Skoly NINDZUCU v CR - mysticke techniky nindzu...

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod JanJanas » sob 04. bře, 2006 19:15

makoto psal
Tusite, co je to za magora? Ten clovek IMHO netusi, ktera bije....

no cetl sem prvni odstavec a stacilo mi:D
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JanJanas » sob 04. bře, 2006 19:23

JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod 24volt » pon 06. bře, 2006 7:53

JanJanas píše:taky celkem pekny video:-)

No já ti nevím, nejsem žádný velký odborník na ninjutsu, ale to video se docela hodně liší od toho, co jsem měl zatím možnost vidět třeba v bujinkanu.
Techniky toho chlapíka na videu mi spíš připadají jako směs teakwon-do (či karate), ju-justu a tak. Spíš je to jen další vychcánek, který tahá z lidí peníze, ale třeba se hluboce mýlím...
24volt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Buji » pon 06. bře, 2006 16:16

24volt píše:
JanJanas píše:taky celkem pekny video:-)

No já ti nevím, nejsem žádný velký odborník na ninjutsu, ale to video se docela hodně liší od toho, co jsem měl zatím možnost vidět třeba v bujinkanu.
Techniky toho chlapíka na videu mi spíš připadají jako směs teakwon-do (či karate), ju-justu a tak. Spíš je to jen další vychcánek, který tahá z lidí peníze, ale třeba se hluboce mýlím...

---Souhlasím,ale myslím si,že JanJanas to myslel taky spíš jako recesi..
Každopádně velmi povedenou... :wink:
Roman Kurc
Buji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Skoly NINDZUCU v CR - mysticke techniky nindzu...

Příspěvekod Sumo » pon 06. bře, 2006 21:38

Xaltotun píše:V nejnovejsi knize a myslim v soucasne dobe nejlepsi, co o bojovych umenich Japonska vysla - Ratti, O.: TAJEMSTVI SAMURAJU (Prehledny vyklad o bojovych umenich feudalniho Japonska) se u Nindzucu na str. 331 uvadi, ze byli schopni i ovladnout tep sveho srdce i to, co se v dnesni dobe nazyva prakticka psychologie a drive bylo zahrnovano pod magii - nindzove ovladali nektere kouzelnicke triky a hypnozu (saimindzucu), tedy dovednosti, ktere mohly cinit zaklad pro nektere neuveritelne kousky, ktere dokazali...

Dnes v CR se nekteri honosi byt nejvyssimi mistry Nin - tsun -do a kdo vi ceho, jezdi na tabory v cernych maskacich nindzu (jak mi vypravoval kamarad, ze takto chodili nakupovat do vesnice))) a uci.. :roll: 8)

Vite o nejake skole, kde by se skutecne tyto mystictejsi techniky - hypnoza, zmizet ve stinu ucily?

I kdyby jako vtip, ktery jste o nejake skole slyseli, mate neco?

A je to dobra kniha? stoji zato si ju kupit?
Sumo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » úte 07. bře, 2006 9:17

Urcite, rekl bych, ze je to stejne jako Draeger - Asijska bojova umeni. Stejne kvalitni.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 07. bře, 2006 9:52

Makoto píše:Urcite, rekl bych, ze je to stejne jako Draeger - Asijska bojova umeni. Stejne kvalitni.

Draegerovo Comprehensive Asian Fighting arts možná, ale překlad Asijská bojová umění určitě nee... ;)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

PRAVÉ NINJUTSU

Příspěvekod balki » úte 07. bře, 2006 10:32

NINJUTSU (KOGA) - není to Bujinkan www.volny.cz/kudrna.milan/default.htm :?: Jeho učitel J.Hombre
balki
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: PRAVÉ NINJUTSU

Příspěvekod Makoto » úte 07. bře, 2006 10:40

balki píše:NINJUTSU (KOGA) - není to Bujinkan www.volny.cz/kudrna.milan/default.htm :?: Jeho učitel J.Hombre

Pru uci i pyrotechniku...hmmm...tak by me zajimalo, co na to zakon.... 8)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JanJanas » sob 11. bře, 2006 1:53

Pro 24volt a pro buji
nno mas pravdu sou odlisne od bujinkanu, ale nerekl sem ze ten chlapek am neco s bujinkanem spolecnyho:-), je vic ucitelu ninjutsu co nejsou ob bujinkanu, osobne si myslim ze ten chlapek neni clenem bujinkanu a je to jen nakej hosik co nekde cvicil mozna nakou jinou skolu ninjustu, mozna i jine styly a z ni si pak udelal tu "smesku" a zalozil vlastni skolu, trenink vypadal docela kvalitne a i kdyz neni clenem bujinkanu neodsuzoval bych ho ze sou ty techniky spatne, ja to tam spis hodil jako taky video na podivani ze to vypada hezky zpracovany a tak:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JanJanas » sob 11. bře, 2006 2:09

pro Balki
no myslim ze juan hombre neni clenem bujinkanu, nevim to jiste ale bujinkan obsahuje tri skoly ninpo-togakure ryu, kumogakure ryu a jeste jedna ale koga ryu to neni urcite, tak myslim ze neni clenem bujinaknu:-)
jinak na tu stranku coi tam mas sem se nedival co tam je tak mozna to znas ale na www.hayashi.cz nekde v sekci vyukove video by mel mit i dve DVD nebo video kazety s technikami se zbrani a neze zbrane:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod JanJanas » sob 11. bře, 2006 2:17

makoto psal
Pru uci i pyrotechniku...hmmm...tak by me zajimalo, co na to zakon....

no tak treba ma na to naky povoleni nebo neco tak to ma v poho:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod woty » sob 11. bře, 2006 12:15

JanJanas píše:pro Balki
no myslim ze juan hombre neni clenem bujinkanu, nevim to jiste ale bujinkan obsahuje tri skoly ninpo-togakure ryu, kumogakure ryu a jeste jedna ale koga ryu to neni urcite, tak myslim ze neni clenem bujinaknu:-)
jinak na tu stranku coi tam mas sem se nedival co tam je tak mozna to znas ale na www.hayashi.cz nekde v sekci vyukove video by mel mit i dve DVD nebo video kazety s technikami se zbrani a neze zbrane:-)

Ta treti skola je Gyoko ryu. O Koga ryu sem nikdy neslysel,muze to byt nejaka kombinace Karate a neceho,nerek bych ze je to autenticke ninjutsu,ale to neznamena ze to neni ucinne :)
woty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod JanJanas » ned 12. bře, 2006 21:52

Ta treti skola je Gyoko ryu. O Koga ryu sem nikdy neslysel,muze to byt nejaka kombinace Karate a neceho,nerek bych ze je to autenticke ninjutsu,ale to neznamena ze to neni ucinne

ahoj:-)
no nevim jestli je to primo skola,,ale urcit vim ze je to ninjovska provincie, mozna si nekdy slysel o provincii IGA?? Iga a Koga sou dbe nejznamejsi provincie ninju v japonsku, lezi myslim ze kousek od sebe, mozna ze spolu i sousedi, jestli je Koga primo i skola nevim, ale v knihkupectvi je stale kniha TYGRI SVITK NINJU Z KOGA-je to kniha popisujici jen velmi struce co obsahoval tehdejsi vycvik ninju, neni tam moc textu a sou tam kreslene obrazky, kdyz pudes nekdy do obchodu tak se po ni podivej aspon tam jak to vypada treba se ti zalibi, ale myslim ze ne vsechno je tam pravdivy, napr se mi zda celkme az nemozne zavesit se obema rukama za vetev stromu uplne do vzduchu a vydrzet na nem vyset 8 hodin vkuse, sem skousel a po minute me uz bolely ruce (na nake silnejsi vetvi, ne tenke tyci), ale kje to celkme zajimavy a moc to nestoji, napsal to JAY SENSEI, jinak se o provincii zminuje i kniha NINDZA,napsal Stephen Turnbull, je to kniha pojednavajici ciste jen o vzniku vyvoji a histrorii ninjustu, ma tam predmluvu i soke hatsumi a hodnoti ji velmi kladne, je to z roku nejak 88 ale je to ted v novem vydani a myslim ze to taky porad je v knihkupectvi:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Moshe » pon 13. bře, 2006 1:33

Makoto píše:Kdysi mi jeden "sifu" rekl, ze kdyz spadnu na zem, je to moje chyba a je boj ztraceny. Ze se to nikdy nesmi stat. Odesel jsem, protoze jsem na zemi skoncil tolikrat, ze....no skoda hovorit. Proto delam take BJJ a zem je od te doby moje kralovstvi 8)

Makoto, kde děláš BJJ? V Pentagymu?
Moshe
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Buji » pon 13. bře, 2006 6:23

Pro Woty...A vlastně i pro ostatní

Togakure Rju Ninjutsu - 34. generace
Kumogakure Rju Ninjutsu - 14. generace
Gyokushin Rju Ninjutsu - 21. generace
Gyokko Rjú Kosshijutsu - 28. generace
Koto Rju Koppojutsu - 18. generace
Shinden Fudo Rju Dakentaijutsu - 26. generace
Kukishinden Rju Happo Hikenjutsu - 28. generace
Takagi Joshin Rju Jutaijutsu - 17. generace
Gikan Rju Koppojutsu - 15. generace
:)
Roman Kurc
Buji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » pon 13. bře, 2006 10:27

Moshe píše:
Makoto píše:Kdysi mi jeden "sifu" rekl, ze kdyz spadnu na zem, je to moje chyba a je boj ztraceny. Ze se to nikdy nesmi stat. Odesel jsem, protoze jsem na zemi skoncil tolikrat, ze....no skoda hovorit. Proto delam take BJJ a zem je od te doby moje kralovstvi 8)

Makoto, kde děláš BJJ? V Pentagymu?

Ne ne, jsme pod Vacirca Academy (Zurich) a trenujeme v Praze Vrsovicich (vice na jujutsu.cz). Prave jsme se vratili ze Spring Campu a bylo to dost husty....jeste ted citim vsechny klouby a svaly :-)
Clanek o tom jiz brzo bude na nasem webu.
Take by se tam melo objevit par informaci o soucasnem stavu BJJ ve svete (federace, rozdeleni, pribuzne styly a skoly, atd.). Pozadal jsem o to Franco Vacircu, ktery to ted dava dohromady, protoze v CR je o BJJ hodne malo informaci. Vypada to, ze i na podzim by mel dorazit do Cech na oficialni seminar. Urcite dam o tom vedet. Franco je fakt rizek :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod JanJanas » pon 13. bře, 2006 12:17

asi je to fak blbej dotaza predem se omlouvam ale cpo je prosimvas BJJ?? naky jujitsu? nebo co te je?:-)
JanJanas
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » pon 13. bře, 2006 12:25

Ahoj Makoto,
Tak jakej byl tentokrat Zurych. Napis mi SZ
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 13. bře, 2006 12:43

JanJanas píše:asi je to fak blbej dotaza predem se omlouvam ale cpo je prosimvas BJJ?? naky jujitsu? nebo co te je?:-)

BJJ = Brazilian Jiu-jitsu
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...