Tusite, co je to za magora? Ten clovek IMHO netusi, ktera bije....
no cetl sem prvni odstavec a stacilo mi:D
Moderátor: Picard
JanJanas píše:taky celkem pekny video:-)
24volt píše:JanJanas píše:taky celkem pekny video:-)
No já ti nevím, nejsem žádný velký odborník na ninjutsu, ale to video se docela hodně liší od toho, co jsem měl zatím možnost vidět třeba v bujinkanu.
Techniky toho chlapíka na videu mi spíš připadají jako směs teakwon-do (či karate), ju-justu a tak. Spíš je to jen další vychcánek, který tahá z lidí peníze, ale třeba se hluboce mýlím...
Xaltotun píše:V nejnovejsi knize a myslim v soucasne dobe nejlepsi, co o bojovych umenich Japonska vysla - Ratti, O.: TAJEMSTVI SAMURAJU (Prehledny vyklad o bojovych umenich feudalniho Japonska) se u Nindzucu na str. 331 uvadi, ze byli schopni i ovladnout tep sveho srdce i to, co se v dnesni dobe nazyva prakticka psychologie a drive bylo zahrnovano pod magii - nindzove ovladali nektere kouzelnicke triky a hypnozu (saimindzucu), tedy dovednosti, ktere mohly cinit zaklad pro nektere neuveritelne kousky, ktere dokazali...
Dnes v CR se nekteri honosi byt nejvyssimi mistry Nin - tsun -do a kdo vi ceho, jezdi na tabory v cernych maskacich nindzu (jak mi vypravoval kamarad, ze takto chodili nakupovat do vesnice))) a uci..![]()
![]()
Vite o nejake skole, kde by se skutecne tyto mystictejsi techniky - hypnoza, zmizet ve stinu ucily?
I kdyby jako vtip, ktery jste o nejake skole slyseli, mate neco?
Makoto píše:Urcite, rekl bych, ze je to stejne jako Draeger - Asijska bojova umeni. Stejne kvalitni.
balki píše:NINJUTSU (KOGA) - není to Bujinkan www.volny.cz/kudrna.milan/default.htmJeho učitel J.Hombre
JanJanas píše:pro Balki
no myslim ze juan hombre neni clenem bujinkanu, nevim to jiste ale bujinkan obsahuje tri skoly ninpo-togakure ryu, kumogakure ryu a jeste jedna ale koga ryu to neni urcite, tak myslim ze neni clenem bujinaknu:-)
jinak na tu stranku coi tam mas sem se nedival co tam je tak mozna to znas ale na www.hayashi.cz nekde v sekci vyukove video by mel mit i dve DVD nebo video kazety s technikami se zbrani a neze zbrane:-)
Ta treti skola je Gyoko ryu. O Koga ryu sem nikdy neslysel,muze to byt nejaka kombinace Karate a neceho,nerek bych ze je to autenticke ninjutsu,ale to neznamena ze to neni ucinne
Makoto píše:Kdysi mi jeden "sifu" rekl, ze kdyz spadnu na zem, je to moje chyba a je boj ztraceny. Ze se to nikdy nesmi stat. Odesel jsem, protoze jsem na zemi skoncil tolikrat, ze....no skoda hovorit. Proto delam take BJJ a zem je od te doby moje kralovstvi
Moshe píše:Makoto píše:Kdysi mi jeden "sifu" rekl, ze kdyz spadnu na zem, je to moje chyba a je boj ztraceny. Ze se to nikdy nesmi stat. Odesel jsem, protoze jsem na zemi skoncil tolikrat, ze....no skoda hovorit. Proto delam take BJJ a zem je od te doby moje kralovstvi
Makoto, kde děláš BJJ? V Pentagymu?
JanJanas píše:asi je to fak blbej dotaza predem se omlouvam ale cpo je prosimvas BJJ?? naky jujitsu? nebo co te je?:-)
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník