Aikido + Karate ?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod patrik » pon 27. čer, 2005 8:12

Takže, reagoval jsem na jeden z Tvých argumentů v této diskuzi na toto téma a protože to je častý argument mnoha aikidistů a protože je už léta potkávám, napsal jsem, co jsem napsal... umím i vysvětlit, co jsem tím myslel a taky se to může změnit...

Nenapsal jsem ani, že aikidó je na hovno, ani, že se u nás nedá cvičit... takže nediskutuji s Tebou o tom, jak vidíš možnost cvičit aikidó, nebo jak vidíš význam tohoto cvičení...

Pokusil jsem se zareagovat na jeden Tvůj argument... toť vše... jestli si z toho něco vezměš Ty nebo někdo jiný je mi ukulele, jestli to vidíš jinak, proč ne, jestli o tom nechceš psát nepiš... a jen opakuj, co Ti, kdo řekl... nestuduj, nepřemýšlej.

A jestli nepišeš z pozice vševědoucího hříbečka posoudit neumím. Ale celkově z toho, co jsem byl schopný tady od Tebe číst mi to tak připadá...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » pon 27. čer, 2005 8:13

Patriku - uz ti schazi ,pocitam ,tak jeden,dva prispevky a budes prohlasen za stejneho nevychovance jako ja.
To se prece nedela.....slapat po babovickach...

:lol:

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Poznámka na okraj

Příspěvekod Empty_Bell » pon 27. čer, 2005 8:19

Lze tady v tomto fóru říct nějakou konkrétní osobní zkušenost, aby tím zároveń někdo jiný neměl pocit, že se mu šlape na kuří oko?

Je to opravdu tak, že když pochválím jednu věc, automaticky tím shodím vše jiné?

Lze tady něco upřednostnit na základě mých dispozic a zkušeností, aby se někdo jiný hned necítil dotčen, či brutálně nedokazoval, jak se někdo jiný mýlí? Čím dál víc o tom pochybuju.

Koukám, že tady v diskuzi na BU nemají diskutující ani základní vychování ke slušnosti, (přesně tak, to co předvádí róza) a chtěli by diskutovat o nějaké hloubce, nepovrchnosti, či poznání.

Marnost.

Ať se daří.
Naposledy upravil Empty_Bell dne pon 27. čer, 2005 8:25, celkově upraveno 2
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Poznámka na okraj

Příspěvekod patrik » pon 27. čer, 2005 8:23

Empty_Bell píše:Lze tady v tomto fóru říct nějakou konkrétní osobní zkušenost, aby tím zároveń někdo jiný neměl pocit, že se mu šlape na kuří oko?

IMHO lze, já to dělám...

To je ta zkušenost???

Empty_Bell píše:Zakladatel aikido Uyeshiba byl vsak ve sve dobe nepremozitelny mistr napric ruznymi BU.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Empty_Bell » pon 27. čer, 2005 8:26

patrik píše:
Empty_Bell píše:Lze tady v tomto fóru říct nějakou konkrétní osobní zkušenost, aby tím zároveń někdo jiný neměl pocit, že se mu šlape na kuří oko?

IMHO lze, já to dělám...

To je ta zkušenost???

Empty_Bell píše:Zakladatel aikido Uyeshiba byl vsak ve sve dobe nepremozitelny mistr napric ruznymi BU.

Patrik

Jistě, pochopil jsi vše správně, jak jinak.
Na to jsem kladl důraz a je to opravdu to podstatné, co jsem chtěl říct.
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod patrik » pon 27. čer, 2005 9:00

Empty_Bell píše:Jistě, pochopil jsi vše správně, jak jinak.
Na to jsem kladl důraz a je to opravdu to podstatné, co jsem chtěl říct.

Vlastně máš recht, spletl jsem se, jako to podstatné se v příspěvku, na který reaguji jeví spíš tohle:

Empty_Bell píše:Aikido, diky svemu zakladateli, prevysuje vsachna BU

anebo

Empty_Bell píše:Aikido je jedno z nejvyssich forem Bu ktere existuji,

anebo ještě nějaká konkrétní osobní zkušenost, z níž nebude mít někdo jiný pocit, že se mu šlape na kuří oko?

Přesně tyhle příšernosti jsou důvodem, proč každýho (my) aikidisti sereme... btw, když jsme u té vlastní zkušenosti a nejvyšších formách BU a převyšujících BU a podobně... kolik z těch všech si cvičil, že to můžeš říct.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Empty_Bell » pon 27. čer, 2005 9:20

Patrik:

Zcela jednoduché, za pár desítek let to možná pochopíš:

AIKIDO je naprosto nejdokonalejší!!!

Je to bomba, špica, žádná násilnická sračka!

Osensei je bůh!!!

Jediný, co na tomto výroku může někoho srát, je jeho nasranost, tygře.

:D :D :D
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Empty_Bell » pon 27. čer, 2005 9:27

Rád jsem tady poznal bandu chlápků, kteří aikido nechali z důvodu, že jim moc nešlo, a teďka se to znažej obkecat. :D :D :D :wink:
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 27. čer, 2005 9:30

Empty_Bell píše:Rád jsem tady poznal bandu chlápků, kteří aikido nechali z důvodu, že jim moc nešlo, a teďka se to znažej obkecat. :D :D :D :wink:

no zrovna tebe bych docela rad videl cvicit...s tvym prispevkovym sprintem tomu kecalovi odpovidas spise ty:)
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bujin » pon 27. čer, 2005 9:33

zase texty v style aikido vs ine bu
pripadne aikido v realite...
nieje tych for neako vela na tuto temu?

----------------

aikido ale aj hociaky iny styl
je vzdy len taky dobry
aky je dobry jeho protagonista
---------------
co komu pomoze ze sa budete hrat na expertov na aikido ?
nic...
ani Vam ani mne ani nikomu inemu...
raz som hovoril......ani Ueshiba nevedel opisat co je to aikido
ale zrazu po jeho smrti je tato planeta plna expertov 8O
---------------
venujme sa kazdy tomu svojmu...
obdivujme vsetko co je dobre....
a kaslime na hadky.....a svet bude krajsi....

no nie?? 8) :P :oops:
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Empty_Bell » pon 27. čer, 2005 9:36

Bujin píše:zase texty v style aikido vs ine bu
pripadne aikido v realite...
nieje tych for neako vela na tuto temu?

----------------

aikido ale aj hociaky iny styl
je vzdy len taky dobry
aky je dobry jeho protagonista
---------------
co komu pomoze ze sa budete hrat na expertov na aikido ?
nic...
ani Vam ani mne ani nikomu inemu...
raz som hovoril......ani Ueshiba nevedel opisat co je to aikido
ale zrazu po jeho smrti je tato planeta plna expertov 8O
---------------
venujme sa kazdy tomu svojmu...
obdivujme vsetko co je dobre....
a kaslime na hadky.....a svet bude krajsi....

no nie?? 8) :P :oops:

AAANOOOO

Bujin, to je ono, klaním se a zdravím. Vyjadřuješ dobrého ducha BU :)
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 27. čer, 2005 9:46

Takže taky se pokusím něco poradit – myslím, že za tím účelem je tato diskuse založena.

Aikido + Karate – zde bych řekl, že záleží na tvém času. Pokud ho máš hodně, tak proč ne – jen se musíš smířit s tím, že na každém z těchto BU ti budou říkat něco jiného, takže v tom můžeš mít guláš. Takže třeba rozmyslet. Pokud máš času méně, tak bych si vybral určitě jen jedno, protože chodit 1x týdně je málo a to zvlášť pro začátečníka.

„co je výhodnější nebo lepší a v čem prostě klady a zápory Aikida a Karate“ – no celkem těžká otázka. Tady ti každý bude radit to svoje a „pomlouvat“ to druhý. Takže bych ti každopádně poradil zajít na tréninky každého BU a podívat se (většinou tě nechají nějaký trénink odcvičit zdarma) a pak uvidíš. Ono totiž výuka se může v různých dojo daného BU lišit. Můžeš narazit na dobrý klub daného BU nebo taky špatný. Také záleží co přesně od cvičení čekáš.

