TongPa píše:To ingwe: Myslím, že jsme oba v obraze, jen jsme se úplně nepochopili... S tím dřevcem (nebo v reálu kopím) je to tak, že když s ním zaútočíš na protivníka po pravé straně (oba jedete na koních) a on tvůj výpad srazí (vykreje) před sebe, musíš dřevec (kopí) odhodit. Pokud bys to neudělal, dřevec se o něj otočí skoro o 180° a jelikož se ti při tom opře o záda, mohl by sis poranit rameno atd...
ingwe píše:... stejně tak jako si lidi myslej že každej nindža nosí černý gi a kuklu

A nenosí?

jasně dřevec jeněco jiného, já mluvil o těch ostatních zbraních- štít plus meč, sekyra atd. dvě skupiny rytířů v ringu na koních s otupenými (nebo taky ne) zbraněmi, taky to byl turnaj. ale máš recht, rozumíme si, tohle téma je tu zbytečné.
p.s.: jasně že nosí, zrovna včera jsem jednoho zahlídl jak skáče z jedný střechy na druhou poblíž tesca
vra'tmež se ke karate jutsu. mně se nelíbí konkrétně tohle:
"Výcvik se zbraněmi: Bo-jutsu (dlouhá hůl), Ken-jutsu (meč), Iai-jutsu (rychlé tasení meče), Nunchaku-jutsu, Tonfa-jutsu, Sai-jutsu a další."
Můj důvod proč, se celkem shoduje s Patrikovým názorem... K ostatním věcem nemám co říct, beze zbraně necvičím.
2 Jeikob: naprostý souhlas, pak by vážně plno lodí nemělo nic proti KJ...