will píše:kumori píše:WTF je primárně dnes již jen sportovní disciplína a ani se nedá počítat jako BUDO, ale vraťme se zpátky k tématu vlákna, není to tu o karate a tím méně o shotokanu, ale o jujutsu, což je disciplína na míle vzdálená karate, judo a aikido.
Jo, tak to je tedy další ptákovina , že WTF není budo: Pro tebe znovu, nejtvrdší kop v bojových uměních vypadá takto:
www.youtube.com/watch?v=w7BdnF2Ym98Jestliže WTF není budo tak potom JJ taky není viz:
www.youtube.com/watch?v=fqOxN6dNz8wwww.youtube.com/watch?v=ZzZOfw44DiMwww.youtube.com/watch?v=-HvJRBlw1EM&feature=relatedShora jasně vidíš ju-jutsu sport, ju-jitsu sport, jiu-jitsu sport. Takže se přestaň dohadovat o ptákovinách, když je sport všechno, akorát jde o to, který je jak úspěšný.
Co se týče toho ura-mawashigeri už nevím u koho jsem to viděl, teď přesně nevím jestli to bylo na druhý nebo první dan, ale kopy ura určitě začínali už od prvního danu. Ale diť je to úplně jedno v JJ se cvičí techniky shotokan, ať chceš nebo ne. Proto sem ta diskuze patří. Naopak, když se ti to nelíbí založ si ty diskuzi o tradičním ju-jutsu, ale obávám se, že tam budeš diskutovat sám.
1.kdo a kde cvičí v JJ techniky shotokan prosím Tě

?
2.diskutují zde lidé, kteří jsou s JJ spjati, jako třeba makoto (jujutsu dojo praha), zm (otokodate dojo - hakko ryu jujutsu) nebo kamiwaza (ju-jitsu WJJKO) a samozřejmě moje maličkost ( jsem nidan jujutsu, ale žádné ura mawashi geri jsem nikdy nedělal, asi mně to můj sensei učil špatně

, jestli mně tedy učil vůbec JJ...

), takže se nebojím , že bych zde byl osamocen a bál se...
BUDO je souhrnný název pro JAPONSKÉ bojové styly.TKD je KOREJSKÝ bojový styl, tudíž nemůže být nazýváno jako BUDO, to pochopí snad i naprostý imbecil
i v Koreji existuje JJ, jmenuje se
yu sool, je to ovšem styl mladý, japonsky by se řeklo shinbudo, nemá svou sportovní variantu je to čistě sebeobrana
a k tématu JI-JITSU, ať se na mně nikdo nezlobí, ale to co provádí bývalý kapitán Doktor inženýr etc., 1.dan judo, který si sám udělil 10.Dan a pasoval se na Soke ve svém vlastním, originálním

systému, je opravdu fraška, kdo nevěří, ať se podívá sám na nějakém jeho semináři v Olomouci-Holici, já tam byl a zpátky jsme s kamarádem Milošem nevěděli jestli se máme smát a plakat nebo plakat a řvát...
Zkus kámo lepší příklad...