Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Akimoto » stř 19. lis, 2008 20:39

No běh přes překážky to srovnávám jen něco co jsem nemohl najít na youtube jak trénoval ve své škole Hatsumi překonávání překážek.

Ano zajiste záleží na přístupu tréninku nezáleží na BU ale na tréninku.Ale jak jsem viděl tohle se netýká aji Bujinkanu jet tohle píšu protože je to diskuze Bujinkan byl jsem a zkoušel jsem mnohem více a vím že hodně Bu stojí za ............ . (myslím trénink)

Ale i kdybych to srovnával třeba jen podle vydeich což je nesmysl ale ikdyž tohle udělám a spustím si velkou škálu na youtube třeba Aikido, Judo, Bujinkan ---tak tréninky většinou nejsou vubec tvrdé na rozdil od Kyokushin, Kick box - Thay box ikdyž teoreticky tyhle otvětví nemohu srovnávat protože je to především sport ale když se podíváme na Okinawa karate tak poznáte ten rozdíl mezi Velmistry HATSUMI -Bujinkan a xxxxxx - Okinawa karate

-----
Taky nechápu když někdo má tréninky 2-3x týdně 1.5 hodinu že si myslí že to je dostačujíci to je prostě nic já trénuji 6x týdně 2-4 hodiny ikdyž s velkou přestávkou kvuli zraněni ale znova se vracim do formy.

------
Nechci urážen Bujinkan ale přindemi to většinou zvláštní když kam zahrnují několik škol samurajů a 3 školy Ninjutsu.
------
Já jsem velký fanta Samurajů a především Ninju (Shinobi) a když si prostuduje te historii tak zjistíte že Shinobi vylučoval nepotřebné a zařazoval do své výbavi a výcviku nejmodernější bojové vymoženosti
NAPŘ:Když někdo zjistil techniku jeho boje učili se novou techniku to samé platí o zbraní vybavení, ale dneska až na specialky což se dá porovnat trochu nikdo se nepřízpusobuje prostě BUJINKAN zamrzl na bodu mrazu meče -SOUHLAS TRADICE (nepotřebné) Bo -U®ITEČNÉ občas ale učit se z kosou a shuriken to už je blbost spíše vrhaní nožu.A mnohem více.
------
AMERIKA:
Nezapomente taky jak¨to bylo v 80.-90. letech to amerika Bláznila po ninjích a vznikli stovky filmu s touhle tématikou takovi filmy co člověk v dnešní době raději hned vypíná.

Taky už stoho vyplívá že BUJINKAN -HATSUMI má nejvíce škol v AMERICE a izrael (nebo tam někdy poblíš) Ale v japonsku nikoliv...........
Málo japoncu cvičí BUJINKAN když se mrknete jen na videa (blbost srovnávat ale jen tak) uvidíte 80-95% Amíku než Japoncu.
----------
Někdo bude nesouhlasit a bude tu zase dlouhá debata ale prostě tohle je diskuze aby se diskutovalo ......

---------
Ještě chci dodat že jsou lidi japonci třeba IGA a oni dělaji pro návštěvníky historické ukázky ninju a to je nádhera.
A Taky kdybych mě příležitost se učit pravé ninjutsu tak bych neváhal je to nadherný zpusob boje nemyslím jenom TAIJUTSU ale i techniky špionáže a halvně se naučit vše o přírodě hledáni potrvy atd jak se učí dnesšní specialní jednotky.

Zmínky NINJUTSU se taky dochovali z druhé světové války příběh HIRO ONODA - má 30.letá válka u mám přečténo super kniha.

Tam ukazuji rozdíl mezi samurajskou podstatou a Ninjutsu za druhé světové jedni šli do přímého utoku střenhlav a zabili tolik amiku dokud neumřeli zatím co Ninjutsu a špionáž měli za ukol hlavně přežít Jeto příběh Japonského vojáka který nevěřil že Japonsko prohrálo a bojoval 30let po válce a skrýval se v Jungli.
Akimoto
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Akimoto » stř 19. lis, 2008 21:07

Akimoto píše:No běh přes překážky to srovnávám jen něco co jsem nemohl najít na youtube jak trénoval ve své škole Hatsumi překonávání překážek.

Ano zajiste záleží na přístupu tréninku nezáleží na BU ale na tréninku.Ale jak jsem viděl tohle se netýká aji Bujinkanu jet tohle píšu protože je to diskuze Bujinkan byl jsem a zkoušel jsem mnohem více a vím že hodně Bu stojí za ............ . (myslím trénink)

Ale i kdybych to srovnával třeba jen podle vydeich což je nesmysl ale ikdyž tohle udělám a spustím si velkou škálu na youtube třeba Aikido, Judo, Bujinkan ---tak tréninky většinou nejsou vubec tvrdé na rozdil od Kyokushin, Kick box - Thay box ikdyž teoreticky tyhle otvětví nemohu srovnávat protože je to především sport ale když se podíváme na Okinawa karate tak poznáte ten rozdíl mezi Velmistry HATSUMI -Bujinkan a xxxxxx - Okinawa karate

-----
Taky nechápu když někdo má tréninky 2-3x týdně 1.5 hodinu že si myslí že to je dostačujíci to je prostě nic já trénuji 6x týdně 2-4 hodiny ikdyž s velkou přestávkou kvuli zraněni ale znova se vracim do formy.

------
Nechci urážen Bujinkan ale přindemi to většinou zvláštní když kam zahrnují několik škol samurajů a 3 školy Ninjutsu.
------
Já jsem velký fanta Samurajů a především Ninju (Shinobi) a když si prostuduje te historii tak zjistíte že Shinobi vylučoval nepotřebné a zařazoval do své výbavi a výcviku nejmodernější bojové vymoženosti
NAPŘ:Když někdo zjistil techniku jeho boje učili se novou techniku to samé platí o zbraní vybavení, ale dneska až na specialky což se dá porovnat trochu nikdo se nepřízpusobuje prostě BUJINKAN zamrzl na bodu mrazu meče -SOUHLAS TRADICE (nepotřebné) Bo -U®ITEČNÉ občas ale učit se z kosou a shuriken to už je blbost spíše vrhaní nožu.A mnohem více.
------
AMERIKA:
Nezapomente taky jak¨to bylo v 80.-90. letech to amerika Bláznila po ninjích a vznikli stovky filmu s touhle tématikou takovi filmy co člověk v dnešní době raději hned vypíná.

Taky už stoho vyplívá že BUJINKAN -HATSUMI má nejvíce škol v AMERICE a izrael (nebo tam někdy poblíš) Ale v japonsku nikoliv...........
Málo japoncu cvičí BUJINKAN když se mrknete jen na videa (blbost srovnávat ale jen tak) uvidíte 80-95% Amíku než Japoncu.
----------
Někdo bude nesouhlasit a bude tu zase dlouhá debata ale prostě tohle je diskuze aby se diskutovalo ......

---------
Ještě chci dodat že jsou lidi japonci třeba IGA a oni dělaji pro návštěvníky historické ukázky ninju a to je nádhera.
DOBRÁ ukázka NINJUTSU
http://www.youtube.com/watch?v=eCNRh9M9OAI&NR=1
A Taky kdybych mě příležitost se učit pravé ninjutsu tak bych neváhal je to nadherný zpusob boje nemyslím jenom TAIJUTSU ale i techniky špionáže a halvně se naučit vše o přírodě hledáni potrvy atd jak se učí dnesšní specialní jednotky.

Zmínky NINJUTSU se taky dochovali z druhé světové války příběh HIRO ONODA - má 30.letá válka u mám přečténo super kniha.

Tam ukazuji rozdíl mezi samurajskou podstatou a Ninjutsu za druhé světové jedni šli do přímého utoku střenhlav a zabili tolik amiku dokud neumřeli zatím co Ninjutsu a špionáž měli za ukol hlavně přežít Jeto příběh Japonského vojáka který nevěřil že Japonsko prohrálo a bojoval 30let po válce a skrýval se v Jungli.
Akimoto
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » stř 19. lis, 2008 21:21

Akimoto: Ja bych se u toho tolik nerozciloval. Je spoustaskola "boj. umeni" kde ten boj je spis "boj". :wink:
A ze nekdo vede dobrej byznys? No co, nekde lidi svoje penize utracet musej. Mozna je to lepsi nez v hazardu :wink:
Navic muzes v Bujinkanu udelat pomerne rychlou karieru na Dan.
A jedineho dedice 7 ruznych skol abys po svete pohledal.. 8O
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jian » stř 19. lis, 2008 22:33

Akimoto: jeste bych mozna podotknul, ze dokonce i u nas v CR existujou nektere vysoce kvalitni skoly, kde se toto umeni studuje na urovni (minimalne o jedne jsem neco slysel). Bohuzel obycejny smrtelnik se do nich nedostane ani na navstevu, protoze pro verejnost opravdu nefunguji. Verejnost stejne vic zajimaji ty shurikeny apod. Jinak podle toho co vim, tak se v nich uci presne podle toho co pises. Tzn ne behani s japonskym mecem v cernem obleku s kuklou na hlave, ale mnohem praktictejsi veci v monterkach - aneb jak splynout s modernim prostredim, byt nenapadny v soucasnem svete etc...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » ned 23. lis, 2008 11:03

...
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod style » čtv 25. pro, 2008 13:40

Akimoto píše:No já Ninjutsu a Bujinkan podle mě to je biznis Hatsumoto jenom natom vydělává peníze proto říká že pro Ninjutsu je tahle doba nejlepší.

Když jsem viděl jak trénuji v Bujinkanu tak mě to vyrazilo dech žádny kontakt ani síla a co huř žádny pot či bolest.

Když trénovali Ninjové dříve byl to tvrdý trénink plný utrpení potu a bolesti ale dneska když se podíváte nahrazují tuhle činost Specialní jednotky podobný trénink stačí se Mrknout na youtube co předvádí a v pohybu to samí třeba Military Pentathlon http://www.youtube.com/watch?v=WQdAZrQC ... re=related

Super pohyby ani snad profesionální parkourista by tohle nedával.(Nadsázka)

Bujinkan
Jak někdo pravil tady: Jsou to jenom Blbeč.... kteří si jen hrají na Ninje a plně sním souhlasím.

Stačí se mrknout na pořad discavery : Výzva k Boji :
-Jsou to dva Amíci kteří jezdí po světě a ruzné bojové umění trénujou 5dní a myslím že 6 ten bojuji proti danému stylu.
Byli v čínš v mexiku a všude se učily ruzný styl : V japonsku například KYOKUSHIN karate ten trénink byl fatk super a nakonec dostaly nakládačku ale co předvedl BUJINKAN v dalším díle zamotný HATSUMA je trénoval tak to bylo ubohy skoro žádný pot nic pohodička lambáda skoro každém dile měli plno zraní ale u něho ne pak byli na nějaké Překážkové draze jak to tam lezli ti borci s černýmá pásama tak to už já bych překonal rychle a kvalitněji (ikdyž se věnuji jen pár měsícu parkouru)

Porovnejte sami :
BUJINKAN: (Jaksi jsem nenašel ostatní díly ale tohle je závěrečný FIGHT)
http://www.youtube.com/watch?v=TehL9TyNYtQ

KYOKUSHIN: (Taky finálni souboj ale v předchozích partech jsou zajimavé ukázky tréninku a přerážení nechtěl bych jako začátečník prokopávat bejzbolku heh )
http://www.youtube.com/watch?v=drHe8sRzVuM

No omluvte mě za gramatické chyby a za skomolené nazvy či jména.

Hochu, trochu brzdi a nez zacnes o necem povidat zjisti si prosim vic informaci. Nevim odkud vis jak kdysi ninjove tvrde cvicili a jaky je rozdil mezi treninkem co se vedet dnes a jaky byl v minulosti. Kdyz byl Hatsumi mladsi mel mnohem drsnejsi treninky, ted na "stari" cvici zase jinak, to je normalni vyvoj. A ze by si delal svuj byznis a nic neumel - mozna kvuli tomu dostal v Japonsku titul "Zijici narodni poklad" ze? :lol:
style
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NOKT » čtv 25. pro, 2008 14:10

Akimoto píše:No já Ninjutsu a Bujinkan podle mě to je biznis Hatsumoto jenom natom vydělává peníze proto říká že pro Ninjutsu je tahle doba nejlepší.

Když jsem viděl jak trénuji v Bujinkanu tak mě to vyrazilo dech žádny kontakt ani síla a co huř žádny pot či bolest.

Když trénovali Ninjové dříve byl to tvrdý trénink plný utrpení potu a bolesti ale dneska když se podíváte nahrazují tuhle činost Specialní jednotky podobný trénink stačí se Mrknout na youtube co předvádí a v pohybu to samí třeba Military Pentathlon http://www.youtube.com/watch?v=WQdAZrQC ... re=related

Super pohyby ani snad profesionální parkourista by tohle nedával.(Nadsázka)

Bujinkan
Jak někdo pravil tady: Jsou to jenom Blbeč.... kteří si jen hrají na Ninje a plně sním souhlasím.

Stačí se mrknout na pořad discavery : Výzva k Boji :
-Jsou to dva Amíci kteří jezdí po světě a ruzné bojové umění trénujou 5dní a myslím že 6 ten bojuji proti danému stylu.
Byli v čínš v mexiku a všude se učily ruzný styl : V japonsku například KYOKUSHIN karate ten trénink byl fatk super a nakonec dostaly nakládačku ale co předvedl BUJINKAN v dalším díle zamotný HATSUMA je trénoval tak to bylo ubohy skoro žádný pot nic pohodička lambáda skoro každém dile měli plno zraní ale u něho ne pak byli na nějaké Překážkové draze jak to tam lezli ti borci s černýmá pásama tak to už já bych překonal rychle a kvalitněji (ikdyž se věnuji jen pár měsícu parkouru)

Porovnejte sami :
BUJINKAN: (Jaksi jsem nenašel ostatní díly ale tohle je závěrečný FIGHT)
http://www.youtube.com/watch?v=TehL9TyNYtQ

KYOKUSHIN: (Taky finálni souboj ale v předchozích partech jsou zajimavé ukázky tréninku a přerážení nechtěl bych jako začátečník prokopávat bejzbolku heh )
http://www.youtube.com/watch?v=drHe8sRzVuM

No omluvte mě za gramatické chyby a za skomolené nazvy či jména.

Hele kluku, všiml sis že to jsou 2 rozdílný dokumenty :D Konkrétně v tom díle o Bujinkanu je netrénoval ani ten "Hatsuma" (píše se to Hatsumi). Ani netrénovali boj beze zbraně celou dobu, ale různé prvky jako šerm, boj s nožem, házení shurikenů a pak trochu boje beze zbraně :) Hošani z Human Weapon celkově v ničem nezazářili kromě MMA a Sambo (ovšem to byla docela komedie) kde vyhráli.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » čtv 25. pro, 2008 21:05

to kyokusinkai video je pekné.tak aspon zkouknu celou tuhle serii human weapon. no k tomu bujinkanu či nin jutsu. mám pocit že to je spíše hra aspon teda z toho co sem tak viděl. totiž přijde mi že to je takové přehuštené a nakonec asi človek neumí nic pořádně.a ten japonský starý pán je pekný filuta:)
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod gogo999 » pát 26. pro, 2008 8:33

jeikob píše:to kyokusinkai video je pekné.tak aspon zkouknu celou tuhle serii human weapon. no k tomu bujinkanu či nin jutsu. mám pocit že to je spíše hra aspon teda z toho co sem tak viděl. totiž přijde mi že to je takové přehuštené a nakonec asi človek neumí nic pořádně.a ten japonský starý pán je pekný filuta:)

Nepomlouvej ostatní vyzkoušej si to a potom pomlouvej. :D
gogo999
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » úte 30. pro, 2008 12:44

style píše:
Akimoto píše:No já Ninjutsu a Bujinkan podle mě to je biznis Hatsumoto jenom natom vydělává peníze proto říká že pro Ninjutsu je tahle doba nejlepší....

Hochu, trochu brzdi a nez zacnes o nec.... A ze by si delal svuj byznis a nic neumel - mozna kvuli tomu dostal v Japonsku titul "Zijici narodni poklad" ze? :lol:

8O
"Zijici narodni poklad" .. hmm
Mas o tom vic informaci, nebo to mas jen z doslechu ? Co se tyce ninjutsu a Bujinkanu jsem trochu obeztretny a tak tomuhle tvrzeni o pokladu moc neverim, ale treba me presvedcis necim jinym nez jenom "jedna pani povidala" ;)
A ze by na tom H. penize nevydelaval a velky ? :twisted:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod gogo999 » úte 30. pro, 2008 14:06

Pepah píše:
style píše:
Akimoto píše:No já Ninjutsu a Bujinkan podle mě to je biznis Hatsumoto jenom natom vydělává peníze proto říká že pro Ninjutsu je tahle doba nejlepší....

Hochu, trochu brzdi a nez zacnes o nec.... A ze by si delal svuj byznis a nic neumel - mozna kvuli tomu dostal v Japonsku titul "Zijici narodni poklad" ze? :lol:

8O
"Zijici narodni poklad" .. hmm
Mas o tom vic informaci, nebo to mas jen z doslechu ? Co se tyce ninjutsu a Bujinkanu jsem trochu obeztretny a tak tomuhle tvrzeni o pokladu moc neverim, ale treba me presvedcis necim jinym nez jenom "jedna pani povidala" ;)
A ze by na tom H. penize nevydelaval a velky ? :twisted:

Jo je to tak.
gogo999
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » úte 30. pro, 2008 16:03

a je bujinkan nin jutsu? tedy umnění špioníže??? umíte hodit takovou tu kuličku co zadýmí a někam zmizíte? to by se občas hodilo :D
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod gogo999 » úte 30. pro, 2008 18:13

jeikob píše:a je bujinkan nin jutsu? tedy umnění špioníže??? umíte hodit takovou tu kuličku co zadýmí a někam zmizíte? to by se občas hodilo :D

Moc se díváš na televizi a na americké filmy. :D
gogo999
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » úte 30. pro, 2008 18:24

gogo999 píše:
jeikob píše:a je bujinkan nin jutsu? tedy umnění špioníže??? umíte hodit takovou tu kuličku co zadýmí a někam zmizíte? to by se občas hodilo :D

Bych se tolik nesmal. Kde by bez toho celej slavnej Bujinkan byl :P
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod gogo999 » úte 30. pro, 2008 19:42

Pepah píše:
gogo999 píše:

Bych se tolik nesmal. Kde by bez toho celej slavnej Bujinkan byl :P

Á šašek se ozval.
gogo999
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » stř 31. pro, 2008 10:03

gogo999 píše:
Pepah píše: ... slavnej Bujinkan byl :P

Á šašek se ozval.

:lol: :lol: :lol:

No nijutsu je synonymem bujinkanu. A punc "vyjimecnosti" mu daly jenom hollywodske filmy. Pro me tam zadna vyjimecnost v realu neni. Podobni typci byli drive treba i v Cine. A veci jako hazeni lidem veci do obliceje ci vrhani cepeli jsou i v jinych BU. A to nemluvim o svem nazoru na pouzitelnost toho co se v bujinkanu uci.
Bujinkan proste prodava hlavne razitko ninjutsu :lol:
( nebo ze by to bylo kvalita vyuky tolikrat proverena v praxi a siroko daleko vyhlasena :?: :twisted: )

ahoj tvuj šašek
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod gogo999 » stř 31. pro, 2008 10:10

Pepah píše:
gogo999 píše:
Pepah píše: ... slavnej Bujinkan byl :P

Á šašek se ozval.

:lol: :lol: :lol:

No nijutsu je synonymem bujinkanu. A punc "vyjimecnosti" mu daly jenom hollywodske filmy. Pro me tam zadna vyjimecnost v realu neni. Podobni typci byli drive treba i v Cine. A veci jako hazeni lidem veci do obliceje ci vrhani cepeli jsou i v jinych BU. A to nemluvim o svem nazoru na pouzitelnost toho co se v bujinkanu uci.
Bujinkan proste prodava hlavne razitko ninjutsu :lol:
( nebo ze by to bylo kvalita vyuky tolikrat proverena v praxi a siroko daleko vyhlasena :?: :twisted: )

ahoj tvuj šašek

No vidím že o tom víš prd.
gogo999
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » stř 31. pro, 2008 10:15

gogo999 píše:
No vidím že o tom víš prd.

jestli víš víc,tak se rozepiš.....místo tohohle tady..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » čtv 01. led, 2009 21:13

gogo999 píše:No vidím že o tom víš prd.

Jak je psano vise, mas-li dojem, ze vis vic nez ja. Rozepis se a muzem porovnat .. :cry:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod akusan » čtv 15. led, 2009 23:55

Zdravím,
Vůbec nechápu,jak někdo může z videa kritizovat bujinkan.At si to aspon nějaký čas zkusí,aby pochopil o čem to je a pak sem může psát názory.
Zvlášt názor,že trénink 3x týdně nestačí.Chlape prober se realita je někde jinde. můžeš cvičit klidně 7x týdně a být nejlepší-ale když tě někdo bude chtít sejmout,tak si tu cestu najde..-třeba zrovna když máš zranění a dostáváš se zrovna do formy jak píšeš.
Dále nechápu jak můžeš psát tak hloupý věci o soke Hatsumim,když vůbec nevíš jak to je.Trochu ucty by neuškodilo(můžeš se mýlit)..
V každým bojovém umění je velmistr nebo uznávanej člověk a mě by nenapadlo ho nějak napadat,at dělám jakkýkoliv BU,když mám nějaký pochybnosti tak se zeptám...
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...