Zatím co karatista je dobrej po pěti letech, aikidista po 15.....ale pak to stojí za to.
mozes tuto rozpravku napisat do tohto threadu
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1767
- tam to sadne uplne presne. Inak je to kravina ako delo.
Moderátor: Picard
Zatím co karatista je dobrej po pěti letech, aikidista po 15.....ale pak to stojí za to.
marvin píše:kik a dalsi uchvateny -
jednoznacne nechapete suvislosti a piseste mimo problem. Precitajte si pred tym ako nieco napisete zopar threadov napr. o aikido o rozpravkach v b.u. a pod. a mozno vam to pride.
Inak to nema zmysel sem donekonecna opisovat tie iste veci, len preto ze sa tu znova objavilo nejake tululu co o aikide vie makove. Takze to, ze teraz nenapisem preco je to co pises bullshit znamenie, ze uz to bolo napisane 100x - tak si to please najdite kto mate zaujem. Mne to aikido za to uz fakt netoji.
ukropcany píše:O kvalite niektorej z vetiev BU rozhoduje - metóda, učiteľ, žiak a na poradí záleží... sebelepší učiteľ aj s tým najusilovnejším žiakom pri zlej metóde dosiahnu prd oproti zlému učiteľovi, lenivému žiakovi, ale so super metódou... chlapci, ktorí sa na tréningu napr. toho boxu ukážu na tréningu raz za týždeň na hodinku, strieskajú na kopu aikiďáka, ktorý maká 10 hodín týždenne bez ohľadu na kontinent na ktorom žijú... džaponci sú v aikide určite lepší ako európania, ale to neznamená, že by im to bolo niečo platné... mám videá, kde bol Tohei ako zápasí s "judistom" (americký jebo, ktorý z juda nevie ani prd a tohei mu nevedel nič spraviť), prípadne M. Saito po 18 rokoch tréningu u Ueshibu, ktorý tak sekal s bokenom, že za to by som nedostal ani 5. kyu... bez srandy...kik píše:bavíte se tu o ničem!když lidi budou dělat něco na ... tak je jedno jestli to je aikido nebo box vždy to bude na ...ale zato aikido nebo jiné BU umění nemůže.
Libor píše:KIK ty robis aikido?Ak ano ako dlho,u koho?Trenujes,alebo si trenoval aj nieco ine,kolko asi?
Libor píše:A k tomu Nishiovi chodis trenovat?Je to ten japonsky sensei?Chodis za nim,alebo on chodi do europy?Ako casto do roka s nim cvicis?Kolko robis karate?
kik píše:bavíte se tu o ničem!když lidi budou dělat něco na ... tak je jedno jestli to je aikido nebo box vždy to bude na ...ale zato aikido nebo jiné BU umění nemůže.Stejnak realita je na ulici při boji a ne někde v dojo nebo v ringu to je jenom nácvik takže těm borcům ikdyž se mi některé věci taky nezdály fandím .Připadne mi to jako když řekne judista boxerovi ,že box je na p...protože v boxu se necvičí boj na zemi a že většina bitek stejnak končí na zemi.Karatisti říkají ,že taekwondo je na...protože se tam nepoužívají ruce ,ale jen nohy když přitom ruka je rychlejší jak noha a tak bych mohl pokračovat a kombinovat do nekonečna a pak přijde frajer s kvérem a řekne na co se to učíte stejnak vás všechny postřílím.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků