©koly Jujutsu v ČR

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Re: :-)

Příspěvekod zm » ned 08. bře, 2009 19:18

kumori píše:Dost s tu opomíjí takové veličiny JJ jako je Soke PhDr. et Ing. Alois Konečný, kpt. v záloze, 10.Dan ji-jitsu...myslím, že by zasloužil fundovaný komentář, třeba o tom, jak se nám tu snaží všem ukazovat tu správnou DO 8) :lol:

A nemáš v úmyslu ho pomlouvat, že ne :lol: :wink: .
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » ned 08. bře, 2009 20:01

zm píše:
kumori píše:Dost s tu opomíjí takové veličiny JJ jako je Soke PhDr. et Ing. Alois Konečný, kpt. v záloze, 10.Dan ji-jitsu...myslím, že by zasloužil fundovaný komentář, třeba o tom, jak se nám tu snaží všem ukazovat tu správnou DO 8) :lol:

A nemáš v úmyslu ho pomlouvat, že ne :lol: :wink: .

8) jen chci aby jsme si uvědomili, jakého experta tu v ČR máme a ani si to neuvědomujeme...

co si o tom myslíš Zdeněk-san :wink: ?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » ned 08. bře, 2009 20:53

Pozvánka do Trenčína, kde budou učit evropští experti světového formátu - viz. stránky Slovenské federace Ju-jitsu www.sfjj.sk
Původně tam měli být i japonští experti, ale bohužel se bez nich budou muset nakonec účastníci semináře obejít. Jaká to škoda :cry:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » ned 08. bře, 2009 21:05

kamiwaza píše:Pozvánka do Trenčína, kde budou učit evropští experti světového formátu - viz. stránky Slovenské federace Ju-jitsu www.sfjj.sk
Původně tam měli být i japonští experti, ale bohužel se bez nich budou muset nakonec účastníci semináře obejít. Jaká to škoda :cry:

Ty pojedeš?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » ned 08. bře, 2009 21:14

kumori píše: Ty pojedeš?

Jedině s tebou, brouku :lol:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » pon 09. bře, 2009 5:51

kamiwaza píše:
kumori píše: Ty pojedeš?

Jedině s tebou, brouku :lol:

vzkaz pro admina: není tohle ze strany kamiwaza sexual haresment :lol: :lol: :lol: ?

ale vážně, nejel, není zájem a čas
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » pon 09. bře, 2009 8:15

kumori píše:co si o tom myslíš Zdeněk-san :wink: ?

No já si to samozřejmě uvědomuju, ale co s tím nadělám, že. Určitě to není nic proti ničemu.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

:_)

Příspěvekod kumori » stř 11. bře, 2009 5:50

www.sebeobrana.com - znáte to někdo?web dlouho neaktualizovaný, existuje to ještě?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 11. bře, 2009 8:12

Standa Lánský pořád učí, jen má asi dost fofry protože pracuje myslím v Opavě a do Olomouce jezdí trénovat. Jinak pořád funguje
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » stř 11. bře, 2009 19:08

NAIA píše:Standa Lánský pořád učí, jen má asi dost fofry protože pracuje myslím v Opavě a do Olomouce jezdí trénovat. Jinak pořád funguje

aha, ale přece jen cca 2 roky neaktualizovat je trochu dlozho.Máš nějaké zkušenosti s touto školou?Moc jsem o ní neslyšel, vyjma Tomasze Guju, který je uveden jako jakýsi "garant" stylu.
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 11. bře, 2009 21:26

kumori píše:
NAIA píše:Standa Lánský pořád učí, jen má asi dost fofry protože pracuje myslím v Opavě a do Olomouce jezdí trénovat. Jinak pořád funguje

aha, ale přece jen cca 2 roky neaktualizovat je trochu dlozho.Máš nějaké zkušenosti s touto školou?Moc jsem o ní neslyšel, vyjma Tomasze Guju, který je uveden jako jakýsi "garant" stylu.

Lánský cvičil dlouhá léta pod Petrášem. Pak se chvilku dal dohromady s Gujou, ale to už také není pravda. Co tam teď Lánský cvičí netuším.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » pát 13. bře, 2009 19:23

RBR píše:
kumori píše:

Lánský cvičil dlouhá léta pod Petrášem. Pak se chvilku dal dohromady s Gujou, ale to už také není pravda. Co tam teď Lánský cvičí netuším.

RBR

už nespolupracuje s Tomaszem?Toho jsem viděl kdysi na semináři aikijujutsu, že by se dal na koryu?

Co by měl Lánský cvičit než jiu-jutsu, vždyť to má na svých webovkách.
nebo je to už něco jiného?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 01. dub, 2010 20:20

Něco mi tak nějak říká,že to vypadá jako pěkný ojeb,hlavně název :lol:.

http://www.jiei-jutsu.cz/index.php?opti ... 1&Itemid=6
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » čtv 01. dub, 2010 21:07

defendu> co konkretne se ti na tom nazvu zda jako ojeb? :)
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 01. dub, 2010 22:13

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 17:33, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » čtv 01. dub, 2010 22:31

ja nechci delat z defendu vola, asi narazi na podobnost jiu jitsu a mysli, ze vznikl dalsi patvar, jiei jitsu. (doufam, ze jsem Te pochopil spravne, jestli ne, tak se omlouvam) Nicmene tentokrat je to legitimni nazev, jiei (自衛) znamena sebeobrana. Ale je pravda, ze par tech patvaru tady uz bylo (kazdy asi vi), takze mozna se ani neni co divit te trose podezrivavosti :-D kazdopadne oni to maji na strankach i pomerne jasne vysvetlene, co se tyce jmena, takze staci trochu procist, nez se clovek zacne rozcilovat :) skolu jako takovou nevim, tu nehodnotim
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 02. dub, 2010 7:34

No, me malicko vadi, ze se na tech strankach nedozvim, kdo to uci....ale mozna jsem jen dostatecne nehledal....
Jinak stranky hezke. Drzim klukum palce...at uz je to kdokoliv....no...kdokoliv asi ne ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiuwei » pát 02. dub, 2010 7:56

na starém webu mají osoby repre svazu - klik na "úvod" a pak dole 2x na šipku,objeví se jména.
http://www.jiei-jutsu.cz/oldweb/
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 02. dub, 2010 9:40

Já jen v této souvislosti.

V sekci kobudó je část jojutsu, v ní je popsána metodika a osnovy Šintó musó rjú džó (odkaz). Mohlo by se tedy zdát, že v tomto dódžó se cvičí ŠMR. V rámci Fédération Européenne de Jodo (FEJ), kterou v ČR zastupuji, tato skupina nepracuje. Pokud vím, nejsou ani členy jiných skupin cvičících ŠMR nebo džódó (Česká federace kendó, Šinbukan ČR atp.) jako takové. Jde jen o upřesnění, že nejde o skupinu spolupracující s FEJ. Cvičí-li s holí cokoliv jiného, nebo s jinými organizacemi či rjúha, nic mi do toho není. Mají-li nějakého učitele ŠMR nevím.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pát 02. dub, 2010 18:52

pucmaz píše:
Sinister píše:defendu> co konkretne se ti na tom nazvu zda jako ojeb? :)

to by mě prosím taky zajímalo

Samozřejmě,že mě nejdříve zaujal ten název (přesně jak napsal Sinister)...navíc tvrzení,že jejich mistr po válce trénoval mnoho let jakési "Win Tsun" (minimálně tam zapomněli na písmenko "g",přičemž se o WT v té době ani jednat nemohlo-vzniklo mnohem později)...no a když ještě napsali,že jejich styl je podobný třeba Musado (což je pro změnu styl z korejských kořenů) tak mi to začalo velmi silně zavánět....ojebem.K tomu žádná zmínka o trenérech ani o tom kde k tomuto určitě ne běžnému způsobu boje přišli...
Pokud je vše v pořádku a byla tam jen nešťastně zvolená slova tak jsem tomu jenom rád....
A nebo jsem pihňa a už prostě vidím ojeb úplně za vším :lol:
A když už jsme u toho...znáte je někdo?Víte co opravdu cvičí a jak to vypadá?
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...