Moderátor: Picard
fox78 píše:videl som nedavno jedno video s hatsumim a teda som bol dost sklamany. vsetko bolo super, naozaj sa mi to pacilo az kym nezacali na neho utocit uderom. zastavovali uder asi 30 cm pred nim a na obranu pred takymto "smrtiacim" uderom nepotrebujete trenovat nic- uder tou istou rukou, ktora noha bola vpredu, telo predklonene dopredu. to ma teda dost sklamalo. a jedna obranna technika bola "brutalne realna"- hatsumi ustupil na bok a do udierajucej ruky kopol zospodu. no ja by som chcel videt ci by toto stihol proti nejakemu rychlemu boxerskemu alebo WT uderu. nechapem ze v takomto komplexnom bojovom umeni nemaju normalny uder.
fox78 píše:videl som nedavno jedno video s hatsumim a teda som bol dost sklamany. vsetko bolo super, naozaj sa mi to pacilo az kym nezacali na neho utocit uderom. zastavovali uder asi 30 cm pred nim a na obranu pred takymto "smrtiacim" uderom nepotrebujete trenovat nic- uder tou istou rukou, ktora noha bola vpredu, telo predklonene dopredu. to ma teda dost sklamalo. a jedna obranna technika bola "brutalne realna"- hatsumi ustupil na bok a do udierajucej ruky kopol zospodu. no ja by som chcel videt ci by toto stihol proti nejakemu rychlemu boxerskemu alebo WT uderu. nechapem ze v takomto komplexnom bojovom umeni nemaju normalny uder.
ukropcany píše:Tak neviem, toto mi príde infantilné dosť teda... http://www.youtube.com/watch?v=Jev2PiLUq7Y
ukropcany píše:Tak neviem, toto mi príde infantilné dosť teda... http://www.youtube.com/watch?v=Jev2PiLUq7Y
P.S. nič proti LP...
HattoriHanzo píše:Jenom chci říct že jsem to už viděl v reálu.
Tak nepomlouvejte.
Emiel píše:Z videa bych vážně Bujinkan neposuzoval, stejně tak žádné jiné BU ani BS. realita je mnohem jiná.
Měl jsem a mám tu možnost vidět Bujinkan na živo a cvičit ho.
Nevím jak se to zdá vám ,ale mě to celkem neustále přesvědčuje o otm, že jsme si vybral dobře.
Je to komplexní BU s velice dlouhou tradicí, které se nebrání pokroku. - Sám soke Dr. Masaake Hatsumi říká, že dnešní doba je pro Ninjutsu (Bujinkan) ta nejlepší, ale ot jsme odbočil. - Každopádně se zastávám toho, že Bujinkan je velice účinný a v realitě použitelný.
Emiel píše:Pepah:
Předně, boxovací pytle nepoužíváme.. Nácviky úderu máme stínové nebo na partnerovi (samozřejmě ne plnou silou).
Nemůžu Ti to podrobně vysvětlit, protože jsem na Bujinkan začal chodit poměrně nedávno a příliš zkušensotí nemám. Takže ti říkám co jsem zatím zažil.
Letošním tématem bylo umění války, tedy boj proti někomu ve Zbroji se zbrojí, otmu odpovídalo i procvičování tehcnik a úderů - Vše zaměřené na slabiny zbroje, třeba údery do podpaží, do krku atd.. ) Je to hdoně obsáhlé a nedá se to moc jendoduše popsat. Ovšem ve zkratce se dá říct, že vše trénujeme s živou "hmotou"Snadj sem vyjádřil to co jsme chtěl torchu srozumitelně
ghekon píše:Ahaaaa ted je mi to jasne![]()
![]()
![]()
Takze mi chces rict, že v bu nejsou zapasy? Chlapce mas to trochu zmatene. Ale ani se nedivim ze nemate sparringy, to byste totiz poznali ze ty vase techniky jsou na dve veci mistre ninjo.
EDIT: Uz to zase zacina, hattori mne na sz vyzyva k zapasu
Není tam zápas, asi proto že kdyby ti někdo přerazil ruku nebo tě přizabil na tréninku tak bys moc nadšený nebyl...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník