kobudó... korjú... kobudžucu...

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod wushi » pon 17. kvě, 2004 8:30

ešte k tomu klipu z czopen 2003 - ten pán je Roman Volák a je niekoľkonásobný majster sveta vo freestyle music forms....inak je to nadutý blbec, ktorý je síce rozťahaný a vie nejakú gymnastiku, no je to pako...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 17. kvě, 2004 8:33

wushi píše:ešte k tomu klipu z czopen 2003 - ten pán je Roman Volák a je niekoľkonásobný majster sveta vo freestyle music forms....inak je to nadutý blbec, ktorý je síce rozťahaný a vie nejakú gymnastiku, no je to pako...

popravdě jestli je v bojovém umění "free style music" třeba mistr zeměkoule je mi jedno a jestli se toto bojové umění někomu líbí, ať ho dělá - pro mě je výsledek jasný - je to pitvoření, předvádění se a s používáním jpn meče to naprosto nesouvisí...

pravda je, že do tohoto fóra jsem to dal v jiné souvislosti...

nemyslím, že by se to zrovna Tobě líbilo, co říkáš Wushi?

P.
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 17. kvě, 2004 8:57

2patrik - mám na toho pána a jeho vystúpenia svoj názor...keď sa to niekomu páči, nech sa na to pozerá, mne osobne viac sedia traditional MA...keď už formy, tak wushu, nech to má hlavu a pätu, pretože tamten skvost sa mi zdá ako detská hra s katanou a tá býva dosť nebezpečná...ako som povedal, je pekne vystrečovaný a gymnastik...thats all... :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 17. kvě, 2004 8:57

apropó...www.romanvolak.com... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 17. kvě, 2004 9:35

:roll: :D
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:28, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 17. kvě, 2004 9:42

2marvin

Dal sem to sem s dotazem, zda prezentovat bu takhle, aby vypadaly funkčnější... ne jako kritiku Voláka... a mezi náma ani Polák netvrdí, že cvičí tradiční bu, takže v tom až zas takový rozdíl nevidím...

... zkus mi říct, jestli si myslíš, že kdyby se (kdyby se) tradiční bu prezentovala takhle, bylo by to lepší?

Patrik

P.S.
Mimochodem, nevím jak gymnasticky, ale pohybově mi to tak úplně v pořádku nepřijde... podívej se, když seké vertikálně, co mu udělá páteř... :wink:
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 17. kvě, 2004 9:45

ok, nachajte to tak, to bolo len tak mimo, aby sme si vedeli predstaviť, že aj toto je forma, ako sa robia moderné bu...nejde o kritiku, len o ďalší z pohľadov na bu....týmto sa verejne ospravedlňujem Romanovi za možné vzniknuté nedorozumenia...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 17. kvě, 2004 10:35

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:29, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 17. kvě, 2004 10:44

marvin píše:Je to ako keby ti kamarati zaplatili k narodkam stripterku, ktora vyskoci z velkej torty a aby ti spravila radost, zamava mecom a ty zacnes hodnotit jej techniku .....

v kontexte s tym co som skritizoval na tom videu co si sem nalinkoval je to z mojeho pohladu viacej ako mimo ... a dost blba mi pride otazka ci si takto predstavujem tradicne prevedenie b.u . - nemam co k tomu dalej povedat ...
iba, snad ze tak ako hrali nasi hokejisti na MS si tradicne b.u. nepredstavujem ... asi taka logika potom ...

Úmyslně jsem použil takhle absurdní příklad... Když vysvětluju nějakou chybu při cvičení, také přeháním - ukazuji to tak, aby bylo zřetelné, co je na tom špatně...

To je vše i z mojí strany...

Jaxe ti líbí ta fotka, kterou sem Ti tu nechával?

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 17. kvě, 2004 10:46

2marvin - čo držkuješ, voláka takmer každý trošku skúsený človek z bu prehliada, tak o čo ti go? ak sa ho chceš zastávať, vytvor mu fan-club, inak choď s takými rečami vieš kde....proste to čo robí prezentuje ako bu (nie tradičné) a nám to ako bu nepripadá, je to gymnastika...aspoň že to nepredáva ako andromeda, v tom máš recht, to by bol odpal, aj keď si myslím, že by mal väčší úspech, aspoň to celkom nejako vyzerá...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 17. kvě, 2004 12:22

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:29, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 17. kvě, 2004 12:43

marvin, na jednej strane sekáš do Poláka a na druhej kašleš na obdobný typ Voláka...neviem si to nejako dať dokopy...to máš pravdu, závidím mu...ale čo? vôbec mi inak o neho nejde, je mi ukradnutý, len som ho zvolil, možno nešťastne, za príklad, ako môžu vyzerať bu dneška...ale ak sa ti chce to ďalej rozoberať, nech sa páči, môžme ísť do detailov... :wink: ale inak, klídek, keď nejde o život, ide o hovno... 8) :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 17. kvě, 2004 15:39

:roll: :roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 14:30, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 7:44

ok marvin, tak si to rozoberme - v medziach slušnosti komunikujeme všetci (ak považuješ výraz držkovať za niečo neslušné, tak prepáč za invektívu), ešte tu nelietajú nadávky...
ad volák - je mi ukradnutý, ešte raz, bol to príklad ako to môže vyzerať, nikoho neohováram, poviem mu to kľudne do očí, proste sa mi to nepáči a hotovo...ak si z neho vedľa, je to tvoj problém...nikoho neohováram, všetci, ktorí tu odo mňa mali nejakú kritiku, majú možnosť si to vydiskutovať, zatiaľ to osobne ani jeden neurobil...
ak máš niečo proti mne osobne, môžme to vydebatiť SZ alebo emailom: wangziyi@wushu.sk, alebo mi kľudne zavolaj na mobil, ak chceš číslo, hodím ti ho do schránky... :lol: 8)
pokoj a kľud Tvojej duši, marvin... :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 7:52

pre marvina - naozaj nemám chuť to ďalej rozmazávať, no sem na toto fórum to napatrí, takže ak máš chuť, otvor nejaký topic "marvin vs. wushi", môžme to tam riadne rozbaliť... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Masta » úte 18. kvě, 2004 8:11

No chlapi myslím že je to od vás krajně nefér se do Romana Voláka takhle navážet, protože to co čím se on presentuje je FREESTYLE, kde jde JENOM o to jak to vypadá a ne o praktičnost či něco jinýho. Freestyle už za tímhle účelem vzniknul a lidé co ho provozují nikomu netvrdí že je to něco jiného než "efekt". Jinak po Czech Openu z Romana pomalu vylezlo že ta katana má 100 gramů... :))))
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 8:18

pochopte už konečne, že sa doňho nikto nenaváža, bol to zlý príklad, ok? nechajme ho tak, je to showman, aj keď mi to celkom nesedí, ale rešpektujem ho...nechajme to celé tak, podľa vás je dobrý showman, tak ok, načo to ďalej rozpitvávať? masta, marvin - potrasme si ruky a je to ok, ok??? :D
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 18. kvě, 2004 8:20

Masta píše:No chlapi myslím že je to od vás krajně nefér se do Romana Voláka takhle navážet, protože to co čím se on presentuje je FREESTYLE, kde jde JENOM o to jak to vypadá a ne o praktičnost či něco jinýho. Freestyle už za tímhle účelem vzniknul a lidé co ho provozují nikomu netvrdí že je to něco jiného než "efekt". Jinak po Czech Openu z Romana pomalu vylezlo že ta katana má 100 gramů... :))))

předpokládám, že tuto informaci dává všem lidem, kteří mají možnost toto vidět a považují to za echt cvičení s mečem... a nebo to ví jenom pár lidí, kteří tuto disciplínu provozují...

ještě jednou - mě osobně je uplně ukradený, co to dělá a koho to baví... dal jsem to sem v nějaké souvislosti jako příklad...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Masta » úte 18. kvě, 2004 8:27

To že má ta katana deset deka?? To je vesmě tajná informace, ztratilo by to to kouzlo "jak s tím těžkým mečem kurva dokáže takhle rychle máchat " :)))
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » úte 18. kvě, 2004 8:50

aká je to katana, čo má 10dkg? je to obdoba čínskeho dao používaného na tréning? to má aspoň pol kila...mám nejakú tréningovú katanu, no tá váži asi kilo...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...