Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Emiel » ned 03. úno, 2008 22:01

Genesis:
Neříkám, že mám nějkaou extra doboru tehcniku úderu, ale když dám ránu, takto bolí. I když úderneprovedu technicky správně, tak mám páru a škodu způsobím tak jako tak. Nezáleží jak úder provedeš, ale co s ním provedeš.
Ono, jámám tne problém od třetí třídy, od té doby se bojím někoho praštit. Měl jsem tehdy potyčku s jendím klukem v mém věku a několika ranama pěstí, jsem mu vyrazil zub a zlomil pár žeber. Od té doby se prostě nervu, mám strach, že by se něco stalo..
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » pon 04. úno, 2008 6:37

Emiel píše:Genesis:
Neříkám, že mám nějkaou extra doboru tehcniku úderu, ale když dám ránu, takto bolí. I když úderneprovedu technicky správně, tak mám páru a škodu způsobím tak jako tak. Nezáleží jak úder provedeš, ale co s ním provedeš.
Ono, jámám tne problém od třetí třídy, od té doby se bojím někoho praštit. Měl jsem tehdy potyčku s jendím klukem v mém věku a několika ranama pěstí, jsem mu vyrazil zub a zlomil pár žeber. Od té doby se prostě nervu, mám strach, že by se něco stalo..

V tom pripade nevim jestli jsi zvolil dobre. Bujinkan s jeho udery na citliva mista a dalsimi smrticimi ... :lol:
(ftip)

Jinak souhlas s Genesis [2008-02-3 21:24 ] :wink:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » pon 04. úno, 2008 8:52

ukropcany píše: No fakt je, že asi sa dá úderom zabiť, ale na to koľko sa ľudia denno denne mlátia, tak tých úmrtí v televíznych novinách nejako nieto... :D

No anglosaská literatura to zmiňuje jako "death touch" znám hodně dobrý strikery a nikdo z nich to neovládá. Znám jich taky pár mizernejch a ti to ovládaj snad všichni :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 04. úno, 2008 10:38

ukropcany píše:
Emiel píše:Bojím se, že bych mohl ublížit...
K tomu len drobnosť - ďaleko viac sa bojím o svoje ruky ako o cudziu šišku... na hlave nie sú žiadne kĺby okrem sánky, kdežto na ruke ktorou treskneš ich máš na kope kopec... a ver mi, že rozflákaný kĺb na ruke sa hojí podstatne, ale podstatne dlhšie ako fokel na oku... takže hor sa do nich... :wink:

Naprosto souhlasím. Vlastní zkušenost. Trefil jsem pěstí sparinga do loktu (nechtíc, prostě se to semlelo) 3 měsíce pěst nepoužitelná. Sotva jsem to uzdravil tak jsem ho trefil do čelisti. On nebyl nijak otřesen, ale já si přidal další 3 měsíce rekonvalescence, než jsem si mohl pěstí praštit bez bolesti do něčeho tvrdého. Prostě smůla. Nebyli to žádné rány jen lehká uvolněná ťukačka bez jakýchkoliv chráničů.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 04. úno, 2008 10:43

Emiel píše:Genesis:

Pokud to jen bolí tak to není rána (chlap do tebe půjde přes bolest). Za ránu se počítá jen to co soupeře vypne nebo s ním natolik otřese, že není schopen pokračovat v útoku dál (aspoň u nás).

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 04. úno, 2008 11:19

Ucrop a RBR - souhlas! Zrovna ted laboruju s kloubama a pred dvema lety me to vyradilo taky - to jsem si nemohl pesti uderit ani lehce do dlane.

Toman - napsal jsi to bezvadne :wink: :lol:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 04. úno, 2008 11:22

Emiel píše:špatně bouchneš do obličeje a ochrne půlka obličeje a podobně. Na lidksém těle je hodně míst, kde můžeš jedním úderem zabít nebo velice těžce zrnait. Lidksé tělo je velice citlivá schránka a lehko se poškodí..

Jojo, taky jsem tyhle veci kdysi zral... taky hodne. Zbytecne moc.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » pon 04. úno, 2008 13:27

Tak nevím, pomalu si začínám připadat jako blbec. Sice to mylsím dobře, ale asi t ošpatně vyjadřuju. Tož to je jedno. Mám na to ještě právo, jsem maldý a nezkušený. Alespoň se poučím ;) Lepší je poučit nyní, než pak třeba v 25 mlít bludy :)
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 04. úno, 2008 13:29

Emiel píše:ale blbě se trfíš a co potom? špatně bouchneš do obličeje a ochrne půlka obličeje a podobně. Na lidksém těle je hodně míst, kde můžeš jedním úderem zabít nebo velice těžce zrnait. Lidksé tělo je velice citlivá schránka a lehko se poškodí..

Můžeš být v klidu, z toho co píšeš je zřejmé, že ty takový úder, aby si zabil nebo těžce poškodil, dát neumíš. Ono totiž udělat něco v "laboratorních" podmínkách a pak udělat něco ve stresu pod tlakem v reálu jsou úplně dvě rozdílné věci!! Každopádně já osobně Bujinkan považuji za dobré BU(mně když šlo do tuhého pomohlo), jako u všeho záleží pod kým a jakým způsobem budeš studovat a cvičit. Když tak si zkus najít ve videickach trénink u Hacumiho ze 70. let, postl to tam diskutér Patrik a myslím, že si budeš myslet že studuješ úplně jiné BU než jaké uvidíš na tom záznamu.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 04. úno, 2008 14:52

No máte i lidi co přežijou v pohodě úder silnej a rychlej jako blesk a to myslím doslova pan Roy Sullivan je světový mistr, byl v životě zasažen bleskem hned 7krát a dostal se do Guinessovy knihy rekordů :D, četl jsem že je to seriozně zdokumentovaný případ.
Samozřejmě že je karatista a ne nějakej x-boxer to by odešel do dubovýho spacáku hned po prvním úderu bleskem :lol:
článek tady
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » pon 04. úno, 2008 15:00

RUNAR píše:No máte i lidi co přežijou v pohodě úder silnej a rychlej jako blesk a to myslím doslova pan Roy Sullivan je světový mistr, byl v životě zasažen bleskem hned 7krát a dostal se do Guinessovy knihy rekordů :D, četl jsem že je to seriozně zdokumentovaný případ.
Samozřejmě že je karatista a ne nějakej x-boxer to by odešel do dubovýho spacáku hned po prvním úderu bleskem :lol:
článek tady

:lol: :lol: :lol:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 04. úno, 2008 15:37

O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snails » stř 13. úno, 2008 9:55

Emiel píše:Tak nevím, pomalu si začínám připadat jako blbec. Sice to mylsím dobře, ale asi t ošpatně vyjadřuju. Tož to je jedno. Mám na to ještě právo, jsem maldý a nezkušený. Alespoň se poučím ;) Lepší je poučit nyní, než pak třeba v 25 mlít bludy :)

Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?
Snails
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DaveStone » stř 13. úno, 2008 10:22

Snails píše:
Emiel píše:Tak nevím, pomalu si začínám připadat jako blbec. Sice to mylsím dobře, ale asi t ošpatně vyjadřuju. Tož to je jedno. Mám na to ještě právo, jsem maldý a nezkušený. Alespoň se poučím ;) Lepší je poučit nyní, než pak třeba v 25 mlít bludy :)

Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?

Jednak není jednoduché se správně vyjadřovat o b.u. Sám jsem to na tomto fóru poznal. Nenapsal jsem něco úplně přesně ale někteří lidé to pochopili úplně jinak.
V roce 2002 jsem se chtěl k k bujinkanu vrátit, ale způsob tréninků mě odradil. Je pěkné, že náš trenér to umí, ale mě spíš zajímá co se tam naučím já. A pokud mě neumí naučit (nebo já se to od něj neumím naučit) - jak je libo, nemá to pro mě cenu.
Pak jsem začal dělat Vo Dao jehož prezidentem u nás je policista pracující u zásahové jednotky a když jsem ho viděl v akci, tak mi to připadalo jako dobrá záruka použitelnosti tohoto stylu v praxi.
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod majkx » stř 13. úno, 2008 10:35

Snails píše:

4 Snails. To se pleteš, to je malá záruka ničeho, to že někdo pracuje jako policista a studuje Bujinkan nebo něco jiného, nevypovídá v globále nic o ničem. Aby sis neříkal, že si jen myslím, tak já pracuji jako policista. Někteří lidé si mylně spojují, že to že někdo pracuje jako policista a něco cvičí z oblasti BU/BS, tak je to hned odpověď, že to cvičí kvůli tomu, že jim to bůhví jak pomáhá při práci(fyzické střety), z mého pohledu je to a vždycky bude jako u každého jiného jedince individuální záležitostí a proto bych to ve vztahu k profesi policisty vůbec nevztahoval!!! Známý-kolega třeba cvičil Vale Tudo a v naší profesi mu to bylo docela k ho.nu, protože nemůže přijít do hospody na zákrok na ožralého agresora nakopat ho na stehno, dát mu jednu na bradu a zakončit to škrcením na zemi :lol: :lol: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snails » pát 15. úno, 2008 15:20

To co říkáš je určitě pravda ale co vím tak principy bujinkanu používá při učení sebeobrany u policie a to už je asi něco jiného.
Snails
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod defendu » pát 15. úno, 2008 17:15

Snails píše:Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?

Já zase znám minim. 10 poldů co hraje fotbal a dalších 15 bowling...... :lol:

Takhle to nemůžeš brát,chlape.To,že se to jednomu poldovi líbilo a dotáhl na to další dva kámoše o daném stylu nevypovídá vůbec nic - Bujinkan nebyl primárně a ani sekundárně vytvořen k tomu,aby se používal ke služebním zákrokům,takže...přeber si to sám.

V životě jsem se setkal s několika lidmi,kteří úderem zabili člověka a s mnoha,kteří jediným úderem poslali soupeře na JIP a nebo to alespoň chvíli vypadalo,že se dotyčný už neprobudí (i já jsem jednoho nebo dva takhle složil :oops: )

Moje osobní poznatky se "smrtícím úderem" podpořené praxí a ne literaturou a videem:

1) V 95% se jednalo o lidi (dávající ůder),kteří měli natrénováno nějaký kontaktní sport,ale hlavně byli o mnoho a mnoho kil težší než soupeř !!!!!!
2) Většinou se jednalo o tzv. sucker punch-dotyčný vůbec netušil,že jí dostane a najednou bác,zcela nepřipravený,nezatnutý "absorbovat" úder jí chytil
3) Ve všech případech si dotyčný dal ještě jednu řachu hlavou o zem,zeď,dveře,futra,stůl apod.
4) V 99% byl mrtvý nebo polomrtvý pod vlivem alkoholu-žádná stabilita,pud sebezáchovi v hajzlu apod.,navíc vždy po fyzické stránce "troska"
5) Co se týče techniky tak to bylo 50 na 50 facky a úder pěstí ze zadní

Takže asi tak....žádný dim mak,ale vždy hrubá síla a hmotnost :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snails » pát 15. úno, 2008 19:53

defendu píše:
Snails píše:Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?

Takhle to nemůžeš brát,chlape.To,že se to jednomu poldovi líbilo a dotáhl na to další dva kámoše o daném stylu nevypovídá vůbec nic - Bujinkan nebyl primárně a ani sekundárně vytvořen k tomu,aby se používal ke služebním zákrokům,takže...přeber si to sám.

V životě jsem se setkal s několika lidmi,kteří úderem zabili člověka a s mnoha,kteří jediným úderem poslali soupeře na JIP a nebo to alespoň chvíli vypadalo,že se dotyčný už neprobudí (i já jsem jednoho nebo dva takhle složil :oops: )

Moje osobní poznatky se "smrtícím úderem" podpořené praxí a ne literaturou a videem:

1) V 95% se jednalo o lidi (dávající ůder),kteří měli natrénováno nějaký kontaktní sport,ale hlavně byli o mnoho a mnoho kil težší než soupeř !!!!!!
2) Většinou se jednalo o tzv. sucker punch-dotyčný vůbec netušil,že jí dostane a najednou bác,zcela nepřipravený,nezatnutý "absorbovat" úder jí chytil
3) Ve všech případech si dotyčný dal ještě jednu řachu hlavou o zem,zeď,dveře,futra,stůl apod.
4) V 99% byl mrtvý nebo polomrtvý pod vlivem alkoholu-žádná stabilita,pud sebezáchovi v hajzlu apod.,navíc vždy po fyzické stránce "troska"
5) Co se týče techniky tak to bylo 50 na 50 facky a úder pěstí ze zadní

No myslel sem si že to nebude pořádný argument ale zkusil sem to.A to o likvidačním úderu je samozřejmě nesmysl v bujinkanu se žádný takový uder necvičí a zase je to jen jedno s mystifikací týkajících se ninjutsu
Snails
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DaveStone » pát 15. úno, 2008 21:02

defendu píše:

Ano, čekal jsem že něco podobného tu někdo napíše. Já zase znám jednoho policistu a ten nesportuje vůbec a co jako?

Pokud někdo napíše informaci jako Snails, já to chápu tak, že pracovat u policie je rizikové povolání v tom smyslu, že ho může někdo napadnout při výkonu svého povolání. A z toho důvodu policisté hledají něco, čím by se ubránili. Když někdo hraje fotbal nebo šachy, tak to dělá ze zájmu, ale když někdo dělá bujinkan, tak to dělá jednak ze zájmu a pak taky aby se dokázal ubránit.
Když jsem ještě chodil na bujinkan tak nám instruktor říkal, že cílem bojového umění je v první řadě ubránit sebe a svoje blízké. Až se ubráním, pak teprve můžu vymýšlet co provedu tomu druhému. Protože pokud se neubráním, pak už taky nemusí být nikdo, kdo ten "smrtící úder" bude dávat. To není hokej, kde můžete dostat první gól a na závěr vyhrajete 6:5 a jste spokojeni. To je jeden z rozdílů mezi bojovým uměním a sportem.

2 defendu:
Kdo by teda musel chodit na bujinkan aby to podle tebe byl argument? Nebo jinak: jaké b.u. by tedy musel dělat policista aby to byl argument? Nebo kdo by musel dělat co, aby to byl argument?
Tady se člověk často dovídá, co NE ale mě by vážně zajímalo co ANO a jak to teda ve skutečnosti je. Dost často se diskuse motají v kruhu a neplyne z toho žádný závěr. V některých diskusích jsou pomalu všichni proti všem.
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » sob 16. úno, 2008 1:54

Nejde mi o argumenty o ty jde jen tobě :roll:

Bujinkan neni policejní systém,chápeš?Polda nepotřebuje šaškovat s bo nebo ninjato,nepotřebuje široký postoje ani házet hvězdice.Chápeš??Ze všech těch technik nepotřebuje prakticky nic ke své práci.
To co by měl ovládat by ho měli učit v práci v rámci výcviku,ne v dojo.
Takže pokud se chce policista zdokonalovat v něčem co mu může zachránit zadek a nemá vztah k Východu tak mu doporučuju toto:

http://www.aegisteam.cz/newindex.php?main=kurzy&id=168

a nebo toto:

http://www.krav-maga.cz/

Odpověděl jsem ti dostatečně adresně,nebo to chceš řešit pomocí SZ? :roll:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...