ghekon píše: ale stejne mi neprijde jako dobry napad soustredit se predevsim na paky na prsty...
však Tě nikdo nenutí cvičit SCJJ....

Moderátor: Picard
severin píše:ghekon píše:Neni to trochu chude, jen paky na prsty, co kdyz nekdo utoci pestmi?
SCJJ je kompletní systém,který kromě japonského způsobu blokování a úderů,využívá postupů Modern Arnisu,Wing Chun a boxu.Takže úderů se rozhodně nebojí.
Tu část,kterou Makoto cvičí,může snadno zahrnout do svého systému,který obohacují o všechno možné.A když na Amíky není spoleh,tak mu ani nic jiného nezbyde.
Já se učím techniky SCJJ u Dietera Knuttela /DAV/,který se v prstovkách opravdu vyžívá.Není to sice celý systém SCJJ,ale pořád bližší Německo než USA.
©koda to tedy není,ale zaplať pánbů aspoň něco.
kamiwaza píše:SCJJ má i zem. Viděl jsem jak Ed dával kapky Makotovi, ale to ještě neovládal BJJ![]()
kamiwaza píše:Já se taky těšil - dva se perou, třetí se směje (to byl vtip), ale asi už nepřijedou, že? Byl to jeden z mála stylů JJ, co mě oslovil.
kamiwaza píše:Všichni jsou nahraditelní i SCJJ. Pokud nechtějí přijet, tak si vystačíme s tím, co tady ukázali na seminářích + co tady nechali (ty zakodovany kazety), do toho dáme trochu FMA a VT a jsme doma
![]()
Tak si říkám, že možná nechce Ed přijet kvůli tvým tréninkům BJJ. Já bych sem teda na jeho místě nejel
Makoto píše:Eeeeech, nejsem v tom vubec dobrej...prave proto se dneska chystam na nakladacku u FernandaTam me zbijou jak malyho kluka a pujdu domu
kamiwaza píše:Makoto píše:Eeeeech, nejsem v tom vubec dobrej...prave proto se dneska chystam na nakladacku u FernandaTam me zbijou jak malyho kluka a pujdu domu
Na té zemi jsou fakt dobří a dostat od nich nadílku není žádná ostuda.
Co tě nezabije, to tě posílí
DrGlock píše:kamiwaza píše:Makoto píše:Eeeeech, nejsem v tom vubec dobrej...prave proto se dneska chystam na nakladacku u FernandaTam me zbijou jak malyho kluka a pujdu domu
Na té zemi jsou fakt dobří a dostat od nich nadílku není žádná ostuda.
Co tě nezabije, to tě posílí
Právě proto Makoto cvičí ty páky na prsty z SCJJ, ty dokáží boj na zemi vyřešit velmi rychle![]()
![]()
mandrake píše:Technika páčení prstů je docela zajímavá, ale má docela velkou vadu na kráse. Při boji pracuje adrenalin a spol., následkem čehož klesá citlivost na bolest. Zápasoví praktici ví, že nějaký ten vykloubený prst nejen že není důvod přerušit zápas, ale ani není důvod proč nepokračovat v dalších. Kolikrát si takových "cypovin" člověk ani nevšimne, přijde na to až třeba večer a nepamatuje si ani, kdy se mu to stalo a proč je ten prst takový opuchlý (to ukáže až rentgen). V praxi teda není taková technika zrovna účinná, protože by útočníka nijak neoslovila, pokud by si jí vůbec všiml. Asi jako Meresjev zalomeného nehtu na palci u nohy. Pokud ovšem o ní rozjímáte v klidu na tatami jen tak, jak nad novým mobilem, vypadá docela zajímavě. Všiml jsem si, že u těchto technik dost často končí mistři, kteří jsou už starší a bojí se normálního zápasu nebo randori a nebo se jim už nechce tak hýbat. Navíc už mají vycvičeného nějakého sprringa, který jim odpadá a odkňučí prakticky cokoliv (viz. ukropčaný - zubařské techniky LP). Na druhé straně údajně neklesá citlivost prstů u lidí opilých. Ti už sice neovládají nohy, ale prsty na rukách cítí. Optimálním klientem takové techniky je tedy člověk opilý, ale nesmí být agresivní, jinak je to opět o ničem. Nemám nic proti SCJJ, protože pevně věřím, že se nezabývají jenom kroucením prstů. Pokud však ano, proč hned používat tak silná slova, jako je "bojové umění". Pozn.: Bojové umění není od "bojim, bojim".
mandrake píše:... že u těchto technik dost často končí mistři, kteří jsou už starší a bojí se normálního zápasu nebo randori a nebo se jim už nechce tak hýbat. Navíc už mají vycvičeného nějakého sprringa, který jim odpadá a odkňučí prakticky cokoliv (viz. ukropčaný - zubařské techniky LP).
ukropcany píše:K polámaným prstom len toľko - "marčovi" zlomil erik v zápase v prvom kole roundkickom ruku a doboxovali až do konca 5. kola a v júli erikov klubový kolega zlomil tiež roundkickom ruku jednému bystričanovi a ten síce bol z toho konsternovaný, ale rozhodne nevyzeral, že by išiel upadnúť do kómy a keby zápas neprerušili na vyhodnotenie situácie, možno by sa sekali ďalej... v MMA koľkokrát zápas skončil zlomenou rukou a borec vrieska na rozhodcu, že prečo to ukončil...
ukropcany píše:K polámaným prstom len toľko - "marčovi" zlomil erik v zápase v prvom kole roundkickom ruku a doboxovali až do konca 5. kola a v júli erikov klubový kolega zlomil tiež roundkickom ruku jednému bystričanovi a ten síce bol z toho konsternovaný, ale rozhodne nevyzeral, že by išiel upadnúť do kómy a keby zápas neprerušili na vyhodnotenie situácie, možno by sa sekali ďalej... v MMA koľkokrát zápas skončil zlomenou rukou a borec vrieska na rozhodcu, že prečo to ukončil...
NAIA píše:když někomu zlomíte třeba prst tak je dobré ho na to upozornit, protože je možné že jeho tělo upadne do šoku. Mozek totiž nějak nedává, poničení vlastního těla. A dokud s o tom neví tak to soupeř může zvládat, ale když mu pomůžete uvědomit si že je zraněn tak to může ukončit boj.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků