Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Re: :-)

Příspěvekod kumori » pát 17. říj, 2008 21:09

[

Mno, nehleď na konvenčně založené hodnocení na dany od nějakého Karatisty ;)

Ano, nyní bych mohl reagovat tak, že my ty dany prostě máme jinak a že naše umění je jaksi o něco starší než karate...
Ale nebudu, nemá to cenu... Ono vůbec nemá cenu řešit nějaké hodnostní stupně.. K čemu jsou dobré? aby ti nepadaly kalhoty?[/quote]

tak za prvé Jigoro kano byl zakladatel judo, tady projevuješ základní neznalost světa BS/BU

dále bujinkan budo taijutsu není styl uznaný japonskou vládou, jako jsou styly zastoupené IMAF (WWW.IMAF.COM), tak si tedy dělají co chtějí, dobře, 99% světa jede dle systému Kano, něco to tedy znamená

vaše umění je starší než karate?mno, nevím nevím, bujinkan budo taijutsu, které se teď označuje i jako ninpo (co na to Shoto tanemura?)je záležitost Soke Hatsumi a ten ještě žije, historie te, tode, karatejutsu nebo karatedo je mnohem mnohem starší

neřešíš stupně?a co Tvůj sensei a jeho sensei atd., ti, kteří se zasloužili o styl, který cvičíš?ti, kteří se prezentují dany a tituly shidoshi, soke ?nosí hakama, kuro obi...řekneš svému sensei, že ho neuznáváš, protože má černý pás?

nevím kdo jsi, jak dlouho cvičíš, ale v BS/BU nejde jen o fyziku, ale i o nějaké hodnoty a mezi hodnoty budo patří i úcta k učiteli, který je v budo reprezentovám mimo jiné i mistrovským černým pásem

a na konec, Tvá poznámka o padajících kalhotech je v mém případě zbytečná, já cvičím v teplákách... :lol: :lol: :lol:
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

technicke stupne

Příspěvekod mysmys » pát 17. říj, 2008 22:01

ohledne technickejch stupnu -
jejich cena? dle meho zalezi kdo a jak ti je udeluje a co jsi musel podstoupit a naucit se, aby jsi je ziskal - cenu to ma jenom pro tebe sameho a pro tveho ucitele, jemu to ukazuje, ze te dokazal naucit to, co bylo treba aby jina autorita to take uznala

Pak si predstav situaci, ze prijedes na nejakej seminar a je tam 300 lidi... jak to udelat, aby kazdeho smeinar posunul dal? Rozdelis lidi na skupiny podle stupnu a kazde skupine vysvetlujes a ukazujes ty veci, aby slozili dalsi.... jestli ti jde o tvuj osobni vyvoj - jak osobnosti, tak techniky tak to ma smysl. Jestli ti jde o to naucit se lip branit, rvat, tak moc ne - to ti da vic buseni do pytle, posilovna atd.
Jestli te zajima osobnostno vyvoj, tak dalsi dan ti dava ukazatel, co se naucit .... jinak to asi nema smysl.

V Japonsku za rok cviceni (intezivniho) muzes ziskat 1.dan - co se tyka juda nebo iaido. 1.dan je vstupenkou, ne konecnou metou.

A k judu - judo ma 10 danu a 10. dan byl udelen asi jen 7x (muzu se mylit ale o moc v poctu ne) za cca 120 let, 9. danu je vice, ale take moc ne, 8 danu uz je podstatne vice.

V kendo a iaido je tomu podobne - zrejme zadny Evropan nema 8.dan, 7.danu je nekolik. Zavisi na tom, za co se udeluji ty dany, jake jsou podminky splneni .... - v dojo v Japonsku v iaido byva skutecnosti (dle toho co vim), ze lide od 6.danu se oslovuji SENSEI, nizsi jsou SEMPAI atd. ...

V kendo bezne mivaji mladi kendiste v poslednim rocniku stredni skoly 3. dan - to ale mivaji treba jiz 12 let treninku kendo za sebou pod vynikajicimi uciteli a s jinaci intenzitou treninku...

Tot muj nazor.
mysmys
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 18. říj, 2008 7:57

kumori píše:prezentuje se jako 8.Dan wander ryu karatejutsu

Mně tyhle věci okolo fakt moc neberou, ale nejsem si jistý, že máš pravdu - zkus sem hodit nějaký odkaz, kde se tak prezentuje. On sám říká, že jeho dany jsou ze shotokanu a vander ryu je jen název nějakého sdružení, tzn není to asi "styl", který by JH založil (a hned si v něm udělil nějaký dan - ty má, pokud vím, od jiných), ale spíš škola, která se snaží spojovat prvky karate a jiných BU. Koukni třeba sem: http://blanensky.denik.cz/ostatni_regio ... vacka.html
Ale jak říkám, názory jiných na JH mě vzrušují asi stejně, jako jeho - na mé úrovni mě zajímá něco jiného, než jak kdo čemu říká a z čeho či od koho má jaký dan. To jen že jsi to ty vytáhl - jinak moje otázka byla čistě technická na tu "českoshotokan" variantu zenkucu a tvoje reakce odpovědí nebyla. To, co píšeš dál, už je mnohem srozumitelnější. A nejsem si jistý, jestli se chci ptát, jak to tedy je správně a špatně a co ty pojmy vlastně znamenají. Ujíždí mi vlak a čím dál víc mě začíná zajímat jednoduchost a funkčnost.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: technicke stupne

Příspěvekod patrik » sob 18. říj, 2008 7:58

mysmys píše:v dojo v Japonsku v iaido byva skutecnosti (dle toho co vim), ze lide od 6.danu se oslovuji SENSEI, nizsi jsou SEMPAI atd. ...

Jen technická. SEMPAI není oslovení nebo formální titul ani v Japonsku... nebo spíš především v Japonsku. Nijak to nesouvisí s dany nebo s něčím podobným.

Např. když někdo začne cvičit o týden dřív než Ty, bude pro Tebe sempai i když je stejnej "smeták" jako Ty ;)

Nicméně to ostatní má hlavu a patu. Kriteria pro udělení technických stupňů jsou velmi jiná, ale od toho je tu přímo topic o technických stupních.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snails » sob 18. říj, 2008 10:06

V bujinkanu jsou stupně do desátého danu podle pokročilosti ve výuce a od desátého do patnáctého je to spíše za zásluhy apd. Tak jsem to aspoň pochopil já.
Snails
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Emiel » ned 19. říj, 2008 17:28

kumori píše:[

Mno, nehleď na konvenčně založené hodnocení na dany od nějakého Karatisty ;)

Ano, nyní bych mohl reagovat tak, že my ty dany prostě máme jinak a že naše umění je jaksi o něco starší než karate...
Ale nebudu, nemá to cenu... Ono vůbec nemá cenu řešit nějaké hodnostní stupně.. K čemu jsou dobré? aby ti nepadaly kalhoty?

tak za prvé Jigoro kano byl zakladatel judo, tady projevuješ základní neznalost světa BS/BU

dále bujinkan budo taijutsu není styl uznaný japonskou vládou, jako jsou styly zastoupené IMAF (WWW.IMAF.COM), tak si tedy dělají co chtějí, dobře, 99% světa jede dle systému Kano, něco to tedy znamená

vaše umění je starší než karate?mno, nevím nevím, bujinkan budo taijutsu, které se teď označuje i jako ninpo (co na to Shoto tanemura?)je záležitost Soke Hatsumi a ten ještě žije, historie te, tode, karatejutsu nebo karatedo je mnohem mnohem starší

neřešíš stupně?a co Tvůj sensei a jeho sensei atd., ti, kteří se zasloužili o styl, který cvičíš?ti, kteří se prezentují dany a tituly shidoshi, soke ?nosí hakama, kuro obi...řekneš svému sensei, že ho neuznáváš, protože má černý pás?

