Moderátor: Picard
Higen píše:Proc vetsina lidi odsuzu aikido?
Nechtelo se mi to cist cele, jen prispeji svym nazorem do mlyna ...
Podle me, je kamenem urazu tzv. "mistr aikido". Danove stupne se rozdavaji temer zadarmo. Lide na zkouskach neprokazuji zadne jine dovednosti, nez "spravne odchozeni" technik. Proto se vubec nedivim, ze se nam aikidokum lide vysmivaji, kdyz vidi jak se danove stupne dulezite honosi titulem yudansha, pritom je vetsina dle meho nazoru stezi na urovni 3.kyu.
Prijde mi, ze stupen si v dnesni dobe zaslozi 1 z 15 ... A to tady jeste nechci plest to, ze v aikido vetsina lidi necvici udery a kopy, coz taky prilis neprida na respektu ...
Nekdo tady napsal, ze je lepsi cvicit cokoli jineho nez aikido ....
V nasem dojo mame lidi co se venovali nebo venuji boxu, jujistu, grablinu, karate i teakwondo... kdyby jim aikido neco uzitecneho nedavalo, nevenovali by se mu...
Tomkins píše:luen píše::lol: Kdyz tanec, tak Lambadu![]()
Já to znám jinak:
Když zmrzlinu, tak studenou;
když holku, tak svlečenou;
Když tančit, tak rumbu;
když lízat, tak... eskymo!!!![]()
Omlouvám se za off-topic.
Higen píše:mas nekde ty clanky od "mistra" Kodyma?
Higen píše:tendle trend se nosi pouze v CAA a SAA ... v BA se hakama nosi, jestlize zak ma spravny pohyb a noseni hakama mu jiz nekomplikuje jeho dalsi studium. (teda melo by to tak byti...)
kumori píše:nošení hakama a to i v BU, NIKDY nebylo podmíněno žádným STV..., to asi chlapci z Aikikai jsou papežštější než papež
kumori píše:nošení hakama a to i v BU, NIKDY nebylo podmíněno žádným STV..., to asi chlapci z Aikikai jsou papežštější než papež
ingwe píše:kumori píše:nošení hakama a to i v BU, NIKDY nebylo podmíněno žádným STV..., to asi chlapci z Aikikai jsou papežštější než papež
znáš celou širou škálu japonských BU, že můžeš toto prohlásit? očividně si myslíš že ano![]()
těžko najdeš starší BU, než je T©K©R. a světe div se, hakama se nosí až od určitého stupně, který by mohl zhruba odpovídat 1. danu (nejsem si jist větví otake, ale v ostatních určitě). toliko k tvým sebevědomým výrokům...
a mimochodem, co se týče aikida, nejen v aikikai se nosí hakama až od 1. danu. v iwama ryu je to taky tak. i když mám dojem že ten stupeň je tam posunut na 1. kyu, už přesně nevim...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník