Mám pocit, že nejaké sensei tam použije "age uke" jako kontra úder. Ale necvičim to, tož těžko sódit

https://www.youtube.com/watch?v=5bfWuxvk9sg
Moderátor: Picard
hellas píše:Dokument o karate na východě Moravy
Mám pocit, že nejaké sensei tam použije "age uke" jako kontra úder. Ale necvičim to, tož těžko sódit![]()
https://www.youtube.com/watch?v=5bfWuxvk9sg
ukropcany píše:Boxerista píše:...Stále je to o človeku a nie o BU alebo BŠ....
No a toto je práve omylNa spodku pyramídy je systém, nie človek. Systém "vyberá" určitú skupinu a preto je karate tam kde je (rozumej očierňované). Holt priťahuje tú skupinu ľudí, ktorí mu robia hanbu. A že sa nájdu pozitívne výnimky, to je snáď jasné. Lenže jedna lastovička leto nerobí ani v Japonsku...
Presne preto sa o MMA takéto debaty nevedú, lebo priťahuje ľudí, ktorí mu "bojovo" hanbu nerobia. Marketingové scénky zvyšujúce záujem divákov teraz neberiem do úvahy...
graver píše:Já bych měl řešení. My netradičně tradiční občas zařazujeme i prvky jiných BU (x-jutsu, judo...). Tak proč nezařadit x-box. První (půl)rok, pak už adept zvládá sebeobranu a street fighting a může se naplno věnovat karate.
Jo, Runnar, kde tomu je konec...
Warning: irony inside
ukropcany píše:Ja z Teba umrem, toto mi nerob
som si skoro oslintal tričko od smiechu...
ukropcany píše:will píše:...to video je čaj...
V popise je jasne napísané, že to bol "friendly sparring"Nehovoriac o tom, že väčšina ľudí dala 2-3 kolá a mali dosť. Snáď je jasné, že tie kolená, ktoré som tam dával nemali ublížiť...
Inak samozrejme so spôsobom, ako to teraz opisuješ nemám problém. Poznám kopec ľudí, ktorí tvrdia, že 81kW TDI motor je super, lebo ťahá zdola. Asi ťahá, ale ja predsa radšej ostanem pri tých benzínových 210kW...
hellas píše:graver píše:Já bych měl řešení. My netradičně tradiční občas zařazujeme i prvky jiných BU (x-jutsu, judo...). Tak proč nezařadit x-box. První (půl)rok, pak už adept zvládá sebeobranu a street fighting a může se naplno věnovat karate.
Jo, Runnar, kde tomu je konec...
Warning: irony inside
Gdyž sem po 15.jařinách dal vale WingTsun, řikal sem si, že si občas zatrénuju, protože mě to bavilo. Že pudu na seminář a s technickýma (dnes Higher Grade) stupňama a zacvičíme si. Jenže..
Začal sem dělat MMA (rozumněj cvičit s pár mýma WT žákama), na ultraAMATÉRSKÉ úrovni (včil sme povýšili na amatérskó) a ani ne za půl roku sem si řekl, "Co bych tam vlastně dělal?" divný formy, naznačování, X-dalších programů (hlavně vytáhnót love z lidí), sparringy 0 (ano, šak sám velké Kernie psal článek, že pro cvičence WT je sparring přímo NEVHODNÝ), prostě nic. No a přesně to samý by se stalo Tobě (mluvim o x-boxech, MMA a tak, ne o x-jutsu), prostě by sis řekl, proč to vlastně dělám
![]()
![]()
A přesně o tomto mluvi(l) Ukrop X-let na zpět. A já nemůžu, než to z vlastní zkušenosti potvrdit a na 99,9% jeho příspěvků napsat JO, MÁ RECHTNo a kemu nevoní Ukrop, tož podobný je to s luenem
![]()
No a gdyby nekemu tytok "nový" systémy smrděly, poslal bych ho k pm![]()
Cvičení (a Moravě) zdar, vyscanem lidem ZMAR
frajerKokoMihule píše: ... nekdy v budoucnu velmi pravdepodobne ...
practice píše:frajerKokoMihule píše: ... nekdy v budoucnu velmi pravdepodobne ...
frajerKokoMihule píše:Ano ano, posklebky delas presne na tu spravnou stranu - na tu, kde je vědění
frajerKokoMihule píše:... svinim nema cenu hazet perly.
practice píše:ale jinak musim uznat, ze jsi dost sikovnej troll
frajerKokoMihule píše:Vidim, ze tema, ktere zajimalo me - tj. soucasne karate vs puvodni karate - tady skoncilo, takze to take prechodne zabalim.
Jenom jeste jednou zopakuji - neslo mi o jednotlive oddily,nedejboze jednotlive karatisty; slo mi o to, ze soucasne karate jako celek je postaveno na nesmyslech a fikcich; od spatne telesne mechaniky, pres nefunkcni 'kryty' az po nesmyslne 'bunkai' kata. (tzv. Prvni veta FKM o karate).
Moje promluvy ovsem necilily na ty, kteri uz karate cvici - ty nic nepresvedci, a vzdycky si najdou nejakou vymluvu, proc je karate vlastne v poradku jak je(tzv.Druha veta FKM o karate) - ale na ty, kteri tusi, ze s karate jak se dnes interpretuje a cvici je neco tragicky spatne.
Pro tyto lidi bych v budoucna rad publikoval neco jako 'Jak ma spravne vypadat karate' - ovsem slovo 'karate' v nazvu nejspis nebude, protoze to je, jak se objevilo v tomto threadu, slovo sproste.
Na rozdil od vysokopaskovych 'senseju' bych se rad venoval napr.tomu k cemu slouzi postoje (a ne, neni to k 'treningu nohou'); jak se branit bez 'krytu' a podobnych kvazifunkcnich taktik; proc v kata namisto uzitecnych uderu typu hak nebo zvedak jsou vesmes prapodivne 'kryty' a 'dvojite udery'; proc je Sanchin zakladni kata(a ne, neni to proto, ze Sanchin uci 'postoj, uder a dychani' - v Sanchinu neni jediny uder! A pouzivat pohyb Sanchinu jako uder v 'kumite' je prave mechanicky spatne) ; skutecne mechanice kata a podobnym drobnostem.
Do te doby nejspis adieu
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 2 návštevníků