nevím kdo jsi, jak dlouho cvičíš, ale v BS/BU nejde jen o fyziku, ale i o nějaké hodnoty a mezi hodnoty budo patří i úcta k učiteli, který je v budo reprezentovám mimo jiné i mistrovským černým pásem

a na konec, Tvá poznámka o padajících kalhotech je v mém případě zbytečná, já cvičím v teplákách... :lol: :lol: :lol:[/quote]

Zajímavé, jak si krásně všechna má tvrzení obrátil tak, abych vypadal jak debil...
Never get into fights with ugly people because they have nothing to lose.
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » ned 19. říj, 2008 18:42

Emiel napsal:
Zajímavé, jak si krásně všechna má tvrzení obrátil tak, abych vypadal jak debil...[/quote]

...to je jen Tvůj náhled na věc, uvedl jsem jen fakta, která si můžeš sám ověřit, stačí k tomu málo...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » ned 19. říj, 2008 21:11

Emiel, kumori: Diskuze zajímavá, ale prosim Vás...pište to přehledně, v tomhle, aby se prase vyznalo.. :lol:
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » pon 20. říj, 2008 12:25

Boreas píše:Emiel, kumori: Diskuze zajímavá, ale prosim Vás...pište to přehledně, v tomhle, aby se prase vyznalo.. :lol:

Však je to taky pro nás ;)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod kumori » pon 20. říj, 2008 16:12

4 boreas

OK :D
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Buji » úte 21. říj, 2008 8:06

ať žijou internetové diskuze, člověk se alespoň v práci nenudí :lol:

Každopádně, tady se společná řeč bude hledat těžko...
Roman Kurc
Buji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Emiel » úte 21. říj, 2008 15:18

Kdo tu mluvil o společné řeči? ;)
Už si viděl ,aby se dalo na internetovém portálu smysluplně diskutovat? ;) Já se tím odreagovávám a je to i sranda :)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » úte 21. říj, 2008 15:47

4Emiel: Spíš než odreagování mi přijde, že se tu dost lidí slušně "nasírá":-D
Klub nereálné sebeobrany
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 21. říj, 2008 16:04

4Boreas:
No to je přeci také druh odreagování. :wink:
Něco jako "aktivní odpočinek". :D
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » úte 21. říj, 2008 17:05

Boreas píše:4Emiel: Spíš než odreagování mi přijde, že se tu dost lidí slušně "nasírá":-D

Znáš to, lepší se nasírat online ap ak být v reálu kliďas ;) a někteří to tu i tak berou moc vážně... Třeba občas to mé cílené pruzení ;)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » úte 21. říj, 2008 18:18

Emiel píše:
Boreas píše:4Emiel: Spíš než odreagování mi přijde, že se tu dost lidí slušně "nasírá":-D

Znáš to, lepší se nasírat online ap ak být v reálu kliďas ;) a někteří to tu i tak berou moc vážně... Třeba občas to mé cílené pruzení ;)

tady to chlape, ale není o nějakém "pruzení", tady se věcně diskutuje... :lol: :lol: :lol:
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Emiel » úte 21. říj, 2008 19:21

kumori píše:
Emiel píše:

tady to chlape, ale není o nějakém "pruzení", tady se věcně diskutuje... :lol: :lol: :lol:

Dkěuji za připomenutjí, málem jsem to řpehlédl...
Takže, kde jsem to ukončili naposledy??
Už vím.. Jak se opovažuješ cvičit v teplákách?! Já být mistr Tiruce Zlomirazne, tak se neznám :D

Ba ne... Ty hodnostní stupně nemá cneu řešit, všude je to jinak a že se tady trochu odlišují, neznamená to ještě, že to je špatný a hned že se jedná o nějaký fake... ;)
Emiel
mistr diskutér
mistr diskutér

technické stupně v bujinkanu

Příspěvekod kanja-san » pon 10. lis, 2008 10:18

koukal jsem tady na to, co všechno tu bylo napsáno okolo technických stupních v rámci Bujinkan Dojo. Něco bylo dost šílené ;-), ale jiné docela fajn. Přidím také trochu do "pranice".

technické stupně jsou v Bujinkanu opravdu jiné nežli v jiných bojových uměních.

10 - 1 kyu (žákovské stupně)
1 - 15 Dan (mistrovské stupně)
1 - 4 Dan (shidoshi-ho - mladší instruktor)
5 - 9 Dan (shidoshi - učitel)
10 - 15 Dan (shihan - starší učitel)

Hodně se mluví o tom, zda to není mnoho technických stupňů. Možna ano, možná ne. To co si myslím, že je horší je to, že ne všude je udělování stupňů stejné a není bohužel stejný metr. Slyšel jsem od jednoho studenta, který cvičil v Dojo v Holešovicích, že jeho učitel je tak dobrej, že za 3 roky po 5. Danu získal 10 Dan. No, upřímě řečeno, asi si o tom budu myslet své. Navíc jsem ho párkrat viděl na tréninku a nějak se mi to nezdá v porovnání s nekterými Danysty. Težko řící, proč to tak v Bujinkanun je. Občas nad tím přemýšlím, jestli je to správné, ale jak říká můj instruktor, měl bych se starat o hodnotu svého technického stupně a ne o ty druhých.
Takže nakonec je to tak, že i v Bujinkanu musíte hledat dobré instruktory a nejít jen za výškou Danu. Není to vždy dobrý ukazatel a to bez jakékoli urážky.
kanja-san
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Akimoto » stř 19. lis, 2008 17:07

No já Ninjutsu a Bujinkan podle mě to je biznis Hatsumoto jenom natom vydělává peníze proto říká že pro Ninjutsu je tahle doba nejlepší.

Když jsem viděl jak trénuji v Bujinkanu tak mě to vyrazilo dech žádny kontakt ani síla a co huř žádny pot či bolest.

Když trénovali Ninjové dříve byl to tvrdý trénink plný utrpení potu a bolesti ale dneska když se podíváte nahrazují tuhle činost Specialní jednotky podobný trénink stačí se Mrknout na youtube co předvádí a v pohybu to samí třeba Military Pentathlon http://www.youtube.com/watch?v=WQdAZrQC ... re=related

Super pohyby ani snad profesionální parkourista by tohle nedával.(Nadsázka)

Bujinkan
Jak někdo pravil tady: Jsou to jenom Blbeč.... kteří si jen hrají na Ninje a plně sním souhlasím.

Stačí se mrknout na pořad discavery : Výzva k Boji :
-Jsou to dva Amíci kteří jezdí po světě a ruzné bojové umění trénujou 5dní a myslím že 6 ten bojuji proti danému stylu.
Byli v čínš v mexiku a všude se učily ruzný styl : V japonsku například KYOKUSHIN karate ten trénink byl fatk super a nakonec dostaly nakládačku ale co předvedl BUJINKAN v dalším díle zamotný HATSUMA je trénoval tak to bylo ubohy skoro žádný pot nic pohodička lambáda skoro každém dile měli plno zraní ale u něho ne pak byli na nějaké Překážkové draze jak to tam lezli ti borci s černýmá pásama tak to už já bych překonal rychle a kvalitněji (ikdyž se věnuji jen pár měsícu parkouru)

Porovnejte sami :
BUJINKAN: (Jaksi jsem nenašel ostatní díly ale tohle je závěrečný FIGHT)
http://www.youtube.com/watch?v=TehL9TyNYtQ

KYOKUSHIN: (Taky finálni souboj ale v předchozích partech jsou zajimavé ukázky tréninku a přerážení nechtěl bych jako začátečník prokopávat bejzbolku heh )
http://www.youtube.com/watch?v=drHe8sRzVuM

No omluvte mě za gramatické chyby a za skomolené nazvy či jména.
Akimoto
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Snails » stř 19. lis, 2008 17:27

®ádný pot a žádná bolest?To ses na ten trénink jen díval přes sklo ne?

Každý trénink odcházím dobitý jak pes a sem spocený tak, že tchoř je proti mě navoněnej frajer.

Můžeš mi vysvětlit co má Bujinkan společného s nějakým během přes překážky?

A soudit styl podle souboje s cvičnými meči nějakých amerikánců není taky dobrý nápad.
Snails
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...