Sumo píše:ighy presiel som si stranku ktoru mas v profile ale nikde som nenasiel mesto v ktorom je ten klub![]()
Asi BA podla trenera
Hai Sensei

Moderátor: Picard
Lin-Shit píše:necital som diskusiu ale co prestudoval jednu (teraz uz nefunkcnu) slovensku stranku tak tam to bolo zhrnute ze Igaryu je to iste ako Gojuryu akurat rozsirene u utoky na vitalne body. (..filosport.sk)
lo píše:pre 7seconds
nuze citim tiez tak trochu povinnost zapojit sa do debaty. Co sa tyka "majstra" p. Fila tak to co uci a ucil je naozaj vycítané z kníh, videa a zopar seminárov. Viem o com hovorim. Cvicil som v jeho org. cca od roku 91 do 98. Viem ako vznikali veci co sa potom podavali dalej. Vtedy niekedy vzniklo aj Iga ryu.
Sanchin a ibuki a tzv. čočuge /neviem ako sa to pise/ bolo prinesene z jedneho seminara s Yamaguchim Goshi.
Kata no iga dai, a sho vymyslel p. filo v Dobrej pri TN ako nacvikovu formu. Jednotlive pohyby boli vybrane z inych kata roznych stylov a zmixovane a upravene aby sa podobali na goju, a tak by sa dalo este dlho pokracovat.
Zaujima ma ci to co si napisal o igovi je vsetko co o nom vies. Ak mas nejake foto, alebo vies kde zil, kde sa u neho filo ucil.... tak to sem hod.
Ak to nevies tak si to skus zistit u svojho majstra. Ale davaj pozor aby si neprisiel o jeho priazen.
Co sa tyka zenu, tak naozaj patri k bu, u fila sa zacinalo so zazenom, potom ale presiel na zenovu skolu Kwan um, ked objavil lamu Oleho z diamant. budhizmu, preslo sa na tibetsky budhizmus, po par nezhodach obratil seba aj klub na krestanstvo... a co praktizuje teraz to vies ty.
V celku na tie casy spominam v dobrom. Ako aj chalani predomnou pisali, aj ja som tam nasiel vela dobrych kamaratov a zazil vela srandy na treningoch a seminaroch, ale o bojovom umeni sa v tomto pripade vobec neda hovorit.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků