Moderátor: Picard
Emiel píše:Genesis:
Neříkám, že mám nějkaou extra doboru tehcniku úderu, ale když dám ránu, takto bolí. I když úderneprovedu technicky správně, tak mám páru a škodu způsobím tak jako tak. Nezáleží jak úder provedeš, ale co s ním provedeš.
Ono, jámám tne problém od třetí třídy, od té doby se bojím někoho praštit. Měl jsem tehdy potyčku s jendím klukem v mém věku a několika ranama pěstí, jsem mu vyrazil zub a zlomil pár žeber. Od té doby se prostě nervu, mám strach, že by se něco stalo..
ukropcany píše: No fakt je, že asi sa dá úderom zabiť, ale na to koľko sa ľudia denno denne mlátia, tak tých úmrtí v televíznych novinách nejako nieto...
ukropcany píše:K tomu len drobnosť - ďaleko viac sa bojím o svoje ruky ako o cudziu šišku... na hlave nie sú žiadne kĺby okrem sánky, kdežto na ruke ktorou treskneš ich máš na kope kopec... a ver mi, že rozflákaný kĺb na ruke sa hojí podstatne, ale podstatne dlhšie ako fokel na oku... takže hor sa do nich...Emiel píše:Bojím se, že bych mohl ublížit...
Emiel píše:Genesis:
Neříkám, že mám nějkaou extra doboru tehcniku úderu, ale když dám ránu, takto bolí. I když úderneprovedu technicky správně, tak mám páru a škodu způsobím tak jako tak. Nezáleží jak úder provedeš, ale co s ním provedeš.
Emiel píše:špatně bouchneš do obličeje a ochrne půlka obličeje a podobně. Na lidksém těle je hodně míst, kde můžeš jedním úderem zabít nebo velice těžce zrnait. Lidksé tělo je velice citlivá schránka a lehko se poškodí..
Emiel píše:ale blbě se trfíš a co potom? špatně bouchneš do obličeje a ochrne půlka obličeje a podobně. Na lidksém těle je hodně míst, kde můžeš jedním úderem zabít nebo velice těžce zrnait. Lidksé tělo je velice citlivá schránka a lehko se poškodí..
RUNAR píše:No máte i lidi co přežijou v pohodě úder silnej a rychlej jako blesk a to myslím doslova pan Roy Sullivan je světový mistr, byl v životě zasažen bleskem hned 7krát a dostal se do Guinessovy knihy rekordů, četl jsem že je to seriozně zdokumentovaný případ.
Samozřejmě že je karatista a ne nějakej x-boxer to by odešel do dubovýho spacáku hned po prvním úderu bleskem![]()
článek tady
Emiel píše:Tak nevím, pomalu si začínám připadat jako blbec. Sice to mylsím dobře, ale asi t ošpatně vyjadřuju. Tož to je jedno. Mám na to ještě právo, jsem maldý a nezkušený. Alespoň se poučímLepší je poučit nyní, než pak třeba v 25 mlít bludy
Snails píše:Emiel píše:Tak nevím, pomalu si začínám připadat jako blbec. Sice to mylsím dobře, ale asi t ošpatně vyjadřuju. Tož to je jedno. Mám na to ještě právo, jsem maldý a nezkušený. Alespoň se poučímLepší je poučit nyní, než pak třeba v 25 mlít bludy
Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?
Snails píše:Emiel píše:Tak nevím, pomalu si začínám připadat jako blbec. Sice to mylsím dobře, ale asi t ošpatně vyjadřuju. Tož to je jedno. Mám na to ještě právo, jsem maldý a nezkušený. Alespoň se poučímLepší je poučit nyní, než pak třeba v 25 mlít bludy
Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?
Snails píše:Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?
defendu píše:Snails píše:Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?
Já zase znám minim. 10 poldů co hraje fotbal a dalších 15 bowling......![]()
Takhle to nemůžeš brát,chlape.To,že se to jednomu poldovi líbilo a dotáhl na to další dva kámoše o daném stylu nevypovídá vůbec nic - Bujinkan nebyl primárně a ani sekundárně vytvořen k tomu,aby se používal ke služebním zákrokům,takže...přeber si to sám.
V životě jsem se setkal s několika lidmi,kteří úderem zabili člověka a s mnoha,kteří jediným úderem poslali soupeře na JIP a nebo to alespoň chvíli vypadalo,že se dotyčný už neprobudí (i já jsem jednoho nebo dva takhle složil)
Moje osobní poznatky se "smrtícím úderem" podpořené praxí a ne literaturou a videem:
1) V 95% se jednalo o lidi (dávající ůder),kteří měli natrénováno nějaký kontaktní sport,ale hlavně byli o mnoho a mnoho kil težší než soupeř !!!!!!
2) Většinou se jednalo o tzv. sucker punch-dotyčný vůbec netušil,že jí dostane a najednou bác,zcela nepřipravený,nezatnutý "absorbovat" úder jí chytil
3) Ve všech případech si dotyčný dal ještě jednu řachu hlavou o zem,zeď,dveře,futra,stůl apod.
4) V 99% byl mrtvý nebo polomrtvý pod vlivem alkoholu-žádná stabilita,pud sebezáchovi v hajzlu apod.,navíc vždy po fyzické stránce "troska"
5) Co se týče techniky tak to bylo 50 na 50 facky a úder pěstí ze zadní
Takže asi tak....žádný dim mak,ale vždy hrubá síla a hmotnost
defendu píše:Snails píše:Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?
Já zase znám minim. 10 poldů co hraje fotbal a dalších 15 bowling......![]()
Takže asi tak....žádný dim mak,ale vždy hrubá síla a hmotnost
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník