Sestavy (kata) v bojových uměních

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » sob 16. říj, 2004 19:02

Player: Hale frajere tvoje sebevědomí by mi nevadilo...ale já se ti nevysmívám, víš otázka zněla jasně, ptal jsem se tě jestli kopeš do lap? Víš proč? Protože v MT nekopem DO lap, kopem NA "žebra" člověka co nám je drží, jinak řečeno kopeme NA soupeře, proto na tom obrázku má KHRU ochraný pás a proto má lapy šikmo dolů protože brzdí úder který mu jde na žebra (chyba tam samozřejmě je, ten kluk to nekope zrovna správně), lapy jsou JEHO pomůcka abysme ho nezranili (a samozřejmě si okopali holeně). Lapy jsou šikmo proto aby to nějakej nešika nepřestřelil, případně aby po nich nemohla sject noha nezranil trenéra a samozřejmě také proto že je lepší rounkick seknout trochu šikimo zespoda protože tak s mnohem větší pravděpodobností dostaneš pod soupřům loket (což jde úderem z boku dost špatně) .... nemám za potřebí se ti vysmívat, zvlášt ne člověku co ví o MT uplný hovno...sorry ale je to tak.

Masta

P.S. Pořád jsi mi neodpověděl u koho jsi trénoval.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » ned 17. říj, 2004 9:19

RE: Predpokladam,ze vam doslo,ze se chci umet ubranit i cloveku vyssimu,tezsimu.To me MT nikdy nemuze logicky naucit.Proc by jinak byly v MT vahove kategorie,ze

zkus se kouknout po nějakém klubu na Barmský box, tam rozdíly váhy nejsou a můžeš tam mlátit soupeře v klinči i hlavou :D popř. MixFight, Valetudo, Ultimat a pod. tam jsou pravidla hodně omezený, je jasný že pokud chceš sparing tak taky něco musíš dodržovat, předpodkádám, že svýho sparingpartnera nekopneš plnou silou mezi nohy a až se bude na zemi svíjet, tak ho dloubneš do očí a nasadíš mu páku :D
Jinak Hakim toho dokázal hodně a proto si ho hodně vážim, na ty pořady koukám, sleduješ taky Superligu? dávaj to na DSF, ale četl jsem na čes. stránkách, že už Superligu nějaký čech vyhrál, konkrétně J.Appeltauer právě z KTSO od J.Vávry ? ale nevim jestli to nemysleli jako kvalifikaci na ni..?

4 Petr M. Ahoj Petře, posílám pozdrav do HanumaGymu a přeju hodně vyhraných zápasů
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 17. říj, 2004 9:47

Player...- jen takové rýpnutí,sorry...nedá mi to :wink: Když si myslíš,že to "Hakim" neumí,proč mu to nejdeš ukázat..... :?: 8O :wink: 8) 8) 8)

Jinak,proč myslíš,že MT nemůže naučit sebeobranu?Váhové kategorie jsou i v Karate,Judo,boxu,zápasu....a jinde.Ale jen ve sportu :wink:
Znám 60-ti kilové kluky/boxery,kteří dvěma ranama uklidní 100 kilové namakance.....Tys podle mého nepochopil základní myšlenku!!!!!A to:Nezáleží na stylu,záleží pouze na to,kdo ho praktikuje...... :idea:
A jinak,dožaduješ se tu nějaké tolerance ke svým názorům.Zkus to samé i u svých některých výlevů k ostatním :wink: Ale to jen tak.......
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 17. říj, 2004 10:55

Ondra: Hale Ondro ta tvoje zpráva mě trochu zaskočila (ohledně Apeltauera), Superliga pokud vím funguje na základě pozvání, žádná kvalifikace se nekoná a jedinej českej zástupce je Jirka ®ák, kterej naposledy předvedl krásný zápas a prohrál na body s Shakutou (světová EXTRAtřída), možná sis to spletl s S-1 což je thajský pyramidový turnaj alá K-1 a kvalifikace na tento turnaj se skutečně nedávno konala v Pardubicích a vyhrál jí Michal Hansgut. Pokud bys ten článek o Apeltaerovi našil, tak ho prosím linkni.

Masta
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » ned 17. říj, 2004 11:22

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:24, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » ned 17. říj, 2004 13:37

4 Masta_online : A Jo, já se spletl, omlouvám se :oops: ... šlo o S1 Championship a vyhrál opravdu M. Hansgut a 5.12.2004 bude zápasit v Thaisku před králem. gratuluju mu. s Jirkou Appeltauerem jsem si ho spletl, protože je uvedený na stránkách MuayThai hned pod tímhle vítězem. Ještě jednou omluva... o té Super Lize na pozvánku právě vim, proto mi to bylo podivný, ale je to škoda, podle mě je tady hodně dobrých bojovníků, tedy podle mě přinejmenším vyrovnaných těm co jsem viděl na DSF. škoda...více lidí z ČR by do ní rozhodně patřili. ale to už je asi záležitost promotérů a ne bojovníků. :(
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 18. říj, 2004 13:36

Masta, k tvému předešlému dotazu, videozáznamem reálné sebeobrany dle tradičn ích BU nemůžu sloužit, když se něco semele, málokdy je jaksi ehm po ruce kamera(hérečky, filmování, píchání,chlastání co...sorry to jsem odbočil) Já jsem viděl takových akcí několik, věř, nevěř, tady v pekingu jsem viděl nedávno rvačku dvou konkurenčních hospod, flašky s uraženejma hrdlama a sekáčky, prostě sranda čína, a jeden policajt(uniforma) mezi ně vlítnul(a čínský policajti NENOSÍ bouchačky, kromě vysloveně speciálů, ochranky a kriminálky) a za chvíli byl klid. Nebylo to hezký napohled, žádnej kungfufilm alá HK ale byl s nima hotovej jednadvě. A já vim velice dobře co tady maji poldové za výcvik. Všechno dle tradičních OVÉĚŔENEJCH postupů, žádný pitomý novoty a experimenty. Věř, nevěř, na vlastní oči jsem to viďál a pan hrábě to i slyšál :lol:
Pro playera, čoveče ty už jsi úplně mimo a naprosto si odporuješ, na jednu stranu říkáš že tradiční BU všetně Thaiboxu jsou nahovno a v další větě tvrdíš, že děláš BU a ne sport. Nezdá se ti, že mluvíš poněkud jaksi zmateně :?: :?: :?:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 18. říj, 2004 18:07

Uff...zas nevim,komu odpovedet driv....dnes malo casu,proto struco:

Masta_online:abych pravdu rekl,tak do lap kopu,ale pomerne nerad.Respektive nerad kopu do lidi,ikdyz je to pres chranic/lapu.Tak proto.V tomhle smeru si hledam ruzne pomucky,ty nejjednodussi jsou samozrejme pytel,zinenky,strom 8) apod....Tak si muzu nacvicit razanci kopu/uderu a nemusim pritom jakkoli zranovat cloveka.Pri sparringu pak kopu povetsinou na stredni pasmo na "50%",na hlavu vicemene naznak a na nohy jen lehky kontakt.
Narazel sem na ten obrazek proto,protoze spousta kluku ma pak tendenci(diky takto naklopene lape) ten roundhouse kick si usnadnovat,takze to pak pripomina obcas i zmrveny front kick :? Coz nemam pouze z tech par praktickych treninku,ale kdyz sleduju na eurosportu(zrovna vcera a predevcirem) borce,jak jim ty obloukove kopy krasne "sjizdeji" ...tak to holt povazuju za ne zcela vhodny drzeni lapy.Tot vse.
PS:k cemu je dulezite vedet u koho jsem cvicil?Ja se neohanim tim,ze byl trenink nezajimavy a pod.,ale opiram se o to,ze je do praxe thaibox omezeny styl,kde se muzes spolehnout jen na to,ze dokazes dat ranu prvni a to takovou,ze souper uz nebude mit sanci k protiutoku,nebo nebude mit sanci tvuj utok vykryt.Ukropcany narazel na to,ze i v TM se cvici nejaka ta obrana.Co si o tom myslis ty,do prakticke situace?Ono je totiz neco jineho skryt se v ringu za baculky na rukou a neco jineho je samozrejme kryt se holyma rukama,ze :roll:
Jinak u nas to v te dobe vedl Bohous Bubnik.Uricte ti to hodne reklo :wink:

Ondra:no ted sem sledoval MMA na EuroSportu,zajimave,ale bylo naprosto jasne videt,jak nemaj ty lidi propracovane utoky,paky,skrceni..atd atd.Krasnym prikladem vychytanosti v tomhle smeru sportu je Gracie.Na nem je sice videt,ze kopani a udery jsou jeho slabinou,ale zbytek ma naprosto perfektne zvladnutej a taky toho umi radne vyuzit.Radost pohledet na jeho zapasy.
Ja preferuju sparing technickej,nikoli "omlacujici" a ten je podle me mnohem tezsi nez to "omlacovani".
DSF moc nesleduju,pac tam je temer vyhradne jen box a ten mi nic nerika.
Co se tyce uspechu Hakima,tak prave proto me jeho prezentace pomerne zklamala prave diky jeho uspechum,o kterych sem se docetl.

Jendis:a co bych mu mel jako ukazovat?Jako vubec nepopiram,ze kdyby sme proti sobe staly v ringu,tak bych dostal radne na budku.Jenze vtip je v tom,ze prave diky taovymto lidem sem dostal motivaci k cviceni "stylu",ktery je efektivni na kazdeho cloveka,bez rozdilu vahy/vysky a HLAVNE,za pouziti co mozna nejmensi namahy.
Co se tolerance tyce,muzes mi uvest priklad,kdy jsem nekoho hanil za jeho nazor?Dekuji ti.

Pucmaz:nevim kdes prisel na nejake couvani...tss...Malo sem to snad vysvetlil?Navic,koukal sem na stranky PM a treninky ma bohuzel v utery a ve ctvrtek pomerne pozde,kdy mam ja tez trenink,takze me nenapada,kde bych na nej mohl narazit.Co ti k tomu mam rict vic? :?
Kadopadne si nedovedu predstavit technickej sparing s clovekem co cvici MT,fakt ne.Je to presnej opak sparingu co uprednostnuju ja a kdyz jsem sparoval s clovekem,co momentalne dela do ultimatu,pak to bylo dost smutny,jelikoz se presne ukazalo,ze kdyz je zvyklej na to,ze jedinej zasah pocitajici se je ten,kterej ho uhodi,tak ten sparing nema absolutne smysl.Pro me. Znova opakuju,abych demostroval svoji svoji techniku,nepotrebuju dat raznej duraz na jejim konci.Me staci,kdyz to vemu obracene,ze mi nekdo prejde pres kryt,nebo je proste rychlejsi(coz se zatim nestalo),aby mi doslo,ze sem udelal chybu a nepotrebuju k tomu dosta ranuy,ktera mi udela monokl,nebo vyrazi dech.coz mi opet pripomina verze cvicencu:mechanicti a inteligentni.Oboje funguje,nebo lepe receno,muze fungovat,ale kazdemu holt vyhovuje neco jineho.
Nenapsal sem,ze je mawashi oblibeny kop,ale ze je takto vedeny oblibeny z moznych mawashi.Kdybys chtel vedet,jaky ze je muj oblibeny kop,pak je to yoko geri,nejlepe s priskokem 8)
Vsechny BU uporednostnuji kopy od pasu niz?Tak my treba ne,takze vsechny ne...ledaze bys rekl tradicni BU :wink: :) Nic proti kopum pod pas,at uz do slabin nebo na nohy,ale kdyz budu mluvit za sebe(jinak to snad ani nedelam :wink: ),pak ja osobne vidim jako nejzranitelnejsi misto cloveka hlavu,takze na toto misto smeruju nejvice utoku.Zranis nohu,souper muze byt nadale ve strehu.Radnej kopanec do kouli je sice sikovnej na KO,al ene vzdy utocnik stoji tak,ze je vyhodne na rozkrok utocit.Ale zranis hlavu a garantuju,ze souper neni nadale schopen koncentrace pokracovani v utoku.Pokud budu hovorit z praxe,muj ucitel ma s mawashi na hlavu pomerne dost praktickych zkusenosti a ani jednou se mu nestalo,ze mu ho nekdo vykryl,ci pred nim jakkoli uhnul.Naopak,musel jeste sam KOtovaneho utocnika krisit :?
Vis ono je to taky o tom,ze kdyz budes povazovat utok na hlavu,treba prave tim mawashi, za neefektivni,budes na tento utok nacvicovat perfekcionistickou obranu?Myslim,ze tak to nechodi.Proto byva dost lidi na ulcici kopy na hlavu "prekvapeno" a nez staci zareagovat,uz je pozde,pro ne.

Pavela:napsal si to spravne,delam BU,ale ne tradicni BU :wink:
A jen te opravim,nikde sem nikdy netvrdil,ze tradicni BU ci thaibox je nahovno,tak jak pises.Jen v jistych smerech mam "pochybnosti" o jejich plne efektovnosti do praxe.To je uplne neco jineho nez tvrdit,ze je to nahovno.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 18. říj, 2004 22:20

ukropcany -
no, nastastie na ulici konflikty nemavam..

kva kva kva velka huba
Zato ja ho rozbijem na sracku jednou seriou... a aj bez mlatenia do hlavy

,alebo mavam a neviem riesit ? :twisted: heh, uz si si to skusil ??? ;) - o tej ulici vela nevies inak by si vedel to, ze to ten boxer povedal via ring a je to pravda uplna, ale iba pokial si nedas dole tie rukavice v ktorych behas na treningu, nezahodis pravidla hry a stojis proti niekomu kto vie, ze ho ides napadnut - proste neplet nejake sportove kecy na ulicu to je uplne o niecom inom a ostatne ti poviem radsej osobne ... alebo si spomen na atilu ak si zabudol a na jeho vykony v ringu a na ulici ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 18. říj, 2004 23:01

2Player- Já ale nemluvil o hanění někoho :wink: Já mluvil vnucování Tvých pravd ostatním,aniž by ses zamyslel nad tím,jestli náhodou třeba nemají pravdu.Ale jak jsem psal.....to bylo jen tak naokraj :wink: Jinak pohodička. 8)
add Hakim- 8O 8O 8O
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 19. říj, 2004 4:21

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:47, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

skromný dotázek

Příspěvekod pavela » úte 19. říj, 2004 9:39

Player, Jaký je rozdíl mezi BU a tradičním BU :?:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 19. říj, 2004 10:10

Player:
Myslíš že kdyby v MT nebyla žádná obrana, že by zápasy trvaly 5 x 3 minuty (a dost často trvají), zamysli se nad tím.
Ale bys zas neřikal že se ti vysmívám, ptal jsem se tě několikrát na to kde jsi trénoval proto, že nemáš ani základní znalosti o MT a soudíš ho na vysoký úrovni díky teoretické přípravě na EUROSPORTU, chtěl jsem vědět kde jsi trénoval abych si udělal představu kde jsi vzal ty zkreslené informace.

Základní poučka v MT je "vždy mysli na svou obranu" tzn. že kdykoliv útočím hlídám si bradu, žebra abych se nevystavil zbytečnýmu kontru, když tyhle věci zautomatizuješ může se ti zdát že borci co bouchaj v K-1 (např.) se nekryjou ale je to přesně naopak... V MT jsou jak tvrdé kryty..pro mě např. dvoják, případně kryt holený ale i "měkké" kryty kdy odvádíš soupeřovi údery mimo jeho cíl a využíváš jeho energii ke svý potřebě... třeba zachycení nohy a jiné... jsou tam stop techniky, sidestepy a spousta dalších věcí, které ted nehodlám rozvádět... dál např. Petr Macháček záměrně učí nemít perfektně krytej střeh, kdy jsi perfektně zabalenej v krytu odlehčenou přední nohu abys mohl dobře a rychle kryt... pokud tě zajímá proč jistě ti to rád pří slíbené osobní schůzce vysvětlí.

K tomu že tě MT nenaučí bojovat s různými bojovníky...no nic proti já mám ted tak 110 kg a myslíš že se mnou 60ti kilový kluci nespárujou? ®e se před sparringama vážíme a rozdělujeme do skupin aby to bylo féér?

