Uff...zas nevim,komu odpovedet driv....dnes malo casu,proto struco:
Masta_online:abych pravdu rekl,tak do lap kopu,ale pomerne nerad.Respektive nerad kopu do lidi,ikdyz je to pres chranic/lapu.Tak proto.V tomhle smeru si hledam ruzne pomucky,ty nejjednodussi jsou samozrejme pytel,zinenky,strom

apod....Tak si muzu nacvicit razanci kopu/uderu a nemusim pritom jakkoli zranovat cloveka.Pri sparringu pak kopu povetsinou na stredni pasmo na "50%",na hlavu vicemene naznak a na nohy jen lehky kontakt.
Narazel sem na ten obrazek proto,protoze spousta kluku ma pak tendenci(diky takto naklopene lape) ten roundhouse kick si usnadnovat,takze to pak pripomina obcas i zmrveny front kick

Coz nemam pouze z tech par praktickych treninku,ale kdyz sleduju na eurosportu(zrovna vcera a predevcirem) borce,jak jim ty obloukove kopy krasne "sjizdeji" ...tak to holt povazuju za ne zcela vhodny drzeni lapy.Tot vse.
PS:k cemu je dulezite vedet u koho jsem cvicil?Ja se neohanim tim,ze byl trenink nezajimavy a pod.,ale opiram se o to,ze je do praxe thaibox omezeny styl,kde se muzes spolehnout jen na to,ze dokazes dat ranu prvni a to takovou,ze souper uz nebude mit sanci k protiutoku,nebo nebude mit sanci tvuj utok vykryt.Ukropcany narazel na to,ze i v TM se cvici nejaka ta obrana.Co si o tom myslis ty,do prakticke situace?Ono je totiz neco jineho skryt se v ringu za baculky na rukou a neco jineho je samozrejme kryt se holyma rukama,ze
Jinak u nas to v te dobe vedl Bohous Bubnik.Uricte ti to hodne reklo
Ondra:no ted sem sledoval MMA na EuroSportu,zajimave,ale bylo naprosto jasne videt,jak nemaj ty lidi propracovane utoky,paky,skrceni..atd atd.Krasnym prikladem vychytanosti v tomhle smeru sportu je Gracie.Na nem je sice videt,ze kopani a udery jsou jeho slabinou,ale zbytek ma naprosto perfektne zvladnutej a taky toho umi radne vyuzit.Radost pohledet na jeho zapasy.
Ja preferuju sparing technickej,nikoli "omlacujici" a ten je podle me mnohem tezsi nez to "omlacovani".
DSF moc nesleduju,pac tam je temer vyhradne jen box a ten mi nic nerika.
Co se tyce uspechu Hakima,tak prave proto me jeho prezentace pomerne zklamala prave diky jeho uspechum,o kterych sem se docetl.
Jendis:a co bych mu mel jako ukazovat?Jako vubec nepopiram,ze kdyby sme proti sobe staly v ringu,tak bych dostal radne na budku.Jenze vtip je v tom,ze prave diky taovymto lidem sem dostal motivaci k cviceni "stylu",ktery je efektivni na kazdeho cloveka,bez rozdilu vahy/vysky a HLAVNE,za pouziti co mozna nejmensi namahy.
Co se tolerance tyce,muzes mi uvest priklad,kdy jsem nekoho hanil za jeho nazor?Dekuji ti.
Pucmaz:nevim kdes prisel na nejake couvani...tss...Malo sem to snad vysvetlil?Navic,koukal sem na stranky PM a treninky ma bohuzel v utery a ve ctvrtek pomerne pozde,kdy mam ja tez trenink,takze me nenapada,kde bych na nej mohl narazit.Co ti k tomu mam rict vic?
Kadopadne si nedovedu predstavit technickej sparing s clovekem co cvici MT,fakt ne.Je to presnej opak sparingu co uprednostnuju ja a kdyz jsem sparoval s clovekem,co momentalne dela do ultimatu,pak to bylo dost smutny,jelikoz se presne ukazalo,ze kdyz je zvyklej na to,ze jedinej zasah pocitajici se je ten,kterej ho uhodi,tak ten sparing nema absolutne smysl.Pro me. Znova opakuju,abych demostroval svoji svoji techniku,nepotrebuju dat raznej duraz na jejim konci.Me staci,kdyz to vemu obracene,ze mi nekdo prejde pres kryt,nebo je proste rychlejsi(coz se zatim nestalo),aby mi doslo,ze sem udelal chybu a nepotrebuju k tomu dosta ranuy,ktera mi udela monokl,nebo vyrazi dech.coz mi opet pripomina verze cvicencu:mechanicti a inteligentni.Oboje funguje,nebo lepe receno,muze fungovat,ale kazdemu holt vyhovuje neco jineho.
Nenapsal sem,ze je mawashi oblibeny kop,ale ze je takto vedeny oblibeny z moznych mawashi.Kdybys chtel vedet,jaky ze je muj oblibeny kop,pak je to yoko geri,nejlepe s priskokem
Vsechny BU uporednostnuji kopy od pasu niz?Tak my treba ne,takze vsechny ne...ledaze bys rekl tradicni BU

Nic proti kopum pod pas,at uz do slabin nebo na nohy,ale kdyz budu mluvit za sebe(jinak to snad ani nedelam

),pak ja osobne vidim jako nejzranitelnejsi misto cloveka hlavu,takze na toto misto smeruju nejvice utoku.Zranis nohu,souper muze byt nadale ve strehu.Radnej kopanec do kouli je sice sikovnej na KO,al ene vzdy utocnik stoji tak,ze je vyhodne na rozkrok utocit.Ale zranis hlavu a garantuju,ze souper neni nadale schopen koncentrace pokracovani v utoku.Pokud budu hovorit z praxe,muj ucitel ma s mawashi na hlavu pomerne dost praktickych zkusenosti a ani jednou se mu nestalo,ze mu ho nekdo vykryl,ci pred nim jakkoli uhnul.Naopak,musel jeste sam KOtovaneho utocnika krisit
Vis ono je to taky o tom,ze kdyz budes povazovat utok na hlavu,treba prave tim mawashi, za neefektivni,budes na tento utok nacvicovat perfekcionistickou obranu?Myslim,ze tak to nechodi.Proto byva dost lidi na ulcici kopy na hlavu "prekvapeno" a nez staci zareagovat,uz je pozde,pro ne.
Pavela:napsal si to spravne,delam BU,ale ne tradicni BU
A jen te opravim,nikde sem nikdy netvrdil,ze tradicni BU ci thaibox je nahovno,tak jak pises.Jen v jistych smerech mam "pochybnosti" o jejich plne efektovnosti do praxe.To je uplne neco jineho nez tvrdit,ze je to nahovno.