Moderátor: Picard
Sumo píše:Dnesne kumite mi pripomina serm.Ide oto kto je rychlejsi ale samozrejme to musi byt technika mat svoj vyznam atd.
Jendis píše:Sumo píše:Dnesne kumite mi pripomina serm.Ide oto kto je rychlejsi ale samozrejme to musi byt technika mat svoj vyznam atd.
Opatrně,hodně opatrně.....mluvíš o něčem,o čem nemáš ani tucha,z toho přirovnání,cos tu prezentoval.....![]()
![]()
pucmaz píše:gusep: znamena to tedy, karate, ktere neni sportovni je tradicni? pokud prestanu jezdit na zavody, posunu se tim do tradicniho karate?
mimochodem tzv. turnaju v tradicnim karate by se taky naslo dost, ne?
pucmaz píše:Prave ty vnitrni prvky by me docela zajimali
psvoboda píše:Co se týče vnitřku... v Shotokanu se učí minimálně. Respektive, kromě břišního dýchání v kata Hangetsu jsem se s žádným vnitřním cvičením nesetkal.
Harutomo_Yasumizu píše:Já si vod doby co kamarád začal soutěžit a popsal mi jak vypadaj kumite CATK, tak si myslím že největším nepřítelem karate sou právě tyhle vylomeniny a karatisti si sami tímhle dělaj ostudu, v kumite můžou klidně vyhrát i nějaký másla co sice umí natlouct body, ale kdyby dostali pěsťovku tak chcípnou. Když je tedy tradiční karate o budovaní síly úderu, jako že o tom sou všechny styly co používají pěsti, tak nevidím rozumnej důvod proč pěstovat soutěžení v bržděnejch fackách? Po zkušenosti z takovejch soutěží bude mít kdejekej vítěz problém ustát pravou facku od trochu ráznější ženský. Ještě by mě zajímalo na co při soutěži závodníci myslej? Soustředí se na to jak zabrzdit techniku? Nebo jejich BU je vypěstované bržděním technik? Neustále pozorují své ruce aby včas zastavili? Není boj naopak právě o tom kdo má silnější úder a víc toho vydrží?
Nenapadám karatisty, ale ptám se jich proč si vůbec nechaj líbit takové hloupé soutěže? Víte kolik lidí si potom může myslet že "vo tom to je"?
Sumo píše:Velmi záhy mezi Nakajamou a Nishiyamou došlo k rozporům (jeden z důvodů byl snap back- pokud bude zájem vysvětlím jindy)Vysvetluj mna to zaujima...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků