Aikido verzus Karate kopy

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod kik » sob 07. říj, 2006 15:00

Libor píše:Som nevedel,ze umrel,ja to tak nesledujem.
Potom ale u neho necvicis.Som sa pytal ,ze u koho cvicis.Ku komu chodis na treningy,ako casto mate tie treningy.A video mozes dat aj sem,alebo mi ho nejako posli do sukromnych sprav.
Na karate mate urcite aj kumite,taky ten volny sparing,mate nieco podobne aj na aikide tam kde cvicis?Myslim ako ze super moze utocit ako chce,a jeho utok sa sklada z viac uderov a kopov,nejake kombinacie,nie jeden priamy uder a zostane stat a cakat?Nemyslim ju-waza,predpokladam ze ju-wazu mate pravidelne,myslim skor nieco ako tzv.randori,pojem kumite sa na to hodi.
Inac s tym boxerom to je dobry napad,to urcite skus,ale boxer cvici box uz nejaky cas?Nie je to chlapec,ktory sa zapisal do oddielu minulu stredu?To sa ako boxer nerata.A dajte si kumite,nie ze sa dozviem ze ste si dali Katatedori ju-waza.A potom napis ako to prebiehalo,kolko ten boxer vydrzal,ci sa ubranil.A skus sa ubranit technikami z aikida,bez kopov a karate uderov,nejake poriadne iriminage,co vyjde.A tak.A usilovne cvic,nieco z teba bude ked uz 9 rokov,to uz musis mat aj cierny opasok 8O

ne juwazu ne normální kumítko sice jsi mi vyloučil údery a kopy tak nevím jestli ho mám hladit :wink: ,ale neboj pošlu ti to mám digitální kameru.My po tréniku vždy tak blbnem :wink: ,ale stejnak jsem si všimnul ,že lidi tady odsoudili aikido už dopředu tak by tomu stejnak nevěřili,tak proto to tu nechci dát,víš jak to chodí.čau ps-a co cvičíš ty
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RainBows » sob 07. říj, 2006 15:23

4kik: Tak to video pošli mě já bych se velice rád podíval :D ,prosím.
RainBows
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Libor » sob 07. říj, 2006 15:34

Nechcem aby si ho hladil,ale aby si spracoval boxersky utok technikami aikida,napr kotegaishi,iriminage,kaitenage,ikkyo,nikyo,sankyo,koshinage,lebo mam pocit ,ze tvrdis,ze aikido je dobre na sebaobranu.Ja si myslim,ze ked ta niekto bude ohrozovat realne,spomenies si na udery a kopy,to je to ,co ta zachrani,nie tsuki kokyunage.
Ja som robil 3 roky aikido,som skoncil v lete,robil som iwamu,ktoru trenuje Hitohiro Saito,ale netvrdim,ze ma ucil,lebo do BA chodi raz za 2 roky na 3 dni,co je 10 hodin treningu,cize ma trenoval 5,5 dna a bolo tam cez 100 ludi,ziaden individualny trening.To je ako vobec.A viem ako to chodi na aikide,ake su treningy,ake utoky,ze ked sa pomylim a udriem tou druhou rukou,tak hocijaky velky opasok nezareaguje,"este raz,este raz"to bolo take nase heslo.A obranu proti kopom sa robila raz za pol roka,nevravim obrazne,uplne vazne castejsie ako 2 krat do roka to nebolo.Sa bralo tyzden,a potom zase pol roka len katatedori,morotedori,blaznive dory...
Inac si ma pobavil,sa tu pytas ludi kolko cvicia aikido,ktori cvicili o par rokov dlhsie ako ty,ale uz im to nestoji za to sem pisat,nie kazdy ma tolko casu ako ja.
Ja robim mesiac jujitsu,pravidelne sparingy,su tam ludia co by ma zabili,idu na mna 20% sily a zatlacia ma 10 metrov az k stene(vies na aikide nas nenaucili kryt sa a blokovat utok ked sa na teba vali trenovany chalan a zasype ta seriou uderov a na iriminage si ani nespomeniem),tam este koleno ,letim k zemi(ani sa nemusim sam hadzat na zem ako na aikide,dokazu ma hodit aj ked sa zapieram)a na zemi nejaka zapasnicka paka,kym neodbucham.Vies,ked som bol na aikide,som parkrat nejakym zelenym pasom urobil,ze som sa nehodil sam na zem,ale som len tak stal,nevzpieral som sa,len som stal ako tlk,si mal vidiet ako sa snazili ma stiahnut dole,par frustracii si pamatam.Posli kludne sem video,ono to bude vidno ci to realne alebo nacvicene,treba sa pozerat na utocnika,nie na obrancu.Ked hladis na obrancu vyzera to super ale ked sa sustredis na utocnika vidis nieco ine.Som videl dost videi,aj obrana proti 8 ludom,pricom traja mu stali za chrbtom a len pozerali miesto toho aby mu dali ranu.A ked sa otocil po jednom k nemu isli a cakali co urobi.Take cestne ritierske spravanie.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 07. říj, 2006 20:35

Libore já jsem jen chtěl reagovat na ten příspěvek kde se tvrdí ,že boxer může být flákač a bude si jen tak jednou týdně chodit na trénink jen tak na hoďku a pak zbuší aikiďáka který maká poctivě deset let.Zdá se mi to jako blbost ,ale nechci o tom jen psát a hádat se tu ,když si tu teorii můžu ověřit sám.Jinak budu se snažit používat jen techniky ,ale sám víš že bez atemi(úderů)některé techniky nefungují a na to ,že se ptám skoro každého jak dlouho a u koho cvičí aikido není nic zvláštního.Jen si dělám obrázek o člověku s kterým se bavím.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 07. říj, 2006 21:09

- to co napisal Libor je absolutna pravda.

Libore já jsem jen chtěl reagovat na ten příspěvek kde se tvrdí ,že boxer může být flákač a bude si jen tak jednou týdně chodit na trénink jen tak na hoďku a pak zbuší aikiďáka který maká poctivě deset let.Zdá se mi to jako blbost ,ale nechci o tom jen psát a hádat se tu ,když si tu teorii můžu ověřit sám.

presne tak spravne- ked bude dalsie sparing stretko dufam, ze prides a vyskusas si. Zatial trenuj co to da.
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » sob 07. říj, 2006 21:11

Som nechcel nejako vyletiet,ja len ze tie atemi sa necvicia,ani kopy,iba sa spomenie,ze tu by mohol byt kop,atemi sa robi len do vzduchu,tzv. tienovo,co nestaci,ak si to nevyskusas(pravidelne) do lapy,mechu,alebo makiwary,neviem ci sa da naucit len tienovo udierat.Dobre robis,ze si aj na karate,ze si na style kde sa aj kope a udiera,ale vacsina ludi na aikide nerobi nic ine.Aj u nas to tak bolo,bol tam jeden taiboxer,jeden trener karate,ktori robil aj kobudo,a uz si nespomeniem na nikoho(tito dvaja by sa mozno ubranili,a keby bol mrtvy nasadili by mu paku).
Nejaky cas ked som este bol na aikide ,ale som sa uz chystal odist(mal som zaplatene do konca leta tak som sa chodil zabavat a pozriet kamaratov)sa mi par ludi sokovane zdoverilo,ze si vyskusali priatelsky sparing.Jeden chalan isiel s bratom kobudo trenujucim a vravel ,ze nic mu neslo(a chodil na 10 treningov tyzdenne),ze by ho brat prevalcoval.A kamaratka co ma modry opasok,vysoka ,silnejsia,na treningu jej to ide,vzdy ma poriadne oslaha a silu ma vacsiu ako mnohí chalani,co tam chodia,si dala tiez lahky sparing s jej kamaratom,ze nic neslo,a jemu vsetko,vravela "to uz je vrchol aby ma po 5 rokoch,treningoch 7 krat tyzdenne hocikto..."A ja som uz tiez zistil.Teraz sa vzdy kryjem,ruky pred tvarou,a ked mi trochu klesnu,na uroven krku uz dostanem ranu do tvare,ked si pomyslim ako sme na aikide cakali utok s rukami spustenymi dole,mam stastie,ze tam kde som teraz je len lahky kontakt.
Hej je to normalne,ze sa spytas kolko co cvici,len ja nahodou toho cloveka poznam,tak mi to bolo smiesne.
Myslim si ,ze aikido ti da velke sebavedomie,ktore ale nemas podlozene praktickymi schopnostami,ale aj to sebavedomie casto pomoze,lebo mnohych odradi uz ked vidia,ze nemas strach,ale niekedy to nemusi stacit.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » sob 07. říj, 2006 23:14

Libor píše:Som nechcel nejako vyletiet,ja len ze tie atemi sa necvicia,ani kopy,iba sa spomenie,ze tu by mohol byt kop,atemi sa robi len do vzduchu,tzv. tienovo,co nestaci,ak si to nevyskusas(pravidelne) do lapy,mechu,alebo makiwary,neviem ci sa da naucit len tienovo udierat.Dobre robis,ze si aj na karate,ze si na style kde sa aj kope a udiera,ale vacsina ludi na aikide nerobi nic ine.Aj u nas to tak bolo,bol tam jeden taiboxer,jeden trener karate,ktori robil aj kobudo,a uz si nespomeniem na nikoho(tito dvaja by sa mozno ubranili,a keby bol mrtvy nasadili by mu paku).
Nejaky cas ked som este bol na aikide ,ale som sa uz chystal odist(mal som zaplatene do konca leta tak som sa chodil zabavat a pozriet kamaratov)sa mi par ludi sokovane zdoverilo,ze si vyskusali priatelsky sparing.Jeden chalan isiel s bratom kobudo trenujucim a vravel ,ze nic mu neslo(a chodil na 10 treningov tyzdenne),ze by ho brat prevalcoval.A kamaratka co ma modry opasok,vysoka ,silnejsia,na treningu jej to ide,vzdy ma poriadne oslaha a silu ma vacsiu ako mnohí chalani,co tam chodia,si dala tiez lahky sparing s jej kamaratom,ze nic neslo,a jemu vsetko,vravela "to uz je vrchol aby ma po 5 rokoch,treningoch 7 krat tyzdenne hocikto..."A ja som uz tiez zistil.Teraz sa vzdy kryjem,ruky pred tvarou,a ked mi trochu klesnu,na uroven krku uz dostanem ranu do tvare,ked si pomyslim ako sme na aikide cakali utok s rukami spustenymi dole,mam stastie,ze tam kde som teraz je len lahky kontakt.
Hej je to normalne,ze sa spytas kolko co cvici,len ja nahodou toho cloveka poznam,tak mi to bolo smiesne.
Myslim si ,ze aikido ti da velke sebavedomie,ktore ale nemas podlozene praktickymi schopnostami,ale aj to sebavedomie casto pomoze,lebo mnohych odradi uz ked vidia,ze nemas strach,ale niekedy to nemusi stacit.

sohlasím s tebou já když jsem viděl aikido tak jsem si řekl co to ja za pi...a dělal jsem to kvůli toho že tam chodili kámoši a mnohem víc se mi líbilo jitsu a jiné kontaktnější BU ,ale pak jsem poznal že když mi to má fungovat tak k tomu musím dělat něco jako karate ,kde je sparing a tak.Pak jsem byl spokojený protože jsem se vyřádil a aikido to je úplně jiná kapitola BU a docela mne to štve ,že dobří lidi aikido opouštějí pak to jde od desíti k pěti a pak vznikají takové články o nefunkčnosti v aikido.Proč když jsi to cvičil jsi to nechtěl změnit a cvičit to funkčně a tak jak to má být ,víš aikido je cesta a bylo jen na tobě tu cestu najít a vydat se po ní.Tvůj mistr třeba tu cestu nenašel tak proto vás to neuměl naučit.Napadla mne taková myšlenka když se čínské styly rozlišují na vnitřní a vnější tak aikido by byl ten vnitřní(ikdyž zažil jsem i vnější aikido s údery a kopy)tak proč se tady rozebírá jen aikido ,proč ne třeba taiči nebo čikung atd .hm?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » ned 08. říj, 2006 12:50

Ja chodim od septembra na sokolsku,viem len krstne meno trenera-igor.Som skusil jeden trening aj u Mocika v ruzinove,som chcel u neho zacat,ale som si povedal ,ze vyskusam aj inde,aby som vedel a potom som sa rozhodol pre sokolsku.
Vdaka za smejkov.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » ned 08. říj, 2006 13:04

KIK:Zmena moze prist len zhora od vedenia,ja s mojim 5.kyu som mal v Dojo pomerne obmedzenu autoritu,ale mozno by bola sranda keby som sa postavil dopredu a zavelil:Odlozte bokkeny,prineste lapy a utvorte dvojice!Odpoved:eee,sefe,ale mi nemame lapy... :? 8O
A odisiel som aj pre iny dovod,pisal som to skratene o nieco vyssie v tomto fore.
Kto kraca po spravnej ceste nemoze zabludit.Moze ho ale nieco prejst.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 13:11

ukropcany píše:4kik - mám pre Teba odpoveď rovnakú ako pre atiliusa - si mimo... nie je to "moja" teória, ale "moja" skúsenosť. Aikiďákov poznám desiatky, xxx-boxerov tiež... Ty poznáš boxera jedného (1) a aj to bývalého... ja poznám boxerov aj flákačov, aj buchárov so 100 zápasmi a som s nimi každý pondelok konfrontovaný. Pozor na jednu vec - niektorí boxeri sú takí slušní, že by s takým ako si napr. Ty nikdy nešli naplno, pretože by im «a bolo ľúto... takže popros toho Tvojho, nech ide naplno... inak až sa bude konať "priateľský sparing" aj niekedy v budúcnosti, radi «a spoznáme a radi si to necháme ukázať "z ruky do huby"... :twisted:

4ostatní - Prikladám sľúbené video http://86.110.225.86/public/Aikido_Uesh ... enture.avi - spomínaná časť začína na ca. 19:30... všetky tie aikido skazky by bolo super vidieť naživo, pretože ak boli súpermi v oných "súbojoch" takéto trubky, tak ďakujem pekne... to video so Saitom je len na DVDčku a nechce sa mi s tým ondiť, takže na teraz nič...

4Libor - Ty robíš jutsu? U koho?

no tak jsem se na to koukal a moc se mi to líbilo.Chtěl bych ti říct jednu věc ,že v aikido jsou údery ,kopy ...říká se tomu atemi a jsou nedílnou součástí aikido ,aby aikido fungovalo tak se musí používat a jak by to vypadalo kdyby v propagačním videu o aikidu ,které má určitou filosofii o harmonii ho Tohei, zbušil polámal ruce a tak.O to šlo Uešibovi ,aby ukázal že aikido je harmonie.Pokud jsi četl životopis od Uešiby tak jsi se určitě dočetl jaké byl Uešiba zvíře bojoval ve válce,pral se ...dělal to co si ty neumíš ani představit pak měl toho násilí dost tak proto založil aikido je to tak těžké pochopit????????a to že chtěl ukázat světu ,že bojové umění je víc než jen boj(sleduj že jsem použil slovo víc takže to ten boj obsahuje).Je to těžké připadá mi to jako kdyby chirurg vysvětloval zedníkovi jak se dělá operace mozku .Víš jak jsem jednou tady psal o tom co se stalo v Polsku .Proto ti doporučuji podívej se na net ,kdy tu má seminář Tanaka to jen co vytřískal ty borce z kyokushinu a kickboxu.Zajeď si tam vyzvy ho ,že se s ním chceš utkat a když na to přistoupí tak si užiješ rodeo a možná pak začneš cvičit aikido. ps -kolikrát ho Tohei položil na zem já napočítal minimálně třikrát aniž by mu ublížil dokážeš to taky aniž bys někoho udeřil nebo kopnul jen ho vychýlit a položit?
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 13:22

Libor píše:KIK:Zmena moze prist len zhora od vedenia,ja s mojim 5.kyu som mal v Dojo pomerne obmedzenu autoritu,ale mozno by bola sranda keby som sa postavil dopredu a zavelil:Odlozte bokkeny,prineste lapy a utvorte dvojice!Odpoved:eee,sefe,ale mi nemame lapy... :? 8O
A odisiel som aj pre iny dovod,pisal som to skratene o nieco vyssie v tomto fore.
Kto kraca po spravnej ceste nemoze zabludit.Moze ho ale nieco prejst.

Libore vždy když chceš něco změnit tak musíš začít u sebe a nepotřebuješ vystoupit a zavelet vemte si lapy.První buš do těch lap sám a pak trénuj tak jak chceš aby se trénovalo a tak postupuj a lidi si si toho sami všimnou . Já začínal v oddíle ,kde to byl fakt balet pak jsem poznal kluka který to cvičil jinak (dělal jiný styl aikido)a fungovalo mu to tak jsem přešel k němu .Založil oddíl byli jsme tam ze začátku jen tři pak přicházeli ostatní atd.teď pořádáme semináře přijede k nám Japonec .Ti lidi to sami musí poznat ,že to cvičíš tak jak to má být a ne jen labutí jezero. Sice teď jsme měli nábor takže tam je plno nováčků takže se to zbrzdilo ,ale to neva každý musí nějak začít.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 08. říj, 2006 13:51

stáhnul jsem to,Ukropčány a myslím si,že si to komentář ani nezaslouží.Se divím,že jim neutekla kamera,když to natáčeli..... :roll: :? 8O
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 14:16

ukropcany píše:
kik píše:ps -kolikrát ho Tohei položil na zem já napočítal minimálně třikrát aniž by mu ublížil dokážeš to taky aniž bys někoho udeřil nebo kopnul jen ho vychýlit a položit?
Prosím «a, o čom to trepeš? Však všade sa Tohei označuje ako jeden z najlepších Ueshibových žiakov a to čo tam robil spraví hociktorá trubka z ulice, HENTO NIE JE ®IADNE BU - ho harmóniu, ani načasovanie ani nevidelo... šak toho jeba američana by stĺkol hocijaký futbalista za 5 sekúnd... 8O Ak chceš vidieť hody bez úderov, tak si daj do youtube.com slovíčko "sanda" a uvidíš také aikido, aké si v živote nežral... o atemi mi nič nehovor, v živote som nevidel aikiďáka, čo by vedel udrieť (týka sa aj väčšiny JJ) a že som ich pár videl... čo sa týka Tanaku (nepoznám) ok, ale ktosi tu písal, že to boli chlapíci, ktorí mali 5. dan v karate - no kurva bol prúser, aby s tým niečo nespravili... ale ja sa nebavím o karate... posielam «a ja snáď za mojim trénerom? Čo sa oháňaš nejakým japončíkom, čo žije 10000 km ďaleko? Mňa zaujíma TVOJE aikido aké je... Alebo máš pocit, že Ti hovorím niečo v zmysle "to by si videl ako by Ti natrieskal Puramuk"... :roll: :roll: :roll: Ty si úplne mimo... Obrázek

Prosím Vás, dajte si niekto tú robotu, stiahnite to video a povedzte mu, že to nie je žiadne BU, lebo tú jeho slepotu asi neprežijem...

ne Tanaka dělá aikido a kromě toho umí karate a judo.Neposílám tě 1000km daleko ,ale do čech a když nechceš tak to je tvoje věc já nepotřebuji jít za tvým trenérem protože já neshazuju žádné BU vím že jste dobří jen ty nevěříš aikidu ,vážím si každého bojovníka a´t už dělá taiči nebo se pere v kleci to je ten rozdíl mezi náma.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » ned 08. říj, 2006 14:43

vážím si každého bojovníka a´t už dělá taiči nebo se pere v kleci to je ten rozdíl mezi náma ....

Nie rozdiel je uplne inde "kik". Rozdiel je v tom, ze ja a myslim, ze ani ukropcany nepovazuje kazdeho kto nieco cvici /resp. klepe do klaves/ za bojovnika.
Za bojovnika povazujem niekoho kto bojuje. Jasne. Ked chces aby ta niekto povazoval za bojovnika musis si to VYBOJOVAT ! tym, ze budes ochotny podstupit boj to znamena bojovat. Je ti to teraz jasne ????

Nestaci napisat nejaky imaginarny pribeh o Tanakovi o ktorom nikto nic netusi a nie je o tom nikde ziadna zmienka ci zaznam ako niekomu narubal. Ani to nestaci napisat, ze cvicis xx rokov nieco. Musis si to byt ochotny aj realne obhajit. Prist a ukazat co v tebe je. Potom sa mozeme vazne bavit o tom o com pises.

A k tomu tvojemu komentaru co si napisal k tomu videu. No skor to dokazuje ze tvoje znalosti z b.u. su mimoriadne slabe.
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 16:46

marvin píše:
vážím si každého bojovníka a´t už dělá taiči nebo se pere v kleci to je ten rozdíl mezi náma ....

Nie rozdiel je uplne inde "kik". Rozdiel je v tom, ze ja a myslim, ze ani ukropcany nepovazuje kazdeho kto nieco cvici /resp. klepe do klaves/ za bojovnika.
Za bojovnika povazujem niekoho kto bojuje. Jasne. Ked chces aby ta niekto povazoval za bojovnika musis si to VYBOJOVAT ! tym, ze budes ochotny podstupit boj to znamena bojovat. Je ti to teraz jasne ????

Nestaci napisat nejaky imaginarny pribeh o Tanakovi o ktorom nikto nic netusi a nie je o tom nikde ziadna zmienka ci zaznam ako niekomu narubal. Ani to nestaci napisat, ze cvicis xx rokov nieco. Musis si to byt ochotny aj realne obhajit. Prist a ukazat co v tebe je. Potom sa mozeme vazne bavit o tom o com pises.

A k tomu tvojemu komentaru co si napisal k tomu videu. No skor to dokazuje ze tvoje znalosti z b.u. su mimoriadne slabe.

za prvé já vás vlastně taky neviděl bojovat takže můžete si tu t·ukat do kláves jako já.A s tím imaginárním příběhem nevím ci říct prostě se to stalo a k tomu aby se něco stalo nemusí být záznam anebo když se ty pobiješ na ulici a nebude u toho nějaký svědek který by to dosvědčil tak to bude znamenat ,že se to nestalo?poláci aikiďáci o tom ví a proč to nevíš ty to nevím.Možná proto ,že se styl od Nishia necvičí na slovensku tak jak by se to tam dostalo a ještě jedna věc vypovídá ,že nevíš o čem mluvíš je ta ,že kdyby ses zajímal o aikido tak bys věděl ,že Tanaka byl nejlepším žákem od Nishia to se všeobecně ví.Tak když nevíš takovou základní věc tak je to pak těžké se tady o něčem bavit doplň si mezery a pak se budeme dál bavit.Než mi budeš říkat že moje znalosti jsou mimořádně slabé tak zkus zapracovat na sobě.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 17:06

ukropcany píše:4jendis - ďakujem, cením si tú námahu a ľutujem to sklamanie, ktoré si musel zažiť...

4kik - koho zhadzujem? Prosím MENOVA«. Ak myslíš, že zhadzujem Teba, tak je to možno spôsobené tým, že sa oháňaš niekým cudzím a nie vlastnými schopnosťami... :idea: Písal si mi "Víš jak jsem jednou tady psal o tom co se stalo v Polsku .Proto ti doporučuji podívej se na net ,kdy tu má seminář Tanaka to jen co vytřískal ty borce z kyokushinu a kickboxu.Zajeď si tam vyzvy ho ,že se s ním chceš utkat a když na to přistoupí tak si užiješ rodeo a možná pak začneš cvičit aikido" - tak toto je z môjho pohľadu srabáreň najvyššieho zrna. Ty nie si žíadny bojovník, preto si nedovolíš na iných "bojovníkov" ukázať prstom :idea: , pretože vieš čo by nasledovalo. Schovávať sa za niekoho, to je presne tá medotika riešenia konfrontácie, ktorú všade šírite... Vy ste tí, ktorí si robíte hanbu... :idea: A aikido cvičiť nezačnem, pár rokov života som s tým žil a stačilo. Pre mňa sú džaponské BU v porovnaní s európskymi a čínskymi absolútne bez hodnoty.

nevím kdo tady dal video s Toheiem,nevíš to náhodou ty?ty se oháníš s Toheiem a já s Tanakou tak v tom velký rozdíl nevidím a když někdo řekne ,že aikido je neúčinné tak by to nemělo fungovat vůbec nikomu tak potom je jedno jestli to zkusíš se mnou nebo s Tanakou teoreticky to dopadne stejně.Já totiž nedosahuji těch kvalit co on takže když mne porazíš tak ti to nic nedá ,ale když ho tak budeš frajer,ale když tě porazí 60 letý děda tak si aikida budeš snad vážit.A když jsi řekl ,že je japonské BU absolutně bez hodnoty tak to znamená že kyokushin je bez hodnoty ,judo a tak hm.Asi nesleduješ K-1 bylo finále a byly tam tři karatisti a všichni tři se dostali do semifinále a finále bylo mezi dvěma karatistama.Tak mi neříkej ,že japonské BU jsou absolutně bez hodnoty!jo a viděl jsi jak Royce Gracie prohrál s tím judistou myslím ,že se jmenoval Yoshimizu ,ale to nevím určitě musel bych se podívat přesně na to jméno.Jestli jsi to neviděl tak ti to pošlu.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » ned 08. říj, 2006 17:09

Mohl by tu už napsat konečně někdo kdo dělá aikido aktivně a ví o čem mluví.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RainBows » ned 08. říj, 2006 17:21

Jo aikido je dobrá věc ,když už nic tak jsou tam dobří lidi ,a člověk si najde nové přátele,dobře si pokecá,aikido sbližuje :wink:

Akorát mě mrzí ,že nemůžu najít na google a polským vyhledávači nic o tom tanakovi rád bych viděl to video nebo aspon fotky,ono to najde tanaka ,ale hodněkrát je to někdo jinej. :cry:
RainBows
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod hellas » ned 08. říj, 2006 17:42

Hidehiko Yoshida prece, Ukropcany, neni zase tak spatnej, ne? :wink: chtel sem napsat Sakurabu, ale to je wrestler, Gomi zase tusim MT ale jeste me napada Akira Shoji :) Sice PRIDE nikdy nevyhrali, ale spatni urcite nejsou :-)))
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 08. říj, 2006 17:59

4kik
Můžu se tě zeptat o co ti jde?Co chceš svými litaniemi dokázat?Chceš dokázat,že aikido funguje?Pokud ano,tak proti komu nebo čemu?Kdyby jsi psal,že ho děláš kvůli čemukoliv jinému,ale ne kvůli tomu,aby jsi se naučil bojovat,tak se to dá pochopit,ale to jsem z tvých příspěvků nepoznal.
Uvědom si,že kdyby bylo aikido tak skvělé pro boj, jak se tu snažíš prezentovat,tak by jsi ho tady nemusel tak úzkostlivě a směšně bránit,bylo by to zbytečné,nikdo by nepochyboval.Všiml sis,že např. o boxu takhle nikdo nepíše a že ho tudíž nikdo nemusí obhajovat?
Píšeš o Tanakovi,myslíš Kouichi Tanaku?Měl jsem tu možnost pod ním kdysi cvičit a...,prostě aikido,nic víc :lol: Mimochodem 25 až 29.října bude u nás v Plzni,jezdí sem dost často.
Kdy už prostě aikidisti pochopí,že aikido nebylo vytvořeno primárně pro boj,ale pro pochopení BUDO (ne BUJUTSU) :evil:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...