Co máš pořád s tím,že PM na Hakima křičel..co je na tom kua divnýho, Hakim byl z toho zápasu docela vystresovanej (aby ne Ignashov je EXTRAtřída) a občas se mu stává že v zápasech "zamrzá" a Petr ho svými pokyny nejen hecuje ale i mu pomáhá, vidí zápas z jiný perspektivy, vidí chyby soupeře který Hakim vidět nemusel a když mu chce naznačit že by měl kopat víc na nohy nebo si víc krejt hlavu (ano takový věci se ve stresu stávaj i když je má člověk nacvičený) tak má počkat do přestávky a doufat že ho Ignashov nesundá anebo si snad maj pořídit miniaturní vysílačky aby se mohli domlouvat ... "tady khru, tady khru..slyšíš mě Hakime?". :/

Další věc kterou PM třeba používá je že mívá s klukama dohodnuto že během zápasu můžou měnit taktiku třeba na určité heslo apod... je toho spousta, pokud funguje dobře spolupráce rohu a bojovníka jsou na svého soupeře v přesile, protože bojovník dostává z rohu informace které ze své perspektivy třeba nevidí... a to je vždycky výhoda, proto musí fungovat komunikace.

Zdá se mi že se dostáváme do stejný situace jako před tím se "sestavama" ty nechceš poslouchat i když tisíckrát tvrdíš opak, meleš tu něco o respektu a o tom že neurážíš - nazval si mě vymlácenou hlavou, to není zrovna ukázka "respektu", já nedělám MT 4 měsíce, dokonce ani 4 roky, tahle tvoje narážka zase jen ukazuje jak "moc" toho o tomhle BU víš.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » úte 19. říj, 2004 10:57

RE: vidí zápas z jiný perspektivy, vidí chyby soupeře který Hakim vidět nemusel a když mu chce naznačit

s tim souhlasim 100% při zápase všechno vypadá uplně jinak pokud zápasíš a pokud to sleduješ, ne nadarmo si hodně lidí svoje zápasy nahrává na video. A tim že Petr na někoho křičí... mě osobně by to třeba vyhovovalo víc, než kdyby někdo mlčel, je pravda že různé kluby mají svoje kopy a údery očíslovány a trenér křičí číslo, kdyby to měl přesně jmenovat, tak než by to dořekl, měl by jeho svěřenec soupeřovu holeň na hlavě :D a taky proto že z jiných klubů neví co pod jakym číslem kdo má. Chtěl bych se tě zeptat
MASTO :.... píšeš tady docela rozumně, a je vidět, že se tím zabýváš delší dobu jestli máš kola 5x3 min, tak jsi asi v Ačku?, u koho cvičíš a jak dlouho tedy jestli to není tajné? nechci tě vyzvat jen abych si udělal obrázek, Player neodpověděl u koho MT cvičil. Když máš 110kg to je ideální na K1 závodil jsi tady nebo v Evropě kvalifikaci do Japonska? pokud je mi známo (zase nejsem takový odpobrník MT dělám od r.1997 ale nejsem žádný expet teoretik 8O ) tak se o kvalifikaci pokoušeli češi ale do japonska se dostali Hakim a Vondráček... ale opět nevim jestli to je na 100% dobře víš jak to je u mě s informacema :)
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 19. říj, 2004 11:38

Ondra: Není to tajný, nemám se za co stydět. V thaiboxu jsem nikdy nezápasil (jen v kickboxu) a docela mě to mrzí a pořád si řikám že s tím něco udělám, s thaiboxem jsem začínal asi před 7 rokama u Petra Macháčka a defakto tam trénuji dodnes (poslední rok už moc ne, trénuju sám s pár "svýma" klukama, protože mi práce a moje bydliště neumožnuje chodit pozdě večer na trénink)... MT mi učarovalo natolik že mi nestačilo vědět "jen" to co se dozvídám z tréninků (a že toho nebylo málo) a snažím se o co největší propagaci "našeho" sportu, jezdím na závody,dokumentuju je, sháním po netu informace a píšu články, trénuju kluky...
O K-1 jsem nikdy neuvažoval :P :P snad jsem trochu soudnej, jsem docela silnej a na svou váhu snad i docela rychlej ale jsem taky dost malej 180 cm takže ne zrovna ideální předpoklady, spíš si pořád řikám že až se práce uvolní že shodím náký to zbytečný kilo a zkusím si nejdřív jak vypadá "obyčejný" zápas.
V K-1 zatím figurují opravdu jen dva Češi, Hakim a Vondráček, s tím že Petr Vondráček už bouchal např. dva poměrně kvalitní turnaje - K-1 Burning a K-1 Beast a naposledy bouchal s výborným Carterem Williamsem, Hakim se bohužel zranil a z kolotoče prozatím vypadnul ale bude mít hodně těžkě se do něj vrátit (ale věřím že to zvládne). Hakim se dostal do K-1 přes českou kvalifikaci a díky dobrým zápasům v Las Vegas při semifinálové eliminaci, Petr se dostal přes jasně vyhranou kvalifikaci v Itálii. K-1 funguje na penězích takže je pro ně důležité mít bojovníky kteří udělají atraktivní zápas a Petr nerad zůstává v ringu zbytečně dlouho takže si ho japonci docela oblíbili :wink:
Ale upřímně mě moc "velká" K-1 nezajímá, teď hodně sleduju K-1 Max, protože tam ještě pořád zůstává technika a hlavně vynikající Buakaw PorPramuk :))))
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 19. říj, 2004 11:59

ukropcany - no vies ty si ta ohanas po druhych tak je mi tazko si to len citat - heh clovek by cakal, ze ti ta "skusenost" otvori oci ale kukam, ze ani nie ... och jo ... k uderom na hlavu som sa vyjadril celkom jasne a za tym si stojim ... na ulici je uder na hlavu ovela rozumnejsi ako v ringu.
Clovek ktory je obleceny ma na sebe sveter, bundu a ty ho trafis na spodok presne do vrecka kde ma mobil a zlozene noviny to je dost pruser ;) sebaobrana je o tom vypnut mu myslienku na utok a myslienka je v hlave nie v spodkoch ked dobre trafis hlavu je vymalovane ...
Maj tie gule a skus si to ked budes mat znova moznost a uvidis sam co tu budem obkecavat ... ;)

A to, ze nejaka trubka co nevie ani pest zavriet poriadne si pri tom sam ublizi nie je podstatna ... /inak sranda, ze mne sa na ulici nikdy ziaden uraz ruky nestal a na treningu v rukavici ano pretoze mi tam niekto napcha laket a podobne dobroty a kedze ta rukavica zvadza nemat zatnutu pest uz je pruser na svete .. .. / 8) 8)
Naposledy upravil marvin dne úte 19. říj, 2004 12:08, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 19. říj, 2004 12:12

kua clovek to po sebe nestihne ani upravit a uz to komentujes ... nie je to tu nahodou o zostavach pre a proti ? ? ?

ps: ulica - utoky hlava -80%, nohy 20% - to je moj pocit ... kazdy mame asi svoju techniku ... :lol:
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 19. říj, 2004 12:27

marvin píše: ... nie je to tu nahodou o zostavach pre a proti ? ? ?

:idea:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra » úte 19. říj, 2004 12:33

4 masta: dík, je vidět, že máš opravdu dobrý znalosti MT, jak jsi psal o těch sidestepech, že je to obrana, je to docela dobrý, když tě někdo tlačí do rohu... jinak ta diskuze opravdu sklouzla od cvičení sestav a někteří jsou natolik přesvědčeni o "své" pravdě že necouvnou, doporučuji proto zajít do jiné místnosti, např: vyzívací zápasy. Myslim, že je docela férová nabídka Petra Macháčka na zkoušku Playera v Hanumangymu s jeho bojovníky a mít třeba "jen" ten sportovní sparing. Pro jednou by se to dalo vydržet ne? od Petra je to rozumná nabídka (a sportovně fairplay to na ulici nenajdeš, tam by na tebe někdo čekal za rohem) a je na druhé straně, jestli nabídku přijme. (já osobně kdybych někoho takového vyzval, tak bych se musel předem informovat, který doktor slouží v Motole a objednat si pro sebe více sádry) :D
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 19. říj, 2004 21:27

ukropcany:prosim te,opakuji znovu,neplet boj. sport s boj. umenim,nebo lepe receno s realitou na ulici.To ze se boxeri neumi poradne trefit do hlavy soupere je dano napriklad tim,ze nedokazi dat radny rychly a technicky dokonaly direkt.To co predvadi,alespon vetsina z nich(a to si rikaji profesionalove :? ) je sklutecne zalostne.A navic,direkty zustavaji znacne pozadu za haky a trefit hakem soupere je podle me trosku tezsi nez direktem.
Rozsekanym stehnem?Driv nez kopnes lowkick,nebo nez das ranu do zeber,prijdes o zrak ci dech(nymyslim po utoku na bricho),muzes si vybrat.Ne kazdej s tebou bude na ulici zachazet dle "ringovych" pravidel,obzvlast pokud bude mensi a treba i lehci nez ty.Tim spis se uchyly k zarucenostem,ktere funguji na jakykoli typ cloveka.

Jendis:prosim te jake vnucovani?Ja jen rikam sve zkusenosti a jak to vidim a myslim si to.Kdybych byl presvedcenej jen o te "sve" pravde,pak bych absolutne neztracel cas touhle sahodlouhou diskusi,obzvlast kdyz sem pripojen pres tel. modem :)

Pucmaz:zrejme si se nesetkal s nekym,kdo kope skutecne rychle mawashi :? Tam jde o to,ze kryt se samozrejme da relativne "snadno",kdyz mas ruce rekneme u hlavy,nebo teda ve vyssi hlavy.Ale jde o to,donutit te s tema rukamam jit jinam,abych si udelal misto pro to mawashi.Mam v oblibe finty,takze pokud zjistim,ze mi nereagujes tak,aby si udelal kryt nize,cimz bys "znemoznil" mozny rychly kryt hlavy proti mawashi,tak to proste dostanes jinam a ne do hlavy.Takovemu pristupu rikam ja bojove UMENI,ne metoda pokus-omyl,jako tomu je ve sportu.

Pavela:to byl zert,taky sem to patricne osmajlikoval :wink: Narazel jsem na to,ze jsem oznacovan za nekoho,kdo cvici moderni paskvil.
Ale da se to brat i jinak,tradicni BU MUZE byt o tom,predavat urcite techniky stejnym zpusobem dalsim generacim.Netradicni BU pak MUZE byt o tom,ze kazdy clovek si i "DRIVE" tradicni BU prizpusobi polde sebe,takze to nakonec jiz tradicni(vuci zakladateli) nebude.Jak vidis,prolina se to,takze v tom rozdil byt vlastne nemusi,proto tam byl ten smajlik.

Masta_online:jenze ty se bavis stale o sportu,v rinu,omezenem pravidly.Jak sem napsal,kryt se za rukavicema je UPLNE neco jineho,nez se umet kryt holyma rukama a proti daleko horsim utokum,nez sou pouzivane,nebo jez se daji pouzit v rukavicich.
Napsal sem ti,ze jsem cvicil u Bohouse Bubnika,si to prehledl?A taky sem to osmajlikoval,pac je mi jasne,ze ho asi tezko budes znat.Kdo vi.
Ad rozdil vah.Ses si jistej,ze by te dokazal pri zapasu na ostro ten u polovic lehci clovek porazit??Staci si zkusit lowkick,ne?On da ranu,ty si reknes "au",ty das ranu a jemu upadne noha,nemyslis? :?
Ad kriceni.....promin,ale na ulici na tebe bude nekdo pokrikovat co mas delat??A jsme zase u toho,porovnavame sport a realitu.Nicmene me osobne se to nehodilo ani k tomu sportovnimu ringu.Muj nazor :roll:
A zase,kdyz uz me "citujes",tak prosim presne,vymlacenou hlavou sem te nenazval,vrat se a precti si to znovu.Nicmene i kdyby,pak je to pouze reakce na akci,ja si nezacal :wink:

marvin:"ulica - utoky hlava -80%, nohy 20% - to je moj pocit ... kazdy mame asi svoju techniku ..."
Presne,ja to mam take tak rozvrzeno.Tedy co se hlavniho utoku tyce,pokud chci souperi znemoznit naopak pristup ke me,je utok na nohy zcela logicky,ovsem ne ze starny ala thaibox :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...