[b]Ju jitsu a sebeobrana[/b]

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » čtv 24. čer, 2004 20:38

"muai thai-je to na rozdiel od karate plnokontaktne BU, cim ziskas rychlo spravne navyky - kondicku, vzdialenosti, nacasovanie, kombinacie, otvaranie si protivnika apod. "

Jo narozdil od karate..Hahaha
Znam spousta lidi v K1 co to s Kyokushinem nakopali muaithaicům(včetně hakima) a i co se tyka porovnavacich zapasu tak jsou na tom karatisti obvykle lip(tedka zrovna byl vecer K1 vs. Kyokushin a bylo to 7:0 ve prospech karate..mimochoem Filho vs. Bonjasky,vitez Filho..)
Muai thai je sracka o ktery se strasne moc namluvi ale ve skutecnosti je jeno jestli nekdo dela karate kickbox neboo muai..zalezi jenom na nem..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 25. čer, 2004 10:21

Muai thai je sracka o ktery se strasne moc namluvi ale ve skutecnosti je jeno jestli nekdo dela karate kickbox neboo muai..zalezi jenom na nem..

trosku si odporujes v tom co sam pises chlape nezda sa ti ... :)

osobne MT moc neobdivujem - po technickej stranke sa mi viacej paci karate povedzme aj to kyokushinkai - ale ludia co robia MT su mi naopak vo vseobecnosti sympatickejsi povahou a pristupom :) to len, ze ak si karatista tak si ani nevybocil z radu ... 8)
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » sob 26. čer, 2004 15:37

Uz tu mnohokrat zaznelo,ze nema cenu srovnavat bj.um,ale bojovniky.Jestlize v thaj. boxu je par technik,ktere muzete porad zdokonalovat co do rychlosti a tvrdosti a k tomu trenovat fyzicku,vzdycky brzo ziskate naskok nad jiujitsu,kde jsou tisice technik a miliony variaci.Casem tento rozdil zmizi.Videli jste v kleci dnesni bojovniky? Pokud v adrenalinove smrsti vydrzite prvni dve rany muzete pouzit s 99pr. uspesnosti techniky jiujitsu.Thaiboxer,ktrery ma bryle/60kg/malo svalu a boji se a to same na jiujitsu po 5letech treninku,neverim ze mezi nimi bude vyrazny rozdil.Urcite typy si vybiraji urcity styl,ktery vyhovuje jejich dispozicim.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 26. čer, 2004 15:49

jo bez hlavy a pak to vypadá takhle http://www.sweb.cz/jeetj/ a pak mehonzapoboji..jestli někdo dokáže dát k.o. na břicho tak si představ jak by dopadla hlava.

rukavice...sorry.to je trochu o něčem jinym.oyama kritizoval boxery a thajce za měkký úder protože mlátí v rukavicích a trénují hlavně do box.pytle.

myslim si že tvrdost kyokushinkai a thajskýho boxu se nedá srovnat.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 26. čer, 2004 15:50

kyokushin je se navíc orientuje na reálný boj,jestli si někdy viděl kumite tak to neni žáný poskakování po ringu jako v muaithai..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 26. čer, 2004 16:07

podle mě představuje hlavní část tréninku kyokushinu přijímání bolesti - obouchávání navzájem-ale je to docela na hranici snesitelnosti .Rukavice je hodně o něčem jinym i když to taky samozřejmě může bejt šlupka.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 26. čer, 2004 16:22

jak je to video velký?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 26. čer, 2004 18:58

a co se týče úderu holou pěstí - zkusils na solár nebo do žaludku od 100kg týpka?(já vážim 70kg)
Mimochodem úder do hlavy je foul,tedy jeden trestný bod.O tom karatistovi co porazil Hakima je zmínka na www.hakim.cz ale už nevim kde.jestli ostaneš rukavicí K.O. bez rukavice by si byl mrtvej.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 26. čer, 2004 19:17

takze si predstav ze te mlati bop sapp..ja mam dial up takže asi ne.zaloz tady nejakej zasilkovej obchod.musis si hold vybrat - budto natvrdo bez rukavic nebo nameko s rukavicema.rana bez rukavic je kazdopadne daleko horsi.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 26. čer, 2004 19:20

trener taky rika - at si rika kazdej co chce ze kyokushini neumej mlatit do hlavy,kdyz dokazou knockautovat na trup tak na hlavu zabijou.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 27. čer, 2004 10:10

rukama si chráníš hlavu proti kopům.co dělaj ty kyokushini v těch zápasech K1?maj ruce dole nebo co?
rukavice je velká a je pomalejší to nemá s reálem nic splečnýho.kyokushin má navíc právě tu nevýhodu že v porovnávacích zápasech musej mít rukavice.
takový karate který je bez rukavic a nemá zakázaný údery na hlavu by bylo extémně nebezpečný(a já myslim že existuje) a určitě v mnoha zemích nelegální protože podle mě by docházelo i k smtelnejm zraněním.
kažej sport má prostě něco pro a proti spodek těla maj karatiti ale podle mě víc zocelenější.a co já viděl zápas Filha v K1 tak vždycky bodoval právě v kopech na hlavu.taková rána je stejně silnější než pěstí takže ta hlava je taky dost omlácená.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

FOR UKROPCANY

Příspěvekod Anonymní » ned 27. čer, 2004 12:23

hele no ja bych too viedo moh vlastne stahnout od kamarada.kdy bys to tam dal a na jak dlouho a kam?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ravoj » pát 02. črc, 2004 13:36

Ja osobne preferuji ju-jutsu. Neni potreba tolik sily, ale spise naucit se protivnika znestabilizovat. Judo je styl o par hodech a schazi tam pokracovani po hodu. jiu jitsu je zase protkano udery a ty se v dnesni dobe, kdy kazdej kdo zautoci ma bohuzel svoje prava, noc pouzivat nedoporucuji. Ju-jutsu ma techniky, kdy je mozno protivnika znehybnit pakami atd. aniz by mu bylo ublizeno, ale zaroven s nim jde manipulovat tak, aby napr samovolne upad ze schodu :twisted: Ale je fakt, ze tady v Brne neznam moc lidi, kteri tohle umeni zvladaji. A taky to trva nekolik let, nez clovek pochopi, co vse se s lidskym telem da udelat.
ravoj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » pon 05. črc, 2004 17:02

Nenahlížejte na Judo jako na ten sportovní mix!!!!!Judo obsahuje vše,jen už se to ve spoustě oddílech neučí!!!!!
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ravoj » stř 07. črc, 2004 13:51

Nechci zhazovat judo. sám jsem s ním pred cca 17ti léty zacínal. ale snad práve proto, ze dnes uz se tady moc ucitelu, kteri by naucili svoje zaky neco vic nez jen nekoho hodit, nenachazi. Je to skoda, ale nic to nemeni na tom, ze dnesni judo(ktere se u nas uci) nema v boji proti trochu schopnejsimu protivnikovi moc sance. To je muj nazor. Ale nikdo se mnou nemusi souhlasit a bude to jeho pravo.
ravoj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod patrik » stř 07. črc, 2004 14:05

a umí současní džúdó-učitelé něco víc?

myslím ty naše...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 07. črc, 2004 15:02

A o tom mluvím......Prakticky v každém klubu se učí "zparchantělé" Judo.

O té použitelnosti by se dalo polemizovat,ale to asi nemá smysl....není to o stylu,jen o člověku :wink: :lol: .
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ravoj » čtv 08. črc, 2004 14:26

No jo. ale máš pravdu. Je to na každém človeku, co se vlastně naučí. Ale trochu si rýpnu. Mám rád, když na trenál přijde nějakej judista, kterýmu to ještě "nedošlo" a pak dostane lekci od jednoho našeho 16ti letýho kluka, kterej cvičí teprve necelej rok. Ale je fak, že jsem už poznal dost kluků, kteří pochopili, že se dá cvičit i jinak a efektinvěji a že iponem boj nekončí :D
ravoj
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » sob 10. črc, 2004 6:46

Ravoj... tys... cos to napsal... ty myslíš, že mezi ju jitsu, ju jutsu a jiu jitsu je rozdíl??? Já jen, rád bych ti řekl, že tyto názvy jsou jen "chybou" v překladech japonské kaligrafie. Totiž Jiu jitsu je anglický překlad, stejně jako Ju jitsu německý a Ju jutsu polský... pokud jde o český, tak česky se toto bojové umění nazývá džu-džitsu. Ale pořád je to jedno a to samé japonské bojové umění, které skýtá všemožné techniky (nebudu pořád rozepisovat). Pokud chceš srovnávat styly džu džitsu, tak je jmenuje celé, jako např Brazilian Ju jitsu, Hakko ryu Ju jitsu, Hakko denshin ryu Ju jitsu, Miura ryu Ju jitsu, Isogari ryu Ju jitsu, Fokuno ryu Ju jitsu (ty známe, preferované).... protože Jiu jitsu, ju jutsu a ju jitsu jest to samé - jen jiný překlad. Respektive není to přesné pro tvé "srovnávání" stylů. Vše má své, jen některé styly Ju jitsu preferují páčení a jiné ate waza, ale ve všech je součátní výuky vše. Tedy mělo by být.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 10. črc, 2004 6:58

Tak už jsem přihlášen... Tak... a pokud jde o Judó. Jako bojové umění... ono už jako takové mělo hlavní důraz na zápasení, ale čistě jako sport se mezi veřejností začíná brát až nyní... také si myslím, že judo ztrácí svůj věhlas.. což je škoda. Osobně jsem rád, když mi na cvičení přijde nějaký zkušený Judista. Ne, proto, že by měl někdo z našich šanci dát mu lekci (to vážně bylo nevhodné rýpnutí, ravoji), ale proto, že jejich zkušenosti se hodí našim začátečníkům. Protože všichni v dojo by si měli pomáhat, bez vyjímky. Osobně se k nám před rokem zapsal Judista, který cvičil Judo 6 let, ale přešel k nám na Miura ryu Ju jitsu. Tak a pozor, nikdo mu lekci nedával, naopak se spíše lidé snaží přebrat od něj jeho zkušenosti, protože jak tu někdo zmínil, tak Judo obsahuje hodně technik nage waza, čili hody mají Judisté zvládnuté dobře. Je to přínos. Jsem rád, že ho tu mám, protože na něm lze skvěle ukazovat techniky, protože pády má zvládnuté na jedničku a hody také - může s nimi tedy pomáhat začátečníkům. Zdá se mi, že spousta lidí tu myslí jen na sebe... pokud někteří nechápou o čem je cvičení Boj.umění, nebo nechápou základní principy dojo a etiku, nechť je jim přán brzký konec.

Sayonara... ja mata.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...