aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...
Moderátor: Picard
od Libor » stř 29. lis, 2006 9:10
fakt píše:Vrátím se k původní otázce a ta zní Proč většina lidí odsuzuje Aikido.
Odpověď zní: protože nejsou spokojení se svým tréninkem a rádi se naváží do něčeho čemu nerozumí-nedělají. Myslím, že je to stejná hloupost jako odsuzovat české tajči nebo ženský aerobik. Ať si každý dělá co chce zvlášť dělá-li to s chutí.
Myslim ze si to uplne presne vystihol,navyse mozno dodat,ze je to tym ze sme zlí a zlomyselní.Dufam,ze sa i nadalej budes aktivne zapajat do tejto diskusie.
-
Libor
- mistr diskutér

-
od fakt » stř 29. lis, 2006 10:27
marvin píše:protože nejsou spokojení se svým tréninkem a rádi se naváží do něčeho čemu nerozumí-nedělají.
sa tu teda urodi hluposti ! a toto je co za dalsi SKVOST ? Akoze ty si myslis, ze niekto kto povedzme cvici judo ci ine bu/bs a nie je spokojny so svojim treningom tak sa zacne navazat do aikidakov?
chlapce ked ta niekto namota na cvicenie aikida pozvankou, ze to je super ucinna sebaobrana a potom tam zopar brblakov robi doslova "co chce" ako to ty obhajujes tak si to kritiku zasluzi. Pretoze ked nic ine je to zavadzajuci termin. Ked budu ludi na aikido lanarit plagatiky kde bude napisane nieco ako "Pridte k nam je tu fajn atmosfera a budeme sa hrat na b.u." tak nikto nepovie ani slovo.
Jsem rád, že se našel někdo, kdo konečně určí kdo smí a nesmí cvičit aikido.
Viď velký tvrdý chlapče marwine.
-
fakt
- mistr diskutér

-
od fakt » stř 29. lis, 2006 10:32
Libor píše:fakt píše:Vrátím se k původní otázce a ta zní Proč většina lidí odsuzuje Aikido.
Odpověď zní: protože nejsou spokojení se svým tréninkem a rádi se naváží do něčeho čemu nerozumí-nedělají. Myslím, že je to stejná hloupost jako odsuzovat české tajči nebo ženský aerobik. Ať si každý dělá co chce zvlášť dělá-li to s chutí.
Myslim ze si to uplne presne vystihol,navyse mozno dodat,ze je to tym ze sme zlí a zlomyselní.Dufam,ze sa i nadalej budes aktivne zapajat do tejto diskusie.
Neznám Tě. Takže hodnocení jestli jsi "zlomyselný" nechám na tobě. A to jestli se budu dále zapojovat do diskuse záleží na mě.
-
fakt
- mistr diskutér

-
od marvin » stř 29. lis, 2006 11:06
Naposledy upravil
marvin dne pát 15. pro, 2006 23:40, celkově upraveno 1
-
marvin
- mistr diskutér

-
od fakt » stř 29. lis, 2006 11:34
marvin píše:Takze sa to da napisat aj opacne "PRECO OBHAJUJES AIKIDO"? Pretoze si ho necvicil dost dlho aby si zistil o com to je, alebo si spokojny s "treningom" aky absolvujes a obhajujes nieco co je rovnake.
Protože ajkido je dnes už tradiční BU. Máš pravdu necvičím ho. Ale podle Tvé logiky jsi ho cvičil tak dlouho, abys zjistil že nefunguje viď. Znám lidi z několika oddílů a musím říci, že jsou podobní těm co cvičí tajči. No a co. Hlavně že je to baví. Jestli to nesedlo Tobě je problém Tvůj a ne ajkida.
Co se týče mého tréninku - děkuji za optání. Baví mne.
Fakt
-
fakt
- mistr diskutér

-
od Hosobiki » stř 29. lis, 2006 11:35
Libor píše:fakt píše:Vrátím se k původní otázce a ta zní Proč většina lidí odsuzuje Aikido.
Jo, ale něktarým z vás ... viď Liborku... ta zlomyslnost příliš nejde... už by sis měl najít nějaké jiné fórum a hnípat zase do jiných (dalších) věcí, kterým nerozumíš. I když dle tvých poznámek by se dalo usuzovat, že už tak dvě tři století cvičíš všechna možná bojová umění, takže o nich víš úplně vše a tak k nim můžeš jenom tak do vzduchu funět nejrůznější komentáře.
-
Hosobiki
- pokročilý diskutér

-
od fakt » stř 29. lis, 2006 11:39
marvin píše:Z mojeho prispevku je jasne, ze nemam zaujem urcovat kto bude cvicit aikido je mi to naozaj jedno. Ale ak dovolis mam pravo mat nazor na nieco co som videl, zazil, citil a nie den a nie rok. A kazdy ma pravo si vybrat ci to ktore bu chce, alebo nechce cvicit za podmienok ktore nastololili "brblaci" a tym ho znehodnotili.
Děkuji za odpověď.
Mrzí Tě tedy doba, kterou jsi ajkidem strávil?
-
fakt
- mistr diskutér

-
od marvin » stř 29. lis, 2006 11:43
Naposledy upravil
marvin dne pát 15. pro, 2006 23:40, celkově upraveno 1
-
marvin
- mistr diskutér

-
od fakt » stř 29. lis, 2006 12:14
marvin píše:
Tvoj sposob komunikacie je v urovni: napisem co by som chcel, aby ten druhy napisal a mozno sa na to chyti a budeme debatovat ... alebo sa hadat ?
Moc Ti sice nerozumím, ale nezlobím se na Tebe.
Hezký den.
-
fakt
- mistr diskutér

-
od Hosobiki » stř 29. lis, 2006 12:15
Tak mě napadlo... napsal sem vlastně někdo nějaké reálné použití??
Mě to hrozně baví cvičit, ale v reálu si to taky nějak moc představit nedokážu...
-
Hosobiki
- pokročilý diskutér

-
od fakt » stř 29. lis, 2006 14:20
Hosobiki píše:Tak mě napadlo... napsal sem vlastně někdo nějaké reálné použití??
Mě to hrozně baví cvičit, ale v reálu si to taky nějak moc představit nedokážu...
Tsuki necvičíte?
-
fakt
- mistr diskutér

-
od kik » stř 29. lis, 2006 14:52
Hosobiki píše:Tak mě napadlo... napsal sem vlastně někdo nějaké reálné použití??
v realu to vypadá úplně jinak než na tréninku.Nevím jaký styl aikido cvičíš jestli je pro tebe atemi jako pro všechny mávnutí otevřenou rukou k odpoutání pozornosti nebo....
-
kik
- mistr diskutér

-
od kik » stř 29. lis, 2006 15:03
Hosobiki ženám aikido nikdy nefunguje padá se jim tam jen aby se neřeklo.Tak ženy když budou cvičit aikido tak se musí smířit s tím ,že to bude spíš jen zábava.Vím že mne hodně lidí označí za šovinistu ,ale....Třeba co si myslím ,že by mohlo ženám fungovat je WT.
-
kik
- mistr diskutér

-
od luen » stř 29. lis, 2006 15:43
kik píše:Hosobiki ženám aikido nikdy nefunguje padá se jim tam jen aby se neřeklo.Tak ženy když budou cvičit aikido tak se musí smířit s tím ,že to bude spíš jen zábava.Vím že mne hodně lidí označí za šovinistu ,ale....Třeba co si myslím ,že by mohlo ženám fungovat je WT.
Jako, ze by hysteriozne vybalila B.D.

-

luen
- mistr diskutér

-
od ital » stř 29. lis, 2006 16:06
sosuke píše:Já jsem dělal 2,5 roku judo a jak jsem začínal s aikidem, tak jsem měl ohromnou výhodu, než ti co cvičili před tím taekwondo a ti úpní začátečníci ve světě BU. Základy jsem se naučil neuvěřitelně rychle a mám pořád výhodu. A to hlavně v ukemi waza

.
Zjistil jsem, že aikido mi dává více než judo. Tak jsem judo nechal a pokračoval jsem z aikidem a jako dopňkem iaido a sem tam tai-chi.
A TongPa- My v aikidu máme údery(kyawase shomen, yokomen, tsuki, atemi). Smrtící techniky také někdy cvičíme (např. na zlomení vazu atd.).
Zbraně taky používáme a ó sensei nezlenivěl ve stáří. Mám s ním videa jak trénuje v 85-ti letech i se zbraněma a rychle

. Ale J. Kano mohl zlenivět. Ale jsem přesvědčen, že po 10 ti, 20 ti letém tréninku aikido může porazit kterékoliv BU (i mistra muai thai atd.). Na policejní škole v Karviné, mají učitelé boj. umění velký respekt z aikida a to dokonce i zdejší učitel karate si občas příjde k nám zacvičit a jeho zásluhou a policistů je aikido v Karviné 10 let.
Přeji všem hodně štěstí v nalézání toho pravého BU.
Já už to pravé našel.
4sosuke
ty jsi vážně pako, když už chceš mermomocí do všeho kecat, tak se aspoň nauč názvosloví. Mimochodem kiawase se píše s měkkým "y"
Jak si pročítám tvé názory, tak BU děláš už asi od prenatálního období.
-
ital
- diskutér - nováček

-
od Libor » stř 29. lis, 2006 16:23
Hosobiki píše:Libor píše:fakt píše:Vrátím se k původní otázce a ta zní Proč většina lidí odsuzuje Aikido.
Jo, ale něktarým z vás ... viď Liborku... ta zlomyslnost příliš nejde... už by sis měl najít nějaké jiné fórum a hnípat zase do jiných (dalších) věcí, kterým nerozumíš. I když dle tvých poznámek by se dalo usuzovat, že už tak dvě tři století cvičíš všechna možná bojová umění, takže o nich víš úplně vše a tak k nim můžeš jenom tak do vzduchu funět nejrůznější komentáře.
Na tvoj hnoj nebudem reagovat,mam dost povinnosti na to,aby som sa babral s niekym ako si ty.Aj tak viem presne co si zac,skusenosti s podobnymi.Ved sa kludne motaj po tatami s ostatnymi motakmi,uz som pisal,ze mne to je fuk.
-
Libor
- mistr diskutér

-
od Libor » stř 29. lis, 2006 16:31
-
Libor
- mistr diskutér

-
od Libor » stř 29. lis, 2006 16:40
kik píše:Hosobiki ženám aikido nikdy nefunguje padá se jim tam jen aby se neřeklo.Tak ženy když budou cvičit aikido tak se musí smířit s tím ,že to bude spíš jen zábava.Vím že mne hodně lidí označí za šovinistu ,ale....Třeba co si myslím ,že by mohlo ženám fungovat je WT.
S tymi padmi je to presne,akurat doplnim,ze aj mnohym chalanom,ak nie vacsine treba padat dobrovolne.Osobne skusenosti.A tym co nie?Nebolo to ani tak zasluhou umenia ako o dost vacsej sily a vahy,a taky clovek ta tresne vzdy,nepotrebuje mat natrenovanu techniku.
-
Libor
- mistr diskutér

-
od nemea » čtv 30. lis, 2006 11:00
dufam,ze teraz mna niekto neoznaci za sovinistu

, ale so zenami a fungovanim bu je to trochu odlisne, ako u muzov.
nie som si ista, ale nebolo wt robene prave pre zeny? alebo to bolo ine bu? uz neviem.
celkom som ale nepochopila tu diskusiu o padoch.
-
nemea
- diskutér - nováček

-
Zpět na japonská bojová umění a sporty...