Goju-ryu vs Shotokan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Anonymní » pon 10. říj, 2005 20:42

Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 10. říj, 2005 20:52

Harumito

to co děláš ty je sice velice silnej úder ale hodí se tak na tameshiwari, v boji je na nic
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 10. říj, 2005 21:01

low píše:ale-zenskutsu dachi při úderu je blbost,jeden lowkick a válíš se po zemi nehledě na to se v něm můžeš pohybovat jen dopředu a dozadu, pohyb to je něco co s timhle postojem nemá nic společnýho.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Promiň,ale to je možná jen Tvůj pocit a Tvůj názor,ne nezvratný fakt....Jen jedna věc...zkc-dači je (víceméně) stejné,jako výpad při šermu...a ejhle,tam to funguje....ona to taková hloupost nebude....jenže se musí umět... :wink: :wink: :idea: :!:
A že ten lowkick musíš trefit,to je taky na polemiku.....

Tohle jsou takový zbytečný řeči o ničem.... :oops: :? :( :(
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 10. říj, 2005 21:40

při šermu máš kord nebo šavli nebo co to maj. to j erozdíl. navíc neexistujou jen přímý rány. ne lowkick o polemice neni. to je kop kterej trefíš i kdybys nechtěl :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 10. říj, 2005 21:51

Máš...a co???V čem je ten rozdíl?To mi vysvětli..... :wink: (mechanika celého pohybu je stejná.....princip.... :wink: )

Lowkick trefíš...to možná( :!: ) ano...i když bys nechtěl( :?: )...no,proč se teda lidi trápí nácvikem,když to jde samo?????A to nemluvím o tom,že ten kop musí být kopem,ne máchnutí nohou...... :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 10. říj, 2005 21:59

boj v klasickejch postojích je prostě blbost. k tomu ty postoje ani nesloužej. mám video z prvního celojaponskýho mistrovství karate co pořádal Oyama a tam jsou ještě ti blázni co poskakují v zenkutsu nebo kibadachi. a tvrde na to doplatili :o) postoj prece musi bejt volnej, prirozenej.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 10. říj, 2005 22:08

prostě jdu,zastavim se, a to je můj postoj.váha 50/50 ,na sirku ramen. to je dooknaly vykryti spodku, at uz proti lowkicku nebo treba kopu mezi nohy. můžu se krásně hejbat, nehledě na to že techniky-kopy z takovýhehlo postoje jsou rychlejší,můžu kombinovat tohle,tohle a nakonec tohle,je to stabilnější. při úderu vytáčim boky a při gyaku se satvim na špičku zadní nohy.. ale to je o tom že vkaždym stylu je to jinak :o)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 10. říj, 2005 22:10

nehlede na to ze at si kazdej rika co chce, uder neni o nicem jinym nez o tom dat do toho vahu tela. to jde v tomhle postoji taky daleko líp.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 10. říj, 2005 22:38

Neodpověděl jsi mi.....a znovu...to,že Tobě to jde líp a něco jiného Ti nejde NENÍ všeobecná pravda...... :wink: A to nemyslím zle,jen konstatuju.... 8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » úte 11. říj, 2005 8:40

Pánové Low a Jendis, v tomto se nemůžete nikdy shodnout. Nevím, co cvičí Jendis, ale předpokládám že Shotokan. Tam samozřejmě musí zůstat pata na zemi kvůli energii a vyžaduje se zkd. I kamae je v podstatě kratší zkc. A bohužel i při hodnocení kumite se přihlíží k postoji, držení těla apod.

Kyokushin je realita kontaktního boje, kde dávám za pravdu Lowovi. Každý z Vás má svou pravdu, ale ze svého pohledu. Tyhle debaty nemají význam. Jak psal Pucmaz, to můžeme opět začít řešit třeba kata :lol:

A ještě k tomu hikite. Každý styl má ruce v hikite někd jinde. Myslím, že i neustále zmiňované Goju má ruce co nejvýše (přesně řekne Pucmaz) - slyšel jsem dokonce několik verzí, proč tomu tak je a každý bude tvrdit, že to jak cvičí on (jeho styl) je to správné a odůvodnitelné.

A pak že je karate jenom jedno :lol:
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » úte 11. říj, 2005 8:50

low: sorry, vůbec si nepochopil co sem ti chtěl říct, nemáš kouska představivosti, ani si se nad tím nezamyslel, mel si dál svoje, to fakt nemá cenu. Načrtl sem ho aby vypadal co nejnázorněji, aby tě to do očí trklo, no nic, v tomhle sem sklamal. Hůř pro tebe, když si myslíš, že ti úder ze zadní ruky neublíží.

Ktěm tvejm fotkám múžu taky lecos vyhlodat, napadáš tu naše krytí a na fotce ukazuješ mnohem horší, tak proč ten týpek má při úderu tu ruku kterou se kryje až někde za hlavou? A nastavuje ksicht? Proč u tý ruky kterou má za hlavou má tak odkrytý žebra? Chce je přerazit? To je nějaký paradoxní při postoji kdy je pasem vpřed se kreje někde z boku zezadu. Zadní noha je jak pérko a né jak opora k úderu vpřed, těžko se zadní nohou na špičce na ní vracet rovnováhu, v tomhle postoji koupit lowkick na stehno nebo kopáč do kůlí z vnitřní strany je taky mnohem snažší než v předešlím. Tohle bych ti psal osobkou, jenže ty nejsi schopnej se ani zaregistrovat, nenapadám kyokushin, vracím ti tvý výmysly.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gusep » úte 11. říj, 2005 9:00

low píše:boj v klasickejch postojích je prostě blbost. k tomu ty postoje ani nesloužej. mám video z prvního celojaponskýho mistrovství karate co pořádal Oyama a tam jsou ještě ti blázni co poskakují v zenkutsu nebo kibadachi. a tvrde na to doplatili :o) postoj prece musi bejt volnej, prirozenej.

To by ma celkom zaujímalo, k čomu teda tie postoje slúžia. Je to podla teba len forma strečingu pri tréningu?? Máš pravdu, že postoj musí byť prirodzený...je jasné, že pri boji nebudem stáť v zenkutsu dachi, od toho mám kamae a postoje mením poča boja podľa potreby-vzdialenosť,smer úderu...stále ale zachovávam voľnosť a prirodznosť, to si predsa neodporuje. Faktom je, že keď dáš priamy úder na niekoho, kto má 90kg, zenkutsu je najideálnejší postoj na absorbovanie spetnej energie.
Gusep
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » úte 11. říj, 2005 9:02

low: Jo a ještě mě tak napadá, že tady úspěšně a tvrdě tímto úderem odpovídá na lowkicky: http://www.sanshou.com/footage/2003.mov
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 11. říj, 2005 9:07

Tekaro,já se ale nedohaduju...nepřesvědčuju nikoho.Jen poukazuju na nesmysly a jen jsem se Lowa optal....nic víc :wink:
Pokud napíšu,že něco nefunguje,že je to blbost,že je to něco jinýho....fajn.Ale potom mne taky zajímá PROČ a V ČEM?????
Jestli mi nedokáže odpovědět,pak jen tlachá a papouškuje něco,co mu někdo nalil do hlavy,ale on tomu nerozumí.....o nic jiného mi nejde.Účelem tohohle není,abych se dohadoval,jestli je kyokushinkan lepší než Goju-ryu nebo Shotokan....to fakt ne.To jsem tady nikdy nedělal a začínat s tím nehodlám.....já to fórum tady beru jako informační,pro vlastní poučení a rozšíření obzorů.Nehodlám ale ztrácet čas s někým,kdo jen haní a poučuje,ale nic neví.....toť vsjo.
8)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 11. říj, 2005 9:55

Harutomo_Yasumizu: máš pravdu v tom, že ten obrázek úderu je otřesný... ale určitě má své opodstatnění... asi mu nevadí, že odkrývá obličej... není pravda, že v kyokushinu si na hlavu neútočej? :-)) V tom případě se může tou kryjící rukou drbat i na zadku, ne? :-))
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 11. říj, 2005 11:01

-- Chtěl jsem napsat příspěvek do tohoto threadu, ale napřed se musím naučit slušně mluvit --
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Harutomo_Yasumizu

Příspěvekod Anonymní » úte 11. říj, 2005 11:35

tu ruku má u hlavy právě proto že si jí kreje. při každym úderu odkryješ žebra, při každym kopu odkryješ stojnou nohu.. s tim nejde nic dělat. máš pravdu zadní noha je jako pérko, přesně tak to funguje. v zenkutsu do toho dáš jen sílu vzniklou z rotace. v tomhle jak rotace tak celého těla.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 11. říj, 2005 11:38

Gino máš pravdu, má to své opodstatnění. zkus si někdy kontakt bez rukavi a uvidíš jak si budeš krejt hlavu. ten obrázek je 100% technicky dobře. když si na tý ruce představíš boxerku a sundal bys mu kimono vypadal by třeba jako thaiboxer. tohle nemá nic společnýho s tim že se v kumite nejede na hlavu. všechnoje prověřený praxí, ne jako někde..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 11. říj, 2005 11:39

Jndis:šerm je jen o postřehu. pohyb dopředu dozadu, jiný postavení ruky. v šermu je taký výpad jen na přední noze. zkus si to s pěstí.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 11. říj, 2005 11:48

ale to je prostě tim že nechápete rozdíl mezi technikou a jejím použitím. jinak by nikdo nemohl vyrukovat s vecma jako zenkutsu.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...