Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Pepah » sob 16. úno, 2008 8:20

DaveStone píše:
defendu píše:
Snails píše:Naprosto tě chápu ono je to těžké vysvětlit.Třeba já znám tři policisty co jsou členy Bujinkanu to by mohla být aspoň malá záruka že je to použitelné a účinné ne?

Já zase znám minim. 10 poldů co hraje fotbal a dalších 15 bowling...... :lol:
Takže asi tak....žádný dim mak,ale vždy hrubá síla a hmotnost :wink:

Ano, čekal jsem že něco podobného tu někdo napíše. Já zase znám jednoho policistu a ten nesportuje vůbec a co jako?

Pokud někdo napíše informaci jako Snails, já to chápu tak, že pracovat u policie je rizikové povolání v tom smyslu, že ho může někdo napadnout při výkonu svého povolání. A z toho důvodu policisté hledají něco, čím by se ubránili. Když někdo hraje fotbal nebo šachy, tak to dělá ze zájmu, ale když někdo dělá bujinkan, tak to dělá jednak ze zájmu a pak taky aby se dokázal ubránit.
Když jsem ještě chodil na bujinkan tak nám instruktor říkal, že cílem bojového umění je v první řadě ubránit sebe a svoje blízké. Až se ubráním, pak teprve můžu vymýšlet co provedu tomu druhému. Protože pokud se neubráním, pak už taky nemusí být nikdo, kdo ten "smrtící úder" bude dávat. To není hokej, kde můžete dostat první gól a na závěr vyhrajete 6:5 a jste spokojeni. To je jeden z rozdílů mezi bojovým uměním a sportem.

2 defendu:
Kdo by teda musel chodit na bujinkan aby to podle tebe byl argument? Nebo jinak: jaké b.u. by tedy musel dělat policista aby to byl argument? Nebo kdo by musel dělat co, aby to byl argument?
Tady se člověk často dovídá, co NE ale mě by vážně zajímalo co ANO a jak to teda ve skutečnosti je. Dost často se diskuse motají v kruhu a neplyne z toho žádný závěr. V některých diskusích jsou pomalu všichni proti všem.

Nebude trochu problem v tom, ze mozna policista neni dobra berna mince ? Nebo myslis , ze vyber policistu versus vyber treba z thajskeho boxu by mel tak jasneho viteze ?
Ale urcite existuje zpusob jak obhajit pouzitelnost Bujinkanu ve vztahu k ostatnim B.U. a B.S. ktere jsou prezentovany zde na foru. :idea: Ale nevim jestli jsou nejlepsi reci o smrticich technikach a o tom ,ze to cvici Madona, ci Maradona. ;)
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 16. úno, 2008 8:35

Pepah píše:Ale urcite existuje zpusob jak obhajit pouzitelnost Bujinkanu ve vztahu k ostatnim B.U. a B.S. ktere jsou prezentovany zde na foru. :idea:

Jistěže existuje...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod izi » ned 24. úno, 2008 17:11

Jak si tak pročítám tohle téma, tak nevím co si myslet.
©kola Bujinkan je uznávaná, uznávají ji i ostatní mistři BU/BS, neříkám všichni, nerad bych vyvolal konflikt. A ti jsou na jiné úrovni než ti jenž zde tuto školu a její BU pořád napadají.
Jo jsem zde novej, pravda mám svoje vlastní zkušenosti s BU/BS. Ale tak přece nemůžu zde napadat něco co neznám sám z vlastní zkušenosti a taky to co mistr či velmistr mého BU/BS uznal.
Jestliže jsem někoho urazil, tak se hluboce omlouvám, jestliže jsem někoho dovedl k zamyšlení, tak budu rád když pochopí.
Nedělám BU k tomu, abych lidem lámal kosti a nebo abych lidem ubližoval při své sebeobraně, já ho dělám skrz to, že mi předává vlastní filozofii.

Jinak to bych odběhl od toho co jsem zde chtěl napsat.
V Mohelnici na ©umpersku máme zájem vytvořit oddil tohoto BU, hledáme nějakého senseie jenž by nám mohl předávat své znalosti a filozofii toho BU.
Prostory můžeme zajistit i s možným vybavením.
A zájemců je kolem 10 a věřím, že když se tam toto BU objeví, tak se přihlásí více lidí. Děkuji
izi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » ned 24. úno, 2008 18:32

izi píše:Jak si tak pročítám tohle téma, tak nevím co si myslet.
©kola Bujinkan je uznávaná, uznávají ji i ostatní mistři BU/BS, neříkám všichni, nerad bych vyvolal konflikt. A ti jsou na jiné úrovni než ti jenž zde tuto školu a její BU pořád napadají.
Jo jsem zde novej, pravda mám svoje vlastní zkušenosti s BU/BS. Ale tak přece nemůžu zde napadat něco co neznám sám z vlastní zkušenosti a taky to co mistr či velmistr mého BU/BS uznal.
Jestliže jsem někoho urazil, tak se hluboce omlouvám, jestliže jsem někoho dovedl k zamyšlení, tak budu rád když pochopí.
Nedělám BU k tomu, abych lidem lámal kosti a nebo abych lidem ubližoval při své sebeobraně, já ho dělám skrz to, že mi předává vlastní filozofii.

Jinak to bych odběhl od toho co jsem zde chtěl napsat.
V Mohelnici na ©umpersku máme zájem vytvořit oddil tohoto BU, hledáme nějakého senseie jenž by nám mohl předávat své znalosti a filozofii toho BU.
Prostory můžeme zajistit i s možným vybavením.
A zájemců je kolem 10 a věřím, že když se tam toto BU objeví, tak se přihlásí více lidí. Děkuji

To delas dobre, ze to nekritizujes kdyz to neznas. Ktery mistri jinych BU konkretne to maji uznavat Bujinkan ?
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod izi » ned 24. úno, 2008 18:49

Pane Pepahu, odpovím po pravdě neznám jména.
Ale řídím se tím, že mistři a velmistři musí být lidé co neřeknou že to co nedělají oni sami je na nic a nezaslouží si uznání.
Mistr kung fu přece uzná že aikido je BU, Mistr juda uzná že karate je BU.
Proč mne trápíte takovými otázkami. Já zde napsal svoji myšlenku, proto prosím nikdo tohle dále nerozvádějme.
Já uznávám všechna BU v rámci jejich tradice a filozofie.
Ale rád bych raději nějakého senseie Bujinkanu do Mohelnice, než rozebírat několik měsíců, věci jenž nám nebudou k ničemu, jen se zde objeví zase mnoho příspěvku jenž budou mít spojení s Bujinkanem, ale obsahem něčemu jinému.
Rád bych se třeba dozvěděl více o tomto BU, než to proč tam není sparing, že je to v street fightu nepoužitelné.
Já chci info o tomhle BU od lidí jenž to praktikují, než otázky jenž to zahltí a udělají z toho téma o 10 zbytečných stránek a 5 stránek k tématu.
Děkuji
izi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod scout » ned 24. úno, 2008 19:00

izi...tak to jsi vicemene na nespravnem miste....zase se to tady zvrhne....mrkni na jejich stranky...napis email a zavolej pokornymu...zajed na seminar...uvidis jak se ti to bude pozdavat....skontaktuj nejblizsiho instruktora.....atd atd. ....
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod izi » ned 24. úno, 2008 19:15

scout:
Dobrý podvečer vám přeji.
Doufám, že se to tady nezvrhne. Tato stránka a toto forum mi bylo doporučeno, že se zde dají najít potřebné informace.
Jinak se budu řídit tím jak jste mi radil a zavolám panu Pokornému. Asi to bude lepší, přeci jen je hlava této školy v ČR. Jinak doufám, že se mi to podaří v Mohelnici rozjet a pak zde budu moci jako člověk jenž bude do tohoto BU zasvěcen, napsat nějaké informace, které to zde budou lépe reprezentovat, než věci jenž zde byli dříve uvedeny a následně rozvedeny bez snahy pochopení.
Není přímé cesty k vědění.
izi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod scout » ned 24. úno, 2008 19:54

diky izi...jste slusnak to je tady docela vyjimka ...heslem nekterych prispivatelu je totiz....i ty pilne brus....svuj skalpovaci nuz....a pak ho pilne pouzivej.....u nekterych lidi na tomhle foru mam pocit ze by ten skalpovaci nuz bez vahani pouzili na cleny vlastni rodiny nebo na kamarady se kteremy vyrustali...... :lol: :wink: ....takze jedine se do toho dat...skusenosti uz mate tak posoudite co vam sedne.....opatrujte se .....zdar... :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » ned 24. úno, 2008 20:42

izi píše:Pane Pepahu, odpovím po pravdě neznám jména.
Ale řídím se tím, že mistři a velmistři musí být lidé co neřeknou že to co nedělají oni sami je na nic a nezaslouží si uznání.
Mistr kung fu přece uzná že aikido je BU, Mistr juda uzná že karate je BU.
Proč mne trápíte takovými otázkami. Já zde napsal svoji myšlenku, proto prosím nikdo tohle dále nerozvádějme.
Já uznávám všechna BU v rámci jejich tradice a filozofie.
Ale rád bych raději nějakého senseie Bujinkanu do Mohelnice, než rozebírat několik měsíců, věci jenž nám nebudou k ničemu, jen se zde objeví zase mnoho příspěvku jenž budou mít spojení s Bujinkanem, ale obsahem něčemu jinému.
Rád bych se třeba dozvěděl více o tomto BU, než to proč tam není sparing, že je to v street fightu nepoužitelné.
Já chci info o tomhle BU od lidí jenž to praktikují, než otázky jenž to zahltí a udělají z toho téma o 10 zbytečných stránek a 5 stránek k tématu.
Děkuji

No paklize, chcete cvicit Bujinkan, jste presvedcen o jeho kvalitach. Pak tohle mozna neni spravne misto pro Vas. Tady byste se taky mohl dozvedet, ze ne pro kazdeho jsou kvality Bujinkanu dostacujici.
Jinak mate samozrejme pravdu, Bujinkan je to "nejlepsi" a "pouzitelne" BU. A spravny mistr ci velmistr musi vse co nekdo oznaci jako BU uznavat.
S tim rozvadenim, ale mate fakt pravdu, prijde mi to v tomhle pripade dale zbytecne. :lol:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod izi » ned 24. úno, 2008 23:46

Je zde na fóru prosím tedy někdo kdo by mi mohl říci o tomto BU nějaké informace?
Děkuji
izi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » pon 25. úno, 2008 6:09

izi píše:Je zde na fóru prosím tedy někdo kdo by mi mohl říci o tomto BU nějaké informace?
Děkuji

Informaci je tu opravdu nemalo. Jak nekritickych, tak kritickych. A nejenom v tomhle threadu. Nicmene pokud Vam o to opravdu jde, pak nezbyde, nez si nekam nejlepe zajet. Pobocek je po cechach hafo...
A aspon se vyhnete tomu, ze by Vam to vzapeti nekdo kritizoval .. :roll:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod scout » pon 25. úno, 2008 11:20

pepah s tou mytizaci boj. umeni o jejich zazracne pouzitelnosti.....k tomu maji sklon skoro vsude....nevim jak si starej ale zvlast hned po revoluci vychazeli oslavne prirucky na ruzne styly BU BS...dneska si snad uz vetsinou kazdej dava pozor....a kdyz ne je druhym pro smich....
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » pon 25. úno, 2008 11:31

izi jestli se jeste vratite.....abych nebyl jen za hodnyho a smirlivyho..... :wink: ...nosim u sebe uz leta nejaky nozik a logicky s nim trenuju , - a doufam ze ho nikdy nebudu muset pouzit protoze je to na ulici jedna z nejultimativnejsich zbrani....ale pred dvema roky jsem si koupil publikaci od lubose pok. ,o boji nozem v bujikanu abych se mrknul jaky na to maji nazor oni....muj nazor ....ta nejhorsi knizka o boji nozem ktera u nas zatim vysla.....kontraprodutivni a nebezpecny techniky....lidi ze spanelske skoly, filipin , nebo lidi co trenujou tanto jutsu v ruznych skolach aikijutsu to maji zmaknuty uplne jinak...a 10krat lip.....takze uvidite sam, jak pisete zkusenosti mate ......zvazite to sam....zdar...
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod scout » pon 25. úno, 2008 11:31

toz tak....
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod izi » úte 26. úno, 2008 1:00

Svůj názor na toto BU si udělám ve čtvrtek kdy jsem pozván na cvičení školy Bujinkan v Olomouci.
Dále bych chtěl také říci to, že v Mohelnici to chce najisto ať je to takové nebo makové kolem 10 lidí, myslím, že několik se jich postupem času přidá.
Takže já jsem spíše teď více strůjcem než zájemcem, protože dnes mi bylo předloženo, abych sehnal nějaké informativní materiály....
Navíc moje snaha je spíše dostat do Mohelnice ještě nějaká jiná BU.
Takže nyní mi prosím všichni kdo víte o tomto BU nějaké informace, jenž bych mohl použít prezentativně ať už v negativním smyslu a nebo v pozitivním smyslu, posílejte na SZ...
Na pár dnů tu nebudu protože se budu muset věnovat práci a škole a domlouvání se ohledně BU.
Takže nashle
Není přímé cesty k vědění.
izi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod izi » čtv 13. bře, 2008 14:12

Dobrý den vespolek,
po prohlédnutí a zúčastnění se několik tréninků bujinkanu pana Pokorného, musím říci jen, že v podání tohoto člověka je to nevhodné.
Cesta Bujinkanu pana Pokorného se mi velice nelíbila a už filozofie s jakou ji podávají je pro men přímo zhnusená.
V rámci a využití v sebeobraně jsem byl sklamán. Sebeobrana je spíše vhodná když je vám jedno jestli oponentovi vydloubnete oko a nebo mu způsobíte nějaké jiné zranění, které ho zmrzačí nadosmrti či dokonce jak jsem zjistil mu může způsobit smrt....
Toto bojové umění může být krásné, ale né pod vedením pana Pokorného.
Můj verdikt.
izi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » čtv 13. bře, 2008 15:05

To jako,že jsi byl zhnusen tím,že LP učí mrzačit a zabíjet ??

... tu knihu Tantó od LP jsem si v knihkupectví s opravdovým zájmem prohlédnul,protože mi někdo tvrdil,že je to to nejlepší co tu o boji s nožem vyšlo.Opravdu zajímavé,stejně jako od jiného autora JP.Kdo sbírá české knížky o b.u. /není jich moc kromě Taiji/,tak doporučuju,ale prosím vás nikdo podle ní necvičte sebeobranu!!!
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod izi » pát 14. bře, 2008 5:49

Asi jste mne špatně pochopil, bylo to z toho důvodu, že slibuje že cvičenec se bude moci efektivně bránit, když vezmeme lidi co to cvičí třeba tři měsíce a použijí nějakou techniku jenž se naučili v Bujinkanu proti nějakému útočníkovi, ano ubrání se, ale s možným následkem zmrzačením, které není zase tak malé, jako spíš je velké. A nejvíc jsem pohoršen nad tou filozofií, s jakou je to podáváno, ale pokud budou lidé jenž budou sviči pod panem Pokorným mít možnost se stát učiteli, tak ať prosím vyučují tou cestou jaká je uvedena na zahraničních stránkách bujinkanu a né tou pana Pokorného.
Jestliže jsem tím někoho pohoršil, omlouvám se.
izi
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » pát 14. bře, 2008 7:48

Já jsem asi blbej,ale nějak nechápu,co se Ti nelíbí????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod 24volt » pát 14. bře, 2008 8:20

izi píše:.....tak ať prosím vyučují tou cestou jaká je uvedena na zahraničních stránkách bujinkanu a né tou pana Pokorného....

Musím tě trochu opravit - pan Pokorný nemá žádnou vlastní cestu, ale cvičí to, co zrovno vyhlásil Soke (hlava školy v Japonsku) jako téma na tento rok. A tím jsou zrovna takové "techniky" (strašně nerad toto slovo používám), které tě pohoršují. Kdybys přišel cvičit loni, viděl bys úplně jiný přístup k útočníkovi a totéž předloni...atd atd. Bujinkan zahrnuje 9 škol a každá má svá specifika a holt se zrovna cviči "nesamurajská" :wink: tvrdší škola. Seber peníze a jeď se podívat na nějakého jiného učitele do zahraničí a uvidíš, že teď učí zhruba to samé.

A cos vlastně čekal od bojového umění? ®e si lidé při střetu neublíží a jen se obchází a kontrolují? Dej se na Aikido, tam se neubližuje (a taky jim to pak mimo dojo nefunguje).
24volt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...