Aikido - boj na život a na smrť

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » čtv 08. črc, 2004 11:52

hele mně je to jedno já mu je nepočítam a ani ty na kterejch nebyl. Taky se nechci hádat kvůli takový blbosti. Jenom by mě ještě zajímalo, kde si vzal takovejch informací o aikidu.
Díky za odpoveď
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 08. črc, 2004 12:03

patrik píše:možná se učím...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 08. črc, 2004 16:47

Každý má občas blbej den.... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 08. črc, 2004 22:22

Co tohle :wink: :

http://www.specnaz.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=18

Marek Chlíbek: Doufám, že mi tenhle příspěvek nebude s cenzurován!Pane Chlíbek koupil jsem si odvás obě knihy, jak záškodník, tak vlkodlak. Jsem celkem spokojen i když vše je jen v obecné míře, ale to pochopitelně chápu co mě, ale zklamalo, že někdy říkáte věci o kterých s prominutím "hovno" víte!!! V knize Vlkodlak se vás někdo ptá na otázku "Jaký je tvůj názor na bojové umění aikido?" Té vaší odpovědi by se každý velzkušený aikidista vysmál!Jo ptal jsem se lidí, kteří aikido v republice cvičí přes 10 let a říkali, který pako tohle napsalo asi tak!!Píšete svým zaměřením aikido a technikami bych doporučil aikido hlavně adeptům spíše s neagresivní povahou. Pane Chlíbek a víte jaký má aikido vůbec zaměření?A o jakých technikách to mluvíte?aikido mohou dělat jak agresivní lidé tak i neagresivní!!To je jak kdyby jste řekl, že kickbox bych doporučil agresivním to sice jo ale proč by ho nemohl dělat i klidný člověk!!Nejde o to jestli jste agresivní nebo neagresivní protože i vrazi se dělí na agresivní a neagresivní a ti neagresivní jsou mnohdy horší než ti agresivní protože jejich utok nečekáte a pracují sami!Jde o to že na tréninkách aikido se agresivita nevyplácí po 14 dnech totiž mužete odejit se zlomeným zápěstím, ale i v jiných sportech když budete agresivní tak si jen spíše ublížíte a nic se nenaučíte. Dělá i box a aikido vidíte 2 rozdílné formy bojových umění.Vidíte a i v boxu nám říká at nejsme agresivní zatemnuješ si mysl a nepřemýšlíš!!Použil jste špatné slovo vždy jde o houževnatost a o to učit se a pak je jedno které bojové umění děláte, alůe aikido je dynamický sport a je určen jak vy říkáte pro neagresivní ale i agresivní jedince já bych použil houževnatější a méně houževnatí lidé v každém bojovém sportu se člověk musí uklidnit a nebít agresivní jinak si ublíží!!!Další věc a pro mnohé lidí usměvná je vaše citace Toto umění "Může být za určitých okolností učinně" A jsou nějaké okolnosti kdy učinné není pokud dělám správně techniku bude aikido vždycky učinně pane Chlíbek pláču nad tím co tam píšete!!Pane chlíbek a musíme nahodit usměv po třetí pomalu aby jste tu knihu stáhl z oběhu páč píšete o aikidu a vlastně o něm nic nevíte. Repertoár technik přece jen postrádá dostatek přímých a tvrdých technik a proto se nepoužíva a neujal u speciálních jednotek- tenhle váš vyrok je opravdu třešnička na dortu:)Já vám něco povím, povím vám proč se nepoužívá ve speciálních jednotkách!!Protože podívejte se na Českou republiku je jen opravdu hrstka 10 lidí víc ne co umí aikido opravdu na urovni!!Čím to je??Je to tím, že aikido jako bojové umění je ze všech bojových umění velmi mladé a v Evropě se teprve vyvíjí a proto se nemá možnost ujat u nás u specialnich jednotek protože nejsou lidi kteří by ty lidi učili a druhý problém proč se neprosazuje jinde ve světě není ten že má málo přímích techni a tvrdých jak vy tvrdíte, ale proto, že aikido je velmi náročné na čas a trvá minimálně 10 let než jste na urovni a pokud víte páni u specialních jednotek nejsou cely život ale jen určitý cyklus 10 až 15 let!Tak asi proto.A další na zasmátí Pane Chlíbek vy si dělate už z nás srandu z lidí co šíří aikido Poslední velkou nevýhodou je způsob treninku musite cvičit ze stejně vyspělým partnerem!!A to vám nakukal kdo??Mužëte cvičit i ze začátečníkem i s pokročilým i mistrem vždy si techniku upravíte jak potřebujete pokud techniku umíte a zvládate temeř dokonale upravíte ji jen tak aby vám váš kolega stíhal musím se smát i výrokum že aikido doma nejde cvičit a to vám řekl kdo??My jako pomucky máme dokkney dřevené meče a na tom je založený celý aikido na technikách boje meče boxeři maji boxovací pytle a aikido má bokkeny a jiné pomucky a samozřejmě i boxer musí boxovat s člověkem tak aikidastat ež ale muže cvičit a zdokonalovat se s mečem a boxer trenovat rychlost a uder do boxovacího pytle!!!Byl bych velmi rád kdybyste se omluvil a tyhle vaše sugestivní názory a kraviny v příští knize omluvil protože vás asi nemá ted rád žádný zcela výše zkušený aikidista!!P.s a pokud by jste chtěl nějaké informace a podrobné další věci o aikidu a nebo než o něm něco napíšeteradši se mě nebo nějakýho zkušenýho aikidisty napřed zeptejte sp ozdravem hefaisto
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 09. črc, 2004 6:47

vo aikidu už se napsalo blábolů... a kdyby jenom vo tom

Patrik

P.S.
vydával jsem asi dva roky časopis "Magazín aikido" a nevěřili byste, jak bylo obtížné najít někoho, kdo aikidó cvičil a chtěl by něco napsat... V "konkurenčním" časopise "Aikidó" řešili a řeší úplně stejný problém... a to vychází mnohem déle...

...ale všude možně narazím na texty lidí, kteří aikidó necvičí (cvičili ho rok nebo pět), ale ví o něm úplně všechno...
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 09. črc, 2004 6:59

ukropcany píše:
patrik píše:...ale všude možně narazím na texty lidí, kteří aikidó necvičí (cvičili ho rok nebo pět), ale ví o něm úplně všechno...
Yoyo... som typicky reprezentant... :D :D :D

:lol:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 09. črc, 2004 7:04

Mno, ještě jedna věc...

Některý (většina?) aikidisti si za tyhle diskuze můžou sami. Učí se, že aikidó je to nejúčinější, nejpromyšlenější, nepřekonatelné a jedinečné bojové umění pro sebeobranu, že umí nejlíp používat meč & džó, že je to jedno z moderních, ale přesto tradiční bojové umění, nenásilné a filosoficky hodnotné, že jeho zakladatel byl nejlepší bojovník všech dob :wink: nebo dvacátýcho století... že má smrtící techniky a Seagal je nejlepší herec všech dob...

Mno a povětšinou to žáci svých učitelů papouškují bez rozmyslu a přitom není aikidó nijak jiné než mnoho dalších bojových umění.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 09. črc, 2004 7:17

ukropcany píše:Patrik - vies co je sranda? Ze na toto pridu len ti aikidaci, ktori mali gule na to, aby skusili aj ine BU... a nasledna sa zbavili svojich iluzii... nie o aikide, ale o sebe...

Přesně... nemusím ani tak zkoušet, jestli někomu ukroutím zápěstí nebo ne, když chce nebo nechce...

Stačí, abych si "odskákal" pár kendistických tréninků a zjistím, že jsem příliš pomalej s mečem, abych někoho zasáhl.... (i když se skoro nehýbe) a stejně tak při tom kendu zjistím, že nestihnu uhnout, když někdo útočí na mě...

A 100pro bych takhle dopadl, kdybych odložil bógú i meč... a rozhodně za to nemůže aikidó...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 09. črc, 2004 7:32

Chlapci,jste na dobré cestě k prozření....... :wink: :lol: :lol: :lol:

Hele,aikido je fajn,záleží jen na lidech,co jsou ochotní cvičení dát.A ohledně těch "kecálků".To není problém pouze aikida......takových se motá všude okolo...nejen v BU.Koneckonců každý z nás je občas přesvědčen o své "absolutní pravdě".Pak už je jen otázkou,jestli jsme schopni si normálně popovídat(a třeba uznat svůj omyl),nebo jestli budeme tupě a přes mrtvoly ostatním vnucovat svůj názor :wink: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 09. črc, 2004 21:28

Prozradím Ti tajemství.....můžeš!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bujin » pon 12. črc, 2004 7:00

uz zese sme tam ....zase sa vraciame... hehe to sa kua asi nikdy nezmeni... :cry:

co sa tyka uhybaniu mecu...bokenu ...atd
no bud to chce prax alebo sa do skoro...este raz...skoro neda.
skusali sme uhyby proti shinaiu...teda bambus.mecu...aby to nebolelo
hehehe.

no a dostal som celovku...a mnoho dalsich....a ty co nedostali celovku dostali plecovku. :lol: a podobne....
cvici sa to a basta.....naco to este dalej komentovat.

for ukropcany: to s tym seagalom....napis daco o tom....

a pre ostatnych....naco tie zabo mysie vojny o seize a suewarivaza technikach?
je to v mnohych japonskych B.U. ....tak naco to rozoberat?
je to aj kus hystorie a podobne tak sa nato vykaslite.......
nie ?
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pon 12. črc, 2004 7:10

Bujin píše:co sa tyka uhybaniu mecu...bokenu ...atd
no bud to chce prax alebo sa do skoro...este raz...skoro neda.
skusali sme uhyby proti shinaiu...teda bambus.mecu...aby to nebolelo
hehehe.

V poho... téma je boj na život a na smrt....

mno a když ti letí bokken, šinai na hlavu, představuje to meč... mno a když neuhneš, umřels :wink:

Mno a není sekání jako sekání... a teď bez urážky yle provokativně... většina aikidistů sekat prostě "neumí"

...někteří na tom dělaj, to dá rozum.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Aikido v Praze

Příspěvekod Anonymní » pon 27. pro, 2004 15:05

Zdravim,
mel bych klasicky zacatecnicky dotaz:
Chtel bych zacit s Aikido v Praze, ale nedari se me zorientovat v te zmeti organizaci a klubu/dojo. Ceska Asociace Aikido (CAA), Ceska federace Aikido (CFAI), Ceska Unie Aikido ...
Mam nejake predchozi zkusenosti (Shotokan Karate, kratce i Bujinkan) ale to je uz 10 let. Posledni 2 roky se venuji Taiji, ale styska se me po "japonskem stylu". Aikido je pro me mekci alternativou k Bujinkanu (vzhledem k soucasne fyzicce a 30 na krku bych asi v Bujinkanu neprezil ani prvni trening :)). K Aikido nepristupuji jako k technice poulicniho boje, ale jako k ceste, ktera me pomuze jak v dalsim duchovnim rozvoji tak dat trochu doporadku telo.
Takze, dokazete me nekdo poradit vhodny klub/dojo v Praze?
Predem diky za vecne odpovedi na mou otazku.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Aikido v Praze

Příspěvekod patrik » pon 27. pro, 2004 15:27

marvin_bp4 píše:Takze, dokazete me nekdo poradit vhodny klub/dojo v Praze?Predem diky za vecne odpovedi na mou otazku.

Zkus tenhle ťopýk

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... opic&t=470

patrik píše:
paja píše:vite nekdo o nejakych slusnych sklach aikido v Praze??diky za odpoved NIK

Ať přijdeš v Praze kamkoliv, budou Ti naznačovat (někde víc, jinde míň), že je to nejlepší volba a ostatní školy slušný nejsou... nejen v Praze.

Jestli chceš cvičit aikidó, říkejme nejrozšířenější aikidó - aikikai, hledej adresy na

www.aikikai.cz - Česká asociace Aikidó - cvičí na ®ižkově, v Dejvicích, na Karláku, na Proseku... etc.

www.cfai.cz - Česká federace aikidó - Karlín, Holešovice, I.P.Pavlova...

Funguje tam Slovenská asociace aikidó, nejlepší link je asi http://adela.karlin.mff.cuni.cz/~kubat/ ... mepage.htm nebo www.sweb.cz/AIDP/

Především styl ©ódži Nišia cvičí Bohemial aikikai

www.hvezdicka.cz/ba - Praha 5 - Košíře a ještě na Karláku
( www.aikidoklubpraha.cz - ale chápu-li to dostatečně, bude vznikat nová Česká Aikidokai... nebo už vznikla?)

Jsou tam malé kluby, víceméně nezávislé... cvičící více méně "jiné" aikidó

www.aikido.euweb.cz - Iwama rjú
www.asayake.webpark.cz - taky aikikai

V Praze se cvičí "Ki aikidó" (©inšin Toicu aikidó) odkaz asi www.kiaikido.wz.cz nebo www.compoundev.com/kiaikido/

Jošinkan aikidó
www.sweb.cz/skluziny/
www.skbu.cz

Působil tam také klub www.pa-aikido.cz ale nevím, jestli dál existuje... Ti spolupracovali s polskými aikidokas...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 27. pro, 2004 16:09

patrik píše:Zkus tenhle ťopýk

Patrik

Diky moc, a nejake osobni doporuceni by bylo? Prijde me totiz, ze vetsina skol postrada deklaraci nejake vyvojove linie ..
Treba u Bujinkanu je to jasne, Shihan Lubos Pokorny jezdi pravidelne do Japonska a zucastnuje se seminaru v Evrope, Kazdy rok odjizdi do Japonska studenti ceskeho Bujinkanu na seminar se Soke Hatsumim ..
Mam na mysli klasicky problem: Jak rozeznat tu spravnou skolu, skolu, v ktere se neuci pouze vyctene veci z knizek a narychlo okoukane techniky z par vikendovych seminaru. Skolu, ktera navazuje na urcitou tradici, pokud mozno co nejvice u pramene .. Japonskeho pramene, nikoliv franzouzskeho, americkeho ci nemeckeho...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pon 27. pro, 2004 16:35

marvin_bp4 píše:
patrik píše:Zkus tenhle ťopýk

Patrik

Diky moc, a nejake osobni doporuceni by bylo? Prijde me totiz, ze vetsina skol postrada deklaraci nejake vyvojove linie ..
Treba u Bujinkanu je to jasne, Shihan Lubos Pokorny jezdi pravidelne do Japonska a zucastnuje se seminaru v Evrope, Kazdy rok odjizdi do Japonska studenti ceskeho Bujinkanu na seminar se Soke Hatsumim ..
Mam na mysli klasicky problem: Jak rozeznat tu spravnou skolu, skolu, v ktere se neuci pouze vyctene veci z knizek a narychlo okoukane techniky z par vikendovych seminaru. Skolu, ktera navazuje na urcitou tradici, pokud mozno co nejvice u pramene .. Japonskeho pramene, nikoliv franzouzskeho, americkeho ci nemeckeho...

Aikidó je natolik rozšířený, že to, co popisuješ tu zas tak moc nehrozí...

Osobní doporučení bude jen osobní doporučení, neopíral bych se o něja a prošel bych si to... podívej se na tréninky u jedné, druhé... třetí skupiny... a rozhodni se...

Klidně se můžeš splést, nesjou to žádný sekty, takže se budeš moc klíďo prďo za týden, měsíc, rok... deset let... sebrat a jít o dům dál :wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 27. pro, 2004 18:50

patrik píše:[

Klidně se můžeš splést, nesjou to žádný sekty, takže se budeš moc klíďo prďo za týden, měsíc, rok... deset let... sebrat a jít o dům dál :wink:

Patrik

Díky, chtěl jsem si ušetřit právě ten "měsíc, rok .. deset let" ;)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 28. pro, 2004 9:12

Anonymní píše:Díky, chtěl jsem si ušetřit právě ten "měsíc, rok .. deset let" ;)

Je to takhle, každej z těch lidí, který učí v těchto školách a organizacích má učitele a ty maj učitele a víceméně pravidelně se s nimi stýkají... většinou se v tý linii dostaneš až ke kořenům :wink: (aikikai :arrow: honbu dódžó... apod.) Otázka je zda Tobě osobně bude vyhovovat interpretace toho, či onoho.

Tak jako já Ti tady můžu povídat, co se mi líbí nebo ne, může tu jeden, dva nebo deset lidí napsat, proč se mu líbí něco jinýho... jiná interpretace... a proč je můj názor k ničemu...

Věz, že každá z uvedených škol cvičí aikidó a to, co jsem neuvedl, různý školy s prvky aikidó, nebo to nejlepší vybrané z toho, toho a toho, včetně aikidó nebo to nejpůvodnější aikidó ze všech, z něhož vychází všechny nauky světa :roll: jsem neuvedl... takže ty, Ti touto formou nedoporučuju :wink:

Ale jedno doporučení bych měl... Až někam přijdeš, ptej se, jestli se jejich učitel, nebo vedoucí dódžó (a pokročilí žáci) účastní PRAVIDELNĚ a NADÁLE cvičení se svými učiteli. Ne, něco jako tolik a tolik měsíců studoval tam a tam... Ale jestli každej měsíc (dva... čtvrt rok... půl rok) tenhle hlavní velitel nějakýho pražskýho dódžó jezdí, aby se u někoho učil, nebo jestli někoho takovýho zve a tím to umožní i Tobě.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 28. pro, 2004 9:54

patrik píše:Je to takhle, každej z těch lidí, který učí v těchto školách a organizacích má učitele a ty maj učitele a víceméně pravidelně se s nimi stýkají... většinou se v tý linii dostaneš až ke kořenům :wink: (aikikai :arrow: honbu dódžó... apod.) Otázka je zda Tobě osobně bude vyhovovat interpretace toho, či onoho.

Tak jako já Ti tady můžu povídat, co se mi líbí nebo ne, může tu jeden, dva nebo deset lidí napsat, proč se mu líbí něco jinýho... jiná interpretace... a proč je můj názor k ničemu...

Ano, ja to chapu a je me jasne, ze to co vyhovuje tobe, nemusi vyhovovat me. Proto jsem take na zacatku uvadel proc se do toho chci pustit a za jakym ucelem. Kazdopadne to co uvadis, je dobra zprava, znamena to totiz, ze je zde pomerne hodne kvalitnich skol.
patrik píše:Věz, že každá z uvedených škol cvičí aikidó a to, co jsem neuvedl, různý školy s prvky aikidó, nebo to nejlepší vybrané z toho, toho a toho, včetně aikidó nebo to nejpůvodnější aikidó ze všech, z něhož vychází všechny nauky světa :roll: jsem neuvedl... takže ty, Ti touto formou nedoporučuju :wink:

Diky za tva nedoporuceni :) :)

patrik píše:Ale jedno doporučení bych měl... Až někam přijdeš, ptej se, jestli se jejich učitel, nebo vedoucí dódžó (a pokročilí žáci) účastní PRAVIDELNĚ a NADÁLE cvičení se svými učiteli. Ne, něco jako tolik a tolik měsíců studoval tam a tam... Ale jestli každej měsíc (dva... čtvrt rok... půl rok) tenhle hlavní velitel nějakýho pražskýho dódžó jezdí, aby se u někoho učil, nebo jestli někoho takovýho zve a tím to umožní i Tobě.

Patrik

Ano, takovou skolu jsem mel na mysli, takze tentokrat diky za doporuceni :) :)
Ne, vazne, opravdu dekuju za tvuj cas, nazor i kontakty na zmineme dojo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

For: marvin_bp4

Příspěvekod mamushi » úte 28. pro, 2004 12:11

Ahoj.
Obavam se, ze to, co Ti napsal Patrik. je vycerpavajici a vic se k tomu neda dodat. Obzvlast, pokud chces svoje cviceni brat zaroven jako "Duchovni rozvoj", jak pises, tak asi ten mesic nebo dva ztraty casu budes muset risknout a vyzkouset si cviceni sam, protoze vybrat si budes muset ty sam, co Ti sedne, abys u toho vydrzel...
Ja bych Ti doporucil jeden klub, ktery tam Patrik uvadi, protoze se s jednim z jeho sefu znam a potkali jsme se nekolikrat jak v CR tak v Japonsku - a nepochybuju o jejich solidnosti (t.j. nehraji si na dokonale ale v ramci moznosti do cviceni, seminaru s japonskym ucitelem v CR a cest za vlastnim studiem do Japanu davaji maximum).
Pokud ta ktera skola bude mit napojeni na Japonsko a ty realnou sanci alespon jednou za cas zazit cviceni s zivym japonskym ucitelem, tak asi chybu neudelas zbytek je jen na tve chuti:-))
:)
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...