Aikido - boj na život a na smrť

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » ned 29. úno, 2004 18:47

chlapci, chlapci paci sa mi ze si primarne myslite, ze sem pisu iba ludia co cvicia aikido pol ci rok. Velka chybka. Patrik k tej tvojej poznamke len tolko - ja cvicim aikido minimalne tak dlho ako ty ak nie dlhsie ... a co sa mam posr... ? nazor mam prave preto taky aky mam pretoze som toho zazil a videl naozaj hodne ...
To len tak pre tvoju info na margo tych rokov ako takych - zobud sa - je jedno ako dlho .. dolezite je ako intenzivne. Ale to tu rozoberat nebudem.

Tie uvahy o peniazoch a naslednej kvalite zjavne nepostihuju ludi co to robia ako klubovy konicek o cca 15 cvicencoch niekde na dedine :) sorry myslel som velkovykrmne aikida :) ... tak sa nepaprc.
A moj nick ? :) nazov je iny - obsah rovnaky - to ti doslo tak co chces ? lol ... :)

pre: mstoilov - to je dobre ked tu napises o Iwama ryu aikido, ktore si ty sam nikdy necvicil a prd mu rozumies a este to tu das ako dokaz ci co.
Ani netusis co to vlastne je, len si niekde pocul, ze to je funkcnejsie a tvrdsie a podobne keci ... blbblbaaa - nuz vedz, ze by si bol asi sklamany to je vsetko. Vies ty vobec co to je ta Iwama ? :) dalsi LOL :P
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 29. úno, 2004 22:25

Tato debata podle mě je úplně irelevantní. Jsou tu lidé, kteří si uvědomují co je Aikido a jeho podstatu, ale jsou tu lidé, kteří vidí v Aikido jako špatné bojové umění, které je při boji na ulici na dvě věci.
Aikido není soutěžní sport, je to duchovní disciplína, ale ne však náboženství, je to comsonantia. A jak náš sensei říká: „jestli chcete poznat skutečnou podstatu Aikido, měli bychom jej zkoumat mnohem hlouběji a nedívat se na něj pouze jako na sebeobranný prostředek“. Účelem Aikido není stát se silnější a porazit protivníka! Já osobně necvičím Aikido jen pro to, abych vyhrál nějaký boj na ulici, ale abych vyhrál ten nejtěžší boj – nad sebou samým. Asi bych rád položil otázku lidem, kteří sem píší: „cvičím (cvičil jsem) Aikido několik let a musím říct, že je na nic...“ Proč to teda děláš? Proč se snažíš tady psát, že Aikido je na nic? Pořád většině lidí uniká hlavní idea Aikido. Když budu chtít umět mlátit a ubránit se, tak začnu studovat úplně jiné bojové umění. Ale jsou to vaše názory a já vám je neberu! Souhlasím s tím, že někteří aikidoka nejsou schopný použít techniku na ulici, ale o tom to není. Studuj hraní na kytaru a stěžuj si, že neumíš noty! Přesně tak mi vaše slova připadají. Naučili jste se brnkat na struny, ale nikdy jste se nepodívali na noty a nezkusili jste si tu kytaru naladit. Komu se Aikido nelíbí ať ho necvičí :-) Ale ať nekritizuje něco co ještě neumí! Trénoval jsem jednu techniku kde bylo atemi na obličej každý den několikrát denně po dobu 1/2 roku. Umím několik variací jak se ubránit a zkoušel jsem několik lidí ať mě zkusí uhodit do obličeje. Mezi těmito lidmi byli kamarádi co v životě nedělali žádné bojové umění, byli tam i kamarádi co trénují přes tři roky různé bojové umění, také hospodský rváči a jeden boxér. Ani jednomu se nepovedlo mě uhodit a všichni skončili na zemi. Nevím co vy si představujete pod pojmem pouliční napadení. ®ádný sensei nebude učit pouliční boj, ale pokud o to máš zájem tak si ve svých volných chvilkách nastin se svým kamarádem pouliční napadaení, začněte nejdříve strašně pomalu a různé situace si zkoušejte s různými technikami. Tohle trénuj každý den, třikrát denně po dobu jednoho roku (možná bude stačit i 1/2 roku) a pak řekni někomu kdo tě nezná ať na tebe jakýmkoliv způsobem zaútočí. A pokud tě uhodí, tak to bude známka toho, že jsi málo trénoval a musíš tomu věnovat mnohem víc.
Jenže v dojo se tohle cvičit nemůže a ani by se mi to nelíbilo. Každý pohyb, každá technika v Aikido má svůj význam a účel. Někdo je umí používat za rok a má i dobrý načasování, někomu nestačí ani 8. let. Chce to cvičit a ně se to učit.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 29. úno, 2004 22:25

Tato debata podle mě je úplně irelevantní. Jsou tu lidé, kteří si uvědomují co je Aikido a jeho podstatu, ale jsou tu lidé, kteří vidí v Aikido jako špatné bojové umění, které je při boji na ulici na dvě věci.
Aikido není soutěžní sport, je to duchovní disciplína, ale ne však náboženství, je to comsonantia. A jak náš sensei říká: „jestli chcete poznat skutečnou podstatu Aikido, měli bychom jej zkoumat mnohem hlouběji a nedívat se na něj pouze jako na sebeobranný prostředek“. Účelem Aikido není stát se silnější a porazit protivníka! Já osobně necvičím Aikido jen pro to, abych vyhrál nějaký boj na ulici, ale abych vyhrál ten nejtěžší boj – nad sebou samým. Asi bych rád položil otázku lidem, kteří sem píší: „cvičím (cvičil jsem) Aikido několik let a musím říct, že je na nic...“ Proč to teda děláš? Proč se snažíš tady psát, že Aikido je na nic? Pořád většině lidí uniká hlavní idea Aikido. Když budu chtít umět mlátit a ubránit se, tak začnu studovat úplně jiné bojové umění. Ale jsou to vaše názory a já vám je neberu! Souhlasím s tím, že někteří aikidoka nejsou schopný použít techniku na ulici, ale o tom to není.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 29. úno, 2004 22:26

Aikido není soutěžní sport, je to duchovní disciplína, ale ne však náboženství, je to comsonantia. A jak náš sensei říká: „jestli chcete poznat skutečnou podstatu Aikido, měli bychom jej zkoumat mnohem hlouběji a nedívat se na něj pouze jako na sebeobranný prostředek“. Účelem Aikido není stát se silnější a porazit protivníka! Já osobně necvičím Aikido jen pro to, abych vyhrál nějaký boj na ulici, ale abych vyhrál ten nejtěžší boj – nad sebou samým.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 29. úno, 2004 22:30

Omlouvám se za ty další dvě zprávy... nějak mi to tu blblo! :oops:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 29. úno, 2004 22:37

kouknete se na tento manual: http://w1.871.telia.com/~u87133252/GetTough.pdf a reknete jsetli vam nektere postupy nepripadaji jako techniky v Aikido. jenze v Aikido to je mnohem krasnějši a propracovanějši!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 01. bře, 2004 12:11

ukropcany :D :D
ze ty si dnes pojedol nejaku ucenu kasu.
Ale z duse mi vravis a pekne si to napisal. HMM toto by si mal niekto vytlacit, zaramovat a na stenu nalepit. Kazde rano na to kukat a mysliet.

MYSLIET pani ... :) co to vlastne cvicite ???? a preco a prekoho a naco ? :) :oops: tak potom smolka asi ked neviete ...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 01. bře, 2004 12:34

vtakopyskpatrik píše:chlapci, chlapci paci sa mi ze si primarne myslite, ze sem pisu iba ludia co cvicia aikido pol ci rok. Velka chybka. Patrik k tej tvojej poznamke len tolko - ja cvicim aikido minimalne tak dlho ako ty ak nie dlhsie ... a co sa mam posr... ? nazor mam prave preto taky aky mam pretoze som toho zazil a videl naozaj hodne ...
To len tak pre tvoju info na margo tych rokov ako takych - zobud sa - je jedno ako dlho .. dolezite je ako intenzivne. Ale to tu rozoberat nebudem.

Tie uvahy o peniazoch a naslednej kvalite zjavne nepostihuju ludi co to robia ako klubovy konicek o cca 15 cvicencoch niekde na dedine :) sorry myslel som velkovykrmne aikida :) ... tak sa nepaprc.
A moj nick ? :) nazov je iny - obsah rovnaky - to ti doslo tak co chces ? lol ... :)

Me je ukulele, jak dlouho cvicis - nechapu jenom, proc tady to aikido nikdo nedokaze "naucit"... Proc ho tedy/ tady cvicis...

Myslim, ze da rozum, ze zalezi na intenzite treninku, ale pro proboha merit kvalitu aikido tim, zda jsem rvac a jedine, co me zajima, zda dokazu aikido pouzit nekde na ulici.

Do jedne diskuze si napsal, ze uci ti, kteri neumi... samozrejme a neni to jenom tady. Vsichni ti, kteri uci a neumi maji minimalne tyto dve moznosti - ucit a ucit se nebo ucit a neumet...

Patrik Orth
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 01. bře, 2004 12:54

A protoze nemam tolik casu sem chodit... (i kdyz to tak posledni dobou nevypadalo).

Nez nekdo zase napisete, ze cvicit BU bez moznosti ho vyzkouset neni bojove umeni, ale "jenom" umeni...

Ted o vikendu jsem byl na seminari iaido (pan Akai, 4. dan... na Japonsko nic moc vysoky stupen, ale pro nas dostatecne inspirujici)... Nejak si nedokazu predstavit, ze by to co dela musel zkouset - rozumej na lidech... a presto je to velmi bojove umeni.

Sice to neni o aikidu, ale myslim, ze to sem trochu patri...

Mejte se jak chcete
Patrik
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pon 01. bře, 2004 13:10

Ukropcany napsal:

" Rozmyslaj nad tym kym mas este cas... nech neurobis to co niekto, ze 30-ka na krku a ja sa hrabem do sportu..."

Chceš tím říct že kdo má třicet a víc tak už nemá právo začít něco dělat?
Anebo jsem to špatně pochopil?
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » pon 01. bře, 2004 13:11

Ukropcany napsal:

" Rozmyslaj nad tym kym mas este cas... nech neurobis to co niekto, ze 30-ka na krku a ja sa hrabem do sportu..."

Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Senior » pon 01. bře, 2004 13:11

Ukropcany napsal:

Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 01. bře, 2004 14:30

pravo mas na co chces, ale ten vysledok hmmm :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Něco k zamyšlení

Příspěvekod Anonymní » sob 13. bře, 2004 4:25

Měli by jste mít úctu ke každému učiteli, jelikož je ten kdo se rozhodl před vami ukazovat své slabiny a to co neumí! A slova, že Aikido nefunguje na ulici jsou keci. Funguje a moc dobře jen to chce trénovat a tak jako se nikdy asi nestanu mlířem portrétů tak se někdo nemůže stát bojovníkem a mít přirozené reakce při napadení a musí to pořád a pořád trénovat... A je zajímavé, že jsem ještě nikde neslyšel žádného člověka si stěžovat, že 8 let trénuje hraní na flétnu a ještě si nezahrál ve státní opeře a zbytečně vyhodil peníze za stáže a trénování...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 13. bře, 2004 8:47

Jasný,souhlas....nikdy přece nejde o souboj stylů,ale o souboj dvou lidí!!!!
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 13. bře, 2004 19:18

A je zajímavé, že jsem ještě nikde neslyšel žádného člověka si stěžovat, že 8 let trénuje hraní na flétnu a ještě si nezahrál ve státní opeře a zbytečně vyhodil peníze za stáže a trénování...

no asi preto, ze to nebol jeho ciel ze ano ty mudrak ...
:P :P :P
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod vejmrdek » ned 14. bře, 2004 12:43

4 jubamba: Proi tě nech si ty svoje chytrý řeči,buď tak laskav. Jak víš že mu o to nejde. Chceš tim jako říct že kdyby za tim fletnistou někdo přišel a řekl mu pojď hrát do státní opery, že by jako nešel?! Ty asi nejsi moc normální viď. To by byl přece vůl aby si dal ujít takovou možnost!
vejmrdek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » ned 14. bře, 2004 18:45

Jojo, to je ten stary dobry argument "nejde o styly, jde o lidi". Stary,dobry a zcestny...

Protoze to, co ten ktery clovek umi, je treningovymi metodami, ktere pouziva. A co jineho je "styl bojoveho umeni" nez prave ten soubor treninkovych metod?

Receno jednoduse, nektere metody jsou objektivne lepsi a jine horsi. A styl, ktery obsahuje spis ty horsi, je evidentne mene kvalitni nez jiny styl, ktery obsahuje ty lepsi metody.

vejmrdek: Jak jsem se tak koukal po ostatnich tematech, tak ty jsi presne ten typ imbecila, ktereho jsme tu potrebovali, abychom si zacali vazit tech prispevku, ktere jsou alespon prumerne debilni. Congratulations.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 14. bře, 2004 18:49

Melo tam byt
"Protoze to, co ten ktery clovek umi, je DANO treningovymi metodami, ktere pouziva"
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod vejmrdek » ned 14. bře, 2004 19:01

4 YDMC: Včera večer to tvojí starej nevadilo. Ty jeden zasranej skurvenej chudáku!! Na co si hraješ?? Nejrači bych ti nasral do krku nachcal na nohy nablil do očí, ty jeden zasranej onane!!! Eště jednou mi napíšeš že sem imbecil nebo něco takovýho tak uvidíš!!! Chápeš ty jeden sráči, kterej se umí jenom hrabat jednou rukou v prdeli a druhou v nose. Ty vypíčenej, vysmaženej, jižanskej, teplouši s xichtem jako dobrman a s čůrákem místo tvýho nosu, ty mi můžeš tak akorát utírat prdel pokud nebudeš mít zrovna ruce ve svojí prdeli nebo v rypáku. A vůbec běž za svojí starou, stejně ti jí teď někdo píchá u vás doma!!!!!! Rozuměls ty nechutnej hnise?!?!?!?!?! 8)
vejmrdek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...