Aikido - boj na život a na smrť

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Jendis » ned 14. bře, 2004 22:35

Ale ono opravdu jde o lidi...nejstrašnější zbraň na světě je lidský mozek.
Znám lidi,kteří nikdy nic netrénovali,ale jsou natolik talentovaní(matka příroda v jejich případě byla štědrá),že si s nima kluci,kteří mají odboucháno více než dost,nevědí rady!!!!Ale tady se asi neshodneme,že...???
Zase je fakt,že na tréninkové metody je taky určitě potřeba brát zřetel....ale vždycky se najde někdo lepší(bohužel) :D :D :D
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. bře, 2004 5:33

vymrd: Rozumel jsem ti velice dobre, jses imbecil a jeste mas nasrano v hlave. Ale i pres to s tebou soucitim, az budes chtit poradne vymrdat prdel, tak mi klidne napis soukromou message, jo?

Na tve pripadne dalsi vinsovani uz odpovidat radsi nebudu, abych ti nezkazil povest :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 15. bře, 2004 5:42

Jendis: Popravde jsem tenhle argument predvidal. To mu byt klidne pravda, ovsem co to mas spolecneho s "bojovymi umenimi"? Bojove schopnosti dane geneticky jako je agresivita, velikost a sila atd. jsou prave tou veci, kterou se bojova UMENI snazi vyrovnat technikou, strategii a mechanikou. Pokud uz je nekdo od prirody velky a agresivni, tak k cemu mu bude nejake "bojove umeni"?
A naopak, pokud ti treninkove metody toho ktereho bojoveho umeni neumoznuji alespon se dostat na uroven nejakeho toho "prirozeneho bojoveho talentu", tak pak takove BU stoji za houby.
Proto bojova umeni vskutku porovnavat jdou (podle pomerne objektivnich kriterii), resp. jde zjistit, nakolik je ta ktera treninkova metoda dobra nebo spatna.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 15. bře, 2004 8:03

V tom se s Tebou nepřu.. :!: :!: Jen se snažím říct,že je potřeba brát ohled i na jiné atributy,než je pouze tréninková metoda...myslím,že máme oba tak trochu pravdu.Ty ne? :D
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bojovaumeni.cz » pon 15. bře, 2004 8:20

navzdory nechuti k jakekoliv cenzure diskuznich for bojovaumeni.cz je treba rici - ceho je moc, toho je prilis. vsechny sproste a nechutne vylevy pubertalnich jedincu, nesouvisejici s tematikou bojovych umeni, budou mazany. jdete se prosim realizovat na servery jineho zamereni, prosim.

redakce bojovaumeni.cz
bojovaumeni.cz
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod andromeda » pon 15. bře, 2004 12:22

Rád bych se k tématu na něco zeptal : Znám pár mistrů AIKIDA a mám úctu před jejich uměním. Ještě větší úctu mám před jejich vnitřním klidem. Ale čím dál tím častěji potkávám mladé lidi - a speciálně dívky, kteří vyprávějí stále stejný příběh - "potřebovala jsem se naučit sebeobranu, bylo mo doporučeno aikido, trénovala jsem ho rok a stále vůbec nevím, jak se ubránit. Na to čas nemám, abych se něco učila deset let a pak mi to možná i k něčemu bylo".
Bez jakéhokoli osobního zabarvení - kde je chyba ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Aikido ...

Příspěvekod Anonymní » pon 15. bře, 2004 12:42

4 Andromeda:
podle mě je to tím, co už zde bylo několikrát zmíněno - Aikido je spíš jakási nadstavba na jiné (čili tvrdší, praktičtější, ... jak kdo chce) BU. Když se ohlédneme do historie, téměř všichni žáci O'Senseie - v současnosti držitelé 8-9. Danů Aikido - měli při svém prvním kontaktu s Aikido x-tý dan, popř. spoustu zkušeností v Judo, Karate či dalších BU. No a pokud dnes někdo začne cvičit Aikido a dostatečné zkušenosti z jiných BU nemá (jako třeba já :? ), musí to dohnat na trénincích, jinak mu to začne fungovat vážně tak za 10 let ...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Aikido

Příspěvekod Anonymní » pon 15. bře, 2004 12:44

Předchozí anonymní příspěvej ksem psal já, nějak mi blbne přihlašování ...

Nage
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

R.Varsegi

Příspěvekod Anonymní » pon 15. bře, 2004 13:04

R.Varsegi ? Kdopak to je? Tohle jméno slyším poprvé ... :oops:

Nage
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Aikido ...

Příspěvekod andromeda » pon 15. bře, 2004 14:07

Anonymní píše:4 Andromeda:
podle mě je to tím, co už zde bylo několikrát zmíněno - Aikido je spíš jakási nadstavba na jiné (čili tvrdší, praktičtější, ... jak kdo chce) BU. Když se ohlédneme do historie, téměř všichni žáci O'Senseie - v současnosti držitelé 8-9. Danů Aikido - měli při svém prvním kontaktu s Aikido x-tý dan, popř. spoustu zkušeností v Judo, Karate či dalších BU. No a pokud dnes někdo začne cvičit Aikido a dostatečné zkušenosti z jiných BU nemá (jako třeba já :? ), musí to dohnat na trénincích, jinak mu to začne fungovat vážně tak za 10 let ...

To zní rozumně...... ale proč to neví mladí žáci a žačky, kteří očekávají, že se naučí bránit se na Aikidu ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Aikido ...

Příspěvekod andromeda » pon 15. bře, 2004 14:09

Anonymní píše:4 Andromeda:

To zní rozumně, jenomže, proč to nevědí ti mladí žáci a žačky, co jdou na aikido, protože se protřebují naučit bránit ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 15. bře, 2004 14:10

Omluva - poprvé to nenaskočilo (můj příspěvek), podruhé naskočily oba :?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 15. bře, 2004 15:18

ukropcany píše:4Andromeda - no preto to nevedia, lebo im to ziadny (ak sa mylim, povedzte kto to tak robi) aikido-sensei nepovie takto "...vies co, toto pre Teba este nie je, chod na karate/box/mt/... a tak po 5 rokoch sa ukaz a uvidime...ked budes dobry, mozeme to skusit"... na Jutsu som vsak taketo cosi videl, resp. bol svedkom. Zrejme to suvisi s peniazmi....nie ziaci...nie dojo...nie hobby...? :? Neviem, ale nejako takto to frci...

Dobře, tak proč neprezentují Aikido jako "vyšší dívčí", jak styl, do kterého se mohou přihlásit žáci ze základními znalostmi bojových technik a principů. Nemyslím si, že by tím Aikido ztratilo žáky - takhle jich ztrácí daleko více. Naopak, by možná získalo prestiž.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » úte 16. bře, 2004 13:25

[quote="ukropcany"]4andromeda - mozno je to preto tak, ze sami ucitelia to takto neabsolvovali...a kedze konfrontacia je vacsinou vylucena, tak nemaju motivaciu to napravit...

Přirozeností člověka je jeho vývoj - stagnace je pomalé umírání - no, aikido je příliš zajímavé na to, aby si zasloužilo takové zacházení, jaké je vidět v našich podmínkách - čest vyjímkám, jak říkáš :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Aikido

Příspěvekod Anonymní » úte 16. bře, 2004 15:14

Souhlas s Ukropcanym - navíc bych doplnil, že na trénincích Aikido se málokdy cvičí třeba fyzička (u nás teda jo :wink: ), atp. No a spousta těch mladých žáků a žaček chodí raději někam, kde se tolik nenadřou a přitom jim jejich učitelé slibují podobné, ne-li lepší výsledky. Je to velká chyba, ale jak z toho ven ... :?:
Když se podíváte na semináře nějakého japonského senseie, který k nám občas zavítá, během pár chvil je na něm vidět, že má taky něco "odboucháno" a fyzičku má ve svých xxx-sáti letech lepší, než spousta těch mladíků, které má učit.

Nage
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

FUNGUJE CI NIE?

Příspěvekod Bujin » úte 16. bře, 2004 15:28

Co sa tyka praktick. vyuzitia aikido.... :!:

raz som sa na tren.aikido pýtal jedneho pokrocileho studenta...no pokrocileho...Hmm...ma 1 kyu....tak co ja viem?...

co by spravil keby som isiel nanho nozom...ale takym escrima stylom / asi rok som sa ju trosku ucil...spolu s WT/...rychle vypady...atd...

Jak som sa pokusal mu najprv odrovnat niektoru z ruk...dostal som atemi
otvorenou rukou na celo....cez nechraneny priestor...moja chyba...
trochu to zadunelo....a to mi stacilo :wink: ....

AIKIDO FUNGUJE :!:
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

aIKIDO

Příspěvekod Bujin » úte 16. bře, 2004 15:45

Niekedy ma fakt stve...ked si vsetci /no tak nie vsetci..../
myslia ze treningom aikido sa z nich stane Ueshiba...alebo ze raz budu aikido vediet tak ako ON.....

Ueshiba BOL len jeden...a nikto uz sa mu asi nevyrovna....mozno raz ?

Ueshiba zacinal dost hard stylmi nie?
nerobil hned aikido......takze ked chce mat niekto take skusenosti ako on musi zazit to co on....

To jemne aikido....cvicil az ked bol riadne stary....takze nechapem preco sa dnesny aikidokovia hraju na deduskov...moderny bojovnik musi vediet vsetko co mu moderna doba vie ponuknut....

ked sa mi zide hadzanie mihalnicou ...tak sa kua naucim tou mihalnicou hadzat.....a nebudem sa hrat na tradicionalistu.....
nebudem si hovorit...ale toto nam trener neukazoval....ale toto nieje v aikido....

podla mna to takto chapu len obmedzenci.....

AIKIDO NEMA PRAVIDLA !!!!!

takze ked ma ako aikidoku prepadne banda nabuchanych nackov
v pohode ich rozsekam katanou :lol: a budem pred sudom tvrdit ze mi nanu naskakali...
samozrejme to uz nebude aikido...a ani ma zato nikto nepochvali...

aikido je sice nenasilne....ale moj zivot je nad aikidom....tak ocom to je?
Ak nepochopim technicky aikido natolko ze ho budem vediet na 100 %
v boji...tak pouzijem tu katanu...pasovu brusku...sekacku na travu...teda hocico na co v boji siahnu moje ruky. :twisted:

JE aikido realne bojove umenie?
samozrejme....aj pluvanec do tvare je realny...tak isto ako kop medzi nohy...
a nikde nieje napisane ze to Aikidoka nesmie spravit

BUGEI WA BUGEI DESU
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Bujin » úte 16. bře, 2004 15:50

Moj vylev berte iba ako moj nazor...ziadneho tradicionalistu nechcem urazit...
aikido robim len 5 rokov....takze onom viem zhruba to ....

Zatial sa ziadny iny "bojovnik" nestazoval ze by moje paky nanom nefungovali...preto ma volaju chyropraktik HA HA HA :oops: :wink: :lol: :twisted: 8)
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

HMM

Příspěvekod Bujin » stř 17. bře, 2004 7:55

for:ukropcany

No ked cloveku duni v hlave tak sa tazko pokracuje......
ale aby som pravdu povedal.....skor ma to prekvapilo....
samozrejme teraz by som ho uz vykostil....." viem" uz ine veci...
alebo som skor viac pochopil ???? co ja viem.... :roll:
jednoducho som tym chcel povedat....ze nieje mozne niekoho bojove kvality posudzovat len podla stylu ktory robi......

podcenenie supera znamena prehru....
ako to povedal Hatsumi ?
...v boji na zivot a na smrt niesu majstry a ziaci....ani stupne ...prezije len ten ktory spravne pochopil zmysel budo.

BUGEI WA BUGEI DESU
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Bujin » stř 17. bře, 2004 10:58

for : ukropcany

?????
8) ????

nechapem
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...