Proc vetsina odsuzuje aikido?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod diablik » sob 19. kvě, 2007 8:28

SlavusP... :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » sob 19. kvě, 2007 9:24

Každé bojové umění/sport je nepřemožitelné, akurát u těch lidí to nějak hapruje :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 19. kvě, 2007 10:12

dnes má svátek IVO, všechno nejlepší 8)
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kwai_Cheng » ned 26. srp, 2007 10:28

Fuj. Právě jsem přečetl těch 30 stran, či spíše prvních 5 (zbytek jsem jenom prolétl očima) :) . Našel by se někdo kdo by udělal nějaký rozumný závěr? Vážně mě to zajímá, možnost cvičit aikido mám i na škole, a tak než bych se do něčeho neuváženě vrhnul, rád bych aby se k tomu vyjádřili renomovaní odborníci. A ne že napíšete :"sis to měl vole přečíst na 23. stránce dole"
Děkuji
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ingwe » ned 26. srp, 2007 11:21

KwaiCheng: k obsahu a úrovni vezdejší debaty radši nic, ale s tím aikidem na škole, moje zkušenost:

taky jsem byl nadšen že na MU mám možnost cvičit aikido jako tělocvik, ale poté co jsem to na jeden semestr zkusil, vřele nedoporučuju. hlavně v případě že už jsi to cvičil-dělat do nekonečna jen pády a na závěr semestru jako třešinku na dortu pár jednoduchoučkých technik... :roll:

a i když už se konečně dostaneš k technikám, tak s těma dřevama okolo tebe, jejichž největším úspěchem je když se jim podaří jakž takž udělat kotrmelec, to stojí za prd. jediná naděje je že se tam potkáš s někym jinym kdo už to taky nějakej pátek cvičí, a budete cvičit spolu. ale nespoléhal bych na to...

pokud jsi aikido ještě necvičil, možná to pro tebe bude přínos v tom, že si uděláš hrubou představu o pádové technice.
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » čtv 22. lis, 2007 12:57

Proc vetsina lidi odsuzu aikido?

Nechtelo se mi to cist cele, jen prispeji svym nazorem do mlyna ...
Podle me, je kamenem urazu tzv. "mistr aikido". Danove stupne se rozdavaji temer zadarmo. Lide na zkouskach neprokazuji zadne jine dovednosti, nez "spravne odchozeni" technik. Proto se vubec nedivim, ze se nam aikidokum lide vysmivaji, kdyz vidi jak se danove stupne dulezite honosi titulem yudansha, pritom je vetsina dle meho nazoru stezi na urovni 3.kyu.

Prijde mi, ze stupen si v dnesni dobe zaslozi 1 z 15 ... A to tady jeste nechci plest to, ze v aikido vetsina lidi necvici udery a kopy, coz taky prilis neprida na respektu ...

Nekdo tady napsal, ze je lepsi cvicit cokoli jineho nez aikido ....
V nasem dojo mame lidi co se venovali nebo venuji boxu, jujistu, grablinu, karate i teakwondo... kdyby jim aikido neco uzitecneho nedavalo, nevenovali by se mu...
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kumori » čtv 22. lis, 2007 20:17

Higen píše:Proc vetsina lidi odsuzu aikido?

Nechtelo se mi to cist cele, jen prispeji svym nazorem do mlyna ...
Podle me, je kamenem urazu tzv. "mistr aikido". Danove stupne se rozdavaji temer zadarmo. Lide na zkouskach neprokazuji zadne jine dovednosti, nez "spravne odchozeni" technik. Proto se vubec nedivim, ze se nam aikidokum lide vysmivaji, kdyz vidi jak se danove stupne dulezite honosi titulem yudansha, pritom je vetsina dle meho nazoru stezi na urovni 3.kyu.

Prijde mi, ze stupen si v dnesni dobe zaslozi 1 z 15 ... A to tady jeste nechci plest to, ze v aikido vetsina lidi necvici udery a kopy, coz taky prilis neprida na respektu ...

Nekdo tady napsal, ze je lepsi cvicit cokoli jineho nez aikido ....
V nasem dojo mame lidi co se venovali nebo venuji boxu, jujistu, grablinu, karate i teakwondo... kdyby jim aikido neco uzitecneho nedavalo, nevenovali by se mu...

něco na tom bude, snad si to přečte Mirek Kodym, co se velmi fundovaně vyjadřoval na stránkách odborného tisku nejen k aikido :lol:
každopádně aikido zdegenerovalo z umění boje v umění tance, jenže to je pro Aikikai obtížné pochopit, sledují přece odkaz O Sensei...
BTW stejný odkaz ( O Sensei) sleduje i Iwama ryu, Yoshinkan a Yoseikan, jenže tyto styly sledují odkaz boje a O Sensei byl bojovník...

Aikido Aikikai je jak jsem už tady napsal v současné době takové "Nippon Tai chi"-relaxace v pohybu, žádná sebeobrana, to ani omylem :!:
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » čtv 22. lis, 2007 20:35

:lol: Kdyz tanec, tak Lambadu :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » čtv 22. lis, 2007 21:39

jn z 95% se neda vubec mluvit o ucinem budo, avsak existuji vyjimky ... dle meho treba Nishio sensei, Saito nebo Saotome ...
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: .

Příspěvekod Tomkins » pát 23. lis, 2007 12:23

luen píše::lol: Kdyz tanec, tak Lambadu :lol: :wink:

Já to znám jinak:

Když zmrzlinu, tak studenou;
když holku, tak svlečenou;
Když tančit, tak rumbu;
když lízat, tak... eskymo!!! :wink:

Omlouvám se za off-topic.
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » pát 23. lis, 2007 13:46

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod luen » pát 23. lis, 2007 13:53

Tomkins píše:
luen píše::lol: Kdyz tanec, tak Lambadu :lol: :wink:

Já to znám jinak:

Když zmrzlinu, tak studenou;
když holku, tak svlečenou;
Když tančit, tak rumbu;
když lízat, tak... eskymo!!! :wink:

Omlouvám se za off-topic.

Obrázek :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » pát 23. lis, 2007 16:45

aikido miluju :lol: :P :P protože ho cvičí moc pěkné holky a to je jediný důvod, proč bych ho začal cvičit taky.
P.S.:kluky NEBERU :twisted: :twisted: :twisted:
Naposledy upravil kumori dne pát 23. lis, 2007 22:05, celkově upraveno 1
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » pát 23. lis, 2007 17:21

mas nekde ty clanky od "mistra" Kodyma?
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » pát 23. lis, 2007 22:02

Higen píše:mas nekde ty clanky od "mistra" Kodyma?

něco vrhl na offic web aikikai CZ a dost toho bylo vyprodukováno na stránkách fajtru (starší čísla), každopádně to stojí za přečtení, jak se fundovaně vyjadřoval ke všemu co má v názvu AIKI v ČR.

nechápu jednu věc, proč je na tzv. stážích (zajímavý výraz 8) ) hakama povolena od 1.danu Aikikai?na tohle mám jen jeden výraz-TRAPNÉ
nošení hakama a to i v BU, NIKDY nebylo podmíněno žádným STV..., to asi chlapci z Aikikai jsou papežštější než papež :roll:
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » sob 24. lis, 2007 3:03

tendle trend se nosi pouze v CAA a SAA ... v BA se hakama nosi, jestlize zak ma spravny pohyb a noseni hakama mu jiz nekomplikuje jeho dalsi studium. (teda melo by to tak byti ;-) ...)
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kumori » sob 24. lis, 2007 8:54

Higen píše:tendle trend se nosi pouze v CAA a SAA ... v BA se hakama nosi, jestlize zak ma spravny pohyb a noseni hakama mu jiz nekomplikuje jeho dalsi studium. (teda melo by to tak byti ;-) ...)

a proč tomu tak je, vždyť jsem velmi často četl, že aikido je jen jedno...nebo zase ten Mirek :lol: ?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: :-)

Příspěvekod patrik » sob 24. lis, 2007 9:37

kumori píše:nošení hakama a to i v BU, NIKDY nebylo podmíněno žádným STV..., to asi chlapci z Aikikai jsou papežštější než papež :roll:

Taky jsem si to myslel, ale není to až tak úplně pravda. Nošení hakama mohlo být a dosud je podmíněno mnoha okolnostmi, včetně "technického" stupně. Aikidó (tedy linie Aikikai) je jen nejzřetelnější případ.

Ale myslím, že jsem tady někde o tom už psal. Je zbytečné se opakovat.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » sob 24. lis, 2007 9:42

kumori píše:nošení hakama a to i v BU, NIKDY nebylo podmíněno žádným STV..., to asi chlapci z Aikikai jsou papežštější než papež :roll:

znáš celou širou škálu japonských BU, že můžeš toto prohlásit? očividně si myslíš že ano :lol:

těžko najdeš starší BU, než je T©K©R. a světe div se, hakama se nosí až od určitého stupně, který by mohl zhruba odpovídat 1. danu (nejsem si jist větví otake, ale v ostatních určitě). toliko k tvým sebevědomým výrokům...

a mimochodem, co se týče aikida, nejen v aikikai se nosí hakama až od 1. danu. v iwama ryu je to taky tak. i když mám dojem že ten stupeň je tam posunut na 1. kyu, už přesně nevim...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » sob 24. lis, 2007 10:06

ingwe píše:

znáš celou širou škálu japonských BU, že můžeš toto prohlásit? očividně si myslíš že ano :lol:

těžko najdeš starší BU, než je T©K©R. a světe div se, hakama se nosí až od určitého stupně, který by mohl zhruba odpovídat 1. danu (nejsem si jist větví otake, ale v ostatních určitě). toliko k tvým sebevědomým výrokům...

a mimochodem, co se týče aikida, nejen v aikikai se nosí hakama až od 1. danu. v iwama ryu je to taky tak. i když mám dojem že ten stupeň je tam posunut na 1. kyu, už přesně nevim...

TSK©R patří mezi nejstarší BU, souhlasím, pak mi ale nějak neštymuje v tomto případě souvislost se systémem Kyu a Dan, který byl ustanoven až Kano Sensei.Jistě, předtím existoval nějaký systém vyspělosti, ale nezapomínej, že hakama byla součást každodenního oděvu a zcela určitě neužívaná jen k výcviku umění boje.

Nicméně pravda je ta, že systém nošení hakama alá aikikai je užíván v mnoha odvětvích BUDO a to i karatedo :!:

Tak abych to uzavřel, nošení hakama při cvičení BU nebylo nikdy podmíněno nějakým STV dan, prostě jsi měl finanční prostředky na ušití hakama, tím pádem jsi ji měl a cvičil jsi v ní.Jenže doba sebou přinesla potřebu se odlišovat a tím pádem se ustanovila jakási pravidla a to i v barevné škále hakama.A pokud cena hakama výrazně převyšuje cenu gi, jistě je rozumné počkat a našetřit nebo si ujasnit, jestli mi vůbec ve cvičení vyhovuje, ale každopádně ji doporučuji všem, kteří to s tradičními BU myslí vážně a to bez ohledu na kyu nebo dan, ikdyž toto asi není případ Aikikai, tam se nedá hovořit ani o tradičním BU ani o boji
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...