Aikido verzus Karate kopy

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod marvin » pát 06. říj, 2006 8:25

Zatím co karatista je dobrej po pěti letech, aikidista po 15.....ale pak to stojí za to.

mozes tuto rozpravku napisat do tohto threadu

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1767

- tam to sadne uplne presne. Inak je to kravina ako delo.
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RainBows » pát 06. říj, 2006 12:30

Hej ne fakt vážně ,co je to ten aikidokurilashit? :D ,co akorát vím ,že kurila by měl být nějakej "dobrej" +- aikidista na slovensku v bratislavě.Omlouvám se jestli se mýlím.
RainBows
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Atilius » pát 06. říj, 2006 13:28

Tak nevim, ale z cele te diskuze mam pocit, ze vase zkusenost s aikido neni problem aikido, ale vaseho ucitele. Ale vy z toho tady delate problem aikido. Mam podobnou zkusenost z karate. Trenerka byl apeknej magor a jediny, co umela dobre, bylo zvysovat si svoje ego. Ale nikdy bych kvuli tomu nerekl, ze karate je sracka.

Aikido se vam nelibi. Ja vam to neberu. Mate radsi MT, karate, box a ja nevim co jeste, ale nechapu to vase neustale plivani spiny, pomluv a kecu na jine bu. :roll:
Atilius
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Libor » pát 06. říj, 2006 13:43

Ahoj Rainbows.Kurilla je jeden vysinuty ujo co byva v BA a ma tam aj skolu aikido,on uz moc neuci,nechava to na svojich podtrenerov,takze modre-hnede pasy(Aj jeden 3.dan-ten vedie skoro vsetky,nabeha sa ako blazon a dostava minimalnu mzdu) vedu treningy a stryko drzgros zatial doma pocita kacerovky.On sa niekedy ukaze akurat vo dverach,vsetci sa poklonia,on da povel aby pokracovali ,zavola si podtrenera,da mu instrukcie a ide naspat do svojho trezoru v Kacerove.Nepotrva dlho a bude sa objavovat len na seminaroch raz za rok.
Je dost despoticky,diktatorske maniere,su tam natlaky na ziakov aby napr. isli vystupovat na vecer bojovych umeni a na dalsich aby isli pomahat od rana do vecera zadarmo a este chodi a zdrbava ze zle robia.Pripadne ked treba nieco preniest,alebo spravit inu pracu.No a podtrenery tí robia tlaky tiez aby im nevynadal,ako sa mi priznal jeden medzi 4 ocami,a ozve sa len par ludi septom medzi sebou a s tym ze ked ide podtrener sa rychlo varuju:"pozor ide sempai!"Take male kocurkovo,kto nevidel,neuveri,ludia odchadzaju,ostavaju len fanatici a male deti a obcas pride niekto novy,ale kto odide uz nepride lebo tam to smrdi.Je toho na viac,viac ludi by vedelo rozpravat.
To len tak aby si nepovedal,ze ti nevysvetlim,pojem"aikidokurilashit"som vymyslel ja a mam ho patentovany Uradom priemyselneho vlastnictva a vystihuje komplexne to coho sa dockas,ked budes mat slabu chvilku a zapises sa do jeho klubu.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » pát 06. říj, 2006 14:09

Ahoj Atilius,pozri si diskusne forum,japonske bojove umenia a tam si precitaj vsetky diskusie o aikide,pochopis.Trenery su len jeden problem.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pát 06. říj, 2006 23:00

bavíte se tu o ničem!když lidi budou dělat něco na ... tak je jedno jestli to je aikido nebo box vždy to bude na ...ale zato aikido nebo jiné BU umění nemůže.Stejnak realita je na ulici při boji a ne někde v dojo nebo v ringu to je jenom nácvik takže těm borcům ikdyž se mi některé věci taky nezdály fandím .Připadne mi to jako když řekne judista boxerovi ,že box je na p...protože v boxu se necvičí boj na zemi a že většina bitek stejnak končí na zemi.Karatisti říkají ,že taekwondo je na...protože se tam nepoužívají ruce ,ale jen nohy když přitom ruka je rychlejší jak noha a tak bych mohl pokračovat a kombinovat do nekonečna a pak přijde frajer s kvérem a řekne na co se to učíte stejnak vás všechny postřílím.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 06. říj, 2006 23:33

kik a dalsi uchvateny -
jednoznacne nechapete suvislosti a piseste mimo problem. Precitajte si pred tym ako nieco napisete zopar threadov napr. o aikido o rozpravkach v b.u. a pod. a mozno vam to pride.
Inak to nema zmysel sem donekonecna opisovat tie iste veci, len preto ze sa tu znova objavilo nejake tululu co o aikide vie makove. Takze to, ze teraz nenapisem preco je to co pises bullshit znamenie, ze uz to bolo napisane 100x - tak si to please najdite kto mate zaujem. Mne to aikido za to uz fakt netoji.
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

2Ukropcanyi

Příspěvekod oswald » sob 07. říj, 2006 9:00

Ahoj, fakt, tahle videa, o kterých mluvíš jsem viděl, byli to dva judisti, co přišli do Ueshibova dojo v kloboucích a koních a koichi tohei je tam vláčel, jako zapřažený do pluhu. Bohužel tahle videa nemám a potom to s tím Saito... rád bych je získal, co mám udělat?
legio patria nostra - "já jsem všude zdejší"
oswald
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RainBows » sob 07. říj, 2006 9:34

Tyhle videa musí stát zato,fakt je nikdo nemé nebo aspon link na ně??? :D
RainBows
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kik » sob 07. říj, 2006 11:51

marvin píše:kik a dalsi uchvateny -
jednoznacne nechapete suvislosti a piseste mimo problem. Precitajte si pred tym ako nieco napisete zopar threadov napr. o aikido o rozpravkach v b.u. a pod. a mozno vam to pride.
Inak to nema zmysel sem donekonecna opisovat tie iste veci, len preto ze sa tu znova objavilo nejake tululu co o aikide vie makove. Takze to, ze teraz nenapisem preco je to co pises bullshit znamenie, ze uz to bolo napisane 100x - tak si to please najdite kto mate zaujem. Mne to aikido za to uz fakt netoji.

marwine a další uchvatený,jsem rád že jednoznačně nechápu souvislosti tys mi je jako pravý odborník vysvětlil.Určitě Aikidu hodně rozumíš děláš ho určitě x let ,máš za sebou x seminářů a poznal jsi plno mistrů.Chtěl jsem ten problém trochu nadnést ,ale ty jsi ho nepochopil tak ti ho budu muset asi polopaticky vysvětlit,ale vlastně jsem vlastně tululu a píšu mimo problém 8) možná jsi to už psal ,ale jak dlouho se věnuješ aikidu?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » sob 07. říj, 2006 12:24

KIK ty robis aikido?Ak ano ako dlho,u koho?Trenujes,alebo si trenoval aj nieco ine,kolko asi?
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 07. říj, 2006 12:35

ukropcany píše:
kik píše:bavíte se tu o ničem!když lidi budou dělat něco na ... tak je jedno jestli to je aikido nebo box vždy to bude na ...ale zato aikido nebo jiné BU umění nemůže.
O kvalite niektorej z vetiev BU rozhoduje - metóda, učiteľ, žiak a na poradí záleží... sebelepší učiteľ aj s tým najusilovnejším žiakom pri zlej metóde dosiahnu prd oproti zlému učiteľovi, lenivému žiakovi, ale so super metódou... chlapci, ktorí sa na tréningu napr. toho boxu ukážu na tréningu raz za týždeň na hodinku, strieskajú na kopu aikiďáka, ktorý maká 10 hodín týždenne bez ohľadu na kontinent na ktorom žijú... džaponci sú v aikide určite lepší ako európania, ale to neznamená, že by im to bolo niečo platné... mám videá, kde bol Tohei ako zápasí s "judistom" (americký jebo, ktorý z juda nevie ani prd a tohei mu nevedel nič spraviť), prípadne M. Saito po 18 rokoch tréningu u Ueshibu, ktorý tak sekal s bokenom, že za to by som nedostal ani 5. kyu... bez srandy... :idea:

hm to je totální blbost nechápu jak tě to napadlo?Ty snad tomu i věříš.Takže když přijde na trénink boxu nějaký totální flákač ,který na všechno prdí tak bude porážet ostatní už jenom z principu ,že dělá box?Oproti klukovi ,který na tréninku maká.Víš co k nám chodí jeden bývalý boxer ,který by mne měl "strieskat na kopu "jak ty říkáš rozdám si to s ním.Je to přesně ten případ co říkáš já dělám aikido 9 let a on dělal box ,takže se těším až mne zničí podle tvé teorie,hm(jen doufám že bude mít tu super metodu jinak tě nebude mít moc rád)a dám ti vědět jak to dopadlo ju ,ale pošli mi to video s tím Toheiem jsem zvědaví,čus
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 07. říj, 2006 12:45

Libor píše:KIK ty robis aikido?Ak ano ako dlho,u koho?Trenujes,alebo si trenoval aj nieco ine,kolko asi?

čau Libore aikido dělám devátým rokem a k tomu trénuju karate .Cvičím aikido od pana Shoji Nishio senseie(doporučuji najdi si jeho životopis na internetu a pak pochopíš proč se aikida zastávám) a součástí jeho aikido je iaido a jodo.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod CiD » sob 07. říj, 2006 12:46

zasa niekto nieco nepochopil.... :roll:
aj toto raz pominie
CiD
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Libor » sob 07. říj, 2006 13:01

A k tomu Nishiovi chodis trenovat?Je to ten japonsky sensei?Chodis za nim,alebo on chodi do europy?Ako casto do roka s nim cvicis?Kolko robis karate?
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 07. říj, 2006 13:36

Libor píše:A k tomu Nishiovi chodis trenovat?Je to ten japonsky sensei?Chodis za nim,alebo on chodi do europy?Ako casto do roka s nim cvicis?Kolko robis karate?

Raději mi napiš na meil jo kik@seznam.cz at ti můžu poslat i nějaké video,jinak Nishio je v samurajském nebi
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » sob 07. říj, 2006 13:55

Som nevedel,ze umrel,ja to tak nesledujem.
Potom ale u neho necvicis.Som sa pytal ,ze u koho cvicis.Ku komu chodis na treningy,ako casto mate tie treningy.A video mozes dat aj sem,alebo mi ho nejako posli do sukromnych sprav.
Na karate mate urcite aj kumite,taky ten volny sparing,mate nieco podobne aj na aikide tam kde cvicis?Myslim ako ze super moze utocit ako chce,a jeho utok sa sklada z viac uderov a kopov,nejake kombinacie,nie jeden priamy uder a zostane stat a cakat?Nemyslim ju-waza,predpokladam ze ju-wazu mate pravidelne,myslim skor nieco ako tzv.randori,pojem kumite sa na to hodi.
Inac s tym boxerom to je dobry napad,to urcite skus,ale boxer cvici box uz nejaky cas?Nie je to chlapec,ktory sa zapisal do oddielu minulu stredu?To sa ako boxer nerata.A dajte si kumite,nie ze sa dozviem ze ste si dali Katatedori ju-waza.A potom napis ako to prebiehalo,kolko ten boxer vydrzal,ci sa ubranil.A skus sa ubranit technikami z aikida,bez kopov a karate uderov,nejake poriadne iriminage,co vyjde.A tak.A usilovne cvic,nieco z teba bude ked uz 9 rokov,to uz musis mat aj cierny opasok 8O
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » sob 07. říj, 2006 13:56

kik píše:bavíte se tu o ničem!když lidi budou dělat něco na ... tak je jedno jestli to je aikido nebo box vždy to bude na ...ale zato aikido nebo jiné BU umění nemůže.Stejnak realita je na ulici při boji a ne někde v dojo nebo v ringu to je jenom nácvik takže těm borcům ikdyž se mi některé věci taky nezdály fandím .Připadne mi to jako když řekne judista boxerovi ,že box je na p...protože v boxu se necvičí boj na zemi a že většina bitek stejnak končí na zemi.Karatisti říkají ,že taekwondo je na...protože se tam nepoužívají ruce ,ale jen nohy když přitom ruka je rychlejší jak noha a tak bych mohl pokračovat a kombinovat do nekonečna a pak přijde frajer s kvérem a řekne na co se to učíte stejnak vás všechny postřílím.

Vidím že jsi si taky všiml toho,že když tu někdo začne psát o tradičních stylech tak se hned ozvou boj. sportovci a realfighteři,že vše co dělají je na nic,neb je to bez kontaktu,je to moc statické,staré a nemoderní,zdlouhavé,složité apod.
Když tu někdo začne psát o boj. sportech,ozvou se realfighteři a tradicionalisté,že je to o sport. pravidlech ,že na ulici nemáš rukavice,neni to tam fair play,neučíš se např. proti noži apod.
Když tu začnou psát realfighteři je jim vyčítáno,že nemaj tu správnou techniku,že se připravují na něco k čemu nejspíš ani nedojde,neovládají principy,ale jen techniky a to ještě špatně apod.

Vypadá to tedy,že nefunguje nic :?:
Ještě malý dovětek.Občas tu zazní "perla",že karatista se ubrání za kratší dobu tréninku než-li aikidista,ale nikdo tu zatím neřešil-brání,ale proti komu resp. čemu,jakému útoku apod.
Řeší oba styly úder hlavou,na ulici naprosto běžnou věc?Smršť háků, zvedáků a direktů?Obranu proti noži (nemyslím nereálnou parodii zvanou Tanto dori) apod.
Řekl bych,že je tu řešeno neřešitelné :wink:,vám ne?
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 07. říj, 2006 14:25

no ja len dufam, ze ked bude dalsia moznost tak sa aj taky ako kik dostavia a ukazu co sa to teda naucili a ako im to funguje. Pretoze klepat do klaves to ide kazdemu kto ma 5 tried zakladky a mysim, ze o funkcnosti sa dohodneme osobne ovela rychlejsie . :twisted:
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » sob 07. říj, 2006 14:27

marvin :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...