Moderátor: Picard
ukropcany píše:4graver - aby si nebol sklamaný... BU sa venujem asi 12 rokov a až za ca. posledné 2-3 roky mám pocit (nie jednoznačné presvedčenie), že dokážem rozlíšiť pravé-BU od ľavého-BU. A s ohľadom na to, že niektorí ľudia s ktorými ja som začínal sa tomu svojmu ľavému-BU ešte stále venujú a dokonca si v tom rochnia, tak by som povedal, že 1 rok praxe plnokontaktného BU je za 10 rokov praxe nekontaktného BU. Pričom všetky tie judá, čudá, aikidá a jutsá a neviem ešte čo všetko mi vychádzajú ako NEkontaktné! K tomuto názoru som dospel po pár sparingoch s ich reprezentantami...Bolo to dosť konkrétne a presné?
![]()
![]()
![]()
ukropcany píše:Pričom všetky tie judá, čudá, aikidá a jutsá a neviem ešte čo všetko mi vychádzajú ako NEkontaktné!
player píše:Sennin : ve sportovnim judu jsou udery a kopy?Sakris, to budu muset klukum od nas rict, ze ucej nekompletni judo;)
Co se aikida tyce, dobra, s tim osobni zkusenost nemam, ale kdyz nebudu brat v podtaz Seagala;), tak sem jeste nevidel nikde aikidistu kopnout ani bouchnout.Proc?
player píše:Sennin : tak vis jak..vychazejme z juda, co je u nas v republice.
Zatim sem se jeste nedostal k nikomu, kdo aikido dela, takze az se tak stane, urcite rad nevstivim nejaky oddil a dam rec, novym zkusenostem se rozhodne nebranim.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků