DaveStone píše:defendu píše:Snails píše:Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?
Já zase znám minim. 10 poldů co hraje fotbal a dalších 15 bowling......![]()
Takže asi tak....žádný dim mak,ale vždy hrubá síla a hmotnost
Ano, čekal jsem že něco podobného tu někdo napíše. Já zase znám jednoho policistu a ten nesportuje vůbec a co jako?
Pokud někdo napíše informaci jako Snails, já to chápu tak, že pracovat u policie je rizikové povolání v tom smyslu, že ho může někdo napadnout při výkonu svého povolání. A z toho důvodu policisté hledají něco, čím by se ubránili. Když někdo hraje fotbal nebo šachy, tak to dělá ze zájmu, ale když někdo dělá bujinkan, tak to dělá jednak ze zájmu a pak taky aby se dokázal ubránit.
Když jsem ještě chodil na bujinkan tak nám instruktor říkal, že cílem bojového umění je v první řadě ubránit sebe a svoje blízké. Až se ubráním, pak teprve můžu vymýšlet co provedu tomu druhému. Protože pokud se neubráním, pak už taky nemusí být nikdo, kdo ten "smrtící úder" bude dávat. To není hokej, kde můžete dostat první gól a na závěr vyhrajete 6:5 a jste spokojeni. To je jeden z rozdílů mezi bojovým uměním a sportem.
2 defendu:
Kdo by teda musel chodit na bujinkan aby to podle tebe byl argument? Nebo jinak: jaké b.u. by tedy musel dělat policista aby to byl argument? Nebo kdo by musel dělat co, aby to byl argument?
Tady se člověk často dovídá, co NE ale mě by vážně zajímalo co ANO a jak to teda ve skutečnosti je. Dost často se diskuse motají v kruhu a neplyne z toho žádný závěr. V některých diskusích jsou pomalu všichni proti všem.
Nebude trochu problem v tom, ze mozna policista neni dobra berna mince ? Nebo myslis , ze vyber policistu versus vyber treba z thajskeho boxu by mel tak jasneho viteze ?
Ale urcite existuje zpusob jak obhajit pouzitelnost Bujinkanu ve vztahu k ostatnim B.U. a B.S. ktere jsou prezentovany zde na foru.