Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

:roll: :roll:

Příspěvekod Datenshi » čtv 19. bře, 2009 21:30

mám dojem, že pánové co kritizují bujinkan jej v životě netrénovali. Já pochopitelně netvrdím, že je to nejlepší a nejdokonalejší BU na světě, ale podívejte se na to z téhle stránky, jak staré jsou školi v Bujinkanu obsažené? Ty školy jsou staré stovky let, to znamená že je stovky let někdo vyučoval, zdokonaloval a HLAVNĚ aktivně používal, protože v době vzniku těchto škol šlo hlavně o to použít je v boji, proto bych si vyprosil kraviny typu: "Bujinkan je v reálu nepoužitelný" Na tohle mám totiž jednu odpověď, Bujikan mi zachránil život a to ne jednou, takže můžu s klidným srdcem říct, že je použitelný v boji více než dobře.
Další věc co mě tu opravdu dostává je sparring, kdosi se tu ptal, proč není v Bujinaknu začleněn do tréningu, odpověď je jednoduchá: Protože techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu a k čemu by to bylo?
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » čtv 19. bře, 2009 21:31

mimochodem omlouvám se za hrubky, ale vážně jste mě naštvali a to hodně
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » čtv 19. bře, 2009 21:54

ukropcany píše:
Datenshi píše:mimochodem omlouvám se za hrubky, ale vážně jste mě naštvali a to hodně
A kódex «a neučí ovládať sa? Keď už je to umenie tak obsažné... prídi prosím «a na vol. 4 a predveď aspoň mne lámanie kostí (to som zvedavý ktorých) a nacvič aj trhanie šliach, kože a mäsa. Po vzore majstra Funakoshiho, ktorý o tých bludoch píše vo svojej knižke by som to tiež rád videl naživo. No joke! ©marjá, na to bezvedomie by som úplne zabudol - aj to chcem zažiť... zatiaľ totiž poznám len korčuľovanie (po údere, nie na korčluliach :D ). Ďakujem!

omlouvám se, ale asi jsem tvůj příspěvek nepochopil, jestli to měla být výzva k souboji rád přijedu a změřím s tebou svoje schopnosti, pakliže před tím podepíšeš, že veškerá zdravotní rizika, zranění atd. bereš na sebe, nechci mít problémy se zákonem
Naposledy upravil Datenshi dne čtv 19. bře, 2009 22:42, celkově upraveno 1
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » čtv 19. bře, 2009 21:56

ukropcany píše:
Datenshi píše:mimochodem omlouvám se za hrubky, ale vážně jste mě naštvali a to hodně
A kódex «a neučí ovládať sa? Keď už je to umenie tak obsažné... prídi prosím «a na vol. 4 a predveď aspoň mne lámanie kostí (to som zvedavý ktorých) a nacvič aj trhanie šliach, kože a mäsa. Po vzore majstra Funakoshiho, ktorý o tých bludoch píše vo svojej knižke by som to tiež rád videl naživo. No joke! ©marjá, na to bezvedomie by som úplne zabudol - aj to chcem zažiť... zatiaľ totiž poznám len korčuľovanie (po údere, nie na korčluliach :D ). Ďakujem!

co se kodexu týče, ano umím se ovládat a to více než dobře, ale jsou meze které když překročíš rozčílíš mě, tak je to u každého člověka, takže nechápu co řešíš, mimochodem nějakou omluvu jsem si pro ty hrubky vymyslet musel ne? :D
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » čtv 19. bře, 2009 22:42

ukropcany píše:

hmmmm, už jsem asi, asi určitě pochopil jak jsi to myslel, takže se ti to pokusím vysvětlit. To o čem jí mluvím nemá s nějakým Funakoshim nic společného, já netvrdím že úderem ruky přerazím stehení kost, v těle je spousta jiných kostí, třeba prsty se lámou naprosto jednoduše, co se trhání šlach, kůže a masa týče, promiň ale tohle opravdu neumím a ani nemám potřebu se to učit, mě stačí opravdu jen úder na solar abych tě uzemnil a bezvědomí? inu, někdy se zastav a já ti ho ukážu velmi, velmi názorně
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Genesis » čtv 19. bře, 2009 23:58

Tak jestli si vážně Datenshi a Ucrop daj sparring tak doufám že to někdo natočí a hodí sem :D

4Datenshi:Něco může bejt funkční stovky let, ale stačí, aby se doba změnila a jakej byl třeba styl boje Jihoamerickejch indiánů :wink: A nebo stačí jedna dvě generace lemplů a know how je v háji. A k těm střetům to by mě zajímalo, kde ti Bujinkan zachránil život. Očekávám aspoň bandu pokérovanejch nácků co sou schopný vykopat člověku mozek z hlavy, nebo někoho se zbraní.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: :roll: :roll:

Příspěvekod graver » pát 20. bře, 2009 7:23

Datenshi píše:techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu

A jak to tedy trénujete? Jak víš, že umíš trhat šlachy a lámate kosti, když si je netrháte a nelámete? Byly časy, kdy o příležitost k otestování těchto skills nebyla nouze, ale jak to děláte dneska?
Jinak o bujinkanu nic nevím, ale předpokládám, že jste schopni se o soupeře postarat, aniž byste ho přizabili. To je totiž to, co většinou člověk dneska potřebuje...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 20. bře, 2009 8:12

ukropcany píše:Milerád Ti to podpíšem... 8) Podpíšeš to aj Ty mne? (nie je to nutná podmienka :D ) Ale vedz, že nebudem stáť ako tĺk... :twisted: :wink: ®iaľ, prísť sa mi za Tebou nechce, si tu príliš krátko a príliš anonymne... :D Ale stretnutia z tohoto serveru sa stávajú určitou tradíciou, takže tam si ma nájdeš... :idea:

To záčíná být zajímavější než titulová odveta s Runoušem. Jsem zvědav jak se tento spor bude dál vyvíjet. Doufám, že nováček necouvne před praktickou ukázkou. :lol:

RBR

PS: omlouvám se za OT
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 20. bře, 2009 9:55

graver píše:
Datenshi píše:techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu

A jak to tedy trénujete? Jak víš, že umíš trhat šlachy a lámate kosti, když si je netrháte a nelámete? Byly časy, kdy o příležitost k otestování těchto skills nebyla nouze, ale jak to děláte dneska?
Jinak o bujinkanu nic nevím, ale předpokládám, že jste schopni se o soupeře postarat, aniž byste ho přizabili. To je totiž to, co většinou člověk dneska potřebuje...

Tohle mě také moc zajímá. Bez urážky nebo jakéhokoliv postraního úmyslu. Jak víte, že vám to funguje když to nemůžete ani odspárovat?
Nebo otázka položená jinak. Kolik jste už na tréninku polámali kostí a přetrhali šlach?

díky za odpověď
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pát 20. bře, 2009 11:14

NAIA píše:Kolik jste už na tréninku polámali kostí a přetrhali šlach?

... protože mě už na tréninku nějaké ty šlachy a kosti zdevastovali, ale u nás se to považuje za side effect :lol: :lol:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rainbird » pát 20. bře, 2009 11:24

Cau Datenshi
Před časem jsem se tu zapojil do diskuze a než jsem se mohl zeptat, jak to mate se sparingem, tak kolega z diskuze vycouval.
Datenshi píše:Další věc co mě tu opravdu dostává je sparring, kdosi se tu ptal, proč není v Bujinaknu začleněn do tréningu, odpověď je jednoduchá: Protože techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu a k čemu by to bylo?

Takže nespárujete...
Proč, na to ať si odpoví každej, kdo ten bj cvičí. Já si jen zahraju na chytráka a napíšu ti, jak by to u vás vypadalo, kdybyste najednou začali zařazovat do výuky sparing:
1) hned byste věděli, že u vás o nějakém trefování žíl, trhání šlach (tip: zkus natrhat rukama syrový kuře) atd.. nemůže být řeč
2) bystřejší by si všimli, že ten váš sparring začíná připomínat kick-box, případně zápas (nebo spíše, že se snažíte tyto dva sporty napodobovat)
3) samozřejmě vaši másteři většinou kick-box / zápas netrénujou a za chvíli (když né hned) byste tudíž byli ve "sparingu" na jejich úrovni a tak by vás třeba napadla kacířská myšlenka - zajít se podívat a zatrénovat někam, kde se tomu sparingu věnujou na max - Bojové Sporty
Dál je to celkem sranda:
chodíš hlavně na BS, na bujinkan číl dál míň (na BS ti totiž nikdo neříká nic o trhání šlach a podobně, tak máš pocit, že ti přecejen může ten bj ještě něco dát).... časem se ti ale začne pozdávat, že bys svýho trenéra bj vyfackoval a vykopal ze dveří za deset sekund a tento "skill" že jsi nezískal na bj... z trhání masa už si vystřízlivěl... a končíš s tréninkem bj.
Což jednoduše znamená, zařazení sparingu (stačí i light contact) povede k odlivu studentů někam, kde ten sparing umí učit.

Jinak už bych jen opakoval to, co tu už napsalo x-lidí, jako reakci na tůj příspěvek - jak víte že ... ?
Rainbird
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod roza » pát 20. bře, 2009 12:03

Protoze Rainbird napsal presne to,co jsem chtel napsat ja,rad bych poznamenal,ze to neni muj druhej nick :D ,ale proste kolega co to ma nastesti v hlave v poradku.
Pekna prace :wink:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 20. bře, 2009 13:15

jaj - jestli me pamet neklame, tak mi Datenshi pripomina jednoho byvaleho diskutera, ktery se tady po nekom dozadoval podpisu vlastni krvi - vzpominate? :lol: :wink:
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 20. bře, 2009 13:35

ukropcany píše:Milerád Ti to podpíšem... 8) Podpíšeš to aj Ty mne? (nie je to nutná podmienka :D ) Ale vedz, že nebudem stáť ako tĺk...

Ukrope to si nějakej fajter .... hejbat se ... a eště k tomu nějak solidně... taková podlost :twisted:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 20. bře, 2009 14:03

:lol: :lol: :lol: Chvíli jsem tohle vlákno nečetl a ono je docela libový, neboť se na scéně objevil nový "ninja - zabiják" Datenshi... :twisted: ©koda jen, že k jeho duelu s Ukropem na 99% nedojde, protože drtivá většina těhle virtuálních "lamačů kostí" je silná akorát za klávesnicí svýho PC a i když na nějaký duel přistoupí, tak akorát virtuálně a v praxi se tam nikdy neukáže... :? Ale kdyby Datenshi náhodou patřil do toho 1% a opravdu se dostavil, chtěl bych to vidět... :twisted: Případně se jsem ochoten "nasadit vlastní život" místo Ukropa, kterej má rodinu... :lol:

Datenshi píše:...mě stačí opravdu jen úder na solar abych tě uzemnil...

Hochu, hochu - tohle jen dokládá tvou naprostou odtrženost od reality... :roll: Kdybys měl něco odboucháno, tak bys věděl, že takhle sice sundáš netrénovanýho losera, ale vyhrožovat tím thaiboxerovi těžký váhy, to je docela soda... :lol: :roll:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jan » pát 20. bře, 2009 14:24

Jo Datenshi se nějak zalekl, to bylo silných slov a skutek utek, styď se Datenshi, příliš se tedy ovládat neumíš, ať tvrdíš cokoliv. Rozčílit se takto při internetové diskuzi.... :?

P.S. : Krom toho "solar plexu" bys mě jistě i kopnul do koulí, viď? :wink:
Jan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 14:57

ukropcany píše:Milerád Ti to podpíšem... 8) Podpíšeš to aj Ty mne? (nie je to nutná podmienka :D ) Ale vedz, že nebudem stáť ako tĺk... :twisted: :wink: ®iaľ, prísť sa mi za Tebou nechce, si tu príliš krátko a príliš anonymne... :D Ale stretnutia z tohoto serveru sa stávajú určitou tradíciou, takže tam si ma nájdeš... :idea:

klidně ti to podepíšu, ale asi z toho nic moc nebude, tedy pokud nepojedeš ty za mnou, bojím se že vím, co by mi manželka řekla na nápad zajet si někam jen kvůli sparringu :( :( :( d
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 14:59

ehm, pro všechny ty co si myslí, že jsem napsal že trhám svali z kostí a lámu rukama stehení kosti, TO SEM NENAPSAL, zlomit se dá třeba i prst
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 15:00

NAIA píše:
graver píše:

Tohle mě také moc zajímá. Bez urážky nebo jakéhokoliv postraního úmyslu. Jak víte, že vám to funguje když to nemůžete ani odspárovat?
Nebo otázka položená jinak. Kolik jste už na tréninku polámali kostí a přetrhali šlach?

díky za odpověď

neřek sem, že to nejde odspárovat, řek sem, že to neděláme na tréningu, protože na tréningu jsou i nováčci a bylo by to o hubu, ovšem co ti brání najít si stejně zkušeného kolegu a dát si pěkný sparring s ním???
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Datenshi » pát 20. bře, 2009 15:01

TongPo píše::lol: :lol: :lol: Chvíli jsem tohle vlákno nečetl a ono je docela libový, neboť se na scéně objevil nový "ninja - zabiják" Datenshi... :twisted: ©koda jen, že k jeho duelu s Ukropem na 99% nedojde, protože drtivá většina těhle virtuálních "lamačů kostí" je silná akorát za klávesnicí svýho PC a i když na nějaký duel přistoupí, tak akorát virtuálně a v praxi se tam nikdy neukáže... :? Ale kdyby Datenshi náhodou patřil do toho 1% a opravdu se dostavil, chtěl bych to vidět... :twisted: Případně se jsem ochoten "nasadit vlastní život" místo Ukropa, kterej má rodinu... :lol:

Datenshi píše:...mě stačí opravdu jen úder na solar abych tě uzemnil...

Hochu, hochu - tohle jen dokládá tvou naprostou odtrženost od reality... :roll: Kdybys měl něco odboucháno, tak bys věděl, že takhle sice sundáš netrénovanýho losera, ale vyhrožovat tím thaiboxerovi těžký váhy, to je docela soda... :lol: :roll:

jo on je thaiboxer těžký váhy? proč to neřeknež hned, tak to tu poznámku o solaru beru zpět, to bych potřeboval něco poněkud tvrdšího neř jednu ránu...
Datenshi
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...