Proc vetsina odsuzuje aikido?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Kubik » stř 06. pro, 2006 14:35

Panda píše:Nevim jestli jste to nemysleli jinak než jsem to pochopil, asi v zavislosti na aikido, ale já docela nesouhlasím.

Ano tohle byla reakce na to ze kdyz umis pracovat s mecem, tak umis aikido. Coz je blbost!

Panda píše:Mam takovou zkušenost že když je někdo dobrý fighter s mečem dokáže se o sebe docela dobře postarat i bez něj, respektive neznám ani jednoho dobrého šermíře který by se neuměl i dobře poprat ručně...

Souhlas!
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » stř 06. pro, 2006 14:37

kik píše:zbraň je jen nástroj tak proč se říká že meč je duší samuraje?meč měl větší hodnotu než lidský život !to co jsi napsal je Evropské myšlení ,ale to sem nepatří když děláš japonské BU

Tohle ti diktoval Sosuke??? :D :D :D
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ital » stř 06. pro, 2006 14:39

O díky KIKu, že jsi nám to osvětlil a já si naivně myslel, že žiju v Evropě, resp. v České republice. Teď už v tom mám jasno :P .

Akorát mi uniká, když jsem z té evropy, neměl bych spíš myslet "evropsky" ;-)
ital
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Picard » stř 06. pro, 2006 14:41

Jestli vam jde furt o to kryti, tak vam tu klidne muzeme dat obrazky a videa z japonskych skol kde se kreje treba kolmo plochou proti seku nebo i kolmo ostrim proti seku. Jsou to existujici skoly - korju. Takze to co tu tvrdis kiku ze se to nedela, nebo neexistuje je proste blbost. Promin.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 14:41

Kubik píše:Kiku nezda se ti divne, ze ti vsichni oponuji?

naopak jsem rád konečně se tu bavíme o technikách a přenesli jsme se od haňení aikido na jeho technickou stránku,jestli jsi to nepostřehl.A kdo všechno mi oponuje vím třeba že Patrik se zabývá iaidem takže jeho v této otázce beru a o ostatních nevím jakou mají zkušenost s mečem .Po stodruhé ti opakuji ,že tu nikoho nepoučuji jen mi jde o argumentaci a ty jsi mi zatím nevyvrátil jediný můj názor jediné co umíš je říct ,že aikido je o prožitku takže když budeš cítit ,že v aikido se má cvičit s mečem jak s klackem a máchat s ním jak s klackem takže to bude v pořádku hlavně ,že to tak cítíš.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » stř 06. pro, 2006 14:43

kik píše:
Jendis píše:
Picard píše:Jezismarja, co to tady resite ... sek se kryje na 1000 zpusobu, plochou, hrbetem, ostrim, ruznymi smery a pohyby v ruznych castech cepele... to je asi tak vsechno co se da napsat.

Je proste nesmysl napsat neco ve stylu tohle se dela takhle - v ruznych skolach jsou ruzne techniky, pouzivajici ruzne pohyby a ruzne casti cepeli - to ze se neco v aikido dela nejakym zpusobem, prece neznamena ze to plati obecne.

jo...s tímhle bych souhlasil.....mně se docela nelíbilo,že něco musíš STRIKTNĚ krýt tak a tak.....prostě...hlavně se krýt tak,abych to neschytal....zbraň je jen nástroj.... :wink:

zbraň je jen nástroj tak proč se říká že meč je duší samuraje?meč měl větší hodnotu než lidský život !to co jsi napsal je Evropské myšlení ,ale to sem nepatří když děláš japonské BU

:?: :?: :?:
Zivot ma urcite vyssiu hodnotu ako mec.Mec je len kus ostreho zeleza,ked sa znici zadovazis si novy.Mozno pred 500 rokmi ti mohol zachranit zivot,dnes s nim mozes akurat krajat zeleninu do polievky.
Aj ked trenujeme japonske BU nebude na skodu zachovat si urcite racionalne zmyslanie.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 06. pro, 2006 14:45

Panda píše:Nevim jestli jste to nemysleli jinak než jsem to pochopil, asi v zavislosti na aikido, ale já docela nesouhlasím.
Mam takovou zkušenost že když je někdo dobrý fighter s mečem dokáže se o sebe docela dobře postarat i bez něj, respektive neznám ani jednoho dobrého šermíře který by se neuměl i dobře poprat ručně...

Tohle je jednak zajímavá úvaha a potom pro "šermíře" asi populární teorie, ale já to myslel přesně jak jsem napsal - tedy (aikidó/neaikidó)

Podle prace s mecem poznas jen praci s mecem.

Jestli má šermíř nějaké lepší předpoklady pro streetfight nebo co nevím a je nepodstatné - cit pro vzdálenost, načasování, sílu. Podle toho, jak pracuje/tedy cvičí s mečem poznáš opravdu jedině to, jak pracuje/cvičí s mečem. Nic víc. A navíc 90% procent toho, co uvidím na japonském šermíři nejsem štonc zhodnotit. Naprosto nejsem způsobilý poznat, jestli mu to funguje nebo ne.

Pando, kolik znáš dobrých šermířů? Třeba z Ittó rjú? Nebo z Kašima šin rjú? Já osobně ani jednoho. Nevím, neumím posoudit :)

Viděl jsem ukázky fakticky skvělejch technik z různých škol a můžu si myslet, že by byli šikovní i bez meče, ale nevím to a nemám to nijak ověřené nebo potvrzené :)

Ale to je totální oftopic :D Srry, přesuňte to jinam 8) Tady je to IMHO strašný :oops:

Patrik
Naposledy upravil patrik dne stř 06. pro, 2006 14:48, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 14:47

ital píše:O díky KIKu, že jsi nám to osvětlil a já si naivně myslel, že žiju v Evropě, resp. v České republice. Teď už v tom mám jasno :P .

O itale :wink: ty určitě na tréninku nenosíš hakamu,kimono,nepoužíváš japonské názvosloví ,neklaníš se japonskému mistru....když chceš pochopit jap.BU tak se musíš(nebo aspoń by ses měl pokusit)se vcítit do jejich myšlení .
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » stř 06. pro, 2006 14:48

kik píše:Po stodruhé ti opakuji ,že tu nikoho nepoučuji jen mi jde o argumentaci a ty jsi mi zatím nevyvrátil jediný můj názor jediné co umíš je říct ,že aikido je o prožitku takže když budeš cítit ,že v aikido se má cvičit s mečem jak s klackem a máchat s ním jak s klackem takže to bude v pořádku hlavně ,že to tak cítíš.

Nauc se cist!!!
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Libor » stř 06. pro, 2006 14:51

Kubik píše:
kik píše:zbraň je jen nástroj tak proč se říká že meč je duší samuraje?meč měl větší hodnotu než lidský život !to co jsi napsal je Evropské myšlení ,ale to sem nepatří když děláš japonské BU

:)
Aj ked ma tak napada,ze sosuke ani nemusi nic napisat a uz sa to na neho vali.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » stř 06. pro, 2006 14:51

kik píše:O itale :wink: ty určitě na tréninku nenosíš hakamu,kimono,nepoužíváš japonské názvosloví ,neklaníš se japonskému mistru....když chceš pochopit jap.BU tak se musíš(nebo aspoń by ses měl pokusit)se vcítit do jejich myšlení .

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Aikido je o tve vlastni zkusenosti nikoli o mysleni tebou vysneneho japoncika :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 14:52

Kubik píše:

souhlasím s ukropčanym nedělejte si se Sosukeho srandu , on tu jen píše své názory a hájí to co má rád.A to ,že si samuraj vážil meče co je na tom k nepochopení?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 14:54

Kubik píše:
kik píše:O itale :wink: ty určitě na tréninku nenosíš hakamu,kimono,nepoužíváš japonské názvosloví ,neklaníš se japonskému mistru....když chceš pochopit jap.BU tak se musíš(nebo aspoń by ses měl pokusit)se vcítit do jejich myšlení .

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Aikido je o tve vlastni zkusenosti nikoli o mysleni tebou vysneneho japoncika :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

hlavně ,že si to umíš okecat :lol:
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » stř 06. pro, 2006 14:54

ital píše:O díky KIKu, že jsi nám to osvětlil a já si naivně myslel, že žiju v Evropě, resp. v České republice. Teď už v tom mám jasno :P .

Nerozmyslat,cvicit! :? :roll:
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 06. pro, 2006 15:02

Picard píše:Jestli vam jde furt o to kryti, tak vam tu klidne muzeme dat obrazky a videa z japonskych skol kde se kreje treba kolmo plochou proti seku nebo i kolmo ostrim proti seku. Jsou to existujici skoly - korju. Takze to co tu tvrdis kiku ze se to nedela, nebo neexistuje je proste blbost. Promin.

Přesně jak píšeš, stačí aby si tady člověk prošel posty ze včerejška a zjistí, že už jsme to psali a odkazovali na starší diskuzi, kde to lidi z různých škol a a s jinými zkušenostmi řešili...

Včera jsem koukal na Kašima šintó rjú a tam je blok jako kráva, kde prostě nastaví meč proti meč :) a dneska jsem koukl na Džigen rjú... Prostě i v rámci výuky, nejen "boje" se tohle může dělat. Zřejmě je ale nutné vědět přesně jak.

:)

A prostě v některejch školách se to dělá a v jinejch vůbec - třeba právě protože s tím nikdo nepočítal to mohlo být dost účinné.

Ale proč se to probírá furt dokola v tématu o aikidó mi fakticky hlava nebere :)

Patrik

P.S.
A mimochodem, taky jsem si dlouho myslel, že to nejde, neexistuje, není a nemůže být 8)
Naposledy upravil patrik dne stř 06. pro, 2006 15:07, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 15:07

Protože třeba konkrétně ukenagaši Patriku znázorňuje ikio proto se o tom bavím v aikido sekci.Ok tak necháme našeho mečovitého problému.Kubíku zeptám se tě na něco odpovíš mi ,ptám se proto ,aby ta otázka nevyzněla jako rýpání,hm?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ital » stř 06. pro, 2006 15:09

ital napsal:
O díky KIKu, že jsi nám to osvětlil a já si naivně myslel, že žiju v Evropě, resp. v České republice. Teď už v tom mám jasno .

Akorát mi uniká, když jsem z té evropy, neměl bych spíš myslet "evropsky"

O itale ty určitě na tréninku nenosíš hakamu,kimono,nepoužíváš japonské názvosloví ,neklaníš se japonskému mistru....když chceš pochopit jap.BU tak se musíš(nebo aspoń by ses měl pokusit)se vcítit do jejich myšlení .

Je to divné na treninku nosím hakamu, kimono. Máš pravdu v tom, že plavky by tam vypadaly blbě :P

K tvé myšlence bojovníka, BU a jeho chápaní ... Kolik se tady vyskytuje japonců na kilometr čtvereční?

Myslím si, možná nemám pravdu, ale ve většině případů bude na tebe útočit někdo jiný, než japonec?
ital
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Kubik » stř 06. pro, 2006 15:09

kik píše:Kubíku zeptám se tě na něco odpovíš mi ,ptám se proto ,aby ta otázka nevyzněla jako rýpání,hm?

Porad ti odpovidam... i kdyz me to vlastne uz ani moc nebavi. Ale ptej se...
Naposledy upravil Kubik dne stř 06. pro, 2006 15:16, celkově upraveno 1
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 15:16

ok četl jsem v budu asi ročník 1997(nejsem si jistý) ,že se konalo velké aikido setkání kde měli přijít všichni zástupci aikido stylů v čr a jediný kdo tam nebyl byli právě stoupenci od Ikedy kterým byla účast zakázána kvůli toho ,aby si nepošpinili styl .Tak jsem to četl.Zdá se mi to jako kdyby viděli v něčem konkurenci a ...víš o tom něco?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » stř 06. pro, 2006 15:19

kik píše:ok četl jsem v budu asi ročník 1997(nejsem si jistý) ,že se konalo velké aikido setkání kde měli přijít všichni zástupci aikido stylů v čr a jediný kdo tam nebyl byli právě stoupenci od Ikedy kterým byla účast zakázána kvůli toho ,aby si nepošpinili styl .Tak jsem to četl.Zdá se mi to jako kdyby viděli v něčem konkurenci a ...víš o tom něco?

O tom nevim nic a docela mne to rozesmalo :D :D :D
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...