Proc vetsina odsuzuje aikido?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Libor » čtv 30. lis, 2006 11:44

nemea píše:dufam,ze teraz mna niekto neoznaci za sovinistu :D , ale so zenami a fungovanim bu je to trochu odlisne, ako u muzov.
nie som si ista, ale nebolo wt robene prave pre zeny? alebo to bolo ine bu? uz neviem.
celkom som ale nepochopila tu diskusiu o padoch.

K tym padom:U 99% cvicencov na aikide,ked niekoho hodia tak preto,ze sa hodil na zem sam,aby to braniacemu sa nebolo blbe,ze ho nedokaze hodit.Som parkrat spravil,ze som sa nevzpieral,ale ani sa nehodil sam,len som uvolnene stal a nic nerobil,na niektorých aj toto bolo prilis,aby nieco spravili.
Na jujitsu pri sparingoch a zapaseniach ma dokazali prehodit,alebo inac dostat na zem aj napriek tomu,ze som sa aktivne branil a snazil sa zo vsetkych sil zostat na nohach.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 30. lis, 2006 13:47

nemea píše:...nie som si ista, ale nebolo wt robene prave pre zeny? alebo to bolo ine bu? uz neviem...

Ne to je dalsi z rad pohadek :!: :!: :!: Abych byl presny traduje se, ze jedna z osob, ktere se podileli na stvoreni wing chun (wt - je z hlediska prepisu nesrozumitelna kravina) byla udajne mniska Ng Mui ... ovsem tezko z toho lze vyvozovat, ze byl wing chun stvoren pro zeny ... to, ze se tam za celou jeho eru vyskytuji 1 az 2 zeny neznamena, ze je to nejaky zensky styl :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » čtv 30. lis, 2006 13:56

Hyperboreus- mohl by jsi napsat jmeno toho ucitele z te skoly nebo jestli nechces jmenovat tak napis co uci jako napr. karate atd... ja uz budu vedet
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kik » čtv 30. lis, 2006 15:41

nemea píše:dufam,ze teraz mna niekto neoznaci za sovinistu :D , ale so zenami a fungovanim bu je to trochu odlisne, ako u muzov.
nie som si ista, ale nebolo wt robene prave pre zeny? alebo to bolo ine bu? uz neviem.
celkom som ale nepochopila tu diskusiu o padoch.

Víš ono aikido nefunguje ani většině chlapům jak bych to napsal aikido má cenu a smysl cvičit ,když už jsi prošla jiným BU v kterých je sparing atd.protože v aikidu se cvičí modelové situace.Třeba by ty technyky fungovaly nějakému chlapovy který je větší postavy a dokáže tu svou váhu dát do té techniky ,ale žena nemá do toho dát co (ikdyž možná může dát ,ale to je něco jiného :wink: ).Většinou to je tak, že ženy cvičí techniky a je to spíš takový druh aerobiku bez bojové náplňe a aby se jim udělala radost tak se jim do toho padá a ony jsou rády je to takoví druh gentelmanství ikdyž nevím jestli to je správné jim lhát.Toť otázka.
Naposledy upravil kik dne čtv 30. lis, 2006 15:51, celkově upraveno 1
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 30. lis, 2006 15:48

luen píše:
nemea píše:...nie som si ista, ale nebolo wt robene prave pre zeny? alebo to bolo ine bu? uz neviem...

Ne to je dalsi z rad pohadek :!: :!: :!: Abych byl presny traduje se, ze jedna z osob, ktere se podileli na stvoreni wing chun (wt - je z hlediska prepisu nesrozumitelna kravina) byla udajne mniska Ng Mui ... ovsem tezko z toho lze vyvozovat, ze byl wing chun stvoren pro zeny ... to, ze se tam za celou jeho eru vyskytuji 1 az 2 zeny neznamena, ze je to nejaky zensky styl :wink:

Ta pověst o dívce Wing Chun není pravdivá?Jestli jo tak WT byl stvořen pro ženy nebo spíš pro ženu.Ano vyskytují se tam sice jen dvě ženy ,ale nejsou to dvě zásadní postavy bez nichž by přece ten styl vůbec nevznikl?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod daemoniack » čtv 30. lis, 2006 16:58

kik píše:Hosobiki ženám aikido nikdy nefunguje padá se jim tam jen aby se neřeklo.Tak ženy když budou cvičit aikido tak se musí smířit s tím ,že to bude spíš jen zábava.Vím že mne hodně lidí označí za šovinistu ,ale....Třeba co si myslím ,že by mohlo ženám fungovat je WT.

krasa - takze na Tebe nikdy nepusobila zadna technika kterou zenska provedla... Hmm... neumim si predstavit, ze spravne provedene nykkjo na nekoho nepusobi, popr koshinage :-( a je jedno, jestli ho dela zenska ci chlap
daemoniack
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Libor » čtv 30. lis, 2006 17:15

daemoniack píše:
kik píše:Hosobiki ženám aikido nikdy nefunguje padá se jim tam jen aby se neřeklo.Tak ženy když budou cvičit aikido tak se musí smířit s tím ,že to bude spíš jen zábava.Vím že mne hodně lidí označí za šovinistu ,ale....Třeba co si myslím ,že by mohlo ženám fungovat je WT.

krasa - takze na Tebe nikdy nepusobila zadna technika kterou zenska provedla... Hmm... neumim si predstavit, ze spravne provedene nykkjo na nekoho nepusobi, popr koshinage :-( a je jedno, jestli ho dela zenska ci chlap

Nikyo posobi na kazdeho,ale problem je dostat cloveka do nikya,ja to viem jedine z tzv. utoku"kosa dori"=lavou rukou chytis supera za zapästie lavej ruky,resp. pravou za zapastie pravej ruky.Z tohoto uchopu sa to da velmi rychlo nasadit,ostatne nikyo su take zdlhave a neprakticke ze sa rovnaju samovrazde.A navyse:Kto ta takto napadne?
A koshinage:Este ked som bol na aikide,na jednom seminari nas senseitrtko(5.dan-to ze ma 5.dan mam na haku,to len pre informaciu opaskovym fetisistom,aby onemeli v uzase:"fiiiha,5.dan...")pri vysvetlovani prezradil,ze nie vsetky techniky su pouzitelne,a ze koshinage by neradil robit,lebo staci aby super trosku isiel dole v kolenach s taziskom a uz to nevyjde.Ze super ani nemusi poriadne klast odpor.
Na kazdeho funguje,ked sa ti necha.A postupne ziskavas falosny pocit sebaistoty.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 30. lis, 2006 17:19

daemoniack píše:

ne nepusobila věř mi ono to funguje jen když se ti chlap poddá a ještě ti trochu pomůže
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » čtv 30. lis, 2006 17:24

Daemoniack:Pravda byva neprijemna,ale lepsie ako zit v omyle,resp. klamstve.Mna to tiez bavilo cvicit,ale viac ako zabavu a stretnutia s priatelmi od toho necakaj.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » čtv 30. lis, 2006 17:44

A nechápu ,že jsi zmínila košinage to bych naopak každé ženě nedoporučil !!!!!!Dokážeš si představit že by se žena měla cpát pod chlapa během boje zkus si jít někdy zacvičit judo a uvidíš jak je to těžké přehodit chlapa který bude vážit stejně jak ty a k tomu bude ještě po celou dobu bojovat a pochybuju ,že dáš tak silné atemi aby sis ho navolnila .Pro ženy je úplně něco jiného.Bodnout do očí,krku nebo mezi nohy a utéct.Aikido je krásná věc ,ale .....říkám pokud jsi nedělala nějaké kontaktní BU tak ti nebude fungovat .Promiň!!
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 30. lis, 2006 19:59

chachar píše:Hyperboreus- mohl by jsi napsat jmeno toho ucitele z te skoly nebo jestli nechces jmenovat tak napis co uci jako napr. karate atd... ja uz budu vedet

To já nevím,to se musíš zeptat Sosukeho,neboli zde nej znalce Aikido/hlavně v Karviné/..pche.. :) :)
Já ho jen citoval a dodal jsem k tomu:Malí kluci si hrajou.... :roll:
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kik » pát 01. pro, 2006 20:29

Sosuke napiš tu něco ať se to tu trochu rozproudí.Třeba jak trénuješ obranu proti kopům?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » pát 01. pro, 2006 20:53

sosuke- napis toho ucitele z te policejni skoly jak se jmenuje nebo jaky uci styl asi vim o koho jde ale nejsem si jisty tak tady nechci nic dal rozvadet
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » pát 01. pro, 2006 21:58

kik píše:Sosuke napiš tu něco ať se to tu trochu rozproudí.Třeba jak trénuješ obranu proti kopům?

to by do něho někdo musel nejprve trocha reálně kopnout aby to mohl trénovat :wink:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » pát 01. pro, 2006 22:10

kik píše:Sosuke napiš tu něco ať se to tu trochu rozproudí.Třeba jak trénuješ obranu proti kopům?

Sosukeho obrana je na youtube.com pod nazvom:Aikido vs Jiu Jitsu - girly looking boys going Bruce Lee
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » pát 01. pro, 2006 22:35

A zase ta slavna dvojka mistru ze severni Moravy - Sosuke a Kik.
Jeden ma 15 let a porazi vsechny mistry ve vsech BU a na druhy ve veku 23 objevil neucinejsi BU v Aikido Senseie Nishia a vsichni ostatni senseiove jsou lopaty, coz on umi samozrejme dokazat...

Vasi ucitele (Radek s Romanem v Karvine a Radim z Ostravy) by nejspise jen kroutili hlavama. Vsechny je osobne znam. Dejte jim precist sve prizpevky a napiste sem jak se jim to libilo... To je vec, ktera me opravdu zajima!

Obavam se, ze pokud tohle ucinite, budete mit vybornou moznost vyzkouset si realnou sebeobranu v praxi. Takze nevahejte, je to opravdova vyzva !!!

Kubajz
Aikido SKP Ostrava
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TongPa » sob 02. pro, 2006 0:19

Libor píše:Sosukeho obrana je na youtube.com pod nazvom:Aikido vs Jiu Jitsu - girly looking boys going Bruce Lee

http://www.youtube.com/watch?v=BEFyswBe4x0

Jo, to by mohlo být... Ten letěl jako hadrovej panák...:twisted:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » sob 02. pro, 2006 10:53

]
Sosukeho obrana je na youtube.com pod nazvom:Aikido vs Jiu Jitsu - girly looking boys going Bruce Lee[/quote]------jeeee Libor,myslis ze to tam bol nas sensei Sosuke v tej ciernej sukienke :?: :twisted: :twisted: ..mozno ze pod nou mal aj cierne tanga :wink: :lol: :lol:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » sob 02. pro, 2006 11:15

diablik píše:]
Sosukeho obrana je na youtube.com pod nazvom:Aikido vs Jiu Jitsu - girly looking boys going Bruce Lee
------jeeee Libor,myslis ze to tam bol nas sensei Sosuke v tej ciernej sukienke :?: :twisted: :twisted: ..mozno ze pod nou mal aj cierne tanga :wink: :lol: :lol:[/quote]
Vsetky dokazy hovoria jednoznacne za sosukeho.Mne sa velmi ratal ten rappersky pozdrav na zaciatku,skoda ze ho neukazali ako sa tvaril potom.
Inac som tu sosukeho dlho nevidel,nemali by vyhlasit celostatne patranie?
Na kazdom stlpe bude visiet plagat:Wanted-dead or alive
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 02. pro, 2006 20:47

Kubik píše:A zase ta slavna dvojka mistru ze severni Moravy - Sosuke a Kik.
Jeden ma 15 let a porazi vsechny mistry ve vsech BU a na druhy ve veku 23 objevil neucinejsi BU v Aikido Senseie Nishia a vsichni ostatni senseiove jsou lopaty, coz on umi samozrejme dokazat...

Vasi ucitele (Radek s Romanem v Karvine a Radim z Ostravy) by nejspise jen kroutili hlavama. Vsechny je osobne znam. Dejte jim precist sve prizpevky a napiste sem jak se jim to libilo... To je vec, ktera me opravdu zajima!

Obavam se, ze pokud tohle ucinite, budete mit vybornou moznost vyzkouset si realnou sebeobranu v praxi. Takze nevahejte, je to opravdova vyzva !!!

Kubajz
Aikido SKP Ostrava

Kubo nechápu co to má být za výlev já si osobně vážím lidi z skp jsem rád , že rozšiřují aikido v v ov proti nikomu jsem nikdy nic neměl a nebudu mít!!!!Jen mi prostě nesedí ten styl co se cvičí to je vše.O Radimovi se tu nebudu bavit ,ale jedno chci říct to co cvičí má podložené i z jiných BU je našlapaný karatista takže laskavě ho tu nejmenuj já od vás taky nikoho nejmenuju to se nedělá.A jak víš ,že jsem ten o kom tu píšeš jmenuji se kik a nikdy jsem nenapsal nic jiného tak nic laskavě nevyvozuj.A pokud jsem tady řekl něco tak to není z mojí hlavy ,ale jezdím na semináře , kde se zdůraznuje ,že to je zažitá chyba a mnoho mistrů ji tak cvičí a ti to pak učí ostatní.Jestli to je špatné , že jsem to tu napsal tak se omlouvám .Myslel jsem ,že tady ty fora jsou od toho aby jsme si psali rozdílné názory. Jestli máš zájem tak ti pošlu nějaké video , kde se jednotlivé věci vysvětlují ať si nemyslíš , že to je z mé hlavy a doufám ....že pochopíš co jsem tím myslel.čus
Naposledy upravil kik dne ned 03. pro, 2006 15:17, celkově upraveno 1
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...