Omlouvám se zakladatelům tohoto fóra, protože příspěvky z posledních dvou stran jsou opravdu dost "out of topic", ale cítím potřebu reagovat. Co se Systemy v ČR týče, necvičí se pouze v Brně, ale i jinde. Semináře a tréninky probíhají různě po území ČR a samozřejmě i blízkého zahraničí (Slovensko, Rakousko, Polsko, Německo). Stačí sledovat odkaz "bude ..." na tomto webu nebo na www.systema.cz . Nebo mi pošlete pomocí SZ svůj email a budete pravidelně a včas informováni o probíhajících aktivitách Systemy CZ.
Dalt píše: to jako pracuje s tlakovymi body? Vypada to drsne...
- ano i s těmi
kik píše: nejlepší věc jak to zjistit je vyzkoušet si to nevíš kdy bude v čr nějaký seminář?třeba v okolí Ostravy
viz výše
kik píše: já to taky nechápu a já kokot buším do pytle a ono to jde i lehce jen dotykem zajímalo by mne jestli používá něják ki nebo to je čistě na fyziologii člověka
- nebušíš zbytečně, veř mi, ono se ti to vrátí ... (taky jsem dřív bušil, hodně dlouho a rozhodně se to vyplatilo. Netvrdím,že je to nezbytné, ale jako zkušenost a průprava to je k nezaplacení. Opravdu zůročíš všechno, nejen bušení. Třeba pokud se s někým taháš a pořád ho hážeš.). Na videích (ani našich) jsem nikde moc neviděl OFP (ruský trénink fyzičky) a ten je na trénincých klíčový (faktem je že semináře jsou k něčemu jinému než tréninky). I když to potom většiny videí nevypadá, fyzická připravenost je téměř to nejdůležitější.
TongPa píše:No to já nevím, Systěmu prakticky znám pouze z videoklipů... Akorát jsme zkoušeli s jedním kolegou pár jejich "triků" a kupodivu to fungovalo a při razantním provedení to bylo pro "útočníka" velice bolestivé... Právě proto bych chtěl v budoucnu navštívit nějaký seminář...
- doporučuji. ne z důvodů reklamy, ale osobní zkušenost je k nezaplacení. Nebo trénink, stačí se ozvat.
TongPa píše:ukropcany píše:...Nehovoriac o tom, ako ten chlap vyzerá čo do postavy... to sa týka aj toho "aikido-senseia"... keby sa proti nim postavil niekto, kto má kondičku, tak do minúty im musia podávať kyslík aby neskolabovali...
No, to nemusí bejt pravda. Jeden z našich trenérů Juda byl taky pěknej pupkáč, ale v pohodě vydržel celou pětiminutovku naplno, měl opravdu sílu a přitom byl pořád rychlej jak sr*čka... Evidentně klamal tělem.Jinak já osobně si myslím, že pro reálný střet přece nebotřebuješ takovou fyzičku, jako pro 12 kol boxu...
- naprosto souhlasím. Netvrdím, že Mikhail nebo Sergei mají prototyp postavy 20ti letého gymnasty. Ale to jim nic neubírá na schpnostech a dovednostech (co se silových schopností dolních končetin Sergeie týče http://www.youtube.com/watch?v=vklZXeNnP38 ). Navíc, pokud vám něco říká pojem somatotyp, jakmile se vám přehoupně koncovka v označení věku na "...sát" místo vašich "...cet" (některým možná i "...náct"), můžeme si povídat o postavách. A rozhodně tohle nejsou standartní postavy (nebo somatotypy) pro Systemu. Podívejte se na postavu Vladimíra Vasilieva (a tomu se to taky blíží, tedy věk), A.A. Kadochnikova, Sergeie Nebalujeva, Olega Taktarova (3x vítěz UFC, Systema, Sambo), Valerie Rjazanova (Systema, Sambo, Judo, člen Sborné), Valentina Talanova (stejně jako Oleg). Nemluvě o armádní minulosti a profesionalitě výše zmiňovaných.
kik píše:4ukropčany a marwin -chápu vaše argumenty ,ale nechtěli byc jste si to zkusit a až pak to odsoudit já třeba jo,třeba to nepoužiješ někdy na ulici ,ale myslím si ,že to bude dobrá zkušenost ať pozitivní nebo negativní lepší než sedět doma.
- naprosto souhlasím. Jen k ulici: použijete, pokud budete potřebovat. Chodí k nám kluci z Muay Thai, boxeři, Judisti, kluci z aikida.Nemluvě o příslušnících ozbrojených složek ČR. Bez toho,aniž by někteří přestali to "svoje"cvičit. Prostě jim to dává něco navíc, nebo prostě jen jinak.
chachar píše:http://www.youtube.com/watch?v=bfKReTxXzAM
co to je za saskarna to nikdy nemuze fungovat
pripada mi to jako jedno velke divadlo
ty udery do bricha co to jako melo byt vzdyt to s nema nic nedelalo
a ten konec jak ho svazal me fakt dostal takhle nikdo neutoci kazdy udela nejakou kombinaci
nez by nekoho takhle svazal tak dostane mezi tim aspon 5 uderu
- fascinuje mě, jak někdo dokonale vystihne a pochopí z krátného střihu videa podstatu, principy a smysl cvičení, na které je konkrétně která tréninková jednotka nebo mikrocyklus zaměřený. Nemluvě o profesním (ano profesním, ne profesionálním) posouzení funkčnosti.
Baxxse píše:Video se zda az prapodivne...poklada toho velkeho chlapa jak hracku jen poklepanim na casti tela...chtel bych ho videt v praxi.
- máš možnost, stačí přijít na seminář Sergeie Borscheva. A není to tak jednoduché jak to vypadá. Příklad: určitě jsi viděl vrcholové gymnasty, krasobruslaře, baletky (vím, že to není příklad z BU, ale je to taky pohybová aktivita s vysokou úrovní trénovanosti) ... Taky to vypadá lehce a jednoduše. Vypadá ...
Tímto se omlouvám zkladatelům topicu za reakci mimo téma, moderátory fóra prosím o přesunutí v případě, že by někdo chtěl v diskuzi pokračovat, témat o Systemě je tu více, není nutné narušovat diskuze o Aikidu, Systema a Aikido nemají až tolik společného (krom skupiny "nevěřících"