Jelikož cvičím Aikido, tak můžu napsat něco o něm. O karate musí někdo jiný.
Takže jako začátečníka, tě na začátku čeká hlavně nácvik pádů a základních pohybů, úhybů. Pak se převážně nacvičují techniky z různých úchopů, kde se právě učíš převážně principy. Většina těchto technik lze pak samozřejmě cvičit i na údery, které se samozřejmě taky cvičí, ale ne hned na začátku. Přijmout úder je mnohem složitější – zde je potřeba přesné načasování, takže by jsi měl mít zvládnutý ten základní pohyb, aby jsi nemusel přemýšlet (tak teď vykročím levou nohou, sem dám ruku, otočím se … aha tak ne … tak ještě jednou …). Aikido je samozřejmě mnohem obsáhlejší, ale to v tomto příspěvku nemá cenu rozepisovat.
Reakce některých lidí (začátečníků), může vyvolat (vyvolává) následující reakce a dotazy - „proč se učit padat, já přece padat nepotřebuji, já budu vyhrávat. Proč se učit techniky z úchopů, to je nereálné, atd …“. Tito začátečníci aniž by vůbec něco pochopili, tak přestanou cvičit a ještě navíc aikido začnou pomlouvat. Pro tyto lidi je právě vhodnější volba jiného BU, kde mohou najít to co očekávají.

Teď může někdo něco napsat o karate (místo pomlouvání aikido) a můžeš porovnat, ale nic nedá nad osobní zkušenost.

Pro mě je aikido nejlepší (nemyslím nejúčinnější – pro rejpaly) a tím myslím to že mi nejlépe sedne. Pro jiného to může být jiné BU (proto jich je možná tolik).

Ještě se krátce vyjádřím k některým věcem co se tu píší.
Takže aikido se dá i v ČR cvičit na dobré úrovni (samozřejmě japonský učitel je něco jiného). Pak tu byl zmíněn i problém ohledně lidí pohybujících se v aikido. Zde nastává problém – aikido je nesoutěžní (což je dobře), ale to nese ten efekt, že se na něj nabalují lidé, kteří o aikido jen tlachají a dávají rozumy a se samotným cvičením je to horší. Jo i takový tam jsou. A třeba u boxu by nevydrželi, protože tam to bez pořádného makání nepůjde – proto se jich tam moc nevyskytuje. Každopádně je v aikido dost lidí, kteří cvičí dobře a mají správný přístup. Ty není problém poznat.

Hodně štěstí při výběru BU.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Empty_Bell » pon 27. čer, 2005 9:55

ukropcany píše:4EB - súhlas... aj keď musíš uznať, že občas malá provokácia nemôže škodiť... čo keď vypadne hodnotná informácia?

A že ja som domýšľavý... :roll: :roll: :roll: ...a že "sem se vším hned hotov"... EB, vzdávam sa... že si až takýto zúfalec... (grcací smajlík)

:idea:
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Noname

Příspěvekod Empty_Bell » pon 27. čer, 2005 9:57

Noname, i Tobe venuji jednu poklonu.
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 27. čer, 2005 10:06

EB....nelez kazdymu do pr****...
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Empty_Bell » pon 27. čer, 2005 10:20

Riverman píše:EB....nelez kazdymu do pr****...

A Tobe poklonu nejvetsi.:
Hup nohama napred a v pohorkach :P
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Empty_Bell » pon 27. čer, 2005 11:13

Riverman píše:
Empty_Bell píše:Rád jsem tady poznal bandu chlápků, kteří aikido nechali z důvodu, že jim moc nešlo, a teďka se to znažej obkecat. :D :D :D :wink:

no zrovna tebe bych docela rad videl cvicit...s tvym prispevkovym sprintem tomu kecalovi odpovidas spise ty:)

Prijdi si zacvicit
Empty_Bell
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » pon 27. čer, 2005 12:58

Většina z vás se tu shodne na tom že by necvičila zároveň karate a aikido.Má osobní zkušenost (i když z dřívějška, dnes už kráčím po jiných cestách :D( je spíš opačná.Asi je to styl od stylu karate a aikido různé, ale 1.karate a aikido mají v základu mnoho společného,víc než karate a Wt(vstup...)
2.Kombinace jakkýchkoli dvou stylů takhle různě zaměřených (někdo zmiňoval jiu jitsu a thaibox) vás rozvine lépe a zabrání neduhům které jednostranné cvičení karate/aikido vždy přinese (ztuhlé šíje,lupající kyčle/ ztráta výskoku a nárůst břicha...teda hara pardon :lol: ...)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kurt78 » pon 27. čer, 2005 13:23

ukropcany píše:P.S. Čítali stegeri... :P ...aikido je všetko možné, len nie to, čo čítam v knižkách...

alebo aj :
aikido je vsetko mozne , len nie to co v dnesnej dobe ucitelia ucia na treningoch.... :wink:
kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pon 27. čer, 2005 14:48

Empty_Bell píše:
Riverman píše:

Prijdi si zacvicit
kam a co?
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...