Moderátor: Picard
pucmaz píše:Znamena, ze pokud se nekdo rozhodne prestat jezdit na zavody, ze cvici tradicni karate?
graver píše: Tradiční karatista má jiný cíl (nebo jich má víc), takže i jeho nácvik (a tedy i jeho karate) bude jiné. Bude třeba používat techniky (nebo jejich provedení), které mu ve sportovním jsou na prd, neb jsou zakázané, bude dělat třeba i zem, páky...
Sice nejsem nijak fundovany a osobne znaly, ale karate opravdu neni jenom gyaku tsukispider píše:To je pro mě nová, zajímavá informace. Součástí tradičního karate jsou i takové techniky, jako páky, škrcení..? Nebo hody, porazy..? Myslím tím "oficiálně", ne jako samostatný trénink pro rozšíření obzorů.
spider píše:graver píše: Tradiční karatista má jiný cíl (nebo jich má víc), takže i jeho nácvik (a tedy i jeho karate) bude jiné. Bude třeba používat techniky (nebo jejich provedení), které mu ve sportovním jsou na prd, neb jsou zakázané, bude dělat třeba i zem, páky...
To je pro mě nová, zajímavá informace. Součástí tradičního karate jsou i takové techniky, jako páky, škrcení..? Nebo hody, porazy..? Myslím tím "oficiálně", ne jako samostatný trénink pro rozšíření obzorů.
Panda píše:...když se pak podívám na momentky některých profizápasů tak kolikrát vidím jednu ruku u pasu druhou nad hlavou brada bojovně vystrčená a dává z toho soupeři KO...
spider píše:
To je pro mě nová, zajímavá informace. Součástí tradičního karate jsou i takové techniky, jako páky, škrcení..? Nebo hody, porazy..? Myslím tím "oficiálně", ne jako samostatný trénink pro rozšíření obzorů.
Jendis píše:Panda píše:, ale příjde mi že je i hodně osobní...
Taky koukám.....až hodně osobní.....![]()
Proč to???
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků