Moderátor: Picard
ukropcany píše:A kódex «a neučí ovládať sa? Keď už je to umenie tak obsažné... prídi prosím «a na vol. 4 a predveď aspoň mne lámanie kostí (to som zvedavý ktorých) a nacvič aj trhanie šliach, kože a mäsa. Po vzore majstra Funakoshiho, ktorý o tých bludoch píše vo svojej knižke by som to tiež rád videl naživo. No joke! ©marjá, na to bezvedomie by som úplne zabudol - aj to chcem zažiť... zatiaľ totiž poznám len korčuľovanie (po údere, nie na korčluliachDatenshi píše:mimochodem omlouvám se za hrubky, ale vážně jste mě naštvali a to hodně). Ďakujem!
ukropcany píše:A kódex «a neučí ovládať sa? Keď už je to umenie tak obsažné... prídi prosím «a na vol. 4 a predveď aspoň mne lámanie kostí (to som zvedavý ktorých) a nacvič aj trhanie šliach, kože a mäsa. Po vzore majstra Funakoshiho, ktorý o tých bludoch píše vo svojej knižke by som to tiež rád videl naživo. No joke! ©marjá, na to bezvedomie by som úplne zabudol - aj to chcem zažiť... zatiaľ totiž poznám len korčuľovanie (po údere, nie na korčluliachDatenshi píše:mimochodem omlouvám se za hrubky, ale vážně jste mě naštvali a to hodně). Ďakujem!
Datenshi píše:techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu
ukropcany píše:Milerád Ti to podpíšem...Podpíšeš to aj Ty mne? (nie je to nutná podmienka
) Ale vedz, že nebudem stáť ako tĺk...
![]()
®iaľ, prísť sa mi za Tebou nechce, si tu príliš krátko a príliš anonymne...
Ale stretnutia z tohoto serveru sa stávajú určitou tradíciou, takže tam si ma nájdeš...
graver píše:Datenshi píše:techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu
A jak to tedy trénujete? Jak víš, že umíš trhat šlachy a lámate kosti, když si je netrháte a nelámete? Byly časy, kdy o příležitost k otestování těchto skills nebyla nouze, ale jak to děláte dneska?
Jinak o bujinkanu nic nevím, ale předpokládám, že jste schopni se o soupeře postarat, aniž byste ho přizabili. To je totiž to, co většinou člověk dneska potřebuje...
NAIA píše:Kolik jste už na tréninku polámali kostí a přetrhali šlach?
Datenshi píše:Další věc co mě tu opravdu dostává je sparring, kdosi se tu ptal, proč není v Bujinaknu začleněn do tréningu, odpověď je jednoduchá: Protože techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu a k čemu by to bylo?
ukropcany píše:Milerád Ti to podpíšem...Podpíšeš to aj Ty mne? (nie je to nutná podmienka
Datenshi píše:...mě stačí opravdu jen úder na solar abych tě uzemnil...
![]()
®iaľ, prísť sa mi za Tebou nechce, si tu príliš krátko a príliš anonymne...
Ale stretnutia z tohoto serveru sa stávajú určitou tradíciou, takže tam si ma nájdeš...
NAIA píše:graver píše:Datenshi píše:techniky které se vyučují jsou tvrdé, lámou se kosti, útočí se na tepny a nervy, kdyby byl tedy začleněn sparring, polovina žáků by skončila v bezvědomí hned na začátku tréningu
A jak to tedy trénujete? Jak víš, že umíš trhat šlachy a lámate kosti, když si je netrháte a nelámete? Byly časy, kdy o příležitost k otestování těchto skills nebyla nouze, ale jak to děláte dneska?
Jinak o bujinkanu nic nevím, ale předpokládám, že jste schopni se o soupeře postarat, aniž byste ho přizabili. To je totiž to, co většinou člověk dneska potřebuje...
Tohle mě také moc zajímá. Bez urážky nebo jakéhokoliv postraního úmyslu. Jak víte, že vám to funguje když to nemůžete ani odspárovat?
Nebo otázka položená jinak. Kolik jste už na tréninku polámali kostí a přetrhali šlach?
díky za odpověď
TongPo píše::lol:![]()
Chvíli jsem tohle vlákno nečetl a ono je docela libový, neboť se na scéně objevil nový "ninja - zabiják" Datenshi...
©koda jen, že k jeho duelu s Ukropem na 99% nedojde, protože drtivá většina těhle virtuálních "lamačů kostí" je silná akorát za klávesnicí svýho PC a i když na nějaký duel přistoupí, tak akorát virtuálně a v praxi se tam nikdy neukáže...
Ale kdyby Datenshi náhodou patřil do toho 1% a opravdu se dostavil, chtěl bych to vidět...
Případně se jsem ochoten "nasadit vlastní život" místo Ukropa, kterej má rodinu...
Datenshi píše:...mě stačí opravdu jen úder na solar abych tě uzemnil...
Hochu, hochu - tohle jen dokládá tvou naprostou odtrženost od reality...Kdybys měl něco odboucháno, tak bys věděl, že takhle sice sundáš netrénovanýho losera, ale vyhrožovat tím thaiboxerovi těžký váhy, to je docela soda...
![]()
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků