Moderátor: Picard
boendall píše:a dala by se takovahle učebnice někde obstarat?? např: v elektronické podobě nebo v knižní?? na historicky šerm jsem jich našel plno a doma mam asi 2??,, ale u tohoto druhu B.U nevim kde mám čerpat poradte prosímpředem dikes
boendall píše:ne ja jsem jen chtel nahlednout co se vlastne v kendu učí atd,,, vic nic
Jendis píše:4Ingwe........je tu spousta lidí,kteří se ke scénickému šermu hrdě hlásí(páč jinak by z toho lidi měli,s prominutím,hovno)....a hlavně ses tou větičkou stal stejným tajtrlíkem,jako Ti,o nichž se tu s Hosobiki bavíte.
ingwe píše: jo a bacha-v čechách NIKDO nedělá scénický šerm. všichni dělají super ultra mega bojový účinný![]()
Nikdo z nas tu nema dostatek zkusenosti, aby mohl vynaset podobne soudy.
Jendis píše:4Já jsem svá tvrzení v tomhle auditku postavil na svých zkušenostech a hlavně,na už okem viditelných rozdílech mezi školou ©panělskou a Italskou a tím,co jsem kdy viděl z japonských stylů šermu.Už jen typ zbraně a její držení....některé kryty výše uvedených škol třeba japonským mečem neuděláš,páč to prostě nejde. Naopak škola Německá v jistém směru jest podobná(laicky řečeno).
Picarde,Ty jsi koketoval se šermem sportovním a teď cvičíš japonský šerm. Můžeš alespoň popřemýšlet,jestli zrovna v těchto zmíněných,nenajdeš nějakou podobnost?????Mně se totiž "na oko" zdají úplně o něčem jiném(ale ano,je pravda to,o čem jsem si povídali vejš).
Vtipkovat podle me klido, ale byl bych opatrny s vyberem toho, o cem.ingwe píše:zapoměl jsem že se tu nesmí vtipkovat
Jendis píše:Ale OK...konkrétně(struktura výcviku je jasná-tam asi nic jiného nevymyslíš)...
Jendis píše:i když,nevím,jestli tohle znáš.....třeba Italská škola hodně pracuje se zárazy(znáš ten pojem?).....ptám se,páč sportovní šermíři do stran moc nechodí.
Mozna to tam je, ja se s tim nesetkal. Ale pokud to tam je, tak se to asi moc nepouziva, nevzpominam si, ze bych to nekdy videl.Jendis píše:Záraz je(zjednodušeně) výpad do strany.....inkvartáta,imbrokáta,interciáta....jdeš z linie sokova útoku a necháváš mu tam svou čepel.....nejlépe,aby trefila hlavu.Ještě může jít jen o pohroz až po ofenzivní,kdy si nakročíš hodně,abys pěkně pichnul.
Právě si nejsem moc jist,jestli tohle ve sportovním šermu je....tuším jsme se o tom bavili,že sporťáci do stran nechodí.....a spolu jsme to tenkráte,bohužel,nezkusili(určitě ale zkusíme!!)......
Agitovat nebudu, kdo chce at prijde, kdo ne, tak ne.Jendis píše:Musíš agitovat víc,Tome.....![]()
![]()
![]()
Jendis píše:4 Hosobiki.....no,nevím,jak přesně myslíš svá slova o pochybném a "ne moc požitelném" šermu(podle manuálů)...ale stačí,když se objevíš na setkání lidí z BU.cz se zbraněmi a jsem Ti k dispozici.Můžeme porovnat a vyzkoušet....![]()
Není to myšleno jako nějaká agresivní výzva,toho jsem dalek....prostě se rád poměřím s někým,kdo umí.....nevyhýbám se nikomu a ničemu.![]()
Lepší než 1000 slov bude 5 minut na place......
![]()
![]()
4Ingwe........je tu spousta lidí,kteří se ke scénickému šermu hrdě hlásí(páč jinak by z toho lidi měli,s prominutím,hovno)....a hlavně ses tou větičkou stal stejným tajtrlíkem,jako Ti,o nichž se tu s Hosobiki bavíte.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků