Moderátor: Picard
ghekon píše:Na tom videu se snazi normalne judisticky chytit, ale to se na ulici asi snazit nebudouTo mi v judu docela chybi
jkz píše:Jak jsi to prosim Tě myslel.®e řešim tyto otazky a že je něco špatně(nemyslím na bitky jestli mysliš toto)
Tomkins píše:Ubránit se pomocí karate? S Kyokushin možná, ale se shotokan.... Než se do tebe někdo pustí, tak mu ukaž nějaký katy a možná ho to odradí, jinak nevím... Karate se necvičí kvůli tomu, aby se využívalo v pouličních rvačkách
a můžu se tě zeptat na nějakou aplikaci ?k čemu je třeba v heian jondan ten začátek v kokucu ?když říkáš ,že je důležitý bunkai on je strašně důležitý to jo ,ale je potřeba znát pravou podstatu věci a ne vymýšlet si tam svoje věci.
jkz píše:Zdravim, tak na treninku jsem to prodiskutoval a trener říkal že je na toto ještě mnoho času(asi jsem se unáhlil),ale řekl jsem mu že bych byl rád kdyby bylo v trenincích více kontaktu a kumite, protože u nás se jedou vesměs technikyna box lapy, kihony a katy.Na rok budu už v ,, normální skupině,, takže to bude větší záhul.
Na tu otázku co jsem psal prvně jse mse ptal po přečtení zkušeností a zážitků asi ostřílených a zkušených bojovníků a tak jsem si připadal že já dělám hovno,ale nejde srovnávat trabant a mitsubishi lancer![]()
Jinak jaký máte názor na karate-spíš ty kladné, co vám to dalo a tak něco zajímavého z karate.Čau
Egem píše:a můžu se tě zeptat na nějakou aplikaci ?k čemu je třeba v heian jondan ten začátek v kokucu ?když říkáš ,že je důležitý bunkai on je strašně důležitý to jo ,ale je potřeba znát pravou podstatu věci a ne vymýšlet si tam svoje věci.
Hele co to je pravá podstata věci v kata?? A odkoho ses jí dozvěděl?? Já jenom, abych si trošku doplnil vzdělání...
Dizzy píše:...hmm...není tak důležité umět něco z karate atd..., ale umět to použít v pravý okamžik...
...taky to chce trochu přemýšlet a taky si myslím, že obrana je a nic...když už Vás někdo napadne určitě budete na ulici dělat nějaké techniky pomocí páky atd...
...jednodužší a efektivnější je jednoduše zaútočit okamžitě!
...modelový příklad:
Někdo Vás uchopí za ruku v zápěstí a předloktí s úmyslem Vás odrovnat...Reflexivně se budete škubat otočíte se čelem k němu... A máte na výběr - škubat se dále a on Vás odrovná nebo zaútočit jako první!... Nejefektivnější bude patrně vypíchnout mu oči volnou rukou, ale taky můžeme druhou volnou rukou s prsty udeřit do ohryzku nebo ho uchopit a pořdně sevřít...útočník se reflexivně chytne za krk a poodstoupí o kus dále, popřípadě se mírně natočí a nastaví druhou ruku na obranu. Nyní odkryl svou dolní půlku těla a Vy mu jednoduše kopnete do rozkroku...Útočník padne na kolena nebo se hluboce předkloní a chytne se tam...A už ho jednoduše stačí chytit za temeno hlavy, druhou rukou za bradu a podél osy rychle a vší silou otočit a tak mu zlomit vaz, a nebo ho nechceme zabít a jelikož je pořád bojeschopný udeříme kopem nebo rukou do zad, popřípadě utrhneme ucho což mu způsobí šok.
...Doufám, že toto nebudete muset použít ale vždy musíte být krok napřed a vědět co se stane, když na něj zaútočíte a tak útočit v rychlém sledu...
...Taky je dobré vědět kde má člověk vitální body na těle a na ně útočit, jelikož není možné je všechny ubránit...protože když bráníte hlavu máme přeci vitílní body na nohách a jinde...spousta možností...
Dizzy píše:tak terminátor být nemusí, ale je to pouze modelový příklad a navíc je to první jeho útok...následně může nastat škrcení atd...
...a na nohách vitální body jsou!...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků