tam taky chodim:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Targa » čtv 23. úno, 2006 11:33

Mirek_c: tak se tolik necerti :roll:, tech 3000, 1000 let se da vykladat ruzne, kazdy podle sve "viry", ze ? :wink: Navic uz mam na jazyku dalsi kacirskou myslenku, ktera ale neni moje, dali to dohromady lide zabyvajici se pomerne odpovedne Koryu. Kurnik tohle mohlo znit jako vyhruzka, takze jinak. Ty urcite vis, co mam na mysli. Muzes mi k tomu rict svuj nazor ?
Targa
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JanJanas » čtv 23. úno, 2006 11:39

Rainbird
Království Silla (rok 57 před n. l. až 935 n. l.), jako jedna ze tří říší na korejském poloostrově vedla neustálé války se svými sousedy. Příčinou těchto válek byla zaprvé poloha a rozloha této říše a za druhé mocenské vztahy a zájmy vůči jednotlivým sousedům. Dostatečný přísun kvalitních informací, dobře vycvičení ....

jj tak nejak to bylo a z dnesniho hwarangdo a jinych korej. umeni se dnes skala i musado, ketre se deli na dva smery-neco jako "cestny" boj a "necisty" boj a prave tento necisty boj zahrnuje vse co pomuze prezit presto ze to sou necestne veci a a "spinave" triky, zakladatem musada je herbert grudzensky ktery tiskal prave tento titul sulsa:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JanJanas » čtv 23. úno, 2006 11:58

targa a mirek c

no tak nakonec se da rict ze vlastne bojova umeni sou stare jako clovek sam :lol:
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod majkx » čtv 23. úno, 2006 16:46

To JanJanas, cvičil jsem naposledy tak před 5-6 lety, zkušenosti mám jen dobré a zrovna Marťas je myslím příkladem, že jeho pojetí Bujinkanu je plnohodnotné pro použití v boji.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JanJanas » čtv 23. úno, 2006 17:58

to majkx
tak to sem rad ze ma na nej tak dobrej nazor:-) me se taky bujinkan libi i kdyz s mi zda popravde trochu obtizny snad az nekdy trochu nepochopitelne ale po case zjistim proc neco je tak atd a myslim ze mu pomalu zacinam chapat:-)....ale jen pomalu:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JanJanas » pát 24. úno, 2006 0:01

pro Mirka C
jak si psal o to pronikani do budov ohledne panaHAyese, muzes to posat podrobneji jak se mu to podarilo nebo mas nejaky odkaz na internetu, nebo odkud to vis? docel me to zajima:-), predem diky za odpoved:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod majkx » pát 24. úno, 2006 8:03

To JanJanas, viděl jsem to taky, běželo to na Discovery, šlo o to, že byli v patře budovy zavření dva ochránci-střelci a jeden svědek a úkolem komanda Navy Seals(možná to byla delta už nevím) a Hayse bylo toho svědka odstranit. Komando byla taková klasika bum bum všechny zastřelíme :lol: . Hays použil psychologii, kdy se k ochráncům přitřel získal si jejich důvěru (jako uklízeč) a pak je jako sejmul a zdrhl :lol: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 24. úno, 2006 8:16

Tusite, jak se to jmenovalo? Treba pres sit Torrent by se to jeste dalo sehnat.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 24. úno, 2006 8:45

To Makoto, mělo to takový debilní napůl mystický název něco jako tajemní bojovníci :lol: (možná úplně jiný už si nepamatuju), jedině jestli Mirek C bude vědět. Ale nebylo to zas až tak něco extra, já jsem Hayse nikdy moc nemusel, udělal co by udělal každý student psychologie, ta zásahovka byla lepší, měli samopal a byli v černém :lol: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 24. úno, 2006 8:50

Prave proto to chci videt...na Hayse taky nejsem zvedavej :wink:
Ted vazne, docela me zajima, co to bylo za jednotku, z jake doby to je a jak se k tomu vyjadroval Hays. Je pro predstavu. :)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sumo » pát 24. úno, 2006 10:11

mozem sa spytat co bolo v tom serialy pred tym? Zacal som to pozerat od toho jak siel po ceste a vicitil ktory okoloiduci nanho chce zautocit...
Sumo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...