Proc vetsina odsuzuje aikido?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 15:21

ital píše:ital napsal:
O díky KIKu, že jsi nám to osvětlil a já si naivně myslel, že žiju v Evropě, resp. v České republice. Teď už v tom mám jasno .

Akorát mi uniká, když jsem z té evropy, neměl bych spíš myslet "evropsky"

O itale ty určitě na tréninku nenosíš hakamu,kimono,nepoužíváš japonské názvosloví ,neklaníš se japonskému mistru....když chceš pochopit jap.BU tak se musíš(nebo aspoń by ses měl pokusit)se vcítit do jejich myšlení .

Je to divné na treninku nosím hakamu, kimono. Máš pravdu v tom, že plavky by tam vypadaly blbě :P

K tvé myšlence bojovníka, BU a jeho chápaní ... Kolik se tady vyskytuje japonců na kilometr čtvereční?

Myslím si, možná nemám pravdu, ale ve většině případů bude na tebe útočit někdo jiný, než japonec?

tak proč trénuješ v kimonu ,když na ulici na tebe taky nikdo nezaůtočí v kimonu ,proč se před tím než začneš cvičit ukloníš ,když v bitce se klanět nebudeš...řekneš mi proč to konkrétně ty děláš?vždyť tady to je všechno projev japonské mentality
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 15:23

Kubik píše:
kik píše:ok četl jsem v budu asi ročník 1997(nejsem si jistý) ,že se konalo velké aikido setkání kde měli přijít všichni zástupci aikido stylů v čr a jediný kdo tam nebyl byli právě stoupenci od Ikedy kterým byla účast zakázána kvůli toho ,aby si nepošpinili styl .Tak jsem to četl.Zdá se mi to jako kdyby viděli v něčem konkurenci a ...víš o tom něco?

O tom nevim nic a docela mne to rozesmalo :D :D :D

To je spíš otázka na Kodyma já vím já jen náhodou jestli o tom nic nevíš?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 15:25

Je to divné na treninku nosím hakamu, kimono. Máš pravdu v tom, že plavky by tam vypadaly blbě
tak cvič v teplákách nebo v šustce to vypadat blbě nebude a pak budu brát tvé názory o o Evropské mentalitě vážně.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ital » stř 06. pro, 2006 15:28

kik píše:
ital píše:ital napsal:
O díky KIKu, že jsi nám to osvětlil a já si naivně myslel, že žiju v Evropě, resp. v České republice. Teď už v tom mám jasno .

Akorát mi uniká, když jsem z té evropy, neměl bych spíš myslet "evropsky"

O itale ty určitě na tréninku nenosíš hakamu,kimono,nepoužíváš japonské názvosloví ,neklaníš se japonskému mistru....když chceš pochopit jap.BU tak se musíš(nebo aspoń by ses měl pokusit)se vcítit do jejich myšlení .

Je to divné na treninku nosím hakamu, kimono. Máš pravdu v tom, že plavky by tam vypadaly blbě :P

K tvé myšlence bojovníka, BU a jeho chápaní ... Kolik se tady vyskytuje japonců na kilometr čtvereční?

Myslím si, možná nemám pravdu, ale ve většině případů bude na tebe útočit někdo jiný, než japonec?

tak proč trénuješ v kimonu ,když na ulici na tebe taky nikdo nezaůtočí v kimonu ,proč se před tím než začneš cvičit ukloníš ,když v bitce se klanět nebudeš...řekneš mi proč to konkrétně ty děláš?vždyť tady to je všechno projev japonské mentality

že by etiketa?, respektování zvyklostí dané společnosti (komunity)

samozřejmě, že se tam odraží určitá část mentality země původu, ale všeho s mírou
Naposledy upravil ital dne stř 06. pro, 2006 15:44, celkově upraveno 1
ital
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 15:34

že by etiketa?, respektování zvyklostí dané společnosti ano tak respektuj i jejich úctu k meči to je vše
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ital » stř 06. pro, 2006 15:39

kik píše:že by etiketa?, respektování zvyklostí dané společnosti ano tak respektuj i jejich úctu k meči to je vše

co máš pořád s tím mečem? Jestli jsi si toho nevšimnul tady je název fóra jiný než "Japonský meč a co s ním" :-)
ital
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 15:54

no u něj to začlo a meč do aikida patří nebo snad ne?nebo ti lidi co chodí k vám na trénink a nosí ten futrál přes rameno tak v tom mají rybářské pruty?a když ti to vadí tak nechápu proč to čteš
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 15:56

a nepíše se náhodou na vašem náborovém letáku něco v tom smyslu ,že součástí aikido je výuka se zbraněmi?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ital » stř 06. pro, 2006 16:06

kik píše:no u něj to začlo a meč do aikida patří nebo snad ne?nebo ti lidi co chodí k vám na trénink a nosí ten futrál přes rameno tak v tom mají rybářské pruty?a když ti to vadí tak nechápu proč to čteš

Kuba má pravdu - NEUMÍ© ČÍST - Já jsem zatím nikde netvrdil, že mi to vadí, ale tady to téma je trochu jiné.

Jen tak mimochodem jsem přesvědčen, že aikido není jen meč.

Jinak dík za radu, mne se hned zdálo, že ty rybářské pruty v tom futrálu jsou divné, hned si zajdu koupit meč, abych mohl dělat aikido :P :P :P

Akorát nevím jaký, protože jsem viděl bokeny vyrobené v Číně, co myslíš jsou dostatečně vhodné?
ital
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 16:39

ital píše:
kik píše:no u něj to začlo a meč do aikida patří nebo snad ne?nebo ti lidi co chodí k vám na trénink a nosí ten futrál přes rameno tak v tom mají rybářské pruty?a když ti to vadí tak nechápu proč to čteš

Kuba má pravdu - NEUMÍ© ČÍST - Já jsem zatím nikde netvrdil, že mi to vadí, ale tady to téma je trochu jiné.

Jen tak mimochodem jsem přesvědčen, že aikido není jen meč.

Jinak dík za radu, mne se hned zdálo, že ty rybářské pruty v tom futrálu jsou divné, hned si zajdu koupit meč, abych mohl dělat aikido :P :P :P

Akorát nevím jaký, protože jsem viděl bokeny vyrobené v Číně, co myslíš jsou dostatečně vhodné?

no vy dva se skvěle doplňujete už vám schválily to registrované partnerství že? :twisted: tady to téma je o aikidu a jelikož do aikida patří i meč tak jsem se o něm bavil a teď už jen odpovídám proč jsem tu o něm tak psal.To je jedno jaký si koupíš Kubík stejně řekl , že to co děláte stejně s mečem nemá nic společného ,lepší bude když ho budeš držet opačně a budeš ho používat jako bejsbolku to bude mít aspoň nějaký bojový smysl :wink: nebo se dej na ty ryby můžeš klidně sedět v kimonu u vody a když tvůj partner psal o tom ,že aikido je o pocitu a ty budeš cítit ,že chytání ryb je aikido tak do toho Petrův zdar!!!
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » stř 06. pro, 2006 16:41

A to ja v tom futralu ty rybarske pruty nosim :D , dokonce mam futralu nekolik:-). Omlouvam se za totalni OT, ale to neslo pominout :D :D
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 16:47

rizek píše:A to ja v tom futralu ty rybarske pruty nosim :D , dokonce mam futralu nekolik:-). Omlouvam se za totalni OT, ale to neslo pominout :D :D

ty taky kam chodíš na ryby?mám zakázáno se tady bavit o meči tak doufám ,že když se tady budeme bavit o rybách, tak budou Pat a Mat spokojeni :twisted:
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ital » stř 06. pro, 2006 17:04

No vidíš KIKu, jak ti to pálí, klidně by jsi mohl dělat poradce :)
ital
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kik » stř 06. pro, 2006 17:15

ital píše:No vidíš KIKu, jak ti to pálí, klidně by jsi mohl dělat poradce :)

Mohl ,že :lol: doufám že přijdete na seminář v únoru jste zváni.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod rizek » stř 06. pro, 2006 17:35

kik píše:
rizek píše:A to ja v tom futralu ty rybarske pruty nosim :D , dokonce mam futralu nekolik:-). Omlouvam se za totalni OT, ale to neslo pominout :D :D

ty taky kam chodíš na ryby?mám zakázáno se tady bavit o meči tak doufám ,že když se tady budeme bavit o rybách, tak budou Pat a Mat spokojeni :twisted:

Ja skoro vyhradne muskarim, nejvic ohre pod nechranicema, luzicka nisa, obcas privlac-orlik, sazava. Musaku mam 7, k tomu odpovidajici pocet ochranych tubusu :D , jednou sme meli zavody -2.liga na ostravici v ostrave, kolem sykorova mostu, coz bylo vesele :D
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kubik » stř 06. pro, 2006 20:41

kik píše:no vy dva se skvěle doplňujete už vám schválily to registrované partnerství že?

Kdyz ti dochazi argumenty, neni nic jednodussiho nez nekoho urazet. Je mi te lito a to nejen pro tve pravopisne hrubky...

kik píše:To je jedno jaký si koupíš Kubík stejně řekl , že to co děláte stejně s mečem nemá nic společného...

Nauc se cist!

kik píše:nebo se dej na ty ryby můžeš klidně sedět v kimonu u vody a když tvůj partner psal o tom ,že aikido je o pocitu a ty budeš cítit ,že chytání ryb je aikido tak do toho Petrův zdar!!!

Ubohost na ubohost, timto s tebou koncim!!! Aikido zdar
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dalt » stř 06. pro, 2006 23:19

pravdou je ze vyrazivo a hlavne mentalitu maji Kik a Sosuke podobnou - nejste jedna a tataz oasoba? Jinak musim poznamenat: jeste ze delam evropskej serm...tam misto ubohyho kydani co a cim a jak krejt, popr. jestli to odpovida spravne mentalite ci obradnosti neresime - my misto toho trenujeme - a trenujeme tak abychom v boji vyhrali my a ne protivnik...
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » čtv 07. pro, 2006 1:02

Dalt píše: misto ubohyho kydani co a cim a jak krejt, popr. jestli to odpovida spravne mentalite ci obradnosti neresime - my misto toho trenujeme - a trenujeme tak abychom v boji vyhrali my a ne protivnik...

Myslim, ze tohle je spravny postup pro uceni se jakehokoliv sermu, ti co maji rozum, to tak delaji.

Problemy s obradnosti a mentalitou jsou tu navic nesmyslne vytvareny umele a z neznalosti.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 07. pro, 2006 8:54

Dalt píše:pravdou je ze vyrazivo a hlavne mentalitu maji Kik a Sosuke podobnou - nejste jedna a tataz oasoba? Jinak musim poznamenat: jeste ze delam evropskej serm...tam misto ubohyho kydani co a cim a jak krejt, popr. jestli to odpovida spravne mentalite ci obradnosti neresime - my misto toho trenujeme - a trenujeme tak abychom v boji vyhrali my a ne protivnik...

Nedá mi to... Dalte a myslíš, že třeba kik je reprezentativní vzorek nějakého šermu? Já že to tak obecně hodnotíš. Co asi myslíš, že se dělá na trénincích a cvičení japonských šermířských disciplín - obřadně si prohlížíme meče asi a ukazujeme si, komu se víc lesknou.

No offence :idea:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 07. pro, 2006 9:30

patrik píše:obřadně si prohlížíme meče asi a ukazujeme si, komu se víc lesknou.

Patrik

jéžiš....zase jsem se zboural